• 1404 چهارشنبه 15 بهمن
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک سپه ایرانول بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 6240 -
  • 1404 پنج‌شنبه 25 دي

سيد حسن خميني در یک گفت‌وگوي ويژه تبیین کرد

عبور از يك مشكل بزرگ

قدرت جمهوري اسلامي به حضور مردم است

بعضی از مسوولیت‌های حکومت  بعد از جنگ 12 روزه  باید انجام می‌شد،  دیر شد و ما گرفتار تهدیدهای لحظه به لحظه شدیم

در روزهايي كه فضاي عمومي كشورمان از التهابات فراواني رنج مي‌برد و مشكلات اقتصادي و معيشتي باعث اعتراض مردم شده، استفاده از راهكارهايي كه از طريق آن بتوان از اين التهابات عبور كرد يك نياز فوري است. يادگار امام (ره) در واكنش به رخدادهاي اخير مي‌گويد: «داستان از اين قرار است كه ما اصلا با داستاني ساده مواجه نيستيم؛ بلكه يك براندازي خشن بود كه نتيجه‌اش تجزيه ايران مي‌شد.» سيد حسن خميني همچنين با واكاوي تاريخ معاصر ايران و اعتراضاتي كه در برهه‌هاي مختلف رخ داده، اعتراضات 1404 را از منظر خشونت ابراز شده منحصر‌به‌فرد ارزيابي كرد.   او كه در برنامه گفت‌وگوي ويژه خبري صحبت مي‌كرد با اشاره به اينكه ما از يك مشكل عظيم عبور كرديم، گفت: «شايد اگر مردم ايران در ۲۸ مرداد وارد صحنه مي‌شدند، ما گرفتار يك سلطنت استبدادي مستدام نمي‌شديم. بعضي وقت‌ها يك روز، يك ساعت، تكليف يك قرن را معلوم مي‌كند. ديروز از آن ساعت‌هايي بود كه تكليف خيلي مسائل را براي دهه‌ها روشن كرد. اين را من نمي‌گويم، هم خودشان مي‌گويند و هم از تحليل‌ها روشن است كه آن چيزي كه در اين روز‌ها اتفاق افتاد. تعبير قشنگي هم ديدم به كار مي‌برند؛ روز سيزدهم جنگ ۱۲ روزه بود. بعد از جنگ ۱۲ روزه پلن B جريان صهيونيستي آغاز شد و اين را نه تحليل، خبر داريم كه اين بود و گفتند. اينها مي‌خواستند همين اتفاقات را در همان ايام رقم بزنند، نشد و بعد گفتند منتظر يك اعتراض مسالمت‌آميز مي‌نشينيم تا آن را به خشونت بكشانيم، بعد بستر خشونت را باز كنيم و بعد منتظر شويم كه دشمنان خارجي دخالت كنند. اگر دخالت نكردند براي اين است كه اين طومار به سرعت برچيده شد. اگر اين اتفاق نمي‌افتاد شما بايد منتظر حوادث بسيار تلخ‌تري با هزينه‌هاي بسيار بيشتر مي‌بوديد. اصل اين داستان از سفر نتانياهو به امريكا شروع مي‌شود.» او ادامه داد: «تا روز دهم، اعتراضات بسيار مدني است و بعد شاهد خشونتي هستيم كه اصلا در ذائقه مردم ايران نيست. حتي دعوا‌هاي خياباني مردم به صورت عادي هم اين مقدار خشن نيست. اصلا ما ملت خشني نيستيم. خيلي از كشور‌هاي منطقه كه نمي‌خواهم اسم بياورم، خشن هستند، ما اصلا چنين خشونتي را در خودمان سراغ نداريم.»

اینها آمار‌های مسلم است. اگر برای من یقین نبود، نقل نمی‌کردم. اینکه چهار نفر را سر ببرند و با چاقو شکم پاره کنند، خشونت‌های اصلا ساده‌ای نیست؛ خشونت عادی مردم نیست. جنازه‌ای را بعد از اینکه کشتند، آتش بزنند. حمله به مساجد، حماقت عجیبی است که انجام دادند. جامعه ایران را نشناختند. آمار‌هایی که تعداد مساجد را گفتید و گفتند. این حجم تخریب مساجد، بیمارستان‌ها، آتش‌نشان‌ها، آمبولانس‌ها و بعد این خشونت عریانی که کف خیابان است؛ چرا؟ این اصلا داعش‌وار است.
من اینجا خبر ندارم و در تحلیل به شما می‌گویم؛ به نظر من، پشت پرده بخش زیادی از این یک جریان داعشی است که از بعضی کشور‌های همسایه وارد شده است. قبلا هم گفته بودند که ما این دعوا‌ها را از سوریه به داخل ایران می‌بریم. اگر راست باشد، بعضا یک وجوهی هم که می‌تواند ردپای آن در سوریه و در جیب بعضی‌ها پیدا شود - اینها را نمی‌دانم - خبر‌هایی است که هنوز بر من مسلم نشده؛ ولی این که شما داعش‌وار خشونت را ببینید، این ریشه «النصرُ بالرعب» دارد. داعش این کار را می‌کرد، چون می‌خواست همه را بترساند.»

دست خارجی ها در ابراز خشونت پیداست
یادگار امام یادآور می شود:«شما در کشور با یک پروژه بسیار پیچیده‌ای طرف بودید، چون ترامپ روی اسب برنده شرط می‌بندد، اگر احساس کند نتیجه نمی‌گیرد، شرطش را وارد نمی‌شود. آنها بنا داشتند یک کار و اغتشاش بسیار بزرگی را واقع کنند، بعد با این اغتشاش بسیار بزرگ او را تحریک کنند و بعد هم ابزاری که از این استفاده کردند، گروه‌هایی است که آمار‌های بسیار دقیقی آمده، نیرو‌های امنیتی باید بیایند توضیح دهند و طبیعتا کار ما نیست. همه می‌گویند بین اعتراض و اغتشاش فرق بگذارید. به نظرم بستر اجتماعی این یک بحث است و بحث زمانش مهم است. از بعدازظهر پنجشنبه، چیزی که شما اصلا نمی‌دیدید، اعتراض بود. تقریبا اکثر جاهایی که اغتشاش‌ها و خشونت‌هاست، مناطق فقیرنشین نیست؛ مناطقی است که بنای اعتراضات و خشونتی دارد که شورش‌های اجتماعی درست کند.»  سید حسن خمینی همچنین گفت:«به این نکته توجه کنید که سابقا همیشه دشمنان بر اعتراضات [مردم کشور] ما سوار می‌شدند. در بحث بنزین، مرحومه مهسا امینی و بحث‌های دیگر بود. اما این بار استارتش را زدند، نه اینکه روی اعتراضات سوار شوند؛ خودشان ایجادش کردند. نهادهای امنیتی ما باید پاسخگو باشند که چرا زودتر متوجه نشدند. حتما هم ادله‌ای دارند و باید جواب بدهند. در این زمینه حتما باید از آنها استفسار کرد و مطالبه داشت. ولی داستان از این قرار است که ما اصلا با یک داستان ساده مواجه نبودیم. یک براندازی خشن، به نحوی که حتما نتیجه‌اش تجزیه کشور و به هم ریختگی اوضاع کلی منطقه بود. اینها هدفی را داشتند که الحمدلله قدرت نرم جمهوری اسلامی و اینجا هم باید بگویم سخنرانی بسیار آرامش‌بخش رهبری در روز جمعه و بعد هم فهم عمومی مردم دوباره طومار این قضیه را پیچید.»
یادگار امام(ره) در پاسخ به این پرسش که آیا ریشه‌های اعتراضات بازاریان و حوادث پس از آن با هم تفاوت داشت؟ گفت:« حتما همین‌طور است. من تاریخ ایران را خیلی ورق زده‌ام و به‌روز می‌توانم هر مقطعی از تاریخ ایران را بگویم. هیچ مقطعی از تاریخ ایران شاهد این خشونت در خیابان‌ها نیست. ممکن است به عللی نخواهند بگویند چه کسی و چه چیزی، اما حالا بنده اشاره کنم. سربازی را همین قدر که بگیرند، با کاتر سرش را ببرند. حتی فراتر از بحث منافقین است؛ این داعش‌وار است. شما تروریسم این دفعه را تروریسم داعشی بدانید. نوع تروریسم آنها داعشی، اما این بار در خدمت صهیونیست‌هاست. یعنی دقیقا به هم گره خوردند، از آنها استفاده کردند، هسته‌هایی شکل دادند، فرماندهی و تشکیلات دارند و البته احساساتی هم که ممکن است به آن ملحق شود. طبیعتا افرادی که وارد می‌شوند، در هیجانات و احساسات وارد می‌شوند و این مساله را پی می‌گیرند.
بحث اعتراض نسبت به گرانی و ممکن است ضعف‌هایی هم در اطلاع‌رسانی قبلش داشتیم و نگفتیم. ولی این اصلا با آن دو قاب بسیار متفاوت است. اتفاقات از غروب پنجشنبه به بعد اصلا ربطی به اعتراضات ندارد.»
او ادامه داد:«یکی از دانشمندان جامعه‌شناس غربی، گفته بود در طول تاریخ هیچ حکومتی توان بسیج توده‌ای جمهوری اسلامی را ندارد؛ هر قدر مخالف به خیابان بیاورید، آنها در کمتر از چند روز، چند برابرش را در خیابان برای شما جمعیت می‌آورند. قدرت ما این است. باز هم باید به سمت انسجام بیشتر برویم. سرمایه ما همین انسجام و همدلی است و در این زمینه، حالا مسوولیت‌های حکومت شروع می‌شود. شاید بعضی از این مسوولیت‌ها بعد از جنگ 12 روزه باید شروع می‌شد؛ دیر شد و ما گرفتار تهدیدهای لحظه به لحظه شدیم و یک چیزهایی را فراموش کردیم. باید قدردان یک چیزهایی در آن روز می‌بودیم. ولی خشونت و تروریسمی که اتفاق افتاد و داعشی که نه به اسم داعش ولی حتما به رسم داعش وجود داشت، اصلا بحثش متفاوت است.» او گفت:«عراق را ببینید، 25 سال از دوره فروپاشی صدام می‌گذرد و هنوز این کشور برق ندارد. ماه سوم بعد از فروپاشی صدام تحریم‌هایش برداشته شده است. خاطرات سال 1382 آقای هاشمی‌رفسنجانی را همین دیشب می‌خواندم؛ پریروز چاپ شده است. ماه خرداد امریکایی‌ها تحریم‌ها را برداشتند؛ قبل از اینکه بگردند و چیزی پیدا کنند. تا امروز چه اتفاقی در عراق افتاده است؟ بعد از رفتن صدام حداقل 500 هزار نفر در عراق کشته شده‌اند، موطن داعش شده و کردستانش گوش به حرف حکومت مرکزی نمی‌دهد؛ دو بار تا حالا برای تجزیه‌اش خیز برداشته‌اند و یکی از دلایل اینکه تجزیه نشده هم جمهوری اسلامی است که ایستاده برای اینکه عراق تجزیه نشود. لیبی را ببینید، با تمام امیدهایی که به آن دادند، در سازمان ملل نماینده ندارد. فکر می‌کنم آقای مهاجرانی یا یک نفر دیگر در تلویزیون نقل می‌کرد. سوریه را ببینید، الان یک قسمتش دست ترکیه و یک قسمتش دست کردهاست و یک قسمتش را اسرايیل گرفته است. یک حکومت دمشق است که آن هم امریکایی‌ها از او حمایت می‌کنند. یک قسمتش هم داعش است که رگه‌های حضور اینها در تهران را بگردید و پیدا کنید؛ با حکومت مرکزی جولانی و دسیسه و پشتوانه‌ای که جریان صهیونیستی دارد. البته ما هم نباید انتظار داشته باشیم آنها به ما رحم کنند. یعنی اسرايیلی‌ها و دوستانشان خیلی از جمهوری اسلامی عصبانی هستند. خدا رحمت کند شهید بهشتی را که گفت: «عصبانی باش و از این عصبانیت بمیر». خدای ناکرده فردای جمهوری اسلامی نه امنیتی وجود دارد، نه رفاهی وجود دارد و نه آزادی وجود دارد. اینها هنوز نیامده تیرهای چراغ برق را برای دار زدن سران اصلاح‌طلب گذاشته‌اند؛ چه برسد به بقیه موارد. انتظار اینکه این جریان برای مردم آرامش و آسایش بیاورد را از ذهنتان بیرون ببرید.
پايگاه اطلاع‌رساني و خبري جماران - تهران

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها