• 1404 سه‌شنبه 17 تير
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 4124 -
  • 1397 دوشنبه 11 تير

استراتژي دولت براي بازار ارز

بخش ديگري از سخنراني اسحاق جهانگيري، معاون اول رييس‌جمهور نيز به سياست‌هاي ارزي دولت خلاصه شد. سياست‌هايي كه با الزام به بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد آغاز شده است. او ديروز در جمع صنعتگران و معدنكاران به دلايل اتخاذ تصميم‌هاي سخت ارزي پرداخت.

1 سياست‌هاي پولي، بانكي و اقتصادي دولت بايد ثبات‌زا و آرامش آفرين باشد.

2 جرياني مركب از امريكا، رژيم صهيونيستي و سعودي‌ها به دنبال اين بودند كه فضاي توسعه‌اي كه در ايران شكل گرفته است و شركت‌هاي خارجي به ايران مي‌آيند و سياست‌هاي روشني در اقتصاد ايران پيش بيني مي‌شود را برهم زند.

3 تعامل بخش خصوصي با دولت بي‌سابقه است، اسراييل، سعودي‌ها وامريكايي‌ها به دنبال برهم زدن اين شرايط و فضاي اقتصادي بودند كه محدوديت‌هايي را عليه فعالان اقتصادي به وجود آوردند.

4 نخستين محدوديت‌ها روي تامين اسكناس و ارز بود كه كشور به دليل عدم استفاده از كارت‌هاي اعتباري نياز زيادي به اسكناس براي مسافرت و ارز دانشجويي به بازار وارد شد و در اين حالت عده‌اي با مراجعه براي خريد ارز و نگهداري در خانه موجب تغيير نرخ ارز شدند.

5 با توجه به فروش پاييز نفت و درآمد 50 ميليارد دلاري كشور در كنار درآمد حاصل از صادرات غير نفتي 45 ميليارد دلاري عدم تعادلي در عرضه وتقاضاي ارز نداشتيم ولي تلاطم قيمت در بازار ارز مشاهده شد.

6 همه موضوعات را نبايد به تحريم‌ها ربط داد. اقتصاد ايران از دولتي بودن و وابستگي به نفت رنج مي‌برد و حضور بخش خصوصي در آن كمرنگ است.

7 فعالان اقتصادي بازار هدف خود را متغير كنند وكالاهاي وارداتي خود را به سمتي سوق دهند كه كشور در آن جا ارز دارد و براي خود بازارهاي هدف جديدي طراحي كنند.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون