ادامه از صفحه اول
پيامدهاي نارضايتي فرهنگيان
بايد آموزش و پرورش براي حل اين مشكل نيز پيشقدم شود و اجازه ندهد، به هيچ عنوان اين مشكل ايجاد شود. حذف بند سختي كار معلمان، عائلهمندي معلمان مجرد، عدم اجراي قانون مزاياي ايثارگران، تاخير در پرداخت پاداش پايان خدمت فرهنگيان، نقص اجراي افزايش ۲۰ درصدي حقوق سال۹۷، عدم پيگيري نظام رتبهبندي معلمان، متناسبسازي حقوق شاغلين و بازنشستگان بيشترين موضوع مراجعات مردمي را تشكيل ميدهد و...»
اين در حالي است كه بيتوجهي به خواستههاي بنيادين، متراكم شده و چند دههاي فرهنگيان و حتي ژرفتر شدن آنها بر ناكارآمدي بيشتر اين سامانه مهم و اثرگذار دامن زده و ميزند. با توجه به شرايط اقتصادي و افت شديد توان مالي معلمان و دلخوري و نااميدي از شرايط موجود از سويي و فشارهاي امنيتي بازدارنده از اعتراضهاي علني از ديگر سو پيامدي جز تشديد شدن نارضايتيها ندارد. اين نارضايتيها چون گوشي شنوا و فرصت بروزي پيدا نميكند، خود را در كارايي معلم در كلاس و مدرسه نشان داده و اين دلخوريها هرچه بيشتر بر پرورش نسلهاي آينده اثرگذار خواهد بود. بر دست اندركاران ارشد سياسي و حكومتي است كه در برابر چنين آسيب جدي و بنياديني كاري كنند و بيش از اين بر ناكارآمدي و به گفته وزير ورشكستگي نهاد آموزش دامن نزنند.
وزير و سازگاري با كمآبي
اما با ورود دولت مدرن و تصاحب تصميمسازيها و تصميمگيريها مردم از معادلهها حذف شدند و نتيجه، شرايط كنوني شده كه نيازي به توصيف مجدد آن نيست. حال كه كار به رياضت رسيده و آن سياستهاي عمراني توان پاسخگويي به تغييرات را ندارد «وزارتنيرو» نيز نميتواند مثل گذشته با مردم رفتار كند. جالب است كه وزيرجديد نيرو از سال قبل با همراه كردن «محمدفاضلي»، جامعهشناس، با خود در وزارتخانه تحت امرش سعي در وارد كردن نگاه اجتماعي به يك نهاد كاملا فني كرده است. در چنين شرايطي به صرف حضور يك جامعهشناس نميتوان شاهد تغييرات بود و لازم است «وزير نيرو» خود پيش از همه رفتار و مدل تعاملش با مردم را تغيير دهد. اما دستكم در مرور چگونگي عمل به شعاري كه وزيرنيرو در روز جهاني آب، ۲ فروردين، تعيين كرد، يعني سازگاري با كمآبي، ميتوان غيبت نگاه اجتماعي در اين وزارتخانه را ملموس يافت. اگر وزارتنيرو غير از اين ميپندارد، نشانههاي رفتار غيراجتماعي اين وزارتخانه را ميتوان جداگانه مرور كرد.