• 1404 جمعه 21 آذر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک سپه fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 6212 -
  • 1404 پنج‌شنبه 20 آذر

ادعاهاي جنجالي بهزاد داداش‌زاده در گفت‌وگو با «اعتماد» از مقدماتي جام جهاني 94

نمي خواستند ما به جام جهاني 1994 امريكا برويم

گل‌هايي كه مي‌خورديم عادي نبود، يك نفر پوشش درست نمي‌داد كه الان در خارج از كشور است

روزبه دلاور

همين دو، سه روز قبل بود كه اميرحسين اصلانيان، بازيكن اسبق پرسپوليس در گفت‌وگو با «اعتماد» ادعايي جنجالي مطرح كرد و از دستوري بودن نتايج تيم ملي در مسابقات انتخابي جام جهاني ۱۹۹۴ امريكا گفت. اصلانيان به خبرنگار «اعتماد» گفت پرويز كماسي، مربي اسبق تيم ملي و باشگاه پرسپوليس رازهاي بسياري از آن مسابقات مي‌داند اما متاسفانه مدتي است كه دچار بيماري آلزايمر شده و چيز زيادي از مسائل پشت پرده به خاطر نمي‌آورد. براي پيگيري از صحت و سقم اين موضوع با بهزاد داداش‌زاده، يكي از بازيكنان آن دوران تيم ملي كه در بازي‌هاي انتخابي جام جهاني ۹۴ هم فيكس بازي مي‌كرد، تماس گرفتيم كه وي با تاييد صحبت‌هاي اصلانيان پرده از ديگر مسائل حاشيه‌اي برداشت كه خواندن آن جذاب و البته قابل بررسي‌هاي بيشتر است. اين اظهارات در شرايطي كه چندي پيش بهروز رهبري فرد هم مدعي شده بود در مقدماتي جام جهاني 2002 از تهران به تيم ملي دستور رسيده بود كه مقابل بحرين شكست بخوريم تا به جام جهاني نرويم مي‌تواند حاشيه‌هاي ديگري به دنبال داشته باشد. 

   اخيرا صحبت‌هايي مطرح شده مبني براينكه بعضي از بازيكنان تيم ملي در سال ۹۴ ميلادي را جمع و به آنها توصيه‌هايي در مورد چگونگي بازي و احيانا شل گرفتن مقابل رقبا كردند. شما اين موضوع را تاييد مي‌كنيد؟

بله. بعضي‌ها را جمع نكردند بلكه يك جوري به ما اين موضوع را رساندند! گل‌هايي كه خورديم را بازهم ببينيد! بهزاد غلامپور تحت تاثير قرار گرفته بود و او شب تا صبح نمي‌خوابيد. اصلا دوست نداشتند تيم ملي به جام جهاني امريكا برود و من كه از همه جوان‌تر بودم و مي‌توانستم جزو نسل طلايي باشم فوتبالم تمام شد. يك‌جوري برنامه‌ريزي كرده بودند كه ما جام جهاني نرويم. در بازي اول ما مقابل كره‌جنوبي، كادرفني جوري تيم را ارنج كرد كه ما سه تا خورديم! كريم باقري، دفاع چپ بود و رضايي‌منش و جواد منافي كه دفاع چپ بودند را روي نيمكت گذاشت! بعد ما ژاپن را شانسي برديم و بعدش بدون روحيه و خيلي مفت به عراق باختيم.

    منظورتان از اينكه نمي‌خواستند تيم به جام جهاني برود، چيست؟

چون نسبت به الان آن زمان خيلي حساسيت روي تيم ملي بيشتر بود و دوست نداشتند تيم ملي به امريكا برود. بعدش خيلي از هنرمندان و هنرپيشه‌ها و خواننده‌ها در امريكا گل‌هاي آنچناني براي ما مي‌فرستادند تا بگويند ما منتظر شماييم! مي‌خواستند به نحوي علي پروين و رييس وقت فدراسيون را بركنار كنند‌.

    چه كساني نمي‌خواستند تيم ملي به جام جهاني صعود كند؟

ديگر آنها را واقعا نمي‌دانم. من سنم خيلي كم بود اما همانجا شنيديم و مي‌دانستيم كه دوست ندارند آن تيم ملي به جام جهاني برود وگرنه يكي از بهترين دوران تيم ملي همان نسل ما بود‌.

    شما خودتان چيزي شنيديد يا ديديد؟

همانجا همين موضوع را شنيديم و ديديم كه گل‌هاي مشكوكي مي‌خورديم‌. حالا چه كسي دقيقا چي به اينها مي‌گفت را نمي‌دانم!

   دليل محروميت علي پروين بعد از آن مسابقات هم مقابله با همان افراد خارج از مستطيل سبز بود؟

بله. اتفاقا ما علي پروين را فقط سر بازي‌ها مي‌ديديم و از بس استرس داشت كه هيچ‌وقت در زمان ناهار و شام او را كنار تيم نمي‌ديديم! البته در تمرينات هم حاضر مي‌شد. تمرين تيم را آقايان ابراهيمي و كماسي و مايلي‌كهن و حاج‌رضايي مي‌دادند و توصيه‌هاي فني و ارنج با علي پروين بود. سر بازي‌ها هم حال او نرمال نبود. جزييات محروميتش را خودش بايد بگويد وگرنه من هرچه بگويم بايد پاسخگو باشم.

    در چند بازي از آن مسابقات فيكس بوديد؟

من تمام بازي‌ها را به جز كره فيكس بودم و حتي بازي با ژاپن خطا روي من شد كه حسن‌زاده گل اول را زد و گل دوم را من پاس به درخشان دادم و او هم به دايي پاس داد. آن زمان فقط ۲۱ سال داشتم.

    به خود شما هم توصيه‌اي كرده بودند؟

نه‌‌. من بيشتر از همه مي‌دويدم تا بازي‌ام را نشان دهم. حالا كي بازي نمي‌كرد را نمي‌دانم البته بين نادر محمدخاني و زرينچه اختلاف بود و محمدخاني، زرينچه را پوشش نمي‌داد‌. امكان دارد اين توصيه را به مدافعان كرده باشند كه يكيشان الان خارج از كشور زندگي مي‌كند و تنها كسي كه از آن نسل الان ايران نيست هم همان مدافع است! جلوي عراق و عربستان گل‌هايي خورديم كه مقصر مدافعان بودند‌. بهزاد غلامپور هم روزهاي خوبي نداشت كه نمي‌دانم به او همه گفته بودند يا نه! خودش بايد پاسخگو باشد! اما نادر محمدخاني پوشش نمي‌داد و خط دفاع را جمع نمي‌كرد و گل‌هاي بدي خورديم و حذف شديم.

    شايعاتي وجود داشت كه برخي مي‌ترسند بازيكنان بروند امريكا و برنگردند. آيا چنين چيزي بود؟

اصلا چنين صحبت و ديدگاهي نبود. مطمئن باشيد اگر تيم هم به جام جهاني مي‌رفت هم ضمانتنامه مي‌گرفتند! مثل آن زمان كه ما رفتيم با فوتبال ساحلي به برزيل كه ضمانتنامه از ما گرفتند يا با تيم دانشجويان به بلژيك رفتيم. يك سند خانه مي‌گيرند براي بازگشت به ايران و كسي كه تيم ملي و ايران را دوست داشته باشد سند هم مي‌گذارد كسي هم كه ايران را دوست نداشت هم معلوم بود برنمي گردد مربي نام آن بازيكن را خط مي‌زد و ما هم در تيم ملي ساحلي و دانشجويان هم اين كار را كرديم.

    آن نسل تيم ملي به خاطر نرسيدن به جام جهاني سوخت!

بله ديگر. نمي‌دانم اتاق فكر كدام تنگ نظر بود ‌كه نسل ما از بين رفت. من آن جهاني را از دست دادم و بعد آن هم جام جهاني سال ۹۸ به من گفتند پول بده تا بروي جام جهاني! من ذوب‌آهن بازي مي‌كردم و پول ندادم و من را نبردند!

   چه كسي از شما پول خواسته بود؟

يك خبرنگار پير و يك خبرنگاري هم كه الان در قيد حيات نيست. آقاياني كه مسووليت تيم ملي را برعهده داشتند. البته جلال طالبي كه كاره‌اي نبود اما عوامل و دلال‌ها بودند كه پنج ميليون پول از من مي‌خواستند كه پنچ، شش نفر توريست در آن زمان نفري ده ميليون دادند كه يا رو نيمكت بودند يا توريست بودند! اينها كه رفتند پاساژ مريم مغازه گرفتند و نفري پنجاه ميليون گرفتند و تازه فهميدم چه اشتباهي كردم و كاش به جاي پنج تومان، ده تومان مي‌دادم مي‌رفتم.

   شما مثل كتابي از اتفاقات پشت پرده فوتبال ما هستيد! 

تا دلتان بخواهد اطلاعات دارم! اما حرف راست را درباره دلال‌ها و مافيا مي‌زنم مي‌روند شكايت مي‌كنند و با مدرك هم حرف زدم اما جريمه مالي شدم!

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون