• 1404 پنج‌شنبه 12 تير
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 3981 -
  • 1396 پنج‌شنبه 30 آذر

بقايي محكوم شد

معاون اجرايي دولت دهم اعلام كرد به 63 سال حبس محكوم شده است

زهير موسوي

 

حميد بقايي، معاون اجرايي محمود احمدي‌نژاد در دولت دهم ظهر روز گذشته در كانال تلگرامي خود با انتشار بيانيه‌اي اعلام كرد توسط دادگاه به 63 سال حبس محكوم شده است. در حالي كه بقايي درباره جزييات اين محكوميت چيزي اعلام نكرد، غلامحسين اسماعيلي رييس كل دادگستري استان تهران گفت: اين فرد به خاطر چند اتهام، چند محكوميت دارد؛ اينكه گفته به 63 سال حبس محكوم شده يا جهل به قانون است يا قصد شيطنت داشته است وگرنه طبق قانون مجازات او بايد بيشترين حبس در ميان محكوميت‌هايي كه در دادنامه برايش درنظر گرفته شده را تحمل كند. بنابراظهارات رييس كل دادگستري استان تهران بقايي بار ديگر با بزرگ‌نمايي قصد مظلوم‌نمايي براي افكار عمومي را داشته است و با انتشار جزييات حكم ميزان محكوميت حميد بقايي مشخص خواهد شد. همچنين قاضي حسيني، سرپرست مجتمع قضايي كاركنان دولت روز گذشته از صدور حكم علي‌اكبر جوانفكر خبر داد و گفت: اين فرد به اتهام توهين و نشر اكاذيب مورد محاكمه قرار گرفت و حكم وي صادر و به زودي ابلاغ مي‌شود. با صدور احكام قضايي براي بازيگران ماجراي احمدي‌نژاد، به نظر مي‌رسد سريال هشت ماهه آنها به فصل آخر نزديك‌تر شده است.
بقايي از دولتمرد تا متهم
ماجرا از تيرماه 96 و همزمان با بازداشت مجدد «حميد بقايي» معاون اجرايي محمود احمدي‌نژاد آغاز شد. از همان روز‌ها بود كه محمود احمدي‌نژاد در نقش يك اپوزيسيون ظاهر شد و با تهديد مقامات قضايي اظهار كرد در آينده اسنادي را منتشر خواهد كرد. از همان ابتدا به نظر مي‌رسيد رييس دولت‌هاي نهم و دهم براي تحت فشار گذاشتن دستگاه قضايي اين صحبت‌ها را مطرح مي‌كند. حميد بقايي در 4 مرداد 96 با تامين وثيقه 20 ميليارد توماني از زندان آزاد شد. وثيقه‌اي كه تيم احمدي‌نژاد مدعي بودند توسط مردم تامين شده است. موضوعي كه هميشه در حد ادعا باقي ماند و اين جريان در پاسخ به درخواست‌هاي مكرر درباره انتشار اسامي افرادي كه حاضر شدند براي بقايي وثيقه بگذارند، سياست سكوت در پيش گرفت. دشمني حميد بقايي با قوه قضاييه پس از آزادي وارد فاز جديدي شد و او بلافاصله پس از آزادي از زندان صراحتا سخنگوي دستگاه قضا را دروغگو خطاب كرد. اين اظهارات بقايي با واكنش خبرگزاري قوه قضاييه همراه بود. خبرگزاري ميزان نوشت: دستورات امام راحل(س) در مراحل مختلف نشانگر جايگاه رفيع دستگاه قضايي و قضات در اسلام و رسالت خطير اين دستگاه است. حميد بقايي كه با قيد وثيقه آزاد بود، جهت رسيدگي به پرونده بايد در دادگاه حاضر مي‌شد. حميد بقايي، دولتمرد حبس كشيده احمدي‌نژادي، در روز آخر مهرماه با زنبيلي قرمز و پلاستيكي به دادگاه رفت. با جوانفكر چند عكس يادگاري گرفت و درنهايت با عصبانيت زياد از دادگاه خارج شد. او در ميان جمعيتي موبايل به دست نطق غرايي در مورد بي‌گناهي خود ايراد كرد، رييس سه قوه را متهم كرد و خطاب به جمعيت گفت: مردم من تا آخر خواهم ايستاد. زنبيل قرمز او شامل دفاعياتش در برابر اتهام «تصرف غيرمجاز، اختلاس و تباني در معاملات دولتي» و گم كردن دو ميليون يورويي است كه به گفته آقاي اژه‌اي دست ايشان بوده و حالا معلوم نيست كجاست. پس از اين اتفاق احمدي‌نژاد و ياران به فرقه زنبيليه معروف شدند.
بست  نشيني
اقدامات حميد بقايي و دوستانش ادامه داشت. او به همراه علي‌اكبر جوانفكر با بدرقه محمود احمدي‌نژاد براي بست‌نشيني به حرم حضرت عبدالعظيم حسني رفت. محمود احمدي‌نژاد و اسفنديار رحيم‌مشايي نيز كه همواره در اين مسير بقايي را همراهي مي‌كردند براي سر زدن به بست‌نشينان عازم شهرري شدند. رييس دولت‌هاي نهم و دهم شديد‌ترين حملات خود عليه دستگاه قضا را در حرم شاه عبدالعظيم انجام داد. احمدي‌نژاد در سخناني عجيب گفت: « والله ما با خانواده لاريجاني مخالفيم.» اين سخنان با واكنش حاميان روز‌هاي نه چندان دور آنها همراه بود. عده‌اي از افراد كه بقايي آنهارا لباس‌شخصي خطاب كرد به حرم عبدالعظيم حسني رفته و با بست‌نشينان درگير شدند. پس از اين درگيري بقايي طي يك بيانيه اعلام كرد بنابر برخي ملاحظات به بست‌نشيني خود پايان مي‌دهد.
اين اتفاق، سكانس آغازين محمود احمدي‌نژاد به ماجرا بود. احمدي‌نژاد بار ديگر بگم بگم‌هاي معروف خود را آغاز كرد. كانال دولت بهار وابسته به احمدي‌نژاد در اين مدت با انتشار اخبار و كليپ‌هاي مختلف از محمود احمدي‌نژاد، تهديد‌هاي آنها را در جامعه منعكس مي‌كرد. محمود احمدي‌نژاد در آخرين اقدام خود با اظهاراتي عليه رييس قوه قضاييه ضرب الاجلي 48 ساعته براي دستگاه قضا تعيين و از دستگاه قضا خواست تا در اين مدت اسناد مربوط به جرم‌هاي خود و همراهانش را منتشر كند در غير اين صورت اسنادي مهم را افشا خواهد كرد. احمدي‌نژاد در اين پيام تصويري نيز حملات شديدي عليه دستگاه قضايي كشور داشت. پس از انتشار اين كليپ در كانال دولت بهار، حساب رسمي محمود احمدي‌نژاد در اينستاگرام در بخش استوري خود، شمارش معكوس را آغاز كردو همزمان رسانه‌هاي حامي شان با راه‌اندازي يك جو رسانه‌اي خبر از افشاگري بزرگ رييس دولت‌هاي نهم و دهم در پايان 48 ساعت دادند. آيت‌الله آملي لاريجاني، رييس دستگاه قضا در واكنش به سخنان احمدي‌نژاد از مسوولان قوه قضاييه خواست «در حد ضرورت و تا جايي كه نحوه پاسخگويي شبيه به جدل و كشمكش نشود، به شبهاتي كه مطرح مي‌شود پاسخ دهند». او تاكيد كرد كه گاهي «به بهانه‌هاي حقوق بشري» و «با انتشار مطالب خلاف واقع» از برخي محكومان «يك قهرمان» ساخته مي‌شود، در حالي كه اتهامات آنان «چيزي نيست كه در رسانه‌ها» مطرح مي‌شود. لاريجاني همچنين گفت كه قوه قضاييه «براي جلوگيري از شايعه‌پراكني‌ها و تشويش اذهان و افكار عمومي»، بايد در اين پرونده‌ها، «پس از قطعي شدن حكم» برخي از جزييات را اعلام كند.
 ضرب الاجل احمدي‌نژاد عصر سه شنبه به پايان رسيد و او بازهم به سياق بگم بگم‌هاي هميشگي خود، چيزي براي گفتن نداشت و بارديگر با حمله و توهين به دستگاه قضايي كشور نشان داد چيزي براي عرضه ندارد. همزمان با پيام تصويري احمدي‌نژاد، غلامحسين اسماعيلي، رييس كل دادگستري استان خبر از اعلام حكم حميد بقايي داد. اسماعيلي اعلام كرد: حكم دادگاه در خصوص پرونده حميد بقايي صادر و به بقايي و ديگر افراد متهم در پرونده ابلاغ شد.
وي افزود: از آنجايي كه حكم هنوز قطعي نشده است از بيان جزييات معذور هستم.
اسماعيلي گفت: طرفين پرونده 20روز فرصت اعتراض به حكم را دارند كه اگر در اين فرصت متهمان يا دادستان تهران يا دستگاه‌هاي شاكي اعتراض خود را ارسال كنند، پرونده به دادگاه تجديد نظر ارجاع داده مي‌شود.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون