• 1404 سه‌شنبه 17 تير
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 4124 -
  • 1397 دوشنبه 11 تير

غلامرضا شريفي، استاندار خوزستان:

مطالبات خرمشهري‌ها بحق بوده

حميدرضا خالدي| بعد از قطعي‌هاي برق در سال 95 و هجوم هرساله ريزگردها، امسال مردم خرمشهر و اهواز و... با مشكلي جديد روبه‌رو بودند؛ مشكلي به نام كم آبي كه گرچه براي جنوبي‌ها واژه‌اي آشنا بود ولي امسال به مرز بحراني رسيده بود. همين مساله در كنار افزايش دماي هوا باعث اعتراض شهروندان خرمشهري و بروز ناآرامي‌هايي در اين شهر شد. اما «غلامرضا شريعتي»، استاندار خوزستان معتقد است كه اين ناآرامي‌ها نتيجه شيطنت افرادي است كه قصد فاصله انداختن بين مردم و مسوولان را دارند و بر موج «كم آبي» سوار شده‌اند. وي همچنين از اقدامات انجام شده براي حل بحران كم‌آبي مي‌گويد و وعده مي‌دهد كه طي 2 هفته آينده، مشكل كم‌آبي استان خوزستان براي هميشه حل شده و به تاريخ بپيوندد. گفت‌وگوي وي با «اعتماد» را در زير مي‌خوانيد:

 

آقاي شريعتي، چند هفته‌اي است كه شاهد ايجاد ناآرامي‌هايي در استان و به‌خصوص خرمشهر هستيم؛ ناآرامي‌هايي كه به دنبال كمبود آب شرب به وجود آمده است. اما مسوولان مدعي‌اند كه اين تجمعات و ناآرامي‌ها ارتباط چنداني به مشكل آب ندارد و از سوي جريان‌هاي معاند و... هدايت مي‌شود. شما به عنوان استاندار خوزستان، چه نظري در مورد اين ناآرامي‌ها داريد و اينكه ريشه آن را در كجا مي‌بينيد؟

واقعيت اين است كه مساله‌اي كه در آبادان و خرمشهر پيش آمد متاثر از مسائل آب و هوايي و اقليمي و البته انباشت مشكلات از قبل بوده كه ما را هم متاثر و متاسف كرده است. بنده هم به عنوان يكي از همين مردم؛ مشكلات و مسائل آنها را درك مي‌كنم. روي همين اصل هم هست كه از مدت‌ها قبل اقداماتي را آغاز كرده‌ايم و به آن سرعت داده‌ايم و اقداماتي را هم تازه شروع كرده‌ايم تا بتوانيم وضعيت پايدارتري را براي زندگي مردم ايجاد كنيم و به سمتي برويم كه به تدريج شاهد چنين نوساناتي نباشيم.

يعني قبول داريد كه مطالبه مردم بحق بوده است؟

بله. دقيقا. اين غيرقابل انكار است كه آنچه مردم مطالبه كرده و مي‌كنند، مطالبه‌اي بحق بوده و هست. آب مايه حيات براي هر موجود زنده‌اي است و اولين حق طبيعي آنها است. به همين علت هم من از ابتداي پذيرش مسووليتم براي حل مساله و مشكل آب و فاضلاب خوزستان هم وقت زيادي گذاشته‌ام و هم به اتفاق ساير مسوولان استاني، تلاش‌هاي بسيار زيادي را انجام داده‌ايم. يعني معتقد بوده و هستم كه اگر من در طول مدت تصدي خود در اين سمت بتوانم اين مساله مهم را به سرانجامي برسانم، فكر مي‌كنم آنچه به عنوان استاندار خوزستان بايد انجام مي‌دادم را، در حد توان و بضاعتم انجام داده‌ام. اگرچه ساير حوزه‌ها هم مهم و در دستور كار است اما اين مساله يكي از مسائل زيرساختي است و شرط اصلي زيست و ادامه زندگي در اين استان محسوب مي‌شود. به همين علت بر اين مساله تاكيد داشتم. روي همين اصل اقدامات خوبي در اين زمينه انجام شده و ان‌شاءالله به حل اين معضل اميدوار و خوشبينيم.

خب چه كرده‌ايد كه به آينده و حل اين مشكل حياتي خوشبينيد؟

در اسفند 95 بعد از اينكه مساله ريزگردها اتفاق افتاد و برق قطع شد، رييس‌جمهور به اين استان سفر كردند، من پيرو صحبت‌هاي قبلي‌ام با رييس‌جمهور در آن سفر هم به ايشان عرض كردم كه مشكل اصلي استان، مساله آب و فاضلاب است و از ايشان خواهش كردم كه براي حل اين مساله دستور ويژه‌اي بدهند. استان هم استان بزرگي است. در اين استان عمده آب شرب از آب‌هاي سطحي و جاري تامين مي‌شود چرا كه رودخانه‌هاي بزرگي دارد. درحالي كه در بسياري از نقاط كشور آب شرب، از منابع زيرزميني تامين مي‌شود. خب اين كار هزينه سنگيني داشت. حداقل براي حل مساله آب و فاضلاب خوزستان ما حدودا 18 هزار ميليارد تومان براي افق 1425 تا 30 و يازده هزار ميليارد تومان تا افق 1415تا20 نياز داشتيم كه رقم قابل ملاحظه‌اي بود. از سويي حدود سال 90 خط غدير يك افتتاح شده بود كه تاحدودي آب خرمشهر و آبادان را تامين مي‌كرد اما كافي نبود. با تمام اين تفاصيل خوشبختانه رييس‌جمهور در آن سفر تعهد و دستور دادند كه اين كار انجام شود. بعد از آن و در فروردين ماه 96 مصوبه‌اي براي حل 5 مساله زيرساختي استان يعني، مساله آب و فاضلاب، ريزگردها، برق، فاز دوم 550 هزار هكتاري و مساله حقابه تالاب‌ها به تصويب رسيد. و از همين جا بود كه كار عملا استارت خورد. در واقع بعد از اين مصوبه بود كه يك‌مرتبه در طرح «غدير» اعتباري كه اعتبار اختصاص داده شده براي آن از 75 ميليارد تومان (مصوب 1395 كه 66 ميليارد تومان آن تخصيص پيدا كرده‌بود)، به حدودا 900 ميليارد تومان افزايش پيدا كرد و همين مساله باعث شد تا در سال 96 ما موفق شديم در 10 ماه، 95 تا 100 كيلومتر خط لوله‌ دو هزار (خط لوله‌اي به قطر دو متر) را تكميل كنيم و اميدواريم تا دو هفته آينده‌ خط غدير 2 هم كه آب آن از كرخه تامين مي‌شود، وارد مدار شود و كلا مشكل آب مردم آبادان و خرمشهر و شادگان و تمامي مناطق اطراف آن حل شود.

در طول اين مدت، تصاويري از خط لوله آب اصلي شكسته شده‌اي در فضاي مجازي منتشر مي‌شود كه گفته مي‌شود خط لوله انتقال آب از كارون به عراق است. واقعا اين ادعا درست است؟

به هيچ‌وجه. ما نه به كويت آب مي‌دهيم نه به قطر و نه به عراق و نه به هيچ كشور ديگر. معتقديم كه خودمان بيشتر از همه به آب نياز داريم. البته در گذشته صحبت‌هايي مطرح بوده ولي فقط درحد طرح‌هاي روي كاغذ بوده و هيچگاه عملياتي نشده است. اين لوله‌اي هم كه تصويرش پخش مي‌شود، انتهاي خط لوله غدير يك است كه شير هواي آن را شكسته‌اند و افرادي سودجو مي‌گويند اين خط، آب به عراق مي‌فرستاده است. الان 2 روز است كه اين خط تعمير شده و دوباره به حالت اوليه برگشته است. در نتيجه اين ادعاها به هيچ عنوان صحت ندارد و اغتشاش‌ها و حاشيه‌هاي مطرح شده، از سوي افرادي مطرح مي‌شود كه مي‌خواهند بين مردم و مسوولان و نظام اختلاف بيندازند و نظام را تضعيف كنند.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون