• 1404 پنج‌شنبه 25 ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 4336 -
  • 1398 يکشنبه 18 فروردين

الياس حضرتي، نماينده مردم تهران در مجلس و قائم‌مقام حزب اعتمادملي:

امكان ساقط شدن دولت هست، اگر از آن حمايت نكنيم

الياس حضرتي، نماينده تهران و عضو كميسيون اقتصادي در مجلس شوراي اسلامي، قائم‌مقام حزب اعتماد ملي و مديرمسوول چند رسانه داخلي در آخرين روزهاي سال 97 به تحليلي از شرايط سياسي، اقتصادي و اجتماعي كشور پرداخت؛ شرايطي كه آن را به عنوان «شرايط جنگي» مي‌شناسد و بر همين اساس دولت را مكلف به تشكيل يك تيم و كارگروه ويژه «جنگي 24 ساعته» براي رصد و مهار و پيگيري امور اقتصادي كشور مي‌داند. حضرتي كه در دوران نمايندگي‌اش در مجلس شوراي اسلامي موضوع «رفع حصر» را پيگيري كرده است، اميد كمي براي چنين اتفاقي دارد ولي در عين حال تاكيد مي‌كند كه در اين ماجرا گشايش‌هايي رخ داده است.

الياس حضرتي با اشاره به پايان سال 97، گفت: «در سال 97 در محورهاي مختلف سعي كرده‌ايم اقداماتي را انجام دهيم. عمده‌ترين و مهم‌ترين موضع من از ابتداي سال ضمن اينكه تزريق اميد و اميدواري و اعتماد به نفس به ملت و دولتمردان را در دستور كار خودم داشتم، سال قبل تمام عيدديدني‌ها را به اين شعار تبديل كردم كه ما بايد اميد را تزريق كنيم، چون مي‌دانستم چه اتفاقاتي در سال 97 پيش خواهد آمد.»

او ادامه داد: «تلاش من در سال 97 بر اين بود كه ضمن اينكه اميد و اميدواري را به آينده در بين ملت و مردم داشته باشم، در كنارش اقداماتي انجام دهيم كه اين مسائل را در ميدان عمل هم حل كنيم. عمده‌ترين و مهم‌ترين موضوعاتي كه سال گذشته مردم در سطح زندگي روزمره با آن دست به گريبان بودند، موضوعات اقتصادي و معيشت مردم بود. بر اين اساس براي اينكه موضوعات اقتصادي و معيشت را بتوانم به تصوير بكشم و همه مسوولان و مديران و تمام تصميم‌گيران چه در بين همكارانم در مجلس و چه در قوه مجريه و چه در قوه قضاييه و فراتر از آن در سطوح بالاتر و نهادهايي كه تحت نظر اين سه قوه هم نيستند و همين‌طور بخش خصوصي و عمومي و كل مردم را متوجه اين نكته كنم كه ما در يك شرايط ويژه قرار داريم كه نامش را «شرايط اقتصاد جنگي» گذاشته‌ام. تمام تلاشم اين بود كه مسوولان مملكت از شخص رييس‌جمهور تا تك‌تك وزرا و مخصوصا تيم اقتصاد آرايش جنگي بگيرند و حس جنگي داشته باشند و اين حس به مسوولان منتقل شود كه ما در يك شرايط ويژه قرار داريم. براي اينكه ترامپ از برجام خارج شده و در واقع يك جنگ نابرابر و تمام‌عيار عليه ما شروع كرده است. او اعلام كرد كه دنبال اين هدف است كه يك قطره نفت هم از ايران صادر نشود و مشكلات اقتصادي و معيشتي آن‌قدر فشار بياورد كه مردم به مسوولان‌شان فشار بياورند تا مسوولان‌شان پرچم تسليم را بلند كنند و تسليم شوند.»

قائم‌مقام حزب اعتماد ملي به اين سوال كه اگر نتوانيم اين شرايط جنگي را مهار كنيم چه تبعاتي براي كشور خواهد داشت؟ پاسخ داد: «اعتقادم بر اين است كه از رخدادها و مسائل پيش آمده،
نه تنها فرار نمي‌كنم بلكه با سرعت به سمتش پيش مي‌روم و به مقابله و درگير شدن با آن مي‌پردازم. وقتي فرار كنيد در هر صورت سيل شما را فرا مي‌گيرد. ولي اگر با يك روحيه كاملا جنگي و آمادگي به شكم داستان و طرفش برويد، مي‌توانيد اقداماتي انجام دهيد كه موجب مهار آن شود. نكته دوم اينكه از فرصت‌ها بايد داستان‌هاي مفيد ساخت. تهديدها هميشه مي‌تواند براي ما تبديل به فرصت شود. حوادث مي‌تواند تبديل به فرصت شود. زلزله مي‌تواند تبديل به يك نعمت شود. اينها به روحيه ما بستگي دارد كه ما چه كار مي‌توانيم بكنيم كه از اين داستان به خوبي عبور كنيم.»

نماينده مردم تهران در مجلس در بخش ديگري از سخنانش گفت: «هميشه وابستگي زياد به نفت يك نكته منفي بوده است. حالا زمانه چرخيده، ترامپ اقداماتي انجام داده و مي‌خواهد وابستگي ما را به نفت كم كند. ما مي‌توانيم اين را به يك فرصت طلايي تبديل كنيم. با آغوش باز، با شادابي و خوشحالي به استقبال اين ميدان برويم. بگوييم ما كه نتوانستيم از خودمان يك عرضه نشان دهيم و داوطلبانه ميزان وابستگي به نفت را پايين بياوريم. بهترين سال‌هاي ميزان وابستگي به نفت در زمان آقاي خاتمي بود كه كمتر شد.»

او معتقد است: «دعواي ما با دولت ضمن حمايت از دولت تا پايان دوره‌اش، با اين روش مديريتش است كه آقاي روحاني آستين‌ها را بالا بزن و به جاي اينكه هشت ساعت كار مي‌كردي، الان بايد 16 ساعت در دفترت بنشيني و حتي بعضي شب‌ها همانجا بخوابي. تا استاندار و رده بخشدار هم بدانند كه رييس‌جمهور امروز در اتاق كار خود خوابيده، تختي گذاشته و اتاقش را به عنوان اتاق جنگ براي دفاع از اقتصاد مقاومتي انتخاب كرده و مي‌خواهد اقتصاد بدون نفت راه بيندازد. بايد اين را به تصوير كشيد. اگر به تصوير كشيده شود و ببينند كه آقاي رييس‌جمهور يك هفته به منزل نرفته و با لباس و پوتين (به لحاظ آمادگي و به صورت سمبليك) در اتاق خود خوابيده و لحظه به لحظه با تيم اقتصادي و اساتيد اقتصاددان كشور و نيروهاي تازه‌نفس و جوان اقتصادداني كه خلاق و مبتكرند و با بخش خصوصي و تعاوني جلسه مي‌گذارد، اين جديت به مردم هم منتقل مي‌شود.»

الياس حضرتي ادامه داد: «دولت در كار خودش جدي نيست. من بارها گفته‌ام و اسم اين دولت را دولت بي‌تصميم، ديرتصميم و بدتصميم گذاشته‌ام. يعني دلش مي‌خواهد هم پياز را بخورد، هم جريمه را بدهد و هم ... بخورد. هر سه تا خسارت را خودش بخورد به جهنم ولي به مردم تحميل مي‌كند.»

قائم‌مقام حزب اعتماد ملي گفت: «اگر از دولت حمايت نكنيم، امكان ساقط شدن دولت هست. سقوط دولت در اين شرايط به نفع منافع ملي نيست. داستان‌هاي جديد كه پشت آن خوابيده، انجام مي‌شود. اگر دولت با اين كج‌دار و مريز حركت كردنش، دير تصميم گرفتنش، بد تصميم گرفتن و نگرفتن تصميم‌هاي به‌موقعش خسارت وارد مي‌كند، ولي سقوط دولت و اينكه چه جرياناتي بعد از آن انجام خواهد شد، صد برابر بيشتر ضرر خواهد داشت. ما فقط بايد مرتب به دولت تاكيد كنيم و تذكر دهيم، جلسه و يادآوري كنيم و هُل دهيم تا خود همين دولت اين كارها را انجام دهد. رهبر هم پشت دولت است و حمايت مي‌كند. مجلس هم هست و بايد دولت را تكان دهد تا بلند شود و حركت كند و اوضاع را جدي بگيرد. اميدواريم در سال 98 با ارتباطاتي كه با چين، ژاپن، تركيه و عراق به واسطه سفرهاي آقاي رييس‌جمهور و جهانگيري ايجاد شد، بتوانيم ان‌شاءالله اقدامات خوبي انجام دهيم.»

او با بيان اينكه «در صحنه سياسي اولويت اول من، موضوع حصر آقايان كروبي و ميرحسين موسوي و همسرشان و همين‌طور رفع محدوديت از آقاي خاتمي بود»، ادامه داد: «در اين رابطه در طول سال 97 آن سلسله ملاقات‌هايي كه در سال 96 داشتم، ادامه پيدا كرد. منتها مرتب از طرف مسوولان توصيه و تاكيد مي‌شد كه فعاليت‌ها و پيگيري‌هايم را رسانه‌اي نكنم. در بحث حصر الحمدلله تا اينجا پيشرفت‌هاي خوبي حاصل شده است.»

او ادامه داد: «شايد خيلي اميدي به رفع حصر زياد نداشته باشم ولي گشايش‌ها روز به روز بيشتر شده. اميدواريم در سال 98 ديگر موضوع حصر نداشته باشيم. نظام به اندازه‌اي از بلوغ فكري برسد و با اين تغيير و تحولي هم كه در قوه قضاييه پيش آمده، به فال نيك گرفته‌ايم. در نامه‌اي كه به آقاي رييسي نوشته‌ام، از اساسي‌ترين محورها بوده كه در دستور كار خود قرار دهد و بتواند پرونده حصر را ببندد. معتقدم جز خسارت و خسارت براي جمهوري اسلامي چيز ديگري در اين داستان نيست. حل شدن داستان حصر يك نقطه قوت و باعث اعتماد متقابل بخشي از ملت با نظام خواهد شد. اميدوارم به اين نقطه برسد و قوه قضاييه مي‌تواند در اين قسمت نقش فعالي داشته باشد.»

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون