خانه تئاتر؛ 20 ميليارد تومان ميارزد!
اعتماد| شنبه؛ مجمع عمومي سالانه خانه تئاتر در سالن اصلي تئاتر شهر برگزار شد و اعضاي اين خانه، گزارشي از عملكرد سالانه فعاليتهاي صنفي و گردش مالي خانه تئاتر ارايه دادند. در اين ميان البته، «عليرضا نادري» به لزوم تعامل هنرمندان با دولت گفت. او ميگويد اختلافاتي كه اعضا با يكديگر دارند و بخش عمده سوءتفاهمها به اين دليل است كه اعضا مطلقا يكديگر را نميشناسند: « ما نه اپوزيسيون هستيم نه مخالف دولت. يك صنف بايد با دولت كشورش به عنوان يك پارتنر تعامل داشته باشد. بايد كاري كنيم كه دولت و وزارت ارشاد بداند تنها نهادي كه صلاحيت و شايستگي اداره امور تئاتر را دارد خانه تئاتر است. پس نبايد بر سر روياهايمان چانه بزنيم بلكه بايد با يكديگر وارد گفتوگو شويم.»
البته «ايرج راد» از حضور كمرنگ اهالي تئاتر و هنرمندان در مراسم انتقاد كرد: «وقتي تا اين حد براي هياتمديره و انجمنهاي مختلف ارزش قايل نيستيم و حتي حاضر نميشويم سالي يك بار در مجمع عمومي حضور پيدا كنيم چه توقعي براي حل مشكلات وجود دارد؟ همانطور كه خانه تئاتر نسبت به اعضايش احساس مسووليت دارد اعضا نيز بايد نسبت به خانهشان مسووليتپذير باشند.»او در ادامه گزارشي درباره عملكرد فعاليتهاي صنفي خانه تئاتر از اول فروردين تا ۳۰ اسفند ۹۳ ارايه داد.خبرگزاري مهر همچنين گزارش داده است كه ايرج راد در بخش ديگر ارايه آمار عملكرد خانه تئاتر به پيگيري مساله بيمه تكميلي هنرمندان اشاره كرد: « طي صحبتها و رايزنيهاي صورت گرفته، وضعيت بيمه تكميلي هنرمندان كه دچار مشكلاتي شده و قطع شده بود، حل شد و هنرمندان بيمار نيز تحت پوشش بيمه و دريافت دارو و امكانات قرار ميگيرند.»به گفته او هماكنون، ساختمان خانه تئاتر با تلاشهايي كه صورت گرفته متعلق به هيچ شخص يا نهادي نيست بلكه متعلق به خانه تئاتر است و به همين علت كه ما تلاش كرديم به هيچ نهاد و سازماني وابسته نباشيم مراحل ساخت آن سالها طول كشيد. مراحل خريداري زمين و ساخت و ساز اين ساختمان سه ميليارد و ۵۰۰ ميليون تومان هزينه داشته است كه در حال حاضر ۲۰ ميليارد تومان ارزش دارد كه ميتوان گفت اين سرمايه تئاتر ما است.
حالا راد اميدوار است كه بخشي از هزينههاي خانه تئاتر از طريق سالن چند منظوره، كافي شاپ و رستوراني كه در اين ساختمان راهاندازي ميشود، تامين شود. همچنين قرار است هم استوديو صدابرداري و هم سالن بلك باكس تئاتر در اين مكان راهاندازي شود. در بخش ديگري از اين برنامه منظر لشگريپور كه رياست جلسه را بر عهده داشت، پيشنهاد داد سهام خانه تئاتر به صورت عامالمنفعه واگذار شود تا صندوق خانه تئاتر از پولهايي كه مردم به آن واريز كرده پر شود و ديگر نيازي به حمايتهاي دولتي نداشته باشد.
در ادامه بهزاد فراهاني با اعتراض به منفعل بودن موضع خانه تئاتر نسبت به هزينه غيرمنصفانهاي كه گروههاي تئاتري بايد به سالنهاي نمايشي پرداخت كنند از هياتمديره خانه تئاتر درخواست كرد به اين امر رسيدگي كنند.