• 1404 شنبه 24 خرداد
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 3579 -
  • 1395 چهارشنبه 30 تير

نمايندگان ايران و 1+5 در وين ديدار كردند

چكش‌كاري تحريم‌ها در كوبرگ

هتل كوبرگ وين باز هم روز گذشته ميزبان مذاكره‌كنندگان ايران و نمايندگان 1+5 بود. توافق هسته‌اي يك سال پيش در همين حال و هوا در وين به ثمر رسيد و شش ماه هم از اجراي برجام مي‌گذرد.
روز گذشته سيدعباس عراقچي، رييس كميته پيگيري برجام به همراه مجيد تخت‌روانچي ديگر مذاكره‌كننده ارشد ايران به مصاف نمايندگان 1+5 در روزهايي رفتند كه ايران مي‌گويد هنوز موانعي براي اجراي صحيح برجام از سوي طرف مقابل و منتفع شدن كامل ايران از توافق هسته‌اي وجود دارد. نشست كميسيون مشترك برجام حدود سه ساعت به طول انجاميد؛ نشستي كه پس از آن هم ديدارهاي دوجانبه ايران با اعضاي 1+5 كليد خورد. هيات‌هاي فرانسه، امريكا و آلمان در زمره هيات‌هايي بودند كه نمايندگان آنها با ايران ديدارهاي دوجانبه‌اي را پيش بردند.
به گزارش خبرنگار ايرنا در وين، در هيات ايراني علاوه بر سيدعباس عراقچي، رضا نجفي نماينده دايم ايران در آژانس بين‌المللي انرژي اتمي، مجيد تخت‌روانچي معاون اروپا و امريكاي وزير امور خارجه، حميد بعيدي نژاد مديركل امور سياسي و امنيت بين‌المللي وزارت امور خارجه، داود محمدنيا، بهزاد صابري و چند تن ديگر از كارشناسان وزارت امور خارجه حضور داشتند.
در اين نشست، از طرف اتحاديه اروپا هلگا اشميد معاون فدريكا موگريني مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا كه سمت دبيركلي سرويس خارجي اتحاديه اروپا را نيز بر عهده دارد و همچنين نمايندگاني از كشورهاي عضو گروه 1+5 نيز حضور داشتند. نخستين و دومين نشست كميسيون مشترك ايران و 1+5 روزهاي 27 مهر ماه و 16 آذر ماه سال گذشته در وين برگزار شد تا مقدمات اجرايي شدن برجام را فراهم كند. نشست سوم اين كميسيون نيز روز جمعه سوم ارديبهشت ماه سال جاري در وين برگزار شد كه در آن درباره تشكيل كارگروه لغو تحريم‌ها و فروش آب سنگين ايران تصميم‌هايي اتخاذ شد.
عراقچي پس از پايان اين نشست در جمع خبرنگاران گفت: موضوع اصلي بحث تحريم‌ها بود و اشكالاتي كه در موضوع رفع تحريم‌ها و در اجراي رفع تحريم‌ها وجود دارد. در مواردي كه كار پيشرفت نداشته بحث مفصلي صورت گرفت و شايد وقت بيشتر جلسه در همين خصوص بود و به هرحال مشكلاتي كه در سر راه وجود دارد بحث شد. طرف‌هاي ما امريكايي‌ها و اروپايي‌ها، توضيحات مفصلي در خصوص اقداماتي كه كرده‌اند و تلاش‌هايي كه دارند انجام مي‌دهند؛ براي اينكه اثرات رفع تحريم‌ها و همكاري‌هاي خودشان را نشان دهند و همكاري‌هاي اقتصادي با ايران آزاد شود، ارايه كردند. ما متقابلا ايراداتي كه داشتيم و عدم به اصطلاح عمل موفقيت‌آميز آنان در اجراي رفع تحريم‌ها و كوتاهي‌هايي را كه كرده‌اند و جاهايي كه كار را نتوانستند خوب مديريت بكنند و فضاي بي‌اعتمادي كه ايجاد كردند همه اينها را بحث كرديم.
وي گفت: قرار بر اين شد تا فاصله كميسيون بعدي كه ظرف سه ماه آينده خواهد بود در خصوص موضوعات و مشكلات مختلف در رفع تحريم‌ها، مانند مسائل بانكي؛ انتقال پول؛ تبديل پول و تحريم‌هاي ديگري كه هست و كم و بيش با آن مواجه بوديم جلسات كارشناسي برگزار كنيم و ان‌شاء‌الله بتوانيم تا جلسه بعدي بسياري از اين مشكلات را رفع كنيم و با پيشنهادهاي سازنده‌اي وارد كميسيون مشترك بعدي بشويم.
عراقچي تاكيد كرد: از اينكه فقط گفت‌وگو باشد و از اينكه فقط حرف و توضيح باشد همه قبول داشتند كه اين صحيح نيست و ما بايد به سمت اقدامات عملي و دستاوردهاي ملموس از اجراي برجام پيش برويم. چند نكته فني داشتيم كه در خصوص آنها هم يا بحث شد يا قرار شد بحث‌هاي كارشناسي بين كارشناسان دو طرف ادامه يابد و براي سوءتفاهم‌هايي كه در اجرا براي آژانس يا بين ما و آژانس يا بين ما و 1+5 وجود دارد، كارشناسان راه‌حل‌هايي پيدا كنند.
عراقچي در پاسخ به اين سوال كه نظر ديگر كشورها درباره موانع و مشكلاتي كه در سر راه ارتباطات بانكي ايران با ديگر كشورها وجود دارد چه بوده و آيا پيشنهادهايي براي رفع اين موانع از سوي ديگر كشورها داده شده است؛ گفت: اين موضوعي است كه بين 1+5 هم برداشت واحدي وجود ندارد و كشورها هركدام ديدگاه‌هاي خود را ابراز كردند كه لزوما متفق القول نبودند. بسياري از كشورها اذعان داشتند كه شرايط موجود و شرايطي كه به خصوص توسط OFAC  خزانه‌داري امريكا در سطح بين‌المللي ايجاد شده است روشنگري كافي براي بانك‌ها و شركت‌هاي تجاري و اقتصادي و بنگاه‌هاي اقتصادي كه مي‌خواهند با ايران كار كنند فراهم نكرده است و يك سرگرداني و روشن نبودن وضعيت را ايجاد كرده است.
عراقچي گفت: حتي خواست تعدادي از كشورهاي عضو 1+5 از طرف امريكايي هم همين بود كه روشنگري بايد به صورتي باشد كه يك مسير كاملا روشني را براي بنگاه‌هاي اقتصادي ايجاد كند و آنها را از ترديدها و نگراني‌ها و دغدغه‌هايي كه ناشي از برخوردهاي گذشته OFAC استT خلاص كند.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون