روزبه دلاور
فدراسيون دووميداني با يك شوك حقوقي بيسابقه روبهرو شده است. صدور راي اوليه توسط ديوان عدالت اداري مبني بر ابطال انتخابات سال گذشته وضعيت مديريتي اين رشته المپيكي را در هالهاي از ابهام قرار داد. اين اقدام قانوني كه با پيگيري و شكايت مستقيم عباسعلي مديح (نامزد احراز پست رياست) و اورنگ مستقيم (نامزد عضويت در هياترييسه) به نتيجه رسيده، مدعي وجود تخلفات جدي در فرآيند برگزاري مجمع است. با قطعي شدن احتمالي اين حكم تمامي معادلات مديريتي ورزش مادر تغيير خواهد كرد. حالا پرسش اصلي اين است كه چه مستنداتي منجر به اين بنبست قانوني شده و سرنوشت فدراسيون در روزهاي حساس پيش رو چه خواهد بود؟ براي بررسي بيشتر با اورنگ مستقيم، يكي از شاكيان اين پرونده تماس گرفتيم كه حاصل اين گپ و گفت را در ادامه ميخوانيد.
چه تخلفات يا ابهاماتي در فرآيند برگزاري مجمع بود كه منجر به شكايت شما شد؟
ابتدا بگويم كه بنده بالاي 30 سال است كه در دووميداني سابقه دارم و معلم ورزش بودم و سالها رييس و دبير هيات دووميداني مازندران بودم و دههها مقام آسيايي داشتهام كه اينها از سوابق من است. ما يك شكايت حقوقي از فدراسيون و وزارت ورزش كرديم كه نميخواهم درباره مسائل حقوقي آن صحبت كنم، چون كار ما ورزشي است و به مسائل حقوقي اشراف ندارم.
درخصوص مسائل حقوقي پرونده كه خيلي هم زمانبر شده وكيل ما ميتواند بهتر توضيح دهد اما به لحاظ ورزشي بگويم كه باتوجه به تخلفاتي كه رخ داد ما شكايت كرديم. وقتي كانديدايي ثبتنام ميكند آن نهادهاي چهارگانه يك ماه فرصت دارند تا پاسخ دهند كه صلاحيت دارد يا ندارد اما وقتي از يك ماه بگذرد طبق قانون همه تاييد شده محسوب ميشوند مگر اينكه ردصلاحيتشان آمده باشد. زمستان سال 1402 كه زمان ثبتنامها بود تاريخ اولين مجمع كه قرار بود برگزار شود براي انتخابات تاريخ ۲۱ خرداد بود، يعني بيش از سه ماه گذشته بود! همه روساي هياتها در هتل جمع شده بودند تا صبح فرداي آن انتخابات برگزار شود اما ناگهان ساعت ۳۰: 9 يا ۱۰ شب بود كه سرپرست وقت فدراسيون آمد و گفت با آقاي اسبقيان تماس گرفتيم و ايشان گفته انتخابات برگزار نميشود. ما پرسيديم چرا؟ جواب داد كه استعلام صلاحيت يك يا دو نفرشان نيامده ما هم گفتيم اگر نيامده طبق قانون يعني تاييد هستند و حالا نميشود كه با اين همه هزينه كه شما كرديد اين همه آدم آورديد به هتل و ما هم هزينه كرديم و وقت گذاشتيم همه چيز لغو شود. اگر بعد از سه ماه استعلام نيامده يعني تاييد هستند و بايد انتخابات را برگزار كنيد. همين چند وقت پيش در يكي از فدراسيونها مجمع برگزار شد و بعد انتخابات ردصلاحيت يك كانديدا آمد كه وزارت ورزش زيربار نرفت و گفت بايد در موعد مقرر جواب استعلام ميآمد چون نيامد نميتوانيم انتخابات را برهم بزنيم. در ضمن اينها همان زمان گفتند فردا مجمع عمومي عادي است كه خودش راهكار دارد و بايد از يك ماه تا چهل روز قبل به همه اعلام شود تا بدانيم عنوان جلسه چيست و برنامهريزي شود. اما گفتند ميخواهيم بودجه استاني را بدهيم. خلاصه يك عده رفتند و يك عده ماندند كه آن مجمع را هم تبديل به مجمع عمومي كردند كه بازهم غيرقانوني بود. اصلا فرآيندهاي غيرممكني داشتند كه انجام نشد. وقتي انتخابات برگزار ميكنيد صلاحيت كانديدا از 10 روز قبل بايد اعلام شود تا بروند تبليغات كنند اما اينها نگه داشتند و بار دوم هم شب انتخابات آمدند، اعلام كردند و باز همان هم رعايت نشد كه ميشود تخلف دوم! يك مساله ديگر محكوميت است. در اساسنامه فدراسيون نوشته شده تابعيت جمهوري اسلامي و مسائل ديگر و نداشتن محكوميت موثر قضايي. ما يك برگهاي به دادگاه ارايه داديم كه در شعبه ۲۹ ديوان عالي كشور موجود است كه ايشان محكوميت قضايي دارد كه به صد ضربه شلاق و يك سال تبعيد در يك شهرستان محكوم شده است. حكمش موجود است و قاضي ديوان هم تاييد كرده است و چند تا مساله ديگر كه حضور ذهن ندارم اما اين سه، چهار تا اصليها بودند!
پيش از ثبت شكايت اين موضوع را با وزارت ورزش درميان گذاشته بوديد؟
بله. ما به حراست و سازمان بازرسي و وزير و حتي رييس مجلس و حتي به رييسجمهور نامه نوشتيم! با تمام دستگاههاي اجرايي صحبت كرديم. حتي دوستان ديگر ما جلوي مجلس و وزارت تجمع كردند و گفتند ادامه دادن اين موضوع غيرممكن است. شما عملكرد اين فدراسيون كه اصلا نبايد هم تشكيل ميشد را در يك سال گذشته ملاحظه كنيد؛ از داستان كرهجنوبي تا مسابقاتي كه كنسل شد و...
فكر ميكنيد راي تجديدنظر هم به نفع شما است؟
اينقدر دلايل مشخص و واضح وجود دارد كه هيچ ارگان و قاضي دچار سوءبرداشت يا پنهانكاري نميشود. هيچ چيز برگشتپذيري وجود ندارد. اميدوارم وزارت ورزش زودتر اقدام لازم را انجام دهد و اين داستان را زودتر جمع كند تا جامعه دووميداني زودتر از اين بلاتكليفي خارج شود. الان بعضيها نگرانند و ميگويند ممكن است كه اين رشته در سال بازيهاي آسيايي به مشكل بخورد اما مطمئن باشيد كه با اتفاقي كه رخ ميدهد بهترين سال دووميداني ميشود.
در صورت راي قطعي بازهم كانديدا ميشويد؟
منتظريم احقاق حق انجام بگيرد و اعمال قانون صورت بپذيرد، ما دنبال عدالتيم بعد جامعه دووميداني تصميم ميگيرد.
شكايت شما صرفا در جهت ساختار قانوني بوده يا اينكه معتقديد مسير دووميداني با اين رييس فدراسيون به انحراف كشيده شده بود؟
درباره اين مسائل خيلي نميخواهم حرف بزنم و فقط معتقدم اتفاقات نادرستي به لحاظ قانوني رخ داده و ما هم ميخواهيم دووميداني به چارچوب قانون برگردد.
براي اعتراض جبهه واحدي وجود داشت يا خودتان به تنهايي اين مسير را طي كرديد؟
نه. اين يك تصميم جمعي بود.
پيام شما براي مسوولان برگزاري مجمع آينده چيست تا دوباره شاهد چنين بنبستهاي حقوقي نباشيم؟
انشاءالله نهادهايي مثل حراست و نظارتي عملكرد دقيقتري نسبت به كانديدا داشته باشند. در اين چند ساله لازم شده تا بررسي دقيقتري صورت بگيرد و از لحاظ حقوقي بايد نهادهاي نظارتي، نظارت دقيقتري داشته باشند.
با صدور حكم اوليه وضعيت مديريت فعلي دووميداني چه ميشود؟
قانونا بايد فدراسيون به سرپرستي برود و انتخابات آينده به شكل درستي انجام شود.