• 1404 شنبه 15 شهريور
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 3219 -
  • 1394 سه‌شنبه 25 فروردين

صحنه

 روايتي دقيق و درست درباره زندگي زنان

اعتماد| چيستا يثربي به عنوان يكي از نويسندگان و كارگردان‌هاي تئاتر كشور، آثارِ مهم‌تر از نمايش «فقط به خاطر من» هم داشته اما نمايش تازه‌اش، شخصي‌ترين و نزديك‌ترين اثر به خود اوست. در طول اجرا، تماشاگر علاوه بر آنكه تصويري خصوصي از مسائل و مصائب زندگي يثربي و رابطه‌با دخترش را مي‌بيند، با روايت‌هاي دقيق و درست اجتماعي درباره زندگي زنان و اقليت‌ها ـ از هر نوع ـ مواجه مي‌شود. در اين نمايش كيارا مختاريان ـ كه مانند چيستا نامي عجيب اما ايراني دارد ـ در اقليت است؛ او هميشه به خاطر نامش سرزنش و تمسخر شده. مانند خود چيستا، ولي كسي نمي‌داند كيارا يعني غم و اندوه و چيستا يعني دانش و دانايي. او زني نويسنده با طرز فكري خاص است، كه مي‌گويد هميشه كليدش را در خانه جا مي‌گذارد، وقتي پشت در مي‌ماند، دمپايي لنگه به لنگه مي‌پوشد، زباله‌هاش كاغذهايي است كه صبح تا شب سياه مي‌كند و رفتگر محل حدس مي‌زند در نوشتن ناتوان است اما اين حدسي از اساس غلط است. از قضا او - يثربي - بر مبناي مشاهده‌هاي روزمره‌اش در زندگي خود و ديگران، نمايشنامه مي‌نويسد، ولي او و نوشته‌هاش جدي گرفته نمي‌شوند، زيرا بازتاب وقايعي هستند و انگار آنها به مذاق هر كسي خوش نمي‌آيد. از اين‌رو گاهي دو سال ممنوع از كار مي‌شود، يا پولش را نمي‌دهند، يا ديوانه و افسرده‌اش مي‌خوانند. در چنين اوضاعي چه كاري از يك نويسنده برمي‌آيد وقتي كسي با او همراه و هم‌دل نيست؟بازي‌هاي بازيگران، طراحي نور و صحنه از نقاط قوت نمايشند كه در كيفيت آن نقش ويژه داشته‌اند. اگر دل‌تان براي نمايشي طنز و اجتماعي لك زده، اثر جديد يثربي گزينه مناسبي است.
   نويسنده و كارگردان: چيستا يثربي
   بازيگران: مارال مختاري/ مسعود خواجه‌وند/   الهه ابوطالبي
   مكان و زمان اجرا: تئاتر شهر/ سالن چهارسو/ ساعت19:30، 60 دقيقه

«دومينو» نمايشي ساده و بي‌ادعا

نمايش «دومينو» داستان سه خانواده در شهري ساحلي است كه يكديگر را نمي‌شناسند و در ظاهر هيچ ربطي به هم ندارند اما يك اتفاق بي‌اهميت، زندگي همه آنها را به هم مربوط مي‌كند و سرنوشت‌شان را دستخوش تغييرات بنيادين مي‌كند. دومينو مي‌خواهد به يادمان بياورد نخ سرنوشت و زندگي آدم‌ها، حتي اگر از هم بسيار دور و هفت پشت غريبه باشند، باز هم به هم وصل است. اين نمايش عميقا متعهد به داستانگويي است و روايتش را بر بستري فانتزي به مخاطب ارايه مي‌دهد. موقعيت‌هاي مضحك و خنده‌آوري كه در جاي جاي نمايش پديد مي‌آيند، علاوه بر خلق دنيايي شيرين و سرخوش كه دنبال‌كردنش را براي مخاطب لذت‌بخش مي‌كند، تلخي‌هاي زندگي را به سخره مي‌گيرد و به چالش مي‌كشد. مهتاب صفدري، كارگردان جوان دومينو، تمام تلاش خود را كرده تا هيچ چيز غيرضروري روي صحنه نمايش وجود نداشته باشد؛ از ميزانسن‌ها و حركت بازيگران گرفته تا طراحي صحنه و لباس و گريم و همه عناصر سازنده نمايش. همين سادگي و بي‌پيرايگي نمايش امكان روايت درست داستاني سرگرم‌كننده را فراهم مي‌آورد كه در پس ظاهر سرگرم‌كننده‌اش، حرف‌هاي جدي براي گفتن دارد و مي‌تواند تماشاگر را پس از ترك سالن درگير روند تفكر كند. اگر به دنبال نمايشي ساده، بي‌آلايش و بي‌ادعا هستيد كه داستان مي‌گويد، سرگرم مي‌كند و مي‌خنداند و در كنار همه اين موارد، حرف‌هاي گفتني بسياري نيز دارد، دومينو انتخاب مناسبي است؛  انتخابي كه مي‌تواند يك بعدازظهر شيرين بهاري براي مخاطبان بسازد.
   نويسنده: محسن زماني
   كارگردان: مهتاب صفدري
  بازيگران: سينا كرمي/ ارسطو خوش‌رزم/ سهيل قنادان/ امير محمدي/ طاها محمدي/ فاطيما نوفلي/ كيارش اردشيرپور/ شايان فصيح‌زاده/ هانيه صالحي/ علي احمدي
   مكان و زمان اجرا: تماشاخانه انتظامي، ساعت 18

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون