ناتوان در تصميمگيري
قصه تكراري سازمان ليگ در آستانه پايان فصل!
به گزارش «اعتماد»، در آستانه هفته پاياني ليگ برتر فوتبال يك بار ديگر شاهد تزلزل و ناهماهنگي در تصميمگيريهاي سازمان ليگ هستيم. ماجرا مربوط به درخواست باشگاه تراكتور براي تغيير محل برگزاري ديدار با استقلال خوزستان از اهواز به تبريز است. تراكتور خواهان برگزاري اين بازي در ورزشگاه خانگي خود بود، چرا كه ميخواست نخستين جشن قهرماني تاريخ خود در ليگ را در شهر تبريز و مقابل ديدگان هواداران برگزار كند. از سمت ديگر گفته شد باشگاه استقلال خوزستان با اين درخواست موافقت كرده اما در حالي كه به نظر ميرسيد بازي روز پنجشنبه دو تيم در تبريز باشد، اعلام شد به احتمال زياد (تا اين لحظه) بازي در اهواز و طبق برنامه ليگ برگزار ميشود. اما نكته عجيب و محل انتقاد، نه اصل مخالفت احتمالي با اين درخواست (در صورتي كه مبناي قانوني داشته باشد)، بلكه روند تصميمگيري و اطلاعرساني در اين خصوص است. شما به اين پروسه نگاه كنيد؛ پس از طرح درخواست تراكتور و موافقت باشگاه استقلال خوزستان با اين جابهجايي، شاهد اظهارات مثبتي از سوي مسوولان سازمان ليگ و حتي فدراسيون فوتبال بوديم. كشوريفر، از مديران سازمان ليگ، در مصاحبهاي با واكنشي مثبت اعلام كرد تراكتور درخواست بدهد بررسي ميكنيم.
اخبار غيررسمي هم از داخل فدراسيون حاكي از موافقت با اين جابهجايي بود. رييس فدراسيون هم در دو مصاحبه با ديدگاهي مثبت نسبت به جابهجايي اين ميزباني واكنش نشان داد. به عبارت ديگر، براي حدود دو هفته، اين تصور وجود داشت كه بازي پاياني تراكتور در تبريز برگزار خواهد شد. از آن طرف عباس موسوي، رييس كميته تدوين مقررات فدراسيون فوتبال در گفتوگو با يكي از رسانهها ضمن مخالفت با جابهجايي محل ديدار تراكتور- استقلال خوزستان عنوان كرد كه اين كار مبناي قانوني ندارد و نوعي بدعت خواهد بود. در همين حين اعلام شد ممكن است جشن قهرماني تراكتور در بازي مقابل نساجي برگزار شود ولي در فاصله 24 ساعت مانده تا شروع بازي اين مساله تكذيب و اعلام شد جشن قهرماني در هفته آخر خواهد بود.
با وجود اين فضا ناگهان و در فاصله چند روز مانده به پايان ليگ، سازمان ليگ به صورت غير رسمي اعلام كرد كه با اين تغيير ميزباني مخالفت شده است و جشن قهرماني تراكتور طبق روال در اهواز برگزار ميشود. اينجاست كه انتقادات جدي مطرح ميشود. بحث اصلي، زير سوال بردن ضرورت رعايت قوانين و مقررات نيست؛ اتفاقا ما همواره بر اين نكته تاكيد داشتهايم كه اجراي دقيق و بيطرفانه قوانين، تنها راه برگزاري سالم و منظم مسابقات است. ما بارها نوشتيم اركان قضايي فدراسيون فوتبال نتوانستهاند قوانين را بدون نگاه كردن به اسم باشگاهها يا نفرات متخلف اجرا كنند؛ نمونه بارزش پرونده بيرانوند كه حتي پس از مسجل شدن قهرماني تراكتور هم اعلام نشده است. اما مساله اين است كه چرا سازمان ليگ در اجراي همين قوانين ساده تا اين حد ناتوان و متزلزل عمل ميكند؟ چطور ممكن است مسوولان يك نهاد اجرايي در طول دو هفته، چندين بار موضعگيريهاي متفاوتي در قبال يك موضوع واحد داشته باشند؟ چگونه ابتدا چراغ سبز نشان داده ميشود، باشگاهها و هواداران بر اساس آن برنامهريزي ميكنند و سپس ناگهان تصميمي كاملا متضاد اعلام ميشود؟ اين تغيير رويه ناگهاني، نه تنها باعث سردرگمي و بياعتمادي باشگاهها و هواداران ميشود، بلكه نشاندهنده ضعف مفرط در تصميمگيري و ناهماهنگي داخلي و عدم مديريت صحيح در سطوح بالاي سازمان ليگ است. ليگ به پايان رسيد، اما مسوولان سازمان ليگ هنوز درگير ابتداييترين مسائل مديريتي هستند. آيا وقت آن نرسيده كه آقايان ياد بگيرند چگونه تصميمات درست، قاطع و به موقع بگيرند و مهمتر از آن، بر تصميمات خود پايبند باشند؟ اگر قانون است كه ميزباني جابهجا نشود سازمان ليگ در نخستين واكنش به درخواست تراكتور بايد محكم پاسخ ميداد چنين چيزي ممكن نيست و تمام! اما مديران فدراسيون و سازمان ليگ ماجرا را به برگزاري جلسه يا به بيان ديگر صلاح و مشورت و احتمالا توصيهها موكول كردند. اين فصل هم با اين ناهماهنگيها به پايان ميرسد اما سوال اينجاست كه آيا درسي از اين اشتباهات گرفته خواهد شد؟ بسيار بعيد است!