ممنوعيت فروش رمان «موراكامي»
در هنگكنگ
فروش «قتل فرمانده» جديدترين رمان «هاروكي موراكامي» نويسنده مطرح ژاپني در نمايشگاه بينالمللي كتاب هنگكنگ ممنوع اعلام شد.
به گزارش ايسنا به نقل از ژاپن تايمز، رمان چندجلدي «قتل فرمانده» كه جديدترين اثر «هاروكي موراكامي» نويسنده ژاپني است در طرح رتبهبندي كتابها در كشور هنگكنگ به عنوان اثري در «كلاس دو» شناخته شد و نبايد به افراد پايينتر از ۱۸ سال فروخته شود؛ به همين دليل فروش آن در نمايشگاه بينالمللي كتاب هنگكنگ ممنوع اعلام شد.
همچنين بر اساس قوانين اين كشور، اين رمان بايد با برچسب هشدار سني در كتابفروشيها به فروش برسد.
مطالب منتشرشده در كشور هنگكنگ بر اساس محتوياتشان به سه دسته تقسيم ميشوند: «كلاس يك» كه خواندن آن براي همه افراد مناسب است، «كلاس دو» كه نبايد به افراد پايين ۱۸ سال فروخته شود و «كلاس سه» كه محتويات آنها از نظر اخلاقي نامناسب و فروش آنها ممنوع است.
هنوز دليل اصلي قراردادن رمان «قتل فرمانده» در كلاس دو مشخص نشده است اما داستان اين رمان درباره يك نقاش ۳۶ ساله است كه پس از درخواست همسرش براي طلاق به كوه ميرود و در آنجا زندگي ميكند و اتفاقات عجيبي را كه در آنجا برايش ميافتد به تصوير ميكشد.
گرچه ديگر رمانهاي «موراكامي» نيز داراي چنين صحنههايي است اما تنها رمان «قتل فرمانده» از مجموعه آثار او براي افراد زير ۱۸ سال ممنوع اعلام شده است.
«موراكامي» در سال ۲۰۱۴ و درجريان اعتراضهاي گسترده در هنگكنگ خطاب به معترضان اين كشور پيام حمايتي ارسال كرده بود.
«هاروكي موراكامي» متولد ۱۲ ژانويه ۱۹۴۹ است و نويسندگي را پس از پايان تحصيلات دانشگاهي و راهاندازي يك كلوب جاز در توكيو شروع كرد. رمان عاشقانه «جنگل نروژي» او كه در سال ۱۹۸۷ منتشر و به اثري پرفروش تبديل شد، او را به عنوان يك ستاره ادبي به شهرت رساند. «84Q1» طولانيترين رمان «موراكامي» است كه سال ۲۰۰۹ در سه جلد به زبان ژاپني چاپ شد.
«سوكورو تازاكي بيرنگ و سالهاي زيارتش» آخرين رمان او پيش از «قتل فرمانده»، در سال ۲۰۱۳ روانه بازار و با استقبال زيادي مواجه شد. مجموعه داستان كوتاه «مردان بدون زنان» اين نويسنده هم در سال ۲۰۱۴ به زبان ژاپني منتشر شد.
«قتل فرمانده» در سال ۲۰۱۷ در ژاپن عرضه شد و قرار است از تاريخ ۹ اكتبر ۲۰۱۸ در امريكا و از ماه نوامبر در بريتانيا منتشر شود.
۵۰ سال فعاليت فرهاد فخرالديني در يك شب
فرهاد فخرالديني كه قرار است كنسرتي با نام «شبي با فخر موسيقي ايران» براي او برگزار شود، ميگويد: بعد از چند سال وقفه روي صحنه ميآيم و اميدوارم هنردوستان بيايند و اين برنامه را ببينند. اميدوارم اجراي خوبي از آب دربيايد، اين كنسرت نتيجه ۵۰ سال فعاليت من در حوزه موسيقي است.
به گزارش ايسنا، اين آهنگساز و رهبر اركستر پيشكسوت در نخستين اظهاراتش درباره كنسرت ۱۱ و ۱۲ مرداد «شبي با فخر موسيقي ايران» در تالار وحدت با همراهي اركستر فرهنگ و هنر، اظهار كرد: چندي پيش از اجراهاي اركستر فرهنگ و هنر كه وابسته به مركز علم و كاربردي واحد ۴۶ تهران است ديدن كردم. اجراي نخست آنها با هنرمند خوب آذربايجاني «راميز قلياف» و اجراي بعدي نيز با محمد معتمدي كه اجراهاي قابل توجه و خوبي بود. اين اركستر توسط شهرام توكلي و علي اكبر قرباني هدايت ميشود و خانم سوسن تقيپور مديريت آن را بر عهده دارد. فعاليتهاي اين اركستر را خوب و قابل توجه ديدم. جواناني بودند كه انگيزه و انرژي خوبي براي اجرا داشتند. كنسرت «شبي با فخر موسيقي ايران» با همراهي اركستر فرهنگ و هنر ۱۱ و ۱۲ مرداد با حضور «فرهاد فخرالديني» به عنوان رهبر مهمان اركستر در تالار وحدت و به تهيهكنندگي سوسن تقيپور (مدير مركز علمي كاربردي واحد ۴۶) برگزار خواهد شد و بليت فروشي اين اجرا آغاز شده است.
مجموعه «رابين ويليامز» حراج ميشود
حراجي ساتبي اعلام كرد مجموعهاي از آثار هنري، يادمانها و ديگر متعلقات شخصي «رابين ويليامز» بازيگر و كمدين امريكايي را به فروش خواهد رساند.
به گزارش ايسنا به نقل از رويترز، اين حراجي كه «خلق يك صحنه» نام دارد روز چهارم اكتبر توسط خانه حراج ساتبي در نيويورك برگزار ميشود و شامل مجسمهها، آثار هنري معاصر و ديگر متعلقات شخصي «رابين ويليامز» از جمله دوچرخه و ساعت اين هنرمند ميشود و قرار است بخشي از درآمد اين حراجي صرف امور خيريهاي شود كه اين كمدين امريكايي پيش از اين از آنها حمايت ميكرده.
همچنين قرار است 29 سپتامبر نمايشگاهي از اين آثار، پيش از حراجي در نيويورك بازگشايي شود.
از معروفترين كارهاي «ويليامز» ميتوان به «انجمن شاعران مرده»، «به دام انداختن»، «چه روياهايي ميآيند»، «يك ساعت عكاسي»، «بيخوابي»، «پچ آدامز»، «ملوان زبل»، «مرگ دوباره»، «شاه ماهيگير»، «هملت»، «مرد دويست ساله»، «رييسجمهور بعدي»، «جومانجي»، «خانم دابت فاير»، «ويل هانتينگ نابغه» و «شواليه تاريكي برميخيزد» اشاره كرد.
كتاب «فيلمنامهنويسي در قرن ۲۱» منتشر شد
كتاب «فيملنامهنويسي در قرن ۲۱» نوشته ليندا آرنسون با ترجمه شاپور عظيمي توسط واحد انتشارات بنياد سينمايي فارابي منتشر شد.به گزارش ايلنا، كتاب «فيلمنامهنويسي در قرن ۲۱» نوشته «ليندا آرنسون» استراليايي است كه توسط شاپور عظيمي ترجمه شده است. اين اثر، راهنماي جامع فيلمنامهنويسي براي فيلمهاي فردا است كه در ۷۴۳ صفحه تاليف شده و توسط واحد انتشارات بنياد سينمايي فارابي به بازار نشر آمده است.
تاكنون كتابهاي بسياري در مورد فيلمنامهنويسي ترجمه و منتشر شده است و اين گفته اغراقآميز نيست كه تحقيقا همه اين آثار براساس رويكرد سنتي فيلمنامهنويسي به رشته تحرير درآمدهاند؛ يعني همان روش آشناي سهپردهاي كه با ترجمه كتابهاي سيد فيلد بيش از سه دهه رويكرد غالب تدريس فيلمنامه، نه تنها در كشور ما بلكه در سينماي جهان، بوده است.
اين رويكرد با استقبال بسياري روبرو شد و كمتر شاهد آن بودهايم كه نويسندهاي به رويكردهاي ديگر پرداخته باشد. در دهه اخير، با ساخته شدن آثاري در سينماي جهان كه از رويكرد سهپردهاي تبعيت نكردهاند و مورد استقبال قرار گرفتهاند، بهتدريج در ميان سينمادوستان، رويكردهاي ديگري به فيلمنامه مورد توجه قرار گرفت. اكنون ديگر آثاري مانند «۲۱ گرم»، «بابل»، «سه خاكسپاري براي ملكيادس استرادا» و آثاري از اين دست، با رويكردهايي ساختارشكنانه به نمادهاي جديد سينماي جهان بدل شدهاند. بر اين اساس ليندا آرنسون، نويسنده استراليايي در حوزه روايت موازي كتابي را به نگارش درآورد كه معادلي در ميان كتابهاي سينمايي آموزش فيلمنامهنويسي ندارد. او در كتاب حاضر، چندين شيوه در روايت آثار نامتعارف را مطرح كرده و براي هر يك چندين نمونه از فيلمهاي گوناگون عرضه كرده است. كتاب وي كه اكنون ترجمه فارسي آن تقديم علاقهمندان به فيلمنامهنويسي ميشود، در نوع خود بينظير است و شايد همين امر مطالعه آن را براي خوانندگان كتاب اندكي دشوار كرده باشد.
«آرنسون» اصطلاحات خاص خودش را در اين كتاب آفريده و مثالهايي ارايه داده كه از نظر وي، به تبيين تئوريهايش ياري ميرساند. براي همين، به خوانندگان اين كتاب توصيه ميشود كه هر فصل را با دقت دنبال كنند و از همه مهمتر، براي شناخت هرچه بيشتر روايتهاي گوناگوني كه در كتاب در موردشان بحث شده است، حتما به نمونههايي كه مولف اشاره ميكند، رجوع كنند.
دور جديد اجراهاي ناصر حسينيمهر با نمايش«مسخ»
ناصر حسينيمهر قصد دارد دور جديد اجراهاي نمايشي خود را با توليد و اجراي نمايش «مسخ» اثر كافكا آغاز كند. ناصر حسينيمهر، مدرس و كارگردان تئاتر كه پيش از اين اعلام كرده بود با توليد و اجراي ۶ اثر نمايشي به كار گروه تئاتر «۶» پايان داده است درباره تصميم جديد خود براي از سرگيري فعاليت كارگرداني تئاتر به مهر گفت: در چند ماه اخير واقعا قصد اين را داشتم كه به آلمان بازگردم اما تشويق دوستان باعث تغيير در تصميمم شد و قيد خارج نشيني را زدم و تصميم گرفتم دوره تازهاي از فعاليت گروه تئاتر «۶» را با توليد و اجراي ۶ نمايش جديد پيگير شوم.
وي اظهار كرد: با تصميمگيري براي آغاز دور جديد اجراها، نام گروه تئاتر «۶» را به گروه تئاتر «۶+۶» تغيير دادم و سرآغاز دور جديد اجراهاي گروه نيز با توليد و اجراي نمايش «مسخ» اثر كافكا همراه خواهد بود كه مورد موافقت اداره كل هنرهاي نمايشي و شوراي نظارت و ارزشيابي هم قرار گرفته است.
حسينيمهر درباره زمان و مكان اجراي نمايش «مسخ» اعلام كرد: اين نمايش را با آغاز بهار سال ۹۸ روي صحنه خواهم برد و با چند سالن تئاتري براي اجراي نمايش «مسخ» مذاكراتي داشتهايم ولي هنوز به قطعيت لازم براي سالن اجرا نرسيدهايم. كارگردان نمايشهايي چون «هملت ماشين» و «بوف كور» با بيان اينكه به دليل پيچيده و دشوار بودن نمايش «مسخ» نياز به ۶ ماه تمرين فشرده وجود دارد، يادآور شد: تمرين نمايش را از مهرماه آغاز و طبق روال هميشگي از طريق فراخوان و تست بازيگران و عوامل نمايش «مسخ» را انتخاب خواهيم كرد. زمان و تاريخ فراخوان نيز طي يك هفته آينده مشخص ميشود. وي ادامه داد: در فراخوان انتخاب بازيگر و عوامل نمايش «مسخ» اعلام ميكنم كه گروه را ثابت خواهيم كرد تا ۶ كار جديد مدنظر را با همين گروه و شايد اضافه شدن نفراتي ديگر به آن، توليد و اجرا كنيم. حسيني مهر در پايان سخنان خود تصريح كرد: در دور اول اجراي آثار گروه تئاتر «۶»، در طول ۱۴ سال توانستيم ۶ اجرا داشته باشيم كه اين امر يك فاجعه است و اميدوارم در دوره جديد اجراها، كارشكنيها كمتر و فضاي آرامتري براي ما فراهم شود.