.jpg)
فاطمه معتمدآريا، جعفر پناهي و مجتبي ميرتهماسب، سه هنرمند ايراني که به تازگي با مشکل خروج از کشور براي حضور در مجامع بين المللي مواجه شده اند، نامه يي منتشر کردند و در آن از اتفاقي که برايشان افتاده، نوشتند. آنها در اين نامه نوشتند؛ «ما ايراني هستيم. هريک از ما تنها يک پاسپورت داريم. پاسپورت ايراني که آرم جمهوري اسلامي بر آن حک شده است. پاسپورت مان را در فرودگاه از ما گرفتند. ما سينماگريم. در اين 30 سال سينماگر شده ايم و به واسطه فيلم هايمان در مجامع جهاني نماينده فرهنگ و هويت ايراني خويش بوده ايم. هيچ دولتي اين هويت را به ما نبخشيده است که بتواند آن را از ما پس بگيرد.
ما همواره به فرهنگ کشورمان باليده ايم و آن را در معرض تماشاي مردم جهان قرار داده ايم. ولي اکنون حق عبور از مرزها را از ما گرفته اند؛ گلايه يي نداريم. حتي نمي دانيم به چه اتهامي؛ باز هم گله يي نداريم. اما ما مي خواهيم همچنان سينماگر مستقل ايراني باقي بمانيم. در تمام طول فعاليت فرهنگي مان مي توانستيم پاسپورت ديگري داشته باشيم؛ اما خواست و اراده ما بر ايراني بودن و ايراني ماندن بوده است. دولت اين توان را دارد که مانع خروج ما از مرزهاي کشورمان بشود؛ اما يادآوري مي کنيم که هويت ما در گرو پاسپورت هايمان نيست. حتي بدون پاسپورت، ما ايراني هستيم.» از سوي ديگر محمدمهدي عسگرپور در جلسه خانه سينما در مقابل خبرنگاران درباره ممنوع الخروج شدن هنرمندان گفت؛ «به نظرم رفتار، رفتار شايسته يي نيست و حتماً هم بايد وزارت ارشاد در اين مورد عکس العمل نشان بدهد. اين عکس العمل مي تواند در جهت حل مشکل باشد يا اگر موضع ديگري دارند بايد روشن کنند و اين سلب مسووليت به نظرم شايسته نيست.» به گزارش ايسنا عسگرپور در پاسخ به اينکه چرا به عنوان مدير يک تشکل صنفي در مواجهه با ممنوع الخروج شدن دو تن از هنرمندان، از ادامه سفر صرف نظر نکرده است تا مشکلات اين دو هنرمند حل شود، پاسخ داد؛ «وقتي در فرودگاه متوجه شديم که دو تن از اعضاي گروه ما نمي توانند بيايند، حدود 20 دقيقه فرصت داشتيم تصميم گيري کنيم.
من در همان تايم محدود نظرات دوستان حاضر را پرسيدم که چه کار کنيم. خود دوستان اشاره داشتند به اينکه بازتاب نرفتن مسوول اين گروه، بازتاب گسترده تري خواهد داشت. مثلاً اگر رئيس هيات آکادمي اسکار نمي آمد، حتماً تصورات ديگري اتفاق مي افتد. اگر قضاوت کنيم، ماندن بنده نيز نمي توانست مشکلي را حل بکند.» او به اظهارنظرهاي برخي ها پيرامون اين اتفاق اشاره کرد و گفت؛ «ديديم برخي از افراد پيش از آنکه مسووليتي بگيرند، اعلام کردند اين مشکل ربطي به وزارت ارشاد ندارد و حتي گفتند شايد اين دوستان مشکلات اقتصادي داشتند.» مديرعامل خانه سينما در پاسخ به اينکه آيا به عنوان مدير يک تشکل صنفي قصد ندارد واکنشي داشته باشد، چون پس از اين دو هنرمند، هنرمند ديگري نيز با اين مشکل مواجه شده است، گفت؛ «يک روز است که به ايران آمده ام و از شنبه بايد پيگيري هاي خود را آغاز کنم.وزارت ارشاد بايد در اين مورد عکس العمل نشان بدهد. »