• 1404 چهارشنبه 24 ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 6043 -
  • 1404 چهارشنبه 24 ارديبهشت

خبر

چرخش استراتژيك ترامپ؛ از ژنو تا رياض

گروه اقتصادي| رییس دولت امريكا بعد از دو روز مذاكرات فشرده با چين در مورد تعرفه‌ها در ژنو و توافق بر سر ‌آنها سفرش به كشورهاي عربي بر سر مسائل اقتصادي را آغاز كرد. ظاهرا دولت ترامپ يك پاردايم شيفت موقتي از تمركز صرف بر مسائل سياسي و بين‌المللي به مسائل اقتصادي كرده است . برهمين اساس هم روز گذشته اسكات بسنت، وزير دارايي ايالات متحده اعلام كرد امريكا و چين بر سر تعرفه‌ها به صورت متقابل توافق كردند . طبق اين توافق به مدت ۹۰ روز ۱۱۵درصد تعرفه‌ها كاهش خواهند يافت. به‌طور دقيق‌تر بر مبناي اين توافق، تعرفه‌هاي امريكا بر كالاهاي چيني كه تا ۱۴۵ درصد بالا رفته بود حالا به ۳۰ درصد كاهش مي‌يابد. تعرفه ۱۲۵‌درصدي چين بر برخي كالاهاي امريكايي هم به ۱۰ درصد كاهش خواهد يافت. اين اتفاق باعث شد، بازارهاي سهام نسبت به آن واكنش مثبت نشان دهند. ارزش دلار و قيمت نفت افزايش يافت و در مقابل ارزش طلا افت كرد. پس از اين اتفاق رييس‌جمهور ايالات متحده سفر خود به كشورهاي خليج فارس را با تمركز بر معاملات اقتصادي كلان از عربستان سعودي آغاز كرد. به نوشته خبرگزاري رويترز، دونالد ترامپ، رييس‌جمهور ايالات متحده امريكا، روز سه‌شنبه سفر خود به كشورهاي ثروتمند خليج فارس را با بازديد از عربستان سعودي آغاز كرد و به جاي مسائل امنيتي -از جنگ غزه گرفته تا برنامه هسته‌اي ايران- تمركز خود را بر جذب تريليون‌ها دلار سرمايه‌گذاري قرار داد. ترامپ پس از خروج از هواپيماي اير فورس وان، با گره كردن و پرتاب مشت خود بر هوا، همبستگي خود را با محمد‌بن‌سلمان، وليعهد عربستان سعودي، نشان داد. محمد‌بن‌سلمان پس از ورود به رياض، در فرودگاه به استقبال او رفت. جمعي از رهبران تجاري از جمله ايلان ماسك، ميلياردر، او را در اين سفر همراهي كردند. طبق گزارش‌هاي موجود، ترامپ روز چهارشنبه از رياض -كه ميزبان يك مجمع سرمايه‌گذاري عربستان سعودي و ايالات متحده است- به قطر و روز پنجشنبه به امارات متحده عربي خواهد رفت.

ادعاي عجيب فرزين

گروه اقتصادي|روز گذشته در حاشيه آيين رونمايي از مرحله دوم طرح اتصال شبكه ‎شتاب ايران به شبكه ‎مير روسيه؛ محمدرضا فرزين، رييس‌كل بانك مركزي مدعي شد كه ايران نيازي به سویيفت ندارد. اگرچه به گفته او هنوز زيرساخت هاي روابط پولي و بانكي با كشورهاي منطقه و اعضاي بريكس ايجاد نشده است. او در بخشي از اظهارات اما از روابط خوب بانكي ايران و روسيه سخن گفت و اعلام كرد آنچه امروز شاهد آن هستيم، محصول بيش از سه سال تلاش مشترك سياسي و روابط بانكي بين ايران و روسيه است. درضمن امروز تمامي بانك‌هاي ايراني با بانك‌هاي روسيه داراي روابط كارگزاري فعال هستند، سامانه‌هاي كارت بانكي بين دو كشور به هم متصل شده و دلار از مبادلات حذف شده است. ما تجارت خود را با ارزهاي ملي انجام مي‌دهيم. فرزين در ادامه ابراز اميدواري كرد ساير كشورها نيز به اين مسير بپيوندند. اما خود سپس تاكيد كرد، اين موضوع به خواست و اراده بانك‌ها بستگي دارد و اجباري در كار نيست. اگر بانك‌ها علاقه‌مند باشند، مي‌توانند به اين شبكه متصل شوند. از لحاظ فني نيز پس از توافقات اوليه، امكان توسعه اين ارتباطات فراهم مي‌شود. به نقل از خبرگزاري‌ها فرزين درباره نياز به سویيفت گفت: ما فعلا با استفاده از سپام (سامانه پيام‌رسان مالي ايران) و سيستم‌هاي پيام‌رسان بانكي كشورهاي مختلف مي‌توانيم ارتباطات بانكي برقرار كنيم و نيازي به استفاده از سویيفت نداريم. اگر در آينده به هر دليل تشخيص بدهيم كه استفاده از سویيفت مفيد است، ممكن است از آن بهره ببريم، اما در شرايط فعلي هيچ ضرورتي براي استفاده از آن نمي‌بينيم.

مصرف آب تا سقف الگو، يارانه‌اي

گروه اقتصادي|روز گذشته وزارت نيرو تعرفه مشتركان آب شرب و بهداشت را ابلاغ كرد. بر اساس اين تعرفه‌ها كه از ابتداي خردادماه در قبوض جديد آب لحاظ مي‌شود، تعرفه آب براي بدمصرف‌ها افزايشي ۲۸ درصدي دارد و مصرف آب تا سقف الگو يارانه‌اي است. به نقل از تسنيم، بر اين اساس، بهاي آب شرب در سال 1404 به گونه‌اي تعيين شده است كه محاسبه آب‌بهاي مشتركان تحت پوشش كميته امداد امام خميني (ره) و سازمان بهزيستي كشور تا سقف الگوي مصرف، رايگان؛ مشتركان ديگر تا سقف الگوي مصرف به صورت يارانه‌اي و مشتركان پرمصرف تا دو برابر الگوي مصرف با يارانه كمتر و در نهايت مشتركان بدمصرف به صورت غيريارانه‌اي و بر اساس الگوي افزايش پلكاني انجام شود. با توجه به شرايط خشكسالي، محدوديت منابع آبي كشور و لزوم مديريت مصرف و صرفه‌جويي، بهاي آب مصرفي مشتركان نسبت به دوره قبل به‌ طور متوسط 28 درصد رشد داشته است، اما با توجه به تمهيدات اتخاذ شده و به منظور حمايت از اقشار آسيب‌پذير و تشويق شهروندان خوش‌مصرف، مشتركان در صورت كاهش مصرف مي‌توانند از افزايش قبوض آب‌بهاي خود جلوگيري كنند؛ به گونه‌اي كه مشتركان بالاي الگوي مصرف تنها با 20 درصد صرفه‌جويي در مصرف آب بيش از 20 درصد كاهش مبلغ قبض خواهند داشت.

واردات بنزين سوپر در انتظار مجوز وزارت اقتصاد ماند

گروه اقتصادي| در هشتاد و هفتمين هيات مقررات‌زدايي، كاربرگ واردات بنزين تصويب شد، اما مجوز توزيع بنزين سوپر همچنان تصويب نشد. به نقل از فارس اين مصوبه به كميته تخصصي براي بررسي مفاهيم جديد ارجاع داده شده و قرار است مجوز توزيع بنزين سوپر تا ۱۰ روز آينده مورد بررسي مجدد قرار گيرد. طبق مقررات بالادستي واردات بنزين سوپر آزاد اعلام شده و پيشتر وزارت نفت گفته اين كالا با قيمت كشف شده در بازار به دست متقاضيان خواهد رسيد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون