• 1404 پنج‌شنبه 12 تير
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 3981 -
  • 1396 پنج‌شنبه 30 آذر

يلدانشيني با حافظ، سعدي و مولانا

عزت‌الله فولادوند

در ادبيات ما شاعران بسيار زيادي درباره شب يلدا به عنوان بلندترين شب سال صحبت‌هاي زيبايي كرده‌اند و به اعتقاد من هم يلدا، شب زيبايي است.
خوب است وقتي اعضاي فاميل و خانواده در اين شب دور هم جمع مي‌شوند، حافظ، سعدي، مولانا را مهمان يلداي خود كنند و تكه‌هايي از اين‌ كتاب‌ها را بخوانند كه روح‌شان تازه شود؛ يلدانشينان مي‌توانند به اعتبار همان سنت‌هاي‌ ديرينه، تفالي به ديوان حافظ بزنند يا حكايتي از سعدي بخوانند. خيلي‌ها فكر مي‌كنند سعدي فقط بناي نصيحت دارد اما چنين
چيزي نيست.
سعدي به جز حكايت‌هايش، غزليات بسيار زيبايي هم در مورد عشق، هيجانات قلب آدمي و بسياري چيزهاي ديگر دارد كه خواندن آنها خالي از لطف نيست و روح را جلا مي‌بخشد.
حقيقتا اين سطح زيبايي كه در ادب فارسي ما نهفته است، گاهي مرا مبهوت مي‌كند و با خودم فكر مي‌كنم ما در تاريخ ادبيات‌مان چه نوابغي داشتيم.
شايد بزنگاه‌هايي مانند شب يلدا بهترين فرصت همنشيني دوباره با آنها باشد تا به اين بهانه يادي از بزرگمردان تاريخ ادبيات‌مان كنيم و نيم‌نگاهي بر هنرمندي‌شان بيندازيم.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون