خبر
افزايش سقف برداشت خودپردازها در ۳ استان
سقف برداشت نقدي از خودپردازها در استانهاي ايلام، كرمانشاه و خوزستان كه تردد زائران در آنها انجام ميشود از ۲۰۰ هزار تومان معمول در شبكه بانكي به ۵۰۰ هزار تومان افزايش خواهد يافت. در حالي كمتر از يك ماه ديگر زايران اربعين به كشور عراق سفر خواهند كرد كه در راستاي تسهيل استفاده از خدمات بانكي برنامهريزيهايي از سوي بانك مركزي صورت گرفته كه بانكها موظف به انجام آن شدند. بر اين اساس هماهنگيهاي انجام شده تا شبكه بانكي بتواند خدماتي با كيفيت به زايران اربعين ارايه كند، برنامهريزيهايي براي نصب، راهبري و نگهداري امكانات پرداخت الكترونيك اعم از خودپرداز، پايانه فروش، كيوسك و نظاير آن در مناطق مرزي خسروي، مهران، شلمچه و چذابه انجام شده است. همچنين برقراري كشيك فعال در شعب و باجههاي استانهاي ايلام، كرمانشاه و خوزستان و انجام عمليات منظم پولرساني، خدمات مالي و پرداخت در اين استانها در دستور كار قرار گرفته است. يكي از برنامههايي كه براي زايران اربعين اجرايي خواهد شد، مربوط به برداشتن موانع در رابطه با تامين وجه نقد مورد نياز آنها خواهد بود. بر اين اساس قرار شده تا سقف برداشت نقدي از دستگاههاي خودپرداز تا مبلغ ۵۰۰ هزار تومان در سه استان كرمانشاه، ايلام و خوزستان كه تردد زايران در آن بيشتر است، افزايش يابد. البته مديران بانك مركزي گفتهاند كه تلاش بر اين است تا بتوانند طي اين مدت اسكناسهاي نو در اختيار كليه زايران قرار دهند. ديگر سياستي كه اخيرا بانك مركزي براي زايران اربعين در نظر گرفت، تامين ارز مسافري براي آنهاست آن هم در شرايطي كه از ۲۰ شهريورماه به طور كلي ارز مسافرتي كه با نرخ مبادلهاي ارايه ميشد، از مجموعه مقررات ارزي حذف شده است.
بنابراين حدود ۲۰۰ دلار ارز مبادلهاي كه در حال حاضر با قيمت حدود ۳۳۷۰ تومان عرضه ميشود، در اختيار مسافران اربعين قرار خواهد گرفت. البته بانك مركزي اعلام كرده بود كه در نظر دارد تا بتواند پرداخت ارزي براي زايران را در قالب دينار انجام دهد كه تاكنون اعلامي مبني بر نهايي و اجرايي شدن اين سياست از سوي بانك مركزي وجود نداشته است. زايراني كه از راههاي هوايي و زميني در گردهمايي اربعين شركت ميكنند، ميتوانند حداكثر ۲۰۰ دلار امريكا را با گذرنامه معتبر و بليت مسافري از طريق بانكهاي ملي، ملت و سامان تهيه كنند.
انتصاب معاونان وزارت اقتصاد
معاون امور بانكي، بيمه و شركتهاي دولتي وزارت اقتصاد منصوب شد. خبرگزاري فارس: معاون امور بانكي، بيمه و شركتهاي دولتي وزارت اقتصاد منصوب شد. وزير امور اقتصادي و دارايي طي حكمي عبدالرحمن نديمي بوشهري را به سمت معاون امور بانكي، بيمه و شركتهاي دولتي وزارت اقتصاد منصوب كرد. در حكم مسعود كرباسيان آمده است: نظر به تعهد، تخصص، دانش و توانمنديهاي ارزنده جنابعالي، به موجب اين حكم به سمت «معاون امور بانكي، بيمه و شركتهاي دولتي» منصوب ميشويد. انتظار ميرود تمام مساعي خود را با جلب توان تخصصي همكاران، كارشناسان و صاحبنظران به منظور انجام وظايف قانوني و به ويژه در راستاي اهداف و برنامههاي مندرج در سند راهبردي آن معاونت، سياستهاي ابلاغي اقتصاد مقاومتي و تبيين و اجراي ماموريتهاي محوله به كار گيريد. توفق و سربلندي جنابعالي را در تقويت عزت و اقتدار نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران از خداوند منان مسالت دارم.
انتقاد معاون وزير راه از تثبيت قيمت گازوييل
داوود كشاورزيان، رييس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي از سياست دولت در ممانعت از افزايش قيمت حاملهاي انرژي در بخش حمل و نقل باري سنگين انتقاد كرد و اظهار داشت: سياست دولت اين است كه قيمت حاملهاي انرژي افزايش نيابد؛ من به اين سياست شديدا اعتراض و انتقاد دارم و آن را اقتصادي نميدانم. تا زماني كه سوخت خودروهاي سنگين تا اين حد ارزان است، مشكلات صنعت حمل و نقل همچون فرسودگي ناوگان، به صرفه نبودن خريد كاميون نو، تقاضاي مازاد حمل كالا، بهره وري پايين و... حل نخواهد شد. وي با بيان اينكه كاميونهاي ايراني در سال تنها ۶۰ تا ۷۰ هزار كيلومتر پيمايش دارند تصريح كرد: اين در حالي است كه كاميونها در اروپا و امريكاي شمالي گاه تا سه برابر اين مسافت پيمايش دارند. بنابراين ادامه وضع قيمتي سوخت، بهره وري صنعت حمل و نقل ايران را همچنان در حداقل نگه ميدارد. وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر بخش حمل و نقل به كمك يارانهاي كه به سوخت (گازوييل) داده ميشود سرپا مانده و جورِ اشتغال را ميكشد؛ هر كس كه بيكار است ميتواند يك كاميون فرسوده را با ۳۰ تا ۴۰ ميليون تومان خريداري كند و با حداقل عرضه بار فعاليت داشته باشد. بنابراين به جاي آنكه يك نفر سالي ۱۵۰ هزار كيلومتر با يك كاميون تردد داشته باشد دو نفر ۷۰ هزار كيلومتر بار ميبرند تا اين درآمد بين دو خانوار تقسيم شود.