نظر مراجع تقليد درباره سود سپردههاي حج
حضرت آيتالله صافي گلپايگاني: در صورتي كه افتتاحكننده حساب قصد سود گرفتن نداشته باشد هر چند بداند كه سود ميدهند اشكال ندارد والله العالم.
حضرت آيتالله سيستاني: اگر سود را به دست خود دريافت نكند، حكمي ندارد و اگر از رفتن به حج، منصرف شود، پول و سود آن را دريافت كند، نصف آن سود را به فقير متدين، صدقه بدهد.
حضرت آيتالله وحيد خراساني: پولي كه جهت نامنويسي حج يا عمره داده شود در صورتي كه در همان سال خمسي، به حج يا عمره مشرف نشود متعلق خمس است و اگر سودي به آن مبلغ تعلق بگيرد سودي كه مربوط به همان سال خمسي تشرف به حج و عمره است سود ندارد و سودهاي سالهاي قبل متعلق خمس است و چون از خود آن مبلغ و سود خمس داده نميشود در صورتي كه خمس را از درآمدي بدهد كه خمس آن را نداده است بايد ربع آن را بدهد.
حضرت آيتالله مكارم شيرازي: در صورتي كه سود حاصل از كار كردن با سپرده مذكور بيش از سود قطعي باشد اشكال ندارد، همچنين اگر در ابتداي سپرده شرط سود نشده باشد و بانك به ميل خود سودي بدهد مانعي ندارد.
حضرت آيتالله علوي گرگاني: اگر سپردهگذاران به سازمان حج و زيارت وكالت دادهاند كه طبق عقد شرعي سپردهگذاري با بانك انجام شود ديگر براي سپردهگذار اشكالي نيست ولي اينكه به عنوان قرضالحسنه بتوانند سپردهگذاري كنند خوب است كه اين اجازه را اداره حج بدهد بسيار كار نيكويي است.