• 1404 پنج‌شنبه 19 تير
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 6088 -
  • 1404 پنج‌شنبه 19 تير

آمارهايي كه سخن مي‌گويند

محمود فاضلي

برنامه جهاني غذا وابسته به سازمان ملل اعلام كرد كه ساكنان غزه با سطوح خطرناك و شديدي از گرسنگي دست و پنجه نرم مي‌كنند. ۵۰۰ هزار نفر در غزه به‎ شدت گرسنه هستند و مردم براي دستيابي به يك كيسه آرد جان خود را به خطر مي‌اندازند. هيچ‎ كس در غزه نيست كه از گرسنگي در امان باشد و برنامه جهاني غذا نمي‌تواند نيازهاي موجود در غزه را به ‎علت محدوديت‌هايي كه وضع شده، بر آورده سازد و فعاليت‌هاي اين سازمان در غزه تقريبا غيرممكن شده است.
بحران گرسنگي غزه در سايه بسته شدن گذرگاه‌ها و عدم اجازه ورود كمك‌هاي امدادي، به‌شكلي فاجعه‌بار تشديد شده و كمبود مواد غذايي اوليه، علت اصلي سوءتغذيه ميان مردم است كه در برخي موارد منجر به مرگ مي‌شود؛ به‌ويژه براي مبتلايان به بيماري‌هاي مزمن و سالمندان و همچنين نوزادان و كودكان. به گفته آژانس امدادرساني به آوارگان فلسطيني (آنروا) همه ‌چيز براي ساكنان غزه به پايان رسيده است؛ غذا، دارو و اماكن امن ديگر وجود ندارد. سيستم كنوني توزيع كمك‌هاي بشردوستانه در غزه در واقع توهيني به خانواده‌هاي گرسنه و مصيبت ديده است. مردم از شدت گرسنگي در خيابان‌ها از حال مي‌روند. حمله به چادرهاي آوارگان و مدارس در غزه كه پناه آوارگان شده است، ادامه دارد. طبق اعلام سازمان ملل بيش از ۵۰۹ فلسطيني توسط نظاميان ارتش اسراييل در نزديكي مراكز توزيع كمك‌هاي غذايي در غزه به شهادت رسيده‌اند. به اعتقاد مدير ارتباطات آژانس ياد شده «بارها شاهد قتل‌عام‌هاي وحشيانه عليه غيرنظامياني بوده‌ايم كه براي دريافت كمك‌ها به مركز امريكا و اسراييل در جنوب غزه رفته‌اند. ما روزانه به ورود حداقل 500 تا 600 كاميون حامل اقلام ضروري به غزه نياز داريم و اين كمك‌ها بايد توسط سازمان ملل از جمله آژانس آنروا به‌شكل ايمن توزيع شوند. لازمه اين كار، باز كردن گذرگاه‌هاي غزه است.»
برنامه جهاني غذا وابسته به سازمان ملل هم هشدار داده كه 71 هزار كودك در غزه به زودي بر اثر سوءتغذيه شديد با خطر بزرگي مواجه مي‌شوند. با ورود به بحران قحطي، خانواده‌ها در غزه براي زنده ماندن نياز به غذاي مقوي دارند. به‎ گفته صندوق كودكان سازمان ملل متحد (يونيسف) غزه يك جهنم واقعي است و اوضاع لحظه به لحظه بدتر مي‌شود. وضعيت فعلي بدترين وضعيت براي زنان و كودكان در غزه است و محاصره، غزه را به آستانه قحطي برده و كودكان در حال ورود به مرحله مرگباري از سوءتغذيه شديد هستند.
به اعتقاد گزارشگر ويژه سازمان ملل در امور مدافعان حقوق‎بشر وضعيت انساني غزه به مرحله فاجعه‌بار رسيده است و اسراييل با حمايت نهادهاي ويژه عملا از كمك‌هاي انساني به عنوان ابزاري براي تحقير و گرسنگي دادن به غيرنظاميان استفاده مي‌كند. تنها مقادير بسيار كمي از كمك‌ها به غزه رسيده است و در زمان حاضر نشانه‌هاي روشني از تلاش هدفمند براي گرسنگي دادن به كودكان در غزه مشاهده مي‌شود. خدمات ارايه‌شده توسط «آنروا» نقش مهمي در بقاي غيرنظاميان در غزه دارد و نقش اين آژانس نبايد تحت فشارهاي سياسي تضعيف شود.
سيستم كمك رساني به مردم غزه نيز از ديگر موضوعات مهم هفته‎هاي اخير است. عفو بين‌الملل، سيستم كمك‌رساني مورد مناقشه كه از سوي اسراييل و امريكا براي توزيع كمك‌ها در غزه حمايت مي‌شود، را به استفاده از تاكتيك‌هاي گرسنگي عليه فلسطينيان براي ادامه جنايت نسل‌كشي در غزه متهم مي‎كند. اسراييل از طريق مراكز نظامي شده بنياد بشردوستانه غزه، دريافت كمك‌هاي بشردوستانه را به تله‌اي مرگبار براي فلسطينيان گرسنه تبديل كرده است. اين شرايط تركيبي كشنده از گرسنگي و بيماري ايجاد كرده كه جمعيت را از حد فروپاشي فراتر مي‌برد.
تحقيقات اخيري كه توسط روزنامه «فايننشال تايمز» ارايه شده است، از دست‌ داشتن شركت بزرگ گروه مشاوران بوستون (BCG) در طراحي يك مدل غزه پرده برمي‌دارد. اين پروژه مخفي كه با عنوان «اورورا» شناخته مي‌شود، بر اساس بررسي‌ها و اسناد منتشرشده، شامل حمايت‌هاي مالي پنهاني از سوي نهاد‌هاي خارجي، از جمله شركت‌هاي امنيتي خصوصي امريكايي است.
«موسسه انساني غزه» (GHF) كه با پشتوانه امريكا و اسراييل ايجاد شده و مدعي ارائه كمك‌هاي انسان‌دوستانه است، در واقع نماينده اجرايي اين طرح خطرناك بوده است. تاكنون فعاليت‌هاي اين موسسه منجر به شهادت ۷۵۱ غيرنظامي، زخمي شدن بيش از 4931 نفر و مفقود شدن ۳۹ نفر شده است. بيش از ۱۳۰ سازمان بين‌المللي نيز همكاري با اين نهاد را رد كرده و آن را پوششي براي اهداف نظامي رژيم اسراييل خوانده‌اند. پس از افشاي اين طرح، برخي شركاي BCG از پروژه كنار گذاشته شده‌اند. ادامه اين پروژه‌هاي جنايتكارانه كه پاكسازي اجباري را به عنوان راه‌حلي انساني جلوه مي‌دهند، به هيچ عنوان پذيرفتني نيست و تمامي طرف‌هاي حمايت‌كننده مسوول مستقيم جنايت عليه غيرنظاميان فلسطيني هستند.
اسراييل و امريكا همچنين در حال پيشبرد طرح اخراج دو ميليون فلسطيني از غزه به ديگر كشورهاي جهان هستند. از ديدگاه كابينه اسراييل طرح ترامپ براي اخراج حدود دو ميليون فلسطيني از غزه و كوچ دادن آنها به كشورهاي ديگر همچنان به قوت خود باقي است. اين طرح البته با مخالفت حتي متحدان دولت امريكا و سازمان‌هاي حقوق‎بشري به‎عنوان نقض آشكار و خطرناك قانون بين‎المللي مواجه است. اين طرح را ترامپ در فوريه گذشته اعلام كرده بود كه به موجب آن امريكا كنترل غزه را به‎ عهده خواهد گرفت و فلسطينيان گزينه‌اي جز مهاجرت از آن نخواهند داشت.
از هفتم اكتبر ۲۰۲۳ و در نتيجه حملات ارتش اسراييل به غزه ۵۷ هزار و 523 نفر به شهادت رسيده‌ و شمار كلي زخمي‌هاي حملات ارتش اسراييل به غزه از آغاز جنگ به 136 هزار و 617 نفر رسيده است.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون