ادامه از صفحه اول
مغايرت با قانون اساسي
در قانون اساسي حقوقي كه براي شهروندان در نظر گرفته و از آن دفاع شده، حق دسترسي آزاد به منابع اطلاعات است. بنابراين طرحهايي كه در اين زمينه ارائه ميشود بايد همخواني و تطبيق با حقوق اساسي و اسناد بالادستي داشته باشد. اگر طرحهايي كه در مجلس در زمينه فضاي مجازي با حقوق كاربران و صيانت از حقوق كاربران بررسي ميشود بايد در دفاع از قانون اساسي باشد و اگر مغاير با قانون اساسي باشد طبيعتا هيچ جايگاهي ندارد.
سياستهاي فيلترينگ جواب نداد- وي ادامه داد: طرحي كه درباره آن صحبت شده عملا نوعي محدود كردن كاربران ايراني در فضاي اينترنت است. در اين طرح تجربههاي شكست خورده قبلي همچون فيلترينگ را در زمينههاي رسانههاي قبلي ديديم كه به واقع به نتيجه نرسيده است. اگر يك زماني درباره ويدئوها بحث بود كه آنها را بايد جمع كرد، شاهد بوديم نتيجه نداد. به نظر من، به جاي اين اقدامات بياساس بايد فرهنگسازي كرد كه ميتواند در اين زمينه جواب دهد. بنابراين، در فضاي مجازي هر چقدر حضور بيشتري داشته باشيد، بيشتر ديده ميشويد؛ اگر ديگران حضور بيشتري داشته باشند ديگران ديده ميشوند. رضاييان گفت: در فضاي مجازي بايد راههايي را جستوجو كنيد كه در عزم ملي و فرهنگسازي به وسيله نيروهاي فرهنگي و رسانهاي و فعالان اقتصادي و فعالان سياسي و نخبگان جامعهشناسي و غيره به نتيجه برسند كه بتوانيد كاربران ايراني را به حقوق خود آشنا كنيد كه آنها نيز حضور موثري داشته باشند در غير اين صورت از طريق اين طرحها كه جز محدودسازي چيز ديگري ندارد در واقع ادامه سياست شكست خورده فيلترينگ است.
اعتماد بايد در سرمايه اجتماعي به وجود بيايد -اين پژوهشگر ژورناليسم اظهار كرد: نكته بعدي در اين زمينه اين است كه بايد دقت داشته باشيم در فضاي مجازي خيلي چيزها از فضاي واقعي سرچشمه ميگيرد. ما چيزي داريم كه نظريه بسياري از جامعهشناسان در دنيا و ايران است و آن هم بحث سرمايه اجتماعي بر مبناي اعتماد است. وقتي اتفاقاتي در سطح كشور ميافتد اعتماد عمومي كاهش مييابد فضا براي حضور غيراصولي و غيرحرفهاي و همچنين شايعات و جنگ رواني باز ميشود. اين استاد دانشگاه گفت: بايد در فضاي مجازي كاري كنيد كه كاربران شما در يك آموزش فرهنگي درست به سمت خبرهاي صحيح و حرفهاي درست و آراي صحيح بروند و از جنگ رواني و شايعهسازي فاصله بگيرند. وقتي به مردم آموزش داده شود و خبرهاي صحيح ارائه شود طبيعتا جا ميافتد و اين جاي نگراني ندارد. منبع : مدارا
مديريت بحران كرونا در موج پنجم
امر به معروف اينجا امر به اصلاح كار غلط است. بدون رودربايستي به همه بستگان و دوستان يادآور شويم كه رعايت رسم و رسوم مربوط به شرايط عادي است. اكنون زمان همهگيري كروناست، اين رسم و عادتها كه در شرايط عادي پسنديده است، ميتواند به قيمت جان عزيزانمان تمام شود.
5- حضور در مجامع عمومي و خصوصي ازجمله مهمانيهاي خانوادگي، جشنها و عروسيها است. يكي از همسايههاي ما در هفته گذشته به دليل شركت در يك مراسم عروسي به كرونا مبتلا شد و جان خود را در جواني از دست داد. در زمينه رعايت ارتباطات اجتماعي، فاميلي و خانوادگي همه جشنها و مهمانيها را به تعويق اندازيد. هر نوع مراسم ازدواج را ميتوان با حضور حداقل افراد - عروس و داماد و والدينشان - برگزار كرد. حضور هر فرد اضافه ريسك بالايي دارد.
6- به نانواييها، فروشگاههاي مواد غذايي و فروشگاههاي خدماتي دستور داده شود كه به هر مشتري كه ماسك ندارد نان، غذا و خدمات عرضه نشود. ورود هر مشتري بدون ماسك (حداقل دو ماسك روي هم) به هر مغازهاي ممنوع شود.
7- در صلهرحم كه از تاكيدات ائمهاطهار(ع) محسوب ميشود، هيچ شكي وجود ندارد اما براي قطع رشته ادامه ويروس كرونا مدتي همديگر را در فضاي مجازي ببينيم. درست است كه دلتنگ هم ميشويم اما براي حفظ سلامتي خود و همان عزيزاني كه دلتنگشان ميشويم، بهتر است زنجيره رفت و آمد حضوري را قطع كنيم.
8- بايد مدتي در كنار ايجاد محدوديتهاي تردد خياباني، بازارگردي، هر نوع تجمع براي خريد يا ايستادن در صف در مقابل يا داخل مغازهها ممنوع شود.
9- براي عزيزي كه ما را به جمعي دعوت كرده يا تصميم به آمدن به منزل ما دارد، توضيح دهيم كه شرايط الان به چه صورت است و چون ما اطلاع از وضعيت ديگران و حتي ناقل بودن خودمان شايد نداشته باشيم بهتر است مدتي از جمعهاي حضوري پرهيز كنيم. كرونا روي افراد با بيماري خاص بيشتر اثر ميگذارد، براي سلامتي آنها به جمع دوستان نرويم. اين ويروس در محيط بسته حتي از طريق هوا هم منتقل ميشود. براي سلامت همكاران لطفا مديران دولتي و خصوصي تا آخر مرداد ماه تا جايي كه ممكن است با دوركاري همه كاركنان موافقت كنند.
10- كادر درمان يا هر شغل با ارباب رجوع زياد و امكان آلودگي نزديكان در ارتباط با اعضاي خانواده و همين طور ديگر افراد مراقبت لازم را به لحاظ بهداشتي يعني استفاده از ماسك و دستكش و ديگر موارد مهم داشته باشند.
11- هياتهاي مذهبي، جلسات خود را كاملا به فضاي مجازي ببرند. بسياري از مداحان سرشناس كشور جلسات خود را در مناسبتهاي مهمي همچون عزاداري محرم سال 1399 و ميلاد امام حسين(ع)، ميلاد حضرت عباس(ع) و نيمه شعبان به صورت مجازي برگزار كردند. هياتها برنامههاي متنوع را براي برگزاري عزاداري در فضاي مجازي در نظر بگيرند و اجرا كنند. هر خانه را به يك تكيه سيدالشهدا تبديل كنيم و براي عزاداري امام حسين(ع) و يارانش امسال تجمع فيزيكي در محل مساجد و هياتها نداشته باشيم. نگارنده خود دومين سالي است كه دلتنگ حضور فيزيكي در مراسم عزاداري امام حسين(ع) است، ولي سلامت همشهريان و همنوعان را بر هر اجراي مراسم سنتي ارجح ميداند.
12- مراجع تقليد و روحانيان و علماي بلاد همت كنند تا با نظارت آنها نماز جماعت و تجمع براي عزاداري در مساجد به دليل شيوع روزافزون ويروس كرونا تا اطلاع ثانوي لغو شود.