• 1404 جمعه 20 تير
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 4113 -
  • 1397 سه‌شنبه 29 خرداد

از هندوانه كيهان تا محكوميت موتلفه

پس‌لرزه نامه تعدادي از فعالين سياسي خطاب به سران عاليرتبه نظام براي مذاكره مستقيم با امريكا ادامه دارد. هرچند غلامحسين كرباسچي، دبيركل حزب كارگزاران كه از امضا‌كنندگان اين نامه است در مصاحبه با «اعتماد» اعلام كرد كه اين نامه تنها يك تحليل و نظر است اما سرانجام پس از گذشت 48 ساعت واكنش‌ها به اين نامه آغاز شد. روزنامه كيهان كه ظاهرا در حال تجزيه و تحليل اين اطلاعات بود با به سخره گرفتن اين پيشنهاد، مطلبي با تيتر هندوانه در بخش گفت و شنود خود منتشر كرد.

روزنامه كيهان با انتشار متني با تيتر هندوانه و ادبيات كيهاني به تمسخر اين نامه پرداخت. اما حسين شريعتمداري به همين نيز بسنده نكرد و در مطلبي به قلم خود نوشت: محتواي بيانيه و شرايط زماني صدور آن در كنار هويت امضاكنندگان به وضوح حكايت از آن دارد كه ديكته‌كنندگان بيانيه از بي‌اهميت بودن آن در تصميم‌سازي نظام باخبر بوده‌اند و به خوبي مي‌دانسته‌اند «جايي كه عقاب پر بريزد / از پشه لاغري چه خيزد»؟! او ادامه داد: انگيزه كساني كه اين بيانيه را به امضاء‌كنندگان آن ديكته كرده‌اند چه بوده است؟! پاسخ اين سوال دشوار نيست و نمونه‌هاي مشابه ديگري از آن نيز مي‌توان در تاريخ چهل‌ساله انقلاب آدرس داد. ترامپ با خروج از برجام اين سند طلايي را كه جاي جاي آن به نفع امريكا بود، از دست داده بود و بازگشت ايران به ميز مذاكره تنها اميدش بود تا آنجا كه در سفر اخير خود به سنگاپور هم بار ديگر در پاسخ به سوال خبرنگار فاكس‌نيوز، خواسته‌اي كه انتظارش را مي‌كشيد تكرار كرد و گفت: هنوز هم اطمينان دارد كه ايران براي مذاكره باز مي‌گردد! اما، اين خواسته استراتژيك ترامپ كه در آرزوي آن از برجام خارج شده بود بر زمين مانده است. اكنون به وضوح مي‌بينيد بيانيه ياد شده كه پيشنهاد بازگشت ايران به مذاكره با امريكا اصلي‌ترين و تنها موضوع آن است با هدف تامين اين نياز بر زمين مانده ترامپ به امضا‌كنندگان اين بيانيه خيانت‌آميز ديكته شده است. آيا هيچ علت ديگري براي آن قابل تصور است؟!

علي مطهري نيز در واكنش به اين نامه، مذاكره مستقيم با امريكا را به صلاح ندانست البته فعلا. مطهري به فارس گفت: با توجه به شرايط موجود الان وقت مناسبي براي مذاكره با امريكا نيست. درحالي كه ما شاهد زورگويي و قلدري امريكا هستيم، اكنون مذاكره با اين كشور مصلحت نيست البته كساني كه اين نامه را امضا كرده‌اند نظرشان را گفته‌اند. اين نشانه آزادي بيان است و هر كسي مي‌تواند نظرش را مطرح كند، اما درباره محتواي اين نامه بايد بگويم در شرايط فعلي، انجام مذاكره كار مناسب و مفيدي نيست چون در حال حاضر امريكا حالت آمرانه و دستوري به خود گرفته و گويي با يكي از مستعمراتش صحبت مي‌كند. البته همه مي‌دانيم كه اينها همه ژست سياسي و ناشي از ترس آنها از نفوذ انقلاب اسلامي در منطقه و جايگاه ايران در جهان است.

عليرضا زاكاني، نماينده سابق جبهه پايداري در مجلس نيز نخواست از اين قافله عقب بماند. او در توييتر خود نوشت: فلسفه نابساماني‌ها و گراني‌هاي اخير را بايد در دو چيز جست‌وجو كرد؛ زياده‌خواهي اصحاب ثروت و خيانت صاحبان قدرت. نامه آقاي كرباسچي و دوستان‌شان كه عمدتا در آغوش دشمنان مردم ايران لميده‌اند، تاكيدي بر خواست ترامپ بود و دم‌خروسي بر بي‌هويتي و پياده نظامي صاحبان قدرت و ثروت نامشروع.

درميان مخالفت‌هاي انجام شده با اين نامه، يك تكذيب نيز صورت گرفت. در ميان امضا‌كنندگان اين نامه، شخصي به اسم حميد آصفي حضور داشت. بسياري گمان مي‌كردند كه او همان سخنگوي وزارت خارجه دولت اصلاحات است اما آصفي در گفت‌وگويي با تسنيم ضمن تكذيب امضاي اين نامه به محتواي آن مخالفت كرد. درخواست مذاكره مستقيم با ترامپ به هيچ عنوان قابل قبول نيست.

تجربيات ما مي‌گويد كه دولت امريكا به هيچ عنوان قابل اعتماد نيست و اين شرايط براي ترامپ مضاعف است.

آصفي با انتقاد از كساني كه تصور مي‌كنند مذاكره مستقيم با امريكا راهگشاست، تاكيد كرد: امريكايي‌ها با خروج از برجام ثابت كردند كه به هيچ توافقي پايبند نيستند؛ در همين توافقي كه با كره شمالي داشتند نيز مي‌بينيم كه هنوز جوهر اين توافق خشك نشده اما امريكايي‌ها قيد «اما» و «اگر» براي اين توافق آورده‌اند.

مي‌توان واكنش محمدنبي حبيبي. دبيركل موتلفه به اين نامه را، تندترين واكنش در ميان اصولگرايان نوشت. حبيبي ضمن خفت‌بار خواندن اين نامه گفت: امروز آنها پس از تجربه تلخ برجام و بدعهدي امريكا باز اصرار دارند دولت با حكام خائن كاخ سفيد دوباره سر ميز مذاكره بنشيند و به مطالبات نامشروع آنها در مورد قدرت دفاعي ايران پاسخ مثبت دهد. هر انسان منصف و بي‌طرفي يقين مي‌كند كه آنها منافع امريكا را در ايران نمايندگي مي‌كنند و كاري با منافع و مصالح ملي ندارند. حزب موتلفه اسلامي اين اقدام خائنانه و وطن‌فروشانه را محكوم كرده و تاكيد مي‌كند تجربه تاريخي برجام از حافظه تاريخي ملت محو نمي‌شود.

البته علي خرم نماينده پيشين ايران در سازمان ملل هم الگو برداري از مدل مذاكره كره شمالي و امريكا را خطاي استراتژيك دانست و مجيد محتشمي عضو شوراي هماهنگي اصلاحات هم اين نامه را مورد تاييد اصلاح‌طلبان ندانست.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون