در نشست خبري «چهارمين همايش ملي پژوهش اجتماعي و فرهنگي» مطرح شد
توجه به نابرابري؛ مسووليت اجتماعي انجمن جامعهشناسي است
گروه اجتماعي| «نابرابري و عدالت اجتماعي» محور ويژه چهارمين همايش ملي پژوهش اجتماعي و فرهنگي در جامعه ايران خواهد بود. اين همايش قرار است پنجم تا هفتم دي ماه در دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه علامه برگزار شود و در آن پژوهشگران اجتماعي در حوزههاي مختلف فرهنگي و اجتماعي مقالههاي علمي شان را ارايه ميكنند. سيد حسين سراجزاده، رييس انجمن جامعهشناسي ايران و شيرين احمدنيا، دبير علمي اين همايش روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگاران اهداف و برنامههاي اين همايش را تشريح كردند. رييس انجمن جامعهشناسي با اشاره به پيشينه فعاليتهاي انجمن، تلاش براي ترويج دانش را يكي از اين اهداف برشمرد و گفت: برگزاري همايشهاي علمي فرصت مناسبي براي اهل علم است تا ضمن ارايه دستاوردهاي پژوهشي شان، ارتباطات علمي شان را هم تقويت كنند. سراجزاده افزود: در همايش ملي پژوهش اجتماعي و فرهنگي رويكرد ما مبتني بر همكاريهاي بين رشتهاي در رشتههاي علوم اجتماعي با تاكيد بر امر پژوهش است. اين همايش هر دوسال يك بار با همكاري انجمنهاي علمي، نهادها و سازمانهاي دولتي و غيردولتي برگزار ميشود كه اميدوارم مورد استقبال قرار بگيرد.
نابرابري اجتماعي؛ محور ويژه
سراجزاده درباره دلايل انتخاب موضوع «نابرابري اجتماعي» به عنوان محور ويژه همايش، گفت: به عقيده ما نابرابري اجتماعي يكي از مسائل و دغدغههاي مهم جهان است. از همين رو سازمان ملل هم به اين موضوع توجه خاصي دارد. او تصريح كرد: مسووليت اجتماعي انجمن جامعهشناسي ايران ايجاب ميكند كه به نابرابري اجتماعي و پيامدهاي آن توجه كند.
شيرين احمدنيا، دبير علمي همايش نيز در اين نشست پس از تشريح سير برگزاري همايشهاي انجمن جامعهشناسي ايران به صورت دوسالانه؛ درباره همايش امسال گفت: در محور ويژه كه موضوع آن نابرابري اجتماعي است؛ موضوعاتي چون قشربندي اجتماعي و انواع نابرابريهاي اجتماعي در جامعه ايران، تبيين نابرابريهاي اجتماعي در ايران، پيامدهاي نابرابريهاي اجتماعي در جامعه ايران و آثار و پيامدهاي سياستگذاري بر نابرابري و عدالت اجتماعي بررسي ميشود. به گفته احمدنيا معرفي دستاوردهاي پژوهش اجتماعي و فرهنگي در قلمروهاي تخصصي جامعهشناسي نظير جامعهشناسي دين، خانواده، تاريخي، زنان و جنسيت، هنر و...، جامعهشناسي پژوهشهاي اجتماعي و فرهنگي، جايگاه طرحهاي ملي پژوهش اجتماعي و فرهنگي در سياستگذاريها و برنامهريزيهاي توسعه اجتماعي- اقتصادي و نقد و بررسي دستاوردهاي نهادهاي تحقيقاتي اثرگذار در عرصه پژوهش اجتماعي و فرهنگي از جمله محورهاي بخش عمومي اين همايش است. دبير علمي چهارمين همايش ملي پژوهش اجتماعي و فرهنگي در جامعه ايران با تمجيد از همكاري تعداد زيادي از نهادها و تشكلهاي علمي و پژوهشي براي برگزاري اين همايش، گفت: اين همكاري نويد بخش برگزاري همايش با مشاركت شمار زيادي از محققان در رشتههاي مختلف علوم انساني است و موجب تقويت روحيه كار جمعي ميان تشكلهاي علمي ميشود. به گفته احمدنيا تركيب 40 نفره شوراي علمي همايش متشكل از نمايندگان تشكلهاي علمي و پژوهشي نشانهاي از اين همكاري گسترده است. احمدنيا درباره مقالههاي پذيرش شده و سياست همايش در اين زمينه گفت: بطور كلي 306 مقاله به همايش رسيد كه از اين ميان 100 چكيده پذيرش شده است. زمينهسازي براي حضور پژوهشگران جوان از همه نقاط كشور يكي از سياستهاي همايش بوده است. چهارمين همايش ملي پژوهش اجتماعي و فرهنگي در جامعه ايران قرار است در روزهاي 5 تا 7 دي ماه در دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه علامه طباطبايي برگزارشود.