جذب حداكثر نيكنامي
سعيد شريعتي
اگر بخواهيم منصفانه قضاوت كنيم در زمينه دستاوردهاي مردمسالارانه پنجمين دوره شوراها راي قاطع اعضاي مجمع تشخيص مصلحت نظام به حضور اقليتهاي ديني در تركيب شوراهاي شهر را بايد در صدر اين فهرست نوشت.
طرفه اينكه سپنتا نيكنام يكي از منتخبين محترم زرتشتي يك سال از حضور در شورا محروم ماند اما ايستادگياش كه با حمايت قاطبه جريان سياسي اصلاحطلب و عموم نيروهاي ملي و سياسي همراه بود عملا يك مطالبه ملي را شكل داد تا جايي كه محافظهكارترين جريانهاي ذينفوذ در قدرت را نيز با اين خواسته همراه كرد.
فرآيندي كه در شكلگيري مساله و عمومي شدن آن و جستوجوي راهحل مساله ورود مجلس شوراي اسلامي و مقاومت شوراي نگهبان و نهايتا تصميم نهايي مجمع تشخيص مصلحت نظام به حل ماجرا نشان داد كه ظرفيتهاي اصلاحي به اشكال متفاوتي كماكان در ساختار سياسي و حقوقي كشور باقي است.
تلاش پيگيرانه و روشنگرانهاي كه كمپين ملي دفاع از حقوق اقليتها كه از اعضاي شوراي شهر يزد آغاز شد و از نخبگان سياسي و حقوقي، احزاب و سازمانهاي سياسي، سازمانهاي مردمنهاد، نمايندگان مجلس از جناحهاي مختلف سياسي، مراجع و علماي ديني نيرو گرفت و ساختار تقنيني كشور را كه در بادي امر كاملا غير قابل تغيير مينمود به پذيرش ، خواست و تشخيص و مصلحت عمومي سوق داد.
بايد از اين فرآيند درس آموخت و دريچههاي اميدواري را به اصلاح حقوقي نظام در تامين و حداكثر رساني منفعت عمومي و به تعبير مقام رهبري جذب حداكثري براي نظام كه يقينا محصول آن كارآمدي هر چه بيشتر نظام خواهد بود، بهره برد.