روزبه دلاور
به گزارش «اعتماد»، علي يزداني، تنيسور جوان و آيندهدار كشورمان با كسب عنوان قهرماني در نخستين هفته از رقابتهاي تور جهاني تنيس خليجفارس، نام خود را به عنوان اولين ايراني فاتح اين رويداد بينالمللي در تاريخ ورزش كشور ثبت كرد. اين تنيسور جوان در ديدار نهايي تورنمنت خليجفارس كه در زمينهاي تنيس ورزشگاه انقلاب تهران برگزار شد مقابل كاران سينگ از هند به ميدان رفت و در يك بازي برتر، حريف خود را در دو ست پياپي و با نتايج ۶ بر ۴ و ۶ بر ۳ شكست داد تا جام قهرماني را بالاي سر ببرد و براي نخستين بار پرچم ايران را در اين سطح از رقابتهاي بينالمللي به اهتزاز درآورد. علي يزداني كه طي سالهاي اخير به عنوان يكي از چهرههاي نوظهور و مستعد تنيس ايران مطرح شده، فعاليت حرفهاي خود را از ردههاي پايه آغاز كرد و با حضور موفق در رقابتهاي داخلي و بينالمللي بهتدريج جايگاه خود را در ردهبندي جهاني ارتقا داده است.
رقابتهاي نخستين هفته تور جهاني تنيس خليجفارس با حضور بازيكناني از كشورهاي مختلف و زير نظر فدراسيون بينالمللي تنيس (ITF) در تهران برگزار شد. يزداني در مسير رسيدن به فينال، با ارائه نمايشي مقتدرانه، حريفاني از كشورهاي مختلف را شكست داده بود تا با شايستگي به ديدار پاياني راه يابد و در نهايت با اين پيروزي درخشان، به عنوان قهرماني دست پيدا كرد. يزداني اميدوار است با ادامه اين روند بازهم براي كشورمان افتخارآفريني كند. گفتوگوي «اعتماد» با اين ستاره تاريخساز تنيس كشورمان را در ادامه ميخوانيد.
پس از قهرماني در تور بينالمللي خليج فارس چه حس و حالي داري؟
خب يك تاريخسازي شد و خدا را شكر ميكنم كه اولين ايراني بودم كه توانستم قهرمان مسابقات 15 امتيازي تور بينالمللي شوم و اميدوارم بعد از اين هم مسابقاتي از اين قبيل در كشورمان داشته باشد و بازيكنانمان مسابقات بيشتري پشت سر بگذارند تا نتايج بهتري بگيريم.
اين اولين قهرمان شما در يك مسابقه بينالمللي در اين سطح بود؟
من در مسابقات زير ۱۸ سال قبلا در ايران دو يا سه بار قهرمان شدم و مقامهاي دوم و سوم هم داشتم، اما در بزرگسالان اين اولين قهرماني تاريخ تنيس كشورمان است. در فينال اين بازيها قبلا شاهين خالدان را داشتيم يا در نيمهنهايي حميدرضا نداف و انوشا شاهقلي را داشتيم اما تا الان قهرمان نداشتيم و اميدوارم بعد از اين خيلي بيشتر داشته باشيم.
اين مقام تا چه حد براي شما به لحاظ جايگاه و اعتبار در تنيس حايز اهميت است؟
از لحاظ امتيازي الان ۱۵ امتياز گرفتم و از رنك ۱۵۰۰ دنيا احتمالا به ۹۵۰ ميرسم يعني بيش از 500 پله صعود خواهم داشت كه خيلي عالي است و باعث ميشود در مسابقات مهمي مثل تركيه و تونس كه ميخواهم شركت كنم در جدول اصلي مسابقات حاضر شوم و اين يك امتياز بسيار بزرگ است. ضمن اينكه سطح سد ذهني بازيكنانمان شكسته شد.
براي رسيدن به فينال مسير سختي را پشت سر گذاشتي؟
خب در مقدماتي با دانيال مشتاقي بازيكن زير 18 سال كشورمان بازي كردم كه بازي خوبي انجام داد، اما تحت فشار و استرس قرار گرفت و بازي دوم با روسیه و بازي سوم با يك صرب كه با پيروزي مقابل او به جدول اصلي مسابقات راه پيدا كردم. در جدول اصلي و راند يك با يك لبناني و راند دوم با يك روسی بازي داشتم كه بخت هشتم قهرماني بود كه به آن سيد هشت ميگويند. راند سوم، هم با يك روس ديگر مسابقه دادم كه او هم از مقدماتي به جدول اصلي رسيده بود. در نيمهنهايي با يك بازيكن ايتاليايي بازي كردم و در فينال هم با بخت اول قهرماني از هند بازي كردم كه رنك 500 دنيا بود.
لحظه كليدي فينال چي بود؟
تماشاگران خيلي كمك كردند و جوي ايجاد شد كه بازيكن هندي کمی ترسيده بود! او خيلي خوب بازي كرد، اما نتوانست صد در صد توانش را بگذارد.
حضور پرتعداد تماشاگران فشار روحي براي شما ايجاد نكرد؟
قطعا فشار زيادي روي من بود، چون به عنوان جوانترين بازيكن تاريخ تنيس ايران به فينال رسيده بودم و اين شانس را داشتم كه قهرمان شوم. حمايت تماشاگران، من را به لحاظ ذهني بالا برد و باعث شد فراتر از توان صد درصد خودم را به نمايش بگذارم. خودم هم فكر نميكردم در دو سِت اين بازي را ببرم و حس ميكردم بازي گره ميخورد. اما خدا را شكر تمام بازي آن طور كه ميخواستم، پيش رفت.
از پس هزينههاي زياد تنيس چطور برميآیي؟
مثلا يك راكت تنيس كمتر از ۲۰ ميليون نداريم كه بايد دو تا سه تا داشته باشيم و لوازم ديگر هم هست، اما هزينه اصلي رفتن به مسابقات است. براي رسيدن به رنك 600 يا 700 دنيا كه خيلي معمولي حساب ميشود بايد نزديك به 40 هفته مسابقه بينالمللي داشته باشيد. من چهار هفته در تركيه بازي كردم كه هزينهام شد 300 ميليون، 40 هفته ميشود حدود 3 تا 5 ميليارد تومان! براي همين ورزش پر هزينهاي است.
اين هزينهها را فدراسيون ميپردازد؟
يك بخشي را فدراسيون كمك ميكند و اسپانسر شخصي هم دارم و بخش ديگر هم از درآمد مسابقات تامين ميكنم.
مسير براي جوانهايي كه به تنيس علاقه دارند چقدر دشوار است؟
قطعا خيلي. همه اين را ميدانيم كه كار سختي است تا به سطح بالا برسيم. اسپانسرهاي زيادي هم نداشتيم. اگر شركتهايي مثل همين شركتي كه اسپانسر ما بود به اين مسابقات بيايند شرايط ورزشكارهاي ما بهتر ميشود. ما خيلي از ورزشكاران با استعداد داشتيم كه به خاطر مسائل مالي اين ورزش را كنار گذاشتند. خود من هم اين وضع را داشتم تا اين ورزش را رها كنم به لحاظ مالي براي من سخت بود اما اتفاقاتي رخ داد كه توانستم ادامه بدهم.
غير از تنيس در رشته ديگري هم فعاليت داريد؟
روزانه هفت، هشت ساعت تمرين ميكنم كه وقتي براي رشتههاي ديگر نميماند، اما گاهي تفريحي با دوستانم فوتبال بازي ميكنم.
طرفدار كدام تيم هستيد؟
در ايران استقلاليام و در خارج هم بارسا!
همزمان با بازي بارسا و رئال بازي فينال شما هم بود؟
بله، وسط بازي از يكي از دوستانم نتيجه بازي را پرسيدم و وقتي فهميدم بارسا ۴ بر ۲ پيش است خيلي خوشحال شدم. حتي وسط بازي هم حواسم به نتيجه بارسا بود!
تا اين حد طرفدار و پيگير فوتبال هستي، بگو چرا وضعيت استقلال در اين فصل خوب نبود؟
تغييرات در مربيگري ثبات تيم را برهم زد. زماني كه آقاي مجيدي تيم را براي اولين بار بدون باخت قهرمان ليگ برتر كرد، الان آقاي جباري كه فعلا ماندگار است اميدوارم بتواند در چند بازي نتيجه لازم را بگيرد.
بين بعضي از استقلاليها صحبت از اين است كه اين تيم به سپاهان ببازد تا پرسپوليس آسيايي نشود. نظر شما به عنوان يك هوادار در اين باره چيست؟
من كه دوست ندارم استقلال ببازد، اما اين داستان هست و اگر شرايط برعكس بود پرسپوليسيها هم دوست نداشتند استقلال دوم شود و مطمئنم اين كار را ميكردند تا استقلال دوم نشود! حالا من كه اميدوارم استقلال از ته دل بازي كند و نتيجه هر چه شد و حتي سپاهان هم برد جاي تبريك دارد! اگر پرسپوليس هم دوم شود دل مردم شاد خواهد شد.
مسابقات نام خليجفارس را يدك ميكشيد. پيامي در اين باره داري؟
پيام خودم را بعد از برد كامل و با خوشحالي نشان دادم، با همان تيشرت كه نام خليجفارس نوشته شده بود و اين خودش به همه نشان ميدهد كه نام خليجفارس براي مردم ما مهم است.