خبر كوتاه
ايران به نجف نيروگاه هديه ميدهد
ايران يك نيروگاه 500 مگاواتي به مردم نجف هديه داد. عليرضا دايمي، معاون برنامهريزي و امور اقتصادي وزارت نيروبه ايسنا گفت: اين نيروگاه هديهيي به مردم نجف است كه براي مردم كشور ما از اهميت بالايي برخوردار است چرا كه جزو عتبات عاليات محسوب ميشود.
وي با اشاره به اينكه عراق با محدوديت شديد برق مواجه است گفت: تلاش داريم به جز صادرات برق به آن كشور ظرفيتهايي ايجاد كنيم كه بخشي از مشكلات عراق در زمينه برق حل شود. دايمي با تاكيد بر اينكه اولويت اول براي ما تامين ظرفيتهاي داخلي كشور است، گفت: بايد توجه شود كه براساس اولويت حركت كنيم.
دورجديد فعاليت بيمههاي خارجي
به دنبال افزايش تعامل ايران با شركتهاي بيمهيي خارجي، دورجديد فعاليت بيمههاي خارجي در ايران آغاز شده است. مديرعامل يكي ازكارگزاريهاي بيمه فرانسه درباره صنعت بيمه ايران اين طور اظهارنظر كرد: «صنعت بيمه ايران با عبور از دوران گذار وارد فضاي رقابتي شده و به زودي جايگاه واقعي خود را در بازار سرمايه كشور پيدا خواهد كرد. »
وي تعامل شركتهاي بيمهيي با كمپانيهاي معتبر بينالمللي را زمينه ساز ورود ايران به بازارهاي بزرگ جهاني ارزيابي كرد و افزود: دريافت مجوز از بيمه مركزي براي تاسيس دفتر ارتباطي در ايران، گام اول اعتمادسازي است و با اين وضعيت به زودي شاهد حضور جدي شركتهاي ديگر در ايران خواهيم بود.
رفع مشكلات مسكن مهر فعلا ممكن نيست
وزير راه و شهرسازي گفت: براي رفع مشكلات مسكن مهر حداقل ۴۰ تا ۵۰ هزار ميليارد تومان نياز است كه در اين شرايط تحقق اين بودجه غيرممكن است. عباس آخوندي، در جلسه مشترك مديران وزارت مسكن و شهرسازي با استانداري تهران افزود: براي حل مشكل 300 هزار خانواده در استان تهران، قرار است تا پايان سال آينده مسكن مهر را به آنان تحويل دهيم؛ اگر فرض كنيم هر خانواده يك فرزند داشته باشد ما نياز به 350 مدرسه دوشيفته داريم كه 700 ميليارد تومان بودجه ميخواهد.
وي با اشاره به اينكه امكان فراهم كردن اين ارقام وجود ندارد، گفت: كل بودجه ساماندهي شهرهاي جديد كشور در امسال 100 ميليارد تومان بوده است. آخوندي درباره مشكلات كساني كه در تعاونيهاي شهر تهران زمين دريافت كردهاند اما با توجه به مقررات امكان ساخت و ساز ندارند، گفت: 33 تعاوني با 25 هزار نفر جمعيت اين مشكل را در تهران دارند و بايد تلاش كنيم با همكاري سازمان منابع طبيعي زمينهاي معوض به آنها بدهيم و زمينهاي آنها را به منابع طبيعي تحويل بدهيم.
طرحهاي وزارت نيرو 50 درصد كمتر بودجه دارد
معاون برنامهريزي و امور اقتصادي وزير نيرو گفت: ظرفيت اجرايي ما در بخش آب و برق، اجراي ۴۰ هزار ميليارد تومان پروژه در سال است اما بودجه وزارت نيرو اعم از بودجه عمومي و بودجه درآمدي كمتر از ۲۰ هزار ميليارد تومان است.
عليرضا دايمي در بيستمين نمايشگاه مطبوعات با حضور در غرفه تسنيم در گفتوگو با تسنيم اظهار داشت: بدون مجوز دولت و مجلس نميتوانيم تعرفه مصرفي آب و برق را افزايش دهيم و از آنجا كه افزايش تعرفه آب و برق در بودجه سال ۹۴ با لحاظ كردن شرايط اقتصادي جامعه و وضعيت اقتصاد كلان كشور تعيين ميشود، افزايش تعرفه آب و برق در بودجه سال ۹۴ محتمل است اما قطعي نيست.
وي افزود: اينكه نسبت به قيمت تمام شده آب وبرق، فاصله زيادي در دريافتها از مردم داريم بر كسي پوشيده نيست و دولت و مجلس هم معتقد به استفاده از ابزار اقتصادي براي كنترل مصرف هستند.