نخستين اقدام كميسيون حقوق شهروندي
مشكل دانشجويان ستارهدار
حل ميشود
«حسن روحاني» روز سهشنبه در اجلاس حقوق شهروندي وزير با مخاطب قرار دادن وزير علوم گفت: «همين جا به آقاي دكتر غلامي ميگويم دانشجوي ستارهدار نبايد داشته باشيم. فردي ميآيد و كنتور آب ميخواهد؛ ميخواهد از آب استفاده كند چه ربطي دارد از دين و مذهبش سوال كنيم ميگوييم اول بيا اين فرم را پر كن كه دين و مذهبت مشخص شود، براي كدام گروه سياسي هستيد، آيا نماز شب ميخوانيد، ماه رمضان روزه ميگيريد، مستحبات را انجام ميدهيد، آخه چكار به مردم داريد؛ آب ميخواهد بدهيد برق ميخواهد برق بدهيد، اين چه برنامهاي است كه نامه بنويسيد و بگوييد خلاف مصالح ملت است. ... شما چه كار به اين كارها داريد برق را بدهيد و پولتان را بگيريد. طرف ميخواهد در مقطع ليسانس و فوقليسانس تحصيل كند چكار به زندگي شخصي او داريد كه از همسايهاش بپرسيد كه طرف فوقليسانس ميخواند يا ميپرسيد فردي كه در خانهاش زندگي ميكند همسرش است به شما چه ربطي دارد اين غلطها چيست. فضا را براي حقوق مردم بازبگذاريد.»
موضوع دانشجوي ستارهدار يا دانشجوي سياسي نخستينبار از دولت نخست احمدينژاد آغاز شد. بر اساس اين قانون برخي از دانشجويان به دليل فعاليتهاي سياسي يا فعاليتهاي خارج از دانشگاه براي ادامه تحصيل در مقطع كارشناسي ارشد رو بهرو ميشدند. با روي كار آمدن دولت يازدهم بخشي از اين دانشجويان توانستند به دانشگاه بازگردند اما اين مشكل به صورت كامل حل نشده است؛ از اين رو كميسيون حقوق شهروندي مجلس شوراي اسلامي به اين موضوع ورود كرده تا اين مشكل يك بار و براي هميشه حل شود. «مهديه گلرو» و «مجيد دري» دو دانشجوي ستارهداري هستند كه در اعتراض به اظهارات وزير علوم درباره وضعيت دانشجويان ستارهدار در برابر وزارت علوم دست به تحصن زدهاند. اين تحصن سبب واكنش و پيگيري نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و وزير علوم شد. در نخستين قدم كميسيون حقوق شهروندي مجلس از مهديه گلرو دعوت كرد تا با شركت در جلسه اين كميسيون مشكلات خود را بازگو كند. وزير علوم نيز با دعوت از مجيد دري، ديگر دانشجوي متحصن از او خواست تا نظرات خود را مطرح كند.
«امروز به كميسيون حقوق شهروندي مجلس دعوت شدم و نمايندگان با برخورد همدلانه قول دادند دو هفته تحصن را متوقف كنيم تا مساله را حل كنند در صورتي كه حل نشود، از وزير علوم سوال خواهند كرد.» اين جملات را مهديه گلرو در توييتر خود منتشر كرده است. همچنين «مجيد دري» ديگر معترض به وضعيت دانشجويان ستارهدار با انتشار ويديويي كوتاه از ملاقات خود با وزير علوم خبر داد و اعلام كرد: منصور غلامي، وزير علوم دولت دوازدهم قول همكاري داده تا مشكل دانشجويان ستارهدار براي هميشه حل شود.
«فاطمه سعيدي» نايبرييس فراكسيون حقوق شهروندي درباره جزييات جلسه كميسيون حقوق شهروندي با اين دانشجوي ستارهدار گفت: پس از اعتراض دو دانشجوي محروم از تحصيل در برابر ساختمان وزارت علوم و موضعگيري وزير علوم درباره وضعيت دانشجويان محروم از تحصيل فراكسيون حقوق شهروندي پيگيري اين موضوع را در دستور كار خود قرار داد.
سعيدي در گفتوگو با ايسنا با بيان اين مطلب اظهار كرد: رييسجمهوري بسيار صريح و شفاف به وزير علوم دستور داد كه نبايد دانشجوي ستارهدار داشته باشيم. مجموعه اين تحولات باعث شد تا فراكسيون حقوق شهروندي از اين دو دانشجوي محروم مانده از تحصيل دعوت كند تا شنونده صحبت آنان باشد. بر اين اساس خانم گلرو امروز به مجلس مراجعه و در جلسهاي با اعضاي هيات رييسه فراكسيون حقوق شهروندي توضيح كاملي درباره وضعيت خود داد. فراكسيون حقوق شهروندي خود را ملزم ميداند حق ادامه تحصيل دانشجويان را پيگيري كند. در همين رابطه طي توافقي كه داشتيم قرار شد موقتا و به مدت دو هفته اين تحصن پايان پذيرد تا نمايندگان در فضايي مناسبتر مساله را پيگيري و حل كنند.
سعيدي همچنين بيان كرد: در ديداري كه با وزير علوم داشتم ايشان نيز قول مساعد داد تا اين مشكل حل شود بهويژه اينكه روز گذشته رييسجمهور در اين زمينه صراحتا دستور داده است. بنابراين ما اميدواريم از ترم تحصيلي آينده دانشجويان محروم از تحصيل بتوانند به دانشگاه بازگردند.
پس از اين جلسات، اين دو دانشجو تصميم گرفتند به تحصن خود پايان داده و منتظر اقدامات لازم از سوي نمايندگان و وزير علوم باشند.
طي هفتههاي اخير و با گسترش انتقادات از عملكرد دولت و مجلس، عدهاي بر بيتاثير بودن شركت در انتخابات تاكيد داشتند. در اين باره، مهديه گلرو يكي از دانشجويان با انتشار توييتي خط بطلاني بر اين ادعا كشيد. گلرو نوشت: در انتخابات مجلس شركت كردم و اصرار بر حضور بيشتر زنان داشتم و امروز يك زن صداي من در مجلس شد. منظور «مهديه گلرو» از اين نماينده زن فاطمه سعيدي، نماينده مردم تهران در مجلس و عضو كميسيون آموزش و كميسيون حقوق شهروندي مجلس شوراي اسلامي است. فاطمه سعيدي در مدت نمايندگي خود همواره بر دغدغههاي آموزشي و فرهنگي در كشور تاكيد داشته و اينبار با پيگيري حقوق دانشجويان ستارهدار تلاش دارد تا نخستين خروجي كميسيون حقوق شهروندي، درمان اين بيماري در جامعه دانشگاهي كشور باشد. در صورتي كه اين اقدامات به نتيجه لازم برسد، نخستين اقدام عملي كميسيون حقوق شهروندي است و اين كميسيون توانسته مشكل بخشي از بدنه جوان كشور را كه به دلايل مختلف از ادامه تحصيل بازماندهاند را برطرف كند.