ادامه از صفحه اول
مقاومت دانشگاه فرهنگيان در برابر «جنگ تركيبي»
نقش دانشگاه فرهنگيان استان تهران- دانشگاه فرهنگيان استان تهران، به عنوان بزرگترين و موثرترين مراكز كليدي اين دانشگاه، نقش پيشگامانهاي در اين عرصه جهادي ايفا كرده است. درك عميق اين دانشگاه از رسالت خطير خود، منجر به سازماندهي و هدايت موثر تلاشهاي دانشجومعلمان و اساتيد شده است. اين دانشگاه، با تشكيل كميتههاي تخصصي در قالب «ياوران رسانه» برگزاري كارگاههاي آموزشي و حمايت از طرحهاي خلاقانه توانسته است زمينه مناسبي را براي بروز استعدادها و هدايت خلاقيتها در مسير جهاد تبيين فراهم آورد. دانشگاه فرهنگيان استان تهران، اين مسير را تا نابودي كامل رژيم كودككش صهيونيستي ادامه خواهد داد. اين دانشگاه، به عنوان سنگر تعليم و تربيت، همواره در خط مقدم مبارزه با افكار انحرافي و ترويج گفتمان حق و حقيقت ايستاده است و در اين دوران حساس، با توليد محتواي فاخر و روشنگرانه، نقشي بيبديل در خنثيسازي توطئههاي دشمن ايفا ميكند.
دانشجومعلمان و اساتيد: روايتگران حقيقت- دانشجومعلمان و اساتيد اين دانشگاه، با الهام از آموزههاي ديني و انقلابي، با قلم و بيان خود، روايتگر حقيقت بوده و پرده از چهره كريه دشمن برميدارند. آنها با استفاده از ابزارهاي مختلف، به روشنگري در مورد جنايات رژيم غاصب صهيونيستي، حمايتهاي استكبار جهاني از اين رژيم و پيامدهاي ناگوار سياستهاي آنها ميپردازند. اين تلاشها، نه تنها در دفاع از آرمانهاي انقلاب اسلامي، بلكه در راستاي روشنگري افكار عمومي جهان نيز حايز اهميت است. با انتشار حقايق در سطح بينالمللي تلاش ميشود تا افكار عمومي جهان با ظلم و ستمي كه بر مردم مظلوم روا داشته ميشود، آشنا شده و با سياستهاي غاصبانه رژيم صهيونيستي مقابله كنند.
آينده و افق پيش رو- دانشگاه فرهنگيان استان تهران، با تمام توان و با عزمي راسخ، اين جهاد فرهنگي را تا تحقق كامل اهداف متعالي آن، يعني ريشهكن شدن ظلم و برپايي عدالت، ادامه خواهد داد. اين دانشگاه، با تاكيد بر مسووليت اجتماعي خود، همواره تلاش خواهد كرد تا با تربيت نسلي آگاه، بصير و مومن، حافظ دستاوردهاي انقلاب اسلامي و مدافع ارزشهاي انسانيت باشد. درك عميق از ماهيت جنگ تركيبي و تلاش مستمر براي روشنگري و بصيرتافزايي، دانشگاه فرهنگيان را به يكي از پايگاههاي مقاومت در برابر تهاجمات فرهنگي و فكري تبديل كرده است. اين دانشگاه، به عنوان مهد پرورش نسل آينده، وظيفه خود را در تبيين واقعيتها و مقابله با دروغپراكني دشمن، افتخاري بزرگ براي خود ميداند.مقاومت دانشگاه فرهنگيان در برابر جنگ تركيبي رژيم غاصب صهيونيستي، نمونه بارزي از پويايي و تعهد جامعه دانشگاهي به آرمانهاي انقلاب اسلامي است. توليدات ارزنده دانشجويي، اساتيد و كاركنان اين دانشگاه در مدت كوتاه دوازده روز، نشاندهنده آمادگي و توانايي اين دانشگاه در مقابله با جنگ نرم و عمل به فريضه «جهاد تبيين» است.
مدير حوزه رياست دانشگاه فرهنگيان استان تهران
آسيبشناسي جنگ ۱۲ روزه
نداشتن برآورد دقيق از جنگ- يكي از آسيبهاي جدي، ضعف در برآورد دقيق از سطح تكنولوژي، حمايت بينالمللي از طرف مقابل و سناريوهاي جنگي بود. پرسش اينجاست كه چرا نهادهاي نظامي و امنيتي نتوانستند تصويري شفاف و واقعي از ابعاد جنگ ترسيم كنند؟
نفوذ: سايهاي پنهان و مخرب- دومين آسيب بزرگ، ظهور پررنگ شبكههاي نفوذ و جاسوسي بود؛ شبكههايي كه بخش قابلتوجهي از خسارات را نه از طريق تجهيزات دشمن، بلكه از درون وارد كردند. اين شبكهها محصول سالها غفلت و انحراف در ماموريتهاي ذاتي نهادهاي مسوول بودند.
غفلت ديپلماتيك- از ديگر آسيبها، عملكرد كمفروغ ديپلماسي بود. ناتواني در پيشگيري از وقوع جنگ و كنار رفتن از ابتكارهاي ديپلماتيك، بهويژه از سال ۱۴۰۰ و پس از توقف روند برجام، فضاي بينالمللي عليه ايران را فراهم ساخت. توجه ايران به جنگ اوكراين در حمايت از روسيه نيز به انزواي ديپلماتيك كشور در اروپا و ناتو دامن زد.
راه ترميم- براي عبور از اين بحرانها، بايد از تلههايي كه در آن گرفتار شدهايم، خود را بيرون بكشيم: نيروهاي نظامي بايد به ماموريت اصلي خود يعني پاسداري از مرزها و آسمان كشور بازگردند و از ورود به سياست، اقتصاد و تجارت فاصله بگيرند. به تقويت دفاع مدرن هوايي روي آورده و آموزشهاي تخصصي خود را هر چه بيشتر افزايش دهند. نهادهاي امنيتي و انتظامي نيز بايد تمركز خود را از امور بيربط و حاشيهاي بردارند و به مقابله با نفوذ، جاسوسي و تهديدهاي واقعي امنيت ملي بپردازند. تقويت واحدهاي تخصصي ضد جاسوس با استفاده از فناوريهاي هوش مصنوعي راهكار موثري براي آينده است.
مردم؛ پشتوانه اصلي- ملت ايران در روزهاي پرالتهاب جنگ، با نجابت و انسجام خود، بخش مهمي از نقشه دشمن را خنثي كردند و مسير آتشبس را هموار ساختند، اما اين سرمايه اجتماعي نيز در صورت تكرار ضعفها، فرسوده خواهد شد. اصلاح عملكرد رسانه ملي و شفافيت در تصميمگيريهاي سياسي بر پايه خواست و نگاه مردم، اين پشتوانه عظيم را هر چه بيشتر تقويت خواهد كرد. در حوزه ديپلماسي، بايد آن را از سايه سنگين گفتمانهاي سخت خارج كرد. ديپلماسي تنها زماني موفق است كه دراختيار سياستورزان حرفهاي و در مسير منافع ملي باشد. منافع ملي شايد اكنون در اين باشد كه استراتژي مذاكرات هستهاي و سياستهاي منطقهاي مورد بازنگريهاي بنيادين قرار گيرد.
تشكيل كميته راهبرد ملي- اجراي اين اصلاحات به تغييراتي مبنايي نياز دارد كه راهكار تشكيل يك (كميته راهبرد ملي) را ضروري ميسازد. كميتهاي متشكل از شخصيتهاي مجرب و دلسوز در حوزههاي ديپلماسي، امنيت و اقتصاد با اختيارهاي ويژه و موقت، تا بتواند با مديريت امور بينالمللي و منابع داخلي، كشور را از اين گردنه عبور دهد. تهديدهاي آينده نيازمند آمادگي دقيقتر و جامعتر هستند و فرصت آزمون و خطا ديگر باقي نمانده است.