فعلا برنامهاي
براي توزيع كوپني كالا نداريم
عباس قبادي در نشست خبري روز گذشته خود در پاسخ به سوالي درباره كوپني شدن عرضه كالاهاي اساسي اظهار كرد: فعلا برنامهاي براي توزيع الكترونيكي و توزيع كوپني اقلام اساسي نداريم.
معاون بازرگاني داخلي وزارت صمت افزود: البته اگر كشور به جايي برسد كه براي يك كالاي خاص، توزيع كوپني يا سهميهاي را عملي كنيم اين آمادگي وجود دارد تا ظرف يك ماه، سهميهبندي را اجرايي كنيم.
او ادامه داد: ما در شرايط اقتصاد فعلي با توجه به اينكه نه كمبودي در كالاها داريم و هم اينكه در برخي كالاها خودكفا هستيم، توزيع كوپني و سهميهبندي را توصيه نميكنيم.
دبير ستاد تنظيم بازار در ادامه در خصوص گراني شكر در هفتههاي گذشته نيز اظهار كرد: ما از چند ماه گذشته به دستگاههاي متولي هشدارهاي لازم را داده بوديم ولي دستگاههاي مسوول اطمينانخاطر داده بودند كه جاي هيچ نگراني وجود ندارد.
قبادي افزود: البته سيل اخير در جنوب باعث شد تا حتي شكرهاي خام وارد شده و دپو شده در انبارها براي تصفيه و سفيدسازي، در انبار كارخانجات براي محافظت در برابر سيل، دپو شوند و كارخانجات براي جلوگيري از نفوذ آب، درهاي انبارهايشان را ايزوگام كرده بودند كه همين امر باعث تلاطم در بازار و كمبود شد.
معاون بازرگاني داخلي خاطرنشان كرد: بهرغم همه تمهيدات انجامشده، بايد بگويم كه ميتوانستيم موضوع شكر را بهتر مديريت كنيم.
او با اشاره به توزيع شكر با قيمت مصوب در محلهاي عرضه و حتي سوپرماركتها گفت: هم اكنون يك ميليون تن شكر يا در انبارها، يا در حال حمل يا در حال تخليه هستند و با توجه به محصول چغندر بهاره، اوضاع بازار شكر در حال عادي شدن است. قبادي در ادامه در پاسخ به سوال يكي از خبرنگاران درباره گراني خرما نيز گفت: با توجه به اينكه ايران دومين توليدكننده خرما در جهان است ما نبايد شاهد قيمتهاي 15 تا 35 هزار توماني خرما در بازار باشيم و سال گذشته ايران بيش از 300 هزار تن صادرات خرما را به نام خود ثبت كرد. دبير ستاد تنظيم بازار افزود: ما در ستاد تنظيم بازار با توجه به در پيش رو بودن ماه مبارك رمضان، پيشنهاد توقف يكماهه صادرات خرما را براي كنترل بازار داخلي داده بوديم ولي متاسفانه اعضاي اين ستاد موافقت نكردند و از همين رو مقرر شد تا با تعيين تعرفه صادراتي، صادرات خرما كنترل شود كه متاسفانه تعيين تعرفه ديرتر از زمان مورد نظر انجام شد و همه اين اتفاقات باعث بالا رفتن قيمت خرما در بازار شد.
او با اشاره به قيمتهاي بالاي صادرات خرما كه حدود 50 هزار تومان است، گفت: وقتي قيمت صادرات خرما بالا باشد قطعا در داخل هم قيمتي كه براي عرضه تعيين ميشود، حدود قيمت صادراتي خواهد بود و به همين دليل شاهد افزايش قيمت خرما تا 35 هزار تومان بوديم.