• 1404 سه‌شنبه 25 شهريور
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 6139 -
  • 1404 سه‌شنبه 25 شهريور

هشدار ريیس قوه قضاییه به افرادی که مشمول عفو معیاری شده‌اند

در جنگ روایت‌ها، سکوت جایز نیست

رييس دستگاه قضا عنوان كرد ابتدا از مقام معظم رهبري بي‌نهايت سپاسگزاري و امتنان داريم كه با پيشنهاد عفو معياري اخير موافقت فرمودند. در وهله بعد بايد اشاره كنم كه براي تمهيد مقدمات اين عفو، از چند ماه پيش با مسوولان در قوا و دستگاه‌هاي ذي‌صلاح و نخبگان و برجستگان در داخل و خارج از قوه قضاييه، شور و مشورت صورت گرفت و در نهايت به يك جمع‌بندي نائل شديم / در عفو معياري اخير براي آن دسته از محكومان كه داراي شاكي خصوصي هستند، فرصتي لحاظ و تمهيد شده تا بتوانند با كسب رضايت شكات خصوصي خود، مشمول عفو شوند؛به گزارش مركز رسانه قوه قضاييه، حجت‌الاسلام‌والمسلمين محسني‌اژه‌اي، ديروز دوشنبه (24شهريور) طي سخناني در نشست شوراي عالي قوه قضاييه، ضمن اشاره به عفو معياري اخير اظهار كرد: در ابتدا از مقام معظم رهبري بي‌نهايت سپاسگزاري و امتنان داريم كه با پيشنهاد عفو معياري اخير موافقت فرمودند. در وهله بعد بايد اشاره كنم كه براي تمهيد مقدمات اين عفو، از چند ماه پيش با مسوولان در قوا و دستگاه‌هاي ذي‌صلاح و نخبگان و برجستگان در داخل و خارج از قوه قضاييه، شور و مشورت صورت گرفت و در نهايت به يك جمع‌بندي نائل شديم. 
رييس قوه قضاييه با اشاره به ويژگي‌ها و مختصات عفو معياري اخير گفت: در عفو معياري اخير براي آن دسته از محكومان كه داراي شاكي خصوصي هستند، فرصتي لحاظ و تمهيد شده تا بتوانند با كسب رضايت شكات خصوصي خود، مشمول عفو شوند؛ در همين راستا، از همين تريبون، اين درخواست را از شكات خصوصي داريم كه اگر چه مُحق و ذي‌حق هستند، اما بزرگواري به خرج دهند و در صورت امكان، بخشش كنند تا زمينه آزادي و رفع محكوميت اين دسته از محكومان نيز فراهم شود. 
رييس دستگاه قضا تصريح كرد: همچنين در عفو معياري اخير فرصتي پيش‌بيني و لحاظ شده است تا محكومان مشروط بر توبه و اصلاح و جبران ‌مافات، بتوانند مشمول عفو شوند؛ البته در اينجا ذكر اين نكته ضروري است كه مجرميني كه آزادي آنها مُخل امنيت مردم است، از شموليت اين عفو مستثني شده‌اند و عفو معياري اخير شامل حال اين دسته از محكومين نمي‌شود؛ لكن بر اين گزاره اشاره مي‌كنم كه چنانچه اين دسته از محكومين نيز حقيقتا توبه كنند و به اصلاح رفتار خود بپردازند و خسارات وارده را جبران كنند، ممكن است در مواعيد و مقاطع بعدي، مشمول عفو شوند.
رييس عدليه بيان داشت: كساني كه در جريان عفو معياري اخير از زندان آزاد شده يا رفع محكوميت دريافت كردند، توجه و اهتمام ويژه داشته باشند كه مجددا به ورطه ارتكاب جرم نيفتند؛ چراكه در آن صورت براي در يافت عفو در مواعيد و مقاطع بعدي، با مشكل مواجه مي‌شوند و حتي ممكن است اين فرصت را از ساير محكومين نيز سلب كنند. خانواده محكومين عفو شده نيز عنايت و توجه ويژه داشته باشند تا مبادا عضوِ معفُو خانواده‌شان مجددا مرتكب جرم شود.
قاضي‌القضات تصريح كرد: عفو معياري اخير مي‌تواند انسجام اجتماعي را تقويت كند و به استحكام بنيان خانواده در خانواده‌هاي محكومان بينجامد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمين محسني‌اژه‌اي در ادامه تاكيد كرد: مسوولان امر در معاونت قضايي قوه قضاييه و سازمان زندان‌ها و ساير بخش‌هاي ذي‌صلاح توجه ويژه داشته باشند تا محكومانِ محبوس كه طبق مختصاتِ عفو معياري اخير، واجد شرايط عفو شدن هستند، هر چه سريع‌تر از زندان آزاد شوند؛ بدين‌ معنا كه به گونه‌اي تمهيد و تعجيل شود كه آزادي اين محكومانِ عفو شده، اگر در صبح امروز ممكن است، به بعدازظهر امروز موكول نشود. همچنين اين تعجيل در خصوص محكومانِ غيرمحبوس نيز كه واجد شرايط هستند، صورت گيرد.
رييس قوه قضاييه افزود: علاوه بر تعجيل، مسوولان امر بايد دقت ويژه‌اي را نيز به كار بندند تا كليه محكوماني كه وفق مختصات عفو معياري اخير، واجد شرايط و از مصاديق عفو معياري هستند، حتما در شمول عفو قرار گيرند و از آن سو، مجرميني كه اين عفو معياري شامل حال آنها نمي‌شود، مورد عفو و آزادي قرار نگيرند. در واقع تاكيد موكد داريم كه در تطبيق مصاديق با مختصات عفو معياري اخير، علاوه بر تعجيل و سرعت، اهتمام زيادي نيز به خرج داده شود. رييس دستگاه قضا در ادامه نشست ديروز با اشاره به برخي موضوعات روز كشور و منطقه، به مقوله جنگ روايت‌ها و اهميت پيروزي در اين نبرد، وفق فرمايشات اخير مقام معظم رهبري، گريزي زد و گفت: همه مسوولان، دست‌اندركاران و صاحبان تريبون و رسانه و به ويژه رسانه ملي بايد از كشور و نظام، روايت قدرت، قوت و اقتدار توليد كنند؛ البته اين امر به معناي ناديده گرفتن نقاط ضعف و نواقص نيست؛ قطعا همگان موظفيم كه اين نقاط ضعف و كاستي را برطرف‌ سازيم؛ لكن تاكيد موكد آن است كه نبايد اين نقاط ضعف را برجسته و بزرگنمايي كرد و در مقابل، از دستاوردها و داشته‌ها و قابليت‌ها غافل شد؛ اينها مواردي است كه سبب سوءاستفاده دشمن و تغلّب او در جنگ روايت‌ها مي‌شود. 
رييس عدليه افزود: در جنگ روايت‌ها، سكوت و برجسته‌سازي نقاط ضعف جايز نيست. نبايد طوري حرف بزنيم كه دشمن از حرف ما سوء‌استفاده كند؛ نبايد سخن ما براي دشمن، اميدآفرين باشد.
قاضي‌القضات در ادامه با اشاره به استمرار جنايات سبعانه رژيم منحوس صهيونيستي در غزه و نشست امروز دوحه بيان داشت: رژيم صهيونيستي با استظهار و پشتيباني تمام و كمال امريكا، همچنان به جنايات سبعانه و وحشيانه خود در غزه ادامه مي‌دهد و روزانه ده‌ها نفر از مردم غزه و حتي آنهايي كه در صف غذا ايستاده‌اند را مي‌كشد؛ رژيم صهيوني تمام خطوط قرمز را درنورديده و از هيچ جنايتي دريغ نمي‌ورزد؛ اين رژيمِ درنده هفته گذشته در دوحه قطر نيز مبادرت به تجاوز و جنايت كرد؛ اقدامي كه شايد تلنگري باشد تا برخي حكام منطقه، محور شرارت و كانون ناامني كه رژيم صهيونيستي است را بشناسند. علي‌ايحال، اين اميد را داريم كه در نشست دوحه كه امروز نيز در جريان است، تصميمات قاطعي براي توقف جنايات و تجاوزات رژيم صهيوني و مجازات جانيان صهيونيستي اتخاذ شود. 
حجت‌الاسلام‌والمسلمين محسني‌اژه‌اي در بخش ديگري از سخنان خود در نشست ديروز با اشاره به سفر هفته گذشته هيات عالي قضايي به استان گلستان اظهار كرد: در سفري كه هفته گذشته به استان گلستان داشتيم، مشاهده كرديم كه در نتيجه پيگيري‌هاي مجدانه مسوولان قضايي استان و مساعدت ساير مقامات استاني، غالب مصوبات دو سفر پيشين هيات‌ عالي قضايي به اين استان اجرايي شده بود و مابقي مصوبات نيز در مرحله عملياتي شدن بودند؛ از اين حيث بايد به مسوولان ‌امر در استان گلستان دست مريزاد گفت؛ همچنين مسوولان استان گلستان، انسجام و اتحاد مطلوبي براي به كارگيري ظرفيت‌ها و استعدادها جهت غلبه بر مشكلات و مسائل مردم داشتند كه از اين حيث نيز تلاش‌هاي آنان قابل تقدير است.
رييس قوه قضاييه تصريح كرد: در جريان سفر به استان گلستان بازديدي را نيز از دادسراي مركز اين استان داشتم و در آنجا طي بررسي و مطالعه چند پرونده با بازپرس‌هاي جواني مواجه شدم كه حقيقتا كوشا و نخبه بودند و احاطه و اشراف مطلوبي بر پرونده‌هاي بعضا پيچيده و سنگينِ تحت بررسي خود داشتند و به خوبي ضابطين پرونده را هدايت مي‌كردند و در مواردي نيز خود شخصا به تحقيقات جامع و كاملي براي پيشبرد پرونده تحت بررسي مبادرت ورزيده بودند. مشاهده اين موارد حقيقتا مايه مباهات و بيانگر آن است كه قوه قضاييه در مسير پرورش و بهره‌گيري و اعتماد به جوانان متعهد و نخبه براي تصدي مقامات قضايي است؛ اين رويه‌ مباركي است و ما اكنون در حال مشاهده ثمرات و نتايج مطلوب و مُستحسن آن هستيم. قطعا اين روند ادامه خواهد داشت .
رييس دستگاه قضا در پايان خاطرنشان كرد: همه ما كه در مقام قضا داراي منصب و اشتغال هستيم بايد سه اصل ابتدايي و بديهي را در همه احوالات مراعات كنيم و آن سه اصل عبارتند از: «رفتار محترمانه با مردم»، «اتقان آرا و تصميمات» و «تسريع در رسيدگي‌ها و پيشبرد امورات قضايي و حقوقي مردم»؛ مردم از ما انتظار دارند كه به اين سه اصل، مقيد باشيم و اين حقيقتا خواسته و انتظار زيادي نيست و در زمره وظايف و مسووليت‌هاي اوليه ماست.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون