مهرعليزاده:
بزرگان برخي آقايان را
نصيحت كنند
يك فعال سياسي با اشاره به وضعيت فعلي كشور گفت: به هر حال بزرگان بايد برخي آقايان را نصيحت كنند كه رعايت مصالح ملي را بيشتر مدنظر داشته باشند. محسن مهرعليزاده كه با ايلنا گفتوگو ميكرد، در پاسخ به سوالي درباره اعمال فشار بر دولت گفت: مشكلات دو دسته هستند؛ يك دسته از مشكلات مربوط به مسائل درازمدت است يعني ناشي از تصميمات و اقداماتي است كه طي چهار دهه اخير گرفته شده است. اين مشكلات به روند تصميمگيريها، ساختار اداري كشور و تفكرات حاكم بر كشور در مقاطع مختلف برميگردد كه لايه به لايه بر وضعيت فعلي اثرگذار بوده است.
معاون رييس دولت اصلاحات خاطرنشان كرد: در عين حال دولت ميتواند در وضعيت فعلي به كمك قوانين موجود، چيدمان جديدي بر اساس وضعيت فعلي اقتصادي كشور ايجاد كند و در انتخاب نيروها و ساختارها كارهايي انجام دهد كه از اين دولت توقع ميرود، چرا كه دولت بايد در شرايط موجود هم پاسخگو باشد. مهرعليزاده يادآور شد: اينكه اين دو موضوع يعني مشكلات درازمدت و توانايي دولت در حل مسائل فعلي را با هم مخلوط كنيم، صحيح نيست. شايد بيش از ۷۰ درصد اين مسائل ناشي از مشكلات درازمدت و فشارهايي است كه امريكا با تحريمها بر كشور ما اعمال كرده و كمتر از ۳۰ درصد آن مواردي است كه دولت امروز با همه اين مسائل نميتواند به نحو مطلوب كار كند و خود را با ضربهاي كه به پيكر اقتصاد كشور ميخورد، تنظيم كند.
اين فعال سياسي در پاسخ به اين سوال كه چرا نبايد در كشور ما نظارتهايي بر نقدها و اظهارنظرها وجود داشته باشد كه تخريبگري عليه دولت ايجاد نشود، گفت: ظاهرا نظارت هست يعني الان قوانين و چارچوبهايي براي ارايه ديدگاههاي مختلف از طريق روزنامهها و رسانههاي مختلف و حتي افرادي كه سخنراني ميكنند، وجود دارد چرا كه نقد معنا دارد و گاهي بحث تحريك افكار عمومي در ميان است. منتها اينكه تا چقدر عملي ميشود، جاي سوال است. مشكل اينجاست كه در اين نوع مسائل، ديدگاههاي سياسي و حزب گراييها عمدتا اين مجال را نميدهد كه بتوانيم مُر قانون را عملي كنيم.
استاندار پيشين خراسان ادامه داد: به عنوان مثال دادگاه مطبوعات وجود دارد و مشخص است كه لازم نيست كه يك رسانه مسالهاي امنيتي را مطرح كند و بعد بگوييم اين موارد مطرح شده ضدامنيتي است بلكه در اين شرايط ويژه كه مشخصا همه ميدانيم امريكا حداكثر فشار را بر مسائل اقتصادي آورده و اميد دارد از اين راه جامعه را به التهاب بكشاند و مردم را بشوراند، اگر رسانهاي همواره به نااميدي مردم بيفزايد، اين اقدامي ضدامنيتي و كاركردن در جهت خواسته امريكا است. اين مسائل در قوانين ما مشخص است اما اگر برخوردي نميشود، به دليل سايه انداختن مسائل سياسي بر آن است.
اين فعال سياسي اصلاحطلب در پاسخ به سوالي در مورد اقدامات برخي نمايندگان مبني بر امتيازگيري از دولت در حوزههاي مختلف و ارتباط اين اقدامات با انتخابات مجلس يازدهم گفت: ارتباط اينها خيلي روشن است؛ چرا كه چند ماه بعد انتخابات است و متاسفانه روند اين گونه است كه برخي نمايندگان احساس ميكنند براي رايآوري حتما بايد ابزارهايي همچون مديران شهرستاني در اختيارشان باشد يا اينكه فكر ميكنند بايد براي شهرستان خود امتيازگيري كنند تا مردم از اين طريق راضي شوند به او راي بدهند.
وي ابراز كرد: برخي اين فشارها را اعمال ميكنند و همين جا نقطهاي منفي است كه منافع ملي فداي منافع فردي و شخصي يك فرد تحت عنوان نماينده ميشود كه براي انتخاب شدن و براي چندهزار راي بيشتر، تمام دستاوردها را زير سوال ميبرد و تمام قدرت و توان يك وزير را ميگيرند كه فرد تابع خود را در جاي مورد نظر بگذارد. اينها فشارهايي است كه ميآورند و اگر نتوانستند خواسته خود را عملي كنند به هرحال قانون اين اجازه را داده كه نمايندگان بتوانند وزير را مورد سوال قرار دهند و استيضاح كنند.
استاندار پيشين اصفهان تاكيد كرد: اين مشكلي است كه به شدت با آن مواجهيم و شايد دليلش اين است كه نمايندهها به صورت فردي اراده ميكنند كه خود را براي ورود به صحن مجلس مطرح كنند. اگر تشكيلات منظم و حزبهاي قوي وجود داشت كه احزاب اين افراد را بالا ميآوردند و قطعا افراد با ظرفيت بالاتري مطرح ميشدند و آنگاه آن حزب حواسش به سرنوشت و آينده خودش هم بود و در نتيجه نقدها و فشارها در حد منطقي و معقول و قانوني متوجه وزرا و دولت ميشد چون در آن صورت حزب مقابلش هم وجود داشت كه ميتوانست كار آن حزب را نقد كند. اما اينها مشكلاتي است كه ما در اين مقطع از تاريخ خود داريم.
معاون رييس دولت اصلاحات گفت: در امر نظارتها در كشور اصولا ملاحظاتي وجود دارد كه شايد حتي خود آن جمع هم كه مسوول نظارت هستند، بعضا ملاحظهاي نسبت به انتخاب شدن مجدد خودشان داشته باشند و مقدمات انتخاب شدن خودشان را رعايت ميكنند و امورات را جاهايي كنترل شده پيش ميبرند. بايد بدانيم وقتي مساله انتخاب و كانديدا شدن به صورت فردي باشد ذات انسان اينگونه است كه مصالح فردي را بر مصالح ملي ترجيح ميدهد.
وي در بيان راهحلي براي وضعيت موجود گفت: در اين مقطع شايد راه اين باشد كه بزرگان تذكراتي بدهند. اخيرا در اظهارات مقام معظم رهبري هم ديدهايم كه ايشان فرمودند اقدامات امريكا جنگ اقتصادي است لذا بايد به بعضي آقايان گفته شود كه شرايط جنگي است و دولت در چنين وضعيتي است و هر لحظه در مقابل توطئههاي طراحي شده قرار دارد. هر چند كه اقدامات آنان در برابر آنچه ملت ايران تاكنون ايستادگي كرده، هيچ است. زماني كه نظام جمهوري اسلامي يكي، دو ساله بود اينها جنگ را تحميل كردند و الان كه توانمند هستيم، نميتوانند هيچ كاري انجام دهند.