دفتر شعر جوان اعلام كرد
تمديد مهلت ارسال اثر بهجايزه قيصر
گروه فرهنگ و هنر
مهلت ارسال آثار به جايزه شعر قيصر امينپور تا 15 مهر ماه تمديد شد.
دفتر شعر جوان كه برگزاركننده جايزه شعر قيصر امينپور است، ديروز اعلام كرد كه مهلت شركت در نخستين دوره سري تازه كتاب سال شعر جوان كه با نام «جايزه قيصر امينپور» برگزار ميشود، تا پانزدهم مهر ماه تمديد شده است. اين جايزه در سه بخش شعر كلاسيك، شعر نو و شعر محاوره برگزار ميشود. جايزه قيصر امينپور كه در چند سال گذشته به دليل مشكلاتي از جمله تنگناهاي مالي، متوقف شده بود، امسال بار ديگر از سر گرفته ميشود. اين جايزه با هدف شناسايي و معرفي استعدادهاي جوان راهاندازي شده و متولي آن دفتر شعر جوان است اما در چند سال گذشته به دليل مشكلات ساختاري و كمبود منابع مالي، برگزاري آن متوقف شد.
در اين دوره از جايزه شاعران جوان متولد ۱۳۶۶ و پس از آن (كمتر از سي سال) كه كتاب شعرشان در سال ۹۵ به چاپ اول رسيده، ميتوانند اثر خود را در اين رويداد شركت دهند. تاكنون بيش از صد و ده كتاب از شاعران جوان سراسر كشور به دبير خانه اين دفتر رسيده كه در حال بررسيهاي اوليه است. برگزيدگان اين جايزه آبان ماه همزمان با سالروز درگذشت قيصر امينپور معرفي ميشوند. چندي پيش فاطمه سالاروند قائم مقام دفتر شعر جوان، تعطيلي اين جايزه را در چند سال گذشته، مايه افسوس خوانده بود. به گفته او، دفتر شعر جوان پس از تعطيلي چند ساله خود و آغاز فعاليتها در دوره جديد، تصميم گرفت تا برنامههاي گذشته خود را بار ديگر به اجرا در بياورد و طبق همين تصميمگيري، كتاب سال شعر جوان در دوره پيش رو كار خود را به روال پيشين ادامه خواهد داد. سالاروند از آسيبهاي اجتنابناپذير فضاي مجازي در بحث شعر سخن گفت و در عين حال ابراز اميدواري كرده بود كه جايزه قيصر امينپور بتواند به معرفي جريانهاي شعري سالم حال حاضر كشور و ديده شدن كتابهاي منتشر شده در اين زمينه كمك كند: «با وجود اتفاقات مختلف جاري در فضاي مجازي پيرامون موضوع شعر، اميدوارم با راهنمايي و حمايت از اين جريان سالم، پتانسيل بالاي آن را تقويت و براي معرفي شدن در جامعه احيا كنيم.»
آن گونه كه سالاروند توضيح داده است، اعضاي دفتر شعر جوان در تلاش هستند داوراني با نگاههاي متفاوت و از طيفهاي مختلف براي قضاوت آثار انتخاب شوند. زندهياد قيصر امينپور از بنيانگذاران دفتر شعر جوان بود كه با همراهي چهرههايي همچون محمدرضا عبدالملكيان، فاطمه راكعي، ساعد باقري، زندهياد حسن حسيني، اين دفتر را بنيان نهادند و هياتمديره آن را تشكيل دادند. اين دفتر از سال 68 فعاليت خود را آغاز كرد. قيصر امينپور شاعر بنام خوزستاني از اعضاي هياتمديره اين دفتر، آبان سال 86 در چهل و هشت سالگي به دليل ناراحتي كليه و بيماري قلبي درگذشت و امسال همزمان با دهمين سالگرد درگذشت او، جايزه شعري كه به نام اوست، بار ديگر احيا ميشود. او نه تنها براي بزرگسالان كه براي كودكان و نوجوانان نيز شعرهاي گوناگوني را سروده بود و جزو معدود شاعراني بود كه شعرهايش در كتابهاي درسي مدرسه منتشر شده بود. و اينچنين بود كه مخاطبان شعر او را با مجموعههايي همچون «آينههاي ناگهان»، «مثل چشمه، مثل رود»، «دستور زبان عشق»، «بيبال پريدن» و... ميشناسند. قيصر علاوه بر سرايش شعر، در زمينه پژوهش ادبي نيز فعال بود و تدريس در دانشگاه نيز ديگر فعاليت او بود. شاعران جواني كه متقاضي شركت در اين جايزه هستند، ميتوانند آثار خود را به دبيرخانه اين جايزه به نشاني: تهران، خيابان دكتر شريعتي، خيابان كلاهدوز، نبش خيابان شهيد نعمتي، خانه شاعران ايران، دفتر شعر جوان ارسال كنند.