رييسجمهور در جلسه هيات دولت:
نميتوانيم در برابر ظلم ساكت باشيم و سر به زير بيندازيم
گروه سياسي| هيات دولت ديروز به رياست رييسجمهور تشكيل جلسه داد. در اين جلسه مثل هميشه موضوعاتي در دستور كار قرار گرفت و هيات وزيران مصوباتي داشتند. حسن روحاني هم براي حاضرين دقايقي صحبت كرد و با توجه به ايام شهادت امام حسين(ع) به بيان نكاتي درباره اخلاق و منش سيدالشهدا(ع) پرداخت. بعد از اين جلسه، مراسم عزاداري ماه محرم در دفتر رييسجمهور برگزار شد. رييسجمهور در جلسه هيات دولت و در آستانه عاشوراي حسيني تصريح كرد: عاشوراي حسيني رويدادي كاملا ممتاز است و سراسر زندگي امام حسين(ع) و فرهنگ عاشورا براي جامعه انساني نجاتبخش از هر گونه مسير انحرافي به مسير حق است. روحاني با بيان اينكه عشق به امام حسين(ع) و كربلا و فرهنگ عاشورا شفابخش است، افزود: عاشورا تجلي مبارزه حق در برابر باطل با آن شكوه بزرگ تاريخي بود كه امام حسين(ع) را تبديل به مظهر استقامت، ايستادگي، شهامت و شجاعت در برابر قدرتهاي ستمگر كرد.
بايد همه ابعاد فرهنگ عاشورا و كربلا براي مردم تبيين شود
وي امام حسين(ع) را مظهر ايثار و فداكاري توام با مظلوميت معرفي و اظهار كرد: هم فداكاري امام حسين(ع) در تاريخ بينظير است و هم مظلوميت امام(ع). بايد همه ابعاد فرهنگ عاشورا و كربلا براي مردم تبيين شود. رييسجمهور با تاكيد بر اينكه امام حسين(ع) نه تنها مظهر ايستادگي، شجاعت، شهامت و ايثار بلكه امام صلح و فتوت هم بود، يادآور شد: زماني كه لشكر حر مقابل كاروان امام حسين(ع) قرار گرفت و حتي مانع از اين شد كه امام حسين(ع) راه ديگري غير از راه كوفه را برگزيند، زهير به امام پيشنهاد كرد كه اگر كار ما با اينها به جنگ كشيده ميشود، امروز جنگ را شروع كنيم چرا كه تعداد آنها كمتر است و احتمال پيروزي و موفقيت ما خيلي بيشتر است تا اينكه صبر كنيم لشكريان فراوان ديگر آنها از راه برسند.
وي ادامه داد: اما امام(ع) فرمود كه «زهير من كسي نيستم كه آغازگر جنگ باشم». اين خيلي نكته مهمي است؛ يعني آنجايي كه امام حسين(ع) يك لشكر محدودي در مقابلش بود و به راحتي ميتوانست با آنها مبارزه كند، فرمود من آغازگر جنگ نخواهم بود. رييس دولت دوازدهم با اشاره به اينكه اين رفتار امام حسين(ع) مشابه رفتار پدر بزرگوار ايشان حضرت علي(ع) در جنگ صفين بود كه ماهها منتظر آغاز جنگ از طرف مقابل شدند، گفت: وقتي ياران اميرالمومنين علي(ع) نيز به ايشان ميگفتند كه چرا شما دستور حمله نميدهيد، فرمود من آغازگر جنگ نخواهم بود و اين نكات براي ما بسيار مهم است. روحاني همچنين اضافه كرد: در زندگي ابيعبداللهالحسين(ع)، از زمان حركت از مدينه تا زماني كه به كربلا رسيدند، در تمام خطبههايي كه امام حسين(ع) ايراد كرد، درباره علت قيامش فرمود، «نميبينيد به حق عمل نميشود و در برابر باطل كسي فرياد نميزند». اينجا جايي است كه يك آدم مومن بايد آرزوي مرگ بكند كه بخواهد در چنين وضعيتي حيات و زندگي داشته باشد، حيات و زندگي كه واقعيتش مردگي و مرگ است؛ حيات واقعي، ايستادگي در برابر باطل و تبيين حق است.
نميتوانيم در برابر ظلم ساكت باشيم
وي در ادامه بيان كرد: امام حسين(ع) فرمود وقتي باطل در جامعه اينچنين باشد، آن وقت مردن، كشته شدن و شهادت، سعادت است. ما نميتوانيم در برابر ظلم ساكت باشيم و سر به زير بيندازيم. رييسجمهور همچنين تصريح كرد: اين مكتب بود كه تبديل به مكتب الگو براي جهانيان شد. عاشورا تنها براي شيعيان نيست، فرهنگ عاشورا تنها براي مسلمانان جهان نيست، فرهنگ عاشورا براي همه آزادگان جهان است. وي ادامه داد: امروز كشورها و ملتهاي زيادي هستند كه در روز عاشورا پرچم سياه را برافراشته و عزاداري ميكنند و غمگين هستند. اينها فقط مسلمانان نيستند، در شبهقاره هند صدها ميليون نفر براي امام حسين(ع) عزاداري ميكنند. اينان مسلمان نيستند، اما به ياد امام حسين(ع) هستند، چون امام حسين(ع) را الگوي آزادي و آزادگي ميدانند و به همين مناسبت در شبهقاره هند، روز عاشورا به احترام اباعبدالله(ع) تعطيل عمومي است. روحاني گفت: امام حسين(ع) تربيت يافته دامن پاك اسلام است و وجود و بقاي اسلام در تاريخ هم در سايه فداكاري و ايثار ابيعبداللهالحسين(ع) است. امام حسين(ع) مرد آزادگي، شرف، استقامت و جهاد بود، اما مرد فتوت و مردانگي به تمام معنا هم بود وقتي لشكريان حر، كه دشمنان او بودند، به ايشان رسيدند، آنها و حتي چهارپايان آنها را سيراب كرد. رييسجمهور در پايان اين جلسه دقايقي به ذكر مصيبت سرور و سالار شهيدان حضرت ابيعبداللهالحسين(ع) پرداخت.
موافقت هيات وزيران با يك آييننامه اجرايي
همچنين در جلسه روز چهارشنبه هيات دولت به رياست حسن روحاني رييسجمهور، هيات وزيران با پيشنهاد آييننامه اجرايي مربوط به هياتهاي تطبيق مصوبات شوراهاي اسلامي كشور با قوانين موافقت كرد. بر اساس اين آييننامه كه با هدف ارتقاي سطح كارآمدي هيات تطبيق مصوبات شوراهاي اسلامي كشور با قوانين و نيز ساماندهي نظارت بر عملكرد اين هيات و به تبع آن شوراهاي اسلامي تصويب شد، روساي هياتهاي تطبيق ميتوانند به منظور بررسي بيشتر و دقيقتر مصوبات شورا، جهت اخذ نظرات مشورتي، از كارشناسان ذيربط بدون داشتن حق رأي براي حضور در جلسات هياتهاي تطبيق دعوت به عمل آورند. همچنين شوراهاي اسلامي شهر، روستا، بخش و شهرستان موظفند حداكثر ظرف يك هفته پس از تشكيل جلسه، نسخهاي از مصوبات خود را به هيات تطبيق ذيربط، شهرداري، دهياري يا دستگاههاي اجرايي كه مصوبه مربوط به آنها باشد، ارسال كنند. چنانچه مصوبه شورا با قوانين و مقررات مربوط به هر يك از دستگاههاي اجرايي، شهرداري يا دهياري مغاير باشد، مسوولان اجرايي ذيربط ميتوانند مراتب مغايرت را با ذكر دلايل و مستندات ظرف مهلت مقرر قانوني به هيات تطبيق ذيربط اعلام كنند و هيات تطبيق موظف است طبق ترتيبات قانوني موضوع را مورد بررسي و رسيدگي قرار داده و نتيجه را به دستگاه معترض اعلام كند. بعد از پايان جلسه هيات دولت دومين روز مراسم عزاداري سرور و سالار شهيدان حضرت اباعبداللهالحسين(ع) با حضور حسن روحاني رييسجمهور برگزار شد. در اين مراسم كه در ششمين روز از ماه محرم با حضور جمعي از وزرا و معاونين رييسجمهور، مسوولان دستگاههاي اجرايي و كاركنان دفتر و نهاد رياستجمهوري در دفتر رييسجمهور برگزار شد، حجتالاسلاموالمسلمين محمود رستگاري در ارتباط با اهميت تقواي الهي و اعتدال و ادب در برخورد با ديگران و نيز سجايا و خصوصيات اخلاقي و رفتاري سيدالشهدا(ع) سخنراني كرد. همچنين پس از مرثيهسرايي و نوحهخواني يكي از مداحان اهل بيت(ع) در رثا و مظلوميت امام حسين عليهالسلام و خاندان و ياران باوفاي آن حضرت، عزاداران نماز جماعت ظهر و عصر را به امامت رييسجمهور روحاني اقامه كردند.