• 1404 دوشنبه 5 خرداد
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 4381 -
  • 1398 يکشنبه 12 خرداد

شباهت‌هاي احزاب راست افراطي

محمود فاضلي

شعارهاي احزاب افراطي در اروپا در جريان انتخابات پارلمان اروپا نشان مي‌دهد كه تا چه ميزان اين احزاب كه از پيشينه زيادي برخوردار نيستند و صرفا بر موج افكار عمومي كشورها سوار مي‌شوند به يكديگر نزديك‌تر شده‌اند. ورود احزاب راستگراي افراطي به عرصه سياسي كشورهاي اين قاره به يك روند عادي در اروپا تبديل شده است، قدرت اين احزاب ريشه زيادي در نفوذ قانوني يا دولتي آنها ندارد و حتي در بسياري از كشورها، محدوديت‌هاي‌ دايمي براي جلوگيري از گسترش جايگاه آنها اعمال شده است. ظهور چنين احزاب افراطي در توانايي اين احزاب در تاثيرگذاري داخلي و برنامه ارايه شده آنها در بخش‌هاي داخلي و خارجي اين كشورهاست كه كشورهاي اسپانيا و يونان دو نمونه اخير آن هستند.

سانتياگو آباسكال رهبر حزب افراطي «ووكس» اسپانيا كه در گذشته عضو حزب محافظه‌كار «مردمي» اين كشور بود، در انتخابات پارلماني آوريل سال جاري 24 كرسي پارلماني كسب كرد كه به عنوان يك پديده جديد شناخته مي‌شود. پيروزي اين حزب با استقبال احزاب راست افراطي فرانسه، ايتاليا، آلمان و بلژيك رو‌به‌رو بود. اين احزاب همسو، ضمن تبريك به همتايان اسپانيايي خود مدعي هستند بالاخره اسپانيا داراي يك حزب ميهن پرست! كه بتواند با احزاب چپ مبارزه كند، شده است.

اين حزب كه در انتخابات پارلماني سراسري 2016 فقط 47 هزار راي به دست آورده بود، در انتخابات اخير پارلمان اروپا 3 كرسي به دست آورد. رياست حزب با تقليد از «ترامپ» رييس‌جمهوري امريكا، شعار اصلي خود را «اول اسپانيا» گذاشته است. اين حزب با ساخت مساجدي كه از سوي وهابي‌ها ترويج مي‌‌شود، مخالفت دارد و بيشتر روي كنترل مرزها متمركز شده و خواستار تقويت مرزهاي اسپانيا و ساختن ديوارهاي مرزي در شهرهاي «سئوتا و مليا» است. اين دو شهر به اسپانيا تعلق دارد اما در آن سوي جبل‌الطارق و در همسايگي مراكش واقع شده‌ و هزاران پناهجو تلاش دارند از داخل مراكش خود را به اين دو شهر اسپانيا برسانند.

قدرت‌گيري ووكس كه با گرايش‌هاي بعضا «فاشيستي و ضد زن» از دل حزب محافظه‌كار «مردمي» اسپانيا بيرون آمده، واكنشي در برابر تشديد گرايش‌هاي جدايي‌خواهي در ايالت كاتالونيا تلقي مي‌شود. اين حزب افراطي كه داعيه حفظ يكپارچگي اسپانيا در برابر خطر تجزيه را دارد، با سياست پناهجويي دولت سوسياليست اسپانيا به‌ شدت مخالف است. طبق اعلام وزارت كشور اسپانيا، ورود مهاجران غيرقانوني به ويژه از مسير تنگه جبل‌الطارق ادامه دارد و فقط در سه ماهه نخست سال جاري دست‌كم تعداد 7 هزار و 104 مهاجر غيرقانوني وارد اسپانيا شده‌اند كه اين رقم بيانگر افزايش 40 درصد نسبت به همين بازه زماني در سال گذشته است. از ديدگاه اين حزب، رهبر سوسياليست‌ها نهايتا خواسته جدايي‌خواهان كاتالونيا را برآورده خواهد كرد. به باور او مذاكره با رهبران منتخب ايالت جدايي‌خواه كاتالونيا براي يافتن راه‌حلي در جهت حفظ اين ايالت در چارچوب اسپانيا نابخشودني و خيانت‌آميز است.

يونان از ديگر كشورهاي جنوب اروپاست كه در سال‌هاي اخير شاهد رشد احزاب افراطي بوده است. اگرچه در سال‌هاي گذشته حزب «طلوع طلايي» يونان رسما يك حزب افراطي شناخته مي‌شود و حتي رييس و گروهي از نمايندگان اين حزب محاكمه شده و از بعضي از حقوق اجتماعي محروم شدند، اما اين حزب همچنان داراي آراي ثابتي در ميان افكار عمومي است. مخالفت با برنامه رياضت اقتصادي دولت چپگراي يونان، مخالفت با حضور مهاجران خارجي و مخالفت با نفوذ و دخالت قدرت‌هاي خارجي در راس اهداف اين حزب قرار گرفت.

در انتخابات اخير پارلمان اروپا، يونانيان شاهد حضور يك حزب نوظهور افراطي ديگر با نام «راه‌حل يوناني» بودند. آقاي ولوپولوس رياست اين حزب افراطي كه در انتخابات پارلمان اروپا با كسب 4.18 درصد موفق به انتخاب يك نماينده شد، مهاجران و پناهجويان خارجي در يونان را اشغالگران غيرقانوني توصيف و اعلام داشته است براي مقابله با اين پديده بايد در مرز مشترك با تركيه ديوار ساخته و در مرزهاي اين كشور
«ميدان مين» طراحي شود. او رسما با سياست‌هاي ضد مهاجرتي مجارستان و حزب «ليگا» ايتاليا براي اروپاي مسيحي بدون حضور مسلمانان كاملا موافق است. وي با وجود قوانين حقوقي اتحاديه اروپا، از بازگرداندن مجازات اعدام براي افرادي كه اقدام به تجاوز جنسي، قاچاق موادمخدر و قاچاق انسان مي‌شوند، حمايت مي‌كند. وي اگرچه اتهامات وارده مبني بر دريافت كمك از روسيه را رد مي‌كند، اما مدعي است يونان نبايد مانند امروز روابط خصمانه با روسيه داشته باشد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون