• 1404 شنبه 15 شهريور
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 3219 -
  • 1394 سه‌شنبه 25 فروردين

پيشكسوت هنر قلمزني بيان كرد

صنايع دستي فرهنگي‌ترين و اقتصادي‌ترين بخش جامعه

 

گروه اقتصادي| بسياري از پيشكسوتان صنايع دستي مساله مهم در اين حوزه را نبود فرهنگ‌سازي كافي در جامعه مي‌دانند. براي تحقق اين مهم رسانه‌هاي و وسايل ارتباط جمعي بسيار كارساز هستند تا مخاطب را بيشتر و بهتر با صنايع دستي آشنا سازند.
منصور حافظ‌پرست، پيشكسوت هنر قلمزني در خصوص لزوم فرهنگ‌سازي و اطلاع‌رساني فراگير براي احياي صنايع دستي ايران گفت: اگر منطقي و به دور از تعصب به عرصه فرهنگ و ظرفيت‌هاي اقتصادي آن بنگريم، بي‌ترديد صنايع دستي فرهنگي‌ترين و اقتصادي‌ترين بخش است. براي شكوفايي بيشتر اين حوزه بايد اطلاع‌رساني فراگير و فرهنگ‌سازي مستمري صورت دهيم. باوركنيم كه صنايع دستي و گردشگري در كنار يكديگر بسياري از مشكلات و بن بست‌هاي اقتصادي كشور را برطرف مي‌كنند.
اين هنرمند اصفهاني مهم‌ترين مشكل بر سر اين مسير را باورهاي غلط دانست و افزود: مشكل اصلي ما باورهاي‌مان است. وقتي درسيستم اقتصادي كشور باور بر اين است كه صنايع آلوده‌كننده را تقويت كرده، صنعت پاك صنايع دستي مورد توجه قرار نمي‌گيرد و اين خيلي اتفاق مطلوبي نيست. صنايع دستي و فرش بعد از نفت مي‌توانند بيشترين درآمد صادراتي را براي ما به همراه داشته باشند. دارنده نشان درجه يك هنري نقش رسانه‌ها در معرفي و شناخت صنايع دستي را تعيين‌كننده خواند و گفت: در فرهنگ‌سازي براي هر كاري رسانه‌ها عاملي مهم هستند. اگر رسانه‌هاي تصويري ما با مستندهاي تصويري، مراكز توليد صنايع دستي را در دورترين نقاط كشور نشان دهند، شهروندان ايران با قابليت‌هاي صنايع دستي و تنوع آن آشنا خواهند شد. اگر رسانه‌ها با نقد و بررسي كارشناسانه موانع و موضوعات اين حوزه را به بحث بگذارند، اتفاقات خوبي خواهد افتاد. واقعا چرا هنري مثل سفالگري ايران كه ظرفيتي جهاني دارد، نبايد برنامه‌اي اختصاصي داشته باشد؟
نايب‌رييس اتحاديه صنايع دستي اصفهان در ادامه اظهار كرد: براي استمرار فرهنگ‌سازي و نهادينه شدن تاثيرات آن در جامعه خوب است نشريات و مكتوباتي به‌طور مستمر منتشر ‌شود و در اختيار مردم قرار گيرد. اين مهجور ماندن صنايع دستي باعث شده تا اسپانسرها و حمايت‌كنندگان مالي خيلي علاقه‌مند نباشند به سراغ اين حوزه بيايند.
حافظ‌پرست درباره ارتباط وضعيت مخاطبان امروز با آثار صنايع دستي هم گفت: جامعه امروز مخاطبان ما دو دسته هستند؛ يا افرادي هستند كه به دنبال آثار فاخر هستند و خودشان مجموعه‌دار به حساب مي‌آيند يا افرادي هستند كه توانايي خريد آثار معلمي‌تر را دارند. فضا بايد براي حضور اين دو قشر مهيا باشد تا اثرات آن بر فضاي اقتصادي صنايع‌دستي ديده شود.
وي در پايان وضعيت كنوني صنايع دستي را خوب ارزيابي و خاطرنشان كرد: اگر با ديدگاه درستي به دنبال توسعه اشتغال و كارآفريني باشيم، صنايع دستي بهترين عرصه براي اين كار است. تلاش كنيم به جاي دلال‌بازي، اقتصادمان را به كمك فرهنگ و هنر توسعه دهيم و در اين راه صنايع دستي ايران ابزاري مهم است.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون