• 1404 جمعه 27 تير
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 4333 -
  • 1397 دوشنبه 27 اسفند

عدد و رقم

۶۱ هزار مگاوات

پيش‌بيني پيك بار سال آينده

معاون هماهنگي شركت توانير با اشاره به افزايش نياز مصرف برق كشور، گفت: پيش‌بيني مي‌شود در زمان پيك بار سال آينده به ۶۱ هزار مگاوات برق در كشور نياز داشته باشيم.

محمودرضا حقي‌فام در مراسم تكريم و معارفه مديرعامل شركت توزيع برق استان يزد، با اشاره به نياز ۳۰۰۰ مگاوات مديريت برق در كشور، اظهار كرد: ما به هيچ عنوان علاقه‌مند نيستيم صادرات برق به كشورهاي همسايه را با چالش مواجه كنيم. وي با بيان اينكه پيش‌بيني مي‌شود در زمان پيك بار سال ۱۳۹۸ كشور به ۶۱ هزار مگاوات مصرف برق نياز دارد، افزود: مديران صنعت برق كشور بايد با افزايش بهره‌برداري تلفات اين حوزه را كاهش دهند. معاون هماهنگي شركت توانير در ادامه با اشاره به صادرات ۱۷۰۰ مگاوات برق به خارج كشور، گفت: نياز برق كشور افزايش يافته است. حقي‌فام، ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهريور هر سال را
پيك بار مصرف برق در كشور دانست و بيان كرد: در سال ۱۳۹۸ مديريت مصرف برق كشور به همراهي مستمر شهرك‌هاي صنعتي نياز دارد.

 

۱۳۹۸ واحد

رشد شاخص بورس

روز گذشته نماگر اصلي بورس ۱۳۹۸ واحد رشد كرد. در اين روزها بورس و فرابورس ايران شاهد عرضه‌هاي اوليه بود و اين عرضه‌ها فضاي بازار سرمايه را با روزهاي گذشته متفاوت كرد. روز گذشته ۱۵۰ميليون سهم از سهام شركت نيروگاه زاگرس كوثر به روش ثبت سفارش در بازار دوم فرابورس ايران عرضه شد. قيمت كف اين سهم ۱۴۰ تومان و قيمت سقف آن ۱۵۰ تومان بود كه درنهايت در ۱۵۰ تومان كشف قيمت شد. ۳۳۶ هزار و ۱۸۹ نفر در اين عرضه شركت كردند و به هر شخص حقيقي يا حقوقي حداكثر ۴۵۰ سهم رسيد. روز گذشته شاخص كل بازده نقدي و قيمتي بورس اوراق بهادار تهران نزديك به ۱۳۹۸ واحد رشد كرد و تا تراز ۱۷۲ هزار و ۵۲۲ واحدي بالا رفت. شاخص كل هم‌وزن نيز با ۲۷۲ واحد رشد تا تراز ۳۲ هزار و ۱۵۸ افزايش يافت. همچنين شاخص آزاد شناور با ۱۴۳۰ واحد رشد مواجه شد و به رقم ۱۹۳ هزار و ۸۲۳ واحدي رسيد. همچنين شاخص بازار اول و دوم هر يك به ترتيب ۷۵۸ و ۴۵۳ واحد رشد كردند. روز گذشته نمادهاي در گروه محصولات شيميايي بيشترين نقش را در افزايش شاخص‌هاي بازار داشتند به‌طوري كه صنايع پتروشيمي خليج‌فارس و پتروشيمي پارس هر يك ۲۴۴ و ۲۱۹ واحد در رشد شاخص‌هاي بازار موثر بودند.

 

50 درصد

سهم نفتي‌ها از صادرات غيرنفتي

بيش از 50درصد از صادرات غيرنفتي ايران را محصولاتي مانند ميعانات گازي، فرآورده‌هاي نفتي و محصولات پتروشيمي تشكيل مي‌دهند كه مستقيم يا غيرمستقيم با صنعت نفت در ارتباطند. آمار گمرك نشان مي‌دهد كه در 11 ماه سال جاري، 106 ميليون تن كالا به ارزش 40 ميليون دلار از ايران صادر شده است. از اين ميزان بيش از 32درصد مربوط به صادرات پتروشيمي است و چيزي حدود 20درصد نيز صادرات ميعانات گازي و ساير فرآورده‌هايي از اين دست مانند گاز مايع را شامل مي‌شود.

تا آنجا كه 5 كالاي اول صادراتي ايران به ترتيب ميعانات گازي با سهمي 9.8درصدي، گاز طبيعي مايع شده با سهمي 4.8درصدي، پروپان مايع شده با سهمي 4درصدي، ساير روغن‌هاي سبك و فرآورده‌ها جز بنزين با سهمي 3.3درصدي و متانول با سهمي 3.2درصدي است.

آمارها نشان مي‌دهد با وجود تحريم‌هايي كه در سال جاري بر صنعت نفت ايران تحميل شده، صادرات پتروشيمي حدود 14درصد نسبت به سال گذشته از نظر ارزشي افزايش داشته است. با اين حال صادرات ميعانات گازي كاهشي 37.5درصدي را از نظر ارزش در مقايسه با 11 ماه سال 96 نشان مي‌دهد. ميعانات گازي از نظر وزن حدود 52درصد كمتر شده كه مي‌تواند به خاطر پا پس كشيدن خريداران به دليل تحريم باشد.

8 درصد

رشد توليد محصولات فولاد

بر پايه آمارهاي انجمن توليدكنندگان فولاد ايران، از آغاز امسال تا پايان بهمن ماه 19 ميليون و 604 هزار تن انواع محصولات فولادي در كشور توليد شد كه در مقايسه با مدت مشابه سال قبل 8درصد رشد نشان مي‌دهد. آمارهاي توليد گوياي آن است كه رشد توليد فولاد مياني در اين مدت 13درصد بوده است، به‌طوري كه 12 ميليون و 958 هزار تن بيلت و بلوم و 9 ميليون و 738 هزار تن اسلب توسط فولادسازان توليد شد. در بين محصولات فولادي، توليد ورق گرم به 7ميليون و 277 هزار تن و ميلگرد به 7 ميليون و 102 هزار تن رسيد كه به ترتيب رشد 3 درصدي و 24درصدي نسبت به 11 ماهه سال 96 داشتند. در 11 ماهه امسال توليد ورق سرد با رشد 9درصدي 2ميليون و 340 هزار تن شد و ورق پوشش‌دار با افت 9درصدي يك ميليون و 272 هزار تن را به ثبت رساند. بر پايه اين آمارها، توليد آهن اسفنجي ايران از آغاز امسال تا پايان بهمن ماه با رشد 19درصدي نسبت به مدت مشابه پارسال از 20 ميليون و 484هزار تن به 24 ميليون و 303 هزار تن رسيد. آمارهاي منتشره انجمن توليدكنندگان فولاد ايران نشان مي‌دهد در 10 ماهه 97 توليد كل محصولات فولادي با 7 درصد رشد در مقايسه با مدت مشابه سال 96 به 17 ميليون و 572 هزار تن رسيد.

 

۴۵ درصد

سوغات مشهد

كالاهاي خارجي است

هادي رفيعي، عضو هيات علمي پژوهشكده گردشگري و صنايع غذايي جهاد دانشگاهي مشهد: سهم چين و هند و ديگر كشور‌هاي خارجي از كالاهاي سوغات در بازار مشهد تا ۴۵درصد است. ۶۵درصد مهر و تسبيح عرضه شده در بازار سوغات مشهد توليد چين و هند است.

 


ويژه

مدیرعامل مادیران :

 قرار نیست تمام قطعات هر محصول را خودمان در ایران تولید کنیم

به گزارش پایگاه خبری لوازم خانگی ایران « ال کا ایران »، بابک ثقفی متولد 1347 در قزوین و فارغ‌التحصیل مهندسی الکترونیک از دانشگاه صنعتی شریف است. وی از سال 1384 فعالیتش را در مجموعه‌ی مادیران با سِمَت مدیرکارخانه آغاز کرد و سپس، به سِمَت قائم‌مقام مدیرعامل و درادامه در سال 1394، به سِمَت مدیرعاملی صنایع ماشین‌های اداری ایران و مهم‌ترین شرکت از مجموعه‌ شرکت‌های گروه مادیران رسید.
بر هیچ‌کس پوشیده نیست که تولیدکنندگان بنابر دلایل مختلف که مهم‌ترینشان مشکلات مربوط‌به انتقال پول و واردات مواداولیه و قطعات است با مشکلات جدی روبه‌رو هستند. برخی از کارخانه‌ها تعطیل و برخی دیگر بسیار کوچک شده‌اند و با حداقل توان مشغول به تولید هستند؛ اما در این وضعیت هم برخی از تولیدکنندگان داخلی هستند که همچنان به تولید ادامه می‌دهند و با دید مثبت به آینده نگاه می‌کنند. در گفت‌وگوی هفته‌ی گذشته با بابک ثقفی، مدیرعامل شرکت صنایع ماشین‌های اداری ایران (مادیران)، به مسائل مختلف ازجمله مشکلات و موانع تولید در کشور و نیز وضعیت فعلی محصولات برندهای مادیران پرداختیم. این مصاحبه زومیت را از دست ندهید.

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون