نقش مهم وزارت كشور
احمد شيرزاد
انتظار از دولت و وزارت كشور بيطرفي است. گفتههاي وزير كشور دولت يازدهم در خصوص حقالناس بودن آرا به عنوان كليد انتخابات در دولت تدبير و اميد، در حد صحبت اميدواركننده است.
بايد به گونهيي برنامهريزي شود كه اين امر به مرحله اجرايي هم برسد. تجربه نشان ميدهد كه انتخابات، بخصوص انتخابات مجلس شوراي اسلامي در برخي مناطق موجب تنشهايي ميشود؛ تنشهايي كه در هر حوزه از مناطق كشور بنا بر اهميت آن از نظر سياسي، فرهنگي و اقليتي روي ميدهد.
انتخابات مجلس حساسيت برانگيز است. بيطرفي و امانتداري نسبت به راي مردم انتظاري بيش نيست. البته ميدانيم كه وزارت كشور تنها عامل برگزاركننده انتخابات نبوده و در تمامي فرآيندهاي انتخابات نقش نخواهد داشت اما با قدرتي كه در انتخاب هياتهاي اجرايي انتخابات در شهرستانها دارد ميتواند نقش مهمي را ايفا كند. در كليه فرآيندها اين نيروها نقش دارند پس ميتوانند هياتي در جهت پاسخگويي به انتظارات دولت تدبير و اميد باشند.
ميتوان گفت كه تنها لازمه تحقق اين گفته وزير كشور ملحوظ دانستن برخي توجهات در انتخاب هياتهاي اجرايي است. اين امر بسيار مهم است.
تحقق يا عدم تحقق موضوعي كه وزير كشور از آن به عنوان حق الناس بودن آراي مردم ياد كرده و آن را رويكرد دولت يازدهم در انتخابات دانسته كاملا بستگي به برخورد وزير كشور دارد كه بايد بر سر معيارهاي خود پافشاري كند.
اگر اين ايستادگي صورت نگيرد، انتخابات به يك طرف كشانيده ميشود.