|
پشت پرده مديريت شايق در سعدآباد |
|
|
تبديل مجموعه فرهنگي سعدآباد به فروشگاه و رستوران |
|
|
|
گروه اجتماعي، امير يزداني؛ دو هفته گذشته بنا بر برخي شايعات، عشرت شايق به طرز ابهام آميزي از سوي نهادي که هنوز مشخص نشده است، بازداشت شد. شايق نماينده اصولگراي دوره هفتم مجلس شوراي اسلامي و از حاميان احمدي نژاد، از نزديکان حميد بقايي قائم مقام سابق و رئيس فعلي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به شمار مي رفت.
شکايت هنرمندان از شايق که در پاره يي موارد رنگ و بوي رسانه يي به خود گرفت، تغيير و اخراج صاحبان برخي از مشاغل در سعدآباد پس از تصدي او و نارضايتي هاي آنان، نحوه برخورد و ادبيات خاص شايق با مراجعان، نارضايتي کارکنان و... و از همه مهم تر حاشيه هاي فک پلمب يکي از کافي شاپ هاي مجموعه همگي مواردي هستند که در نبود اطلاعات مستند، پاسخ به چرايي برکناري سريع شايق و معارفه رئيس جديد را سخت مي کنند. نکته آنجا است که مجموعه سعدآباد صرف نظر از درآمد اندکي که از محل بازديدها از کاخ هاي اين مجموعه دارد، از محل اداره رستوران ها، کافي شاپ ها، غرفه ها، بوفه ها و...و کرايه هاي اين واحدها درآمدهاي جانبي نيز دارد. البته اين درآمدها آنقدرها نيست که ايجاد شبهه در چگونگي اخذ آنها بتواند رنگ و بوي سوء مديريت را به خود بگيرد، اما با اين حال شواهد نشان از آن دارد که طي اين مدت کوتاه، نفير برخي از فعالان اين مجموعه به آسمان رسيد.
از همان ابتدا هم انتصاب شايق به عنوان رئيس يکي از مهم ترين مجموعه هاي تاريخي يعني موزه سعدآباد که به تازگي نام مجموعه فرهنگي تاريخي را به خود گرفته بود، در محافل کارشناسي با توجه به عدم سابقه مديريت چنين مجموعه يي توسط شايق مورد نقد قرار گرفت. ماجرا از اين قرار بود که با آمدن شايق به سعد آباد چهره کاخ سعد آباد- که به دلايلي شايق علاقه زيادي داشت که آن را مجموعه فرهنگي تاريخي بنامد- دگرگون شد. در بين بوفه ها و فروشگاه ها و رستوران ها که بدون توجه به شأن اين بناي تاريخي در محوطه آن افتتاح مي شدند، چهره اصلي کاخ گم شده بود.کم نبودند گروه هاي فيلمسازي که به اين مجموعه مي آمدند تا فيلمبرداري کنند (و طبيعتاً بايد براي فيلمبرداري حاج خانم و رئيس مجموعه را راضي کنند) و بعضاً صداي بعضي از تهيه کنندگان شان درمي آمد که مديريت مجموعه از ما پول خواسته، و پول را از ما دريافت کرده بدون ارائه رسيد.
از طرف ديگر مشغول شدن تعداد زيادي از تازه واردان در مجموعه که همگي به زبان ترکي با خانم شايق صحبت مي کردند و اصطلاحاً همشهري او بودند نيز بحث برانگيز بود. کليه واحدهاي درآمدزاي اين مجموعه به طيف خاصي واگذار شده بود. غرفه ها در حاشيه سعدآباد بنا شده بودند و از سيرترشي تا مربا و تابلوهاي دست ساز و... مي فروختند. حدود 23 تا 35 غرفه فقط در يکي از ضلع هاي مجموعه بنا شده بود. غرفه هاي سه ميليون توماني که حق رهن خودشان را نه به سازمان و نه به کانون بلکه به «حاج خانم» پرداخت کرده بودند و عجيب آنکه حاج خانم رسيدي به آنها نمي داد.
حق رهن بوفه ها و غرفه ها هم متغير بود و خود حاج خانم روي آنها قيمت مي گذاشت. امروز اما مسوولان کانون اتومبيلراني (کانوني که خودش قصه مفصلي دارد) به فعالان مجموعه سر مي زنند و از آنها پول طلب مي کنند. فعالان مجموعه مي گويند پولشان را به حاج خانم داده اند، اما مسوولان کانون مي گويند بايد در ازاي پرداخت پول رسيد دريافت مي کردند.
هنوز مشخص نيست اگر بازداشتي در کار بوده، کدام نهاد و به چه جرمي شايق را دستگير کرده اند؛ غرفه داران، کافي شاپ فک پلمب شده، فيلمسازان يا... به هر حال معارفه سريع مدير جديد، سر زدن مسوولان کانون اتومبيلراني به مجموعه و طلب کرايه هاي بي سند و... همگي نشان مي دهد حاج خانم شايق نماينده حامي دولت نهم و مدير منتصب رحيم مشايي و حميد بقايي به خاطر يکي از اين اتفاقات دستگير شده است.
ماجراي آقاي «ميم» و «ي»
در کوچه پس کوچه هاي سعدآباد قدم بزنيد و بوي کباب را بشنويد. اين رستوران هاي ساده، کم نيستند در محوطه سعدآباد. اشتباه نکنيد، اينجا موزه است، خيابان شيراز و کباب بناب فروشي ها نيست. روزگاري اينجا تخت خاندان پهلوي بوده و حالا.... ماجراي آقاي «ميم» را ديگر همه در سعدآباد مي دانند.
«ميم» قبل از آمدن شايق در مجموعه رستوراني داشت و از آن ارتزاق مي کرد. شايق آمد و عجيب آنکه بعد از آمدنش نحوه فعاليت اين رستوران زير سوال رفت، ايرادها و عيب گذاشتن ها که شروع شد، آقاي «ميم» حاضر شد ماهي 8 ، 9 ميليون هم به حاج خانم پرداخت کند. اما نشد، حاج خانم اصرار داشت «ميم» از مجموعه برود و رستوران تعطيل شود. خلاصه «ميم» از مجموعه رفت، اما رستوران تعطيل نشد. رستوران به آقاي «ي» رسيد. جالب است بدانيد آقاي «ي» تنها ماهانه 4 ، 5 ميليون تومان بابت رستوران مي پردازد،
سري به در ورودي واقع در دربند بزنيد، اينجا هم قصه آقاي «کاف» به گوش مي رسد. که 4 ، 5 ميليون دکور و ترمه و... که بابت تزيين رستوران سنتي اش صرف کرده بود، به دست آقاي «الف» بيرون ريخته شد و درش تخته شد و .... آن که به جايي تا امروز نرسيده فرياد است.
حالا بوفه داران و فعالان مجموعه ماندند و کانون اتومبيلراني که از آنها بابت کرايه هايشان پول مي خواهد و آنها که پول شان را به حاج خانم داده اند و رسيدي هم به آنها داده نشده است،
شايق در بازداشت يا تبريز؟
هر چند شواهد برخي از کارکنان مجموعه سعد آباد از حضور ماموران و خودرو يکي از نهادها براي حمل حاج خانم حکايت دارد، اما گويا اين خودروها حاج خانم را به تبريز رسانده اند، چراکه عشرت شايق روز پنجشنبه در گفت وگو با البرز گفته است در تبريز به سر مي برد نه در بازداشت. نکته آنکه گفت وگوي تکذيبي شايق در اواخر هفته گذشته منتشر شد، حال آنکه آنها که گفته بودند شايق بازداشت شده، اين بازداشت را اواسط هفته اعلام کرده بودند.
به هر حال شايق با آن ماموران و خودرو به تبريز رفته باشد يا بازداشت به هر حال ديگر مدير مجموعه سعد آباد نيست. گفته مي شود شايد شايق همچنان همکار سازمان باشد و در پست بالاتري ادامه فعاليت بدهد. به هر حال مديريت شايقي که خود را مدير 30 ساله فرهنگي مي داند، در سعدآباد و حضور بوفه هاي ترشي فروشي و... در کنار مجموعه کاخ هاي دوران پهلوي و ميراث فرهنگي، به خوبي نحوه مديريت وي را نشان داده است. تا در آينده چه پيش آيد. |
|
|
|
|
|
|
|
مديرعامل شرکت بهره برداري مترو تهران؛ |
|
|
شرايط خط 5 مترو به مرحله هشدار رسيد |
|
|
|
مديرعامل شرکت بهره برداري مترو تهران با تشريح دلايل خالي شدن انبار قطعات يدکي مترو تهران، از نمايندگان مجلس خواست يک بار و براي هميشه تکليف مردم تهران با دولت را در مورد يارانه بليت مترو مشخص کنند. به گزارش ايلنا جعفر ربيعي اعلام کرد؛ در حال حاضر خريد قطعات براي خطوط فعال مترو تهران متوقف شده و حتي قطعات يدکي که پيش از اين خريداري شده بود نيز به دليل عدم پرداخت بدهي هاي بانکي در گمرک مانده است.
وي با اشاره به اينکه در نيمه سال 88 دولت حتي يک ريال از سهم خود در يارانه مترو تهران را نيز پرداخت نکرده، گفت؛ دولت با احتساب بدهکاري سال گذشته و بدهي امسال، تا پايان شهريور 37 ميليارد تومان بابت يارانه بليت مترو تهران بدهکار است و اين عدد کمي براي تامين قطعات يدکي مترو نيست.
ربيعي اضافه کرد؛ مجلس يک بار براي هميشه اين موضوع را روشن کند که آيا دولت در پرداخت يارانه بليت مترو تهران سهم دارد يا خير؟ و اينکه آيا پرداخت يارانه بليت مترو تماماً برعهده شهرداري و مردم تهران است يا دولت هم در اين ميان بايد سهم داشته باشد؟
وي در ادامه افزود؛ اگر مجلس قبول دارد که دولت بايد در تامين هزينه هاي مترو تهران سهم داشته باشد، از نمايندگان محترم درخواست مي کنيم اين سهم را در بودجه سالانه با رديف مشخص منظور کنند و در اين صورت ديگر لازم نيست هرساله به طور مکرر با دولت چانه بزنيم و در نهايت هم حق مردم را نتوانيم دريافت کنيم. ربيعي همچنين گفت؛ اگر رديفي براي يارانه مترو با ذکر نام تهران در بودجه سالانه مشخص شود، هم تکليف ما به عنوان بهره بردار و هم تکليف شهرداري و دولت مشخص مي شود و همه مي دانند بايد چه توقعي از هم داشته باشند. وي در تشريح اتفاقاتي که سبب شد انبارهاي مترو تهران از قطعات يدکي خالي شود، توضيح داد؛ هزينه جابه جايي هر مسافر در مترو تهران شامل تعمير و نگهداري قطارها، هزينه هاي آب و برق، توليد قطعات يدکي، پرداخت دستمزد پرسنل و پرداختي ها به پيمانکاران مي شود. ربيعي در پايان تاکيد کرد؛ در سال 88 بر اساس برآوردهايي که کارشناسان هم آن را تاييد کرده اند هزينه جابه جايي هر مسافر از طريق مترو 398 تومان است، در صورتي که درآمد متوسط امسال از هر مسافر مترو تنها 100 تومان است و به اين ترتيب بايد به ازاي هر مسافر 300 تومان يارانه به مترو تهران پرداخت شود.
منبع درآمدي مترو محل فروش بليت است که با مصوبه شوراي شهر و تاييد فرمانداري تعيين مي شود.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
احتمال عدم رويت هلال ماه شوال در غروب 29 رمضان |
|
|
|
مسوول گروه هاي استهلال استان هاي خراسان جنوبي، شمالي و رضوي از عدم احتمال رويت هلال ماه شوال در غروب 29 رمضان در ايران و کشورهاي همسايه خبر داد. به گزارش مهر حجت الاسلام ابراهيم معادي عصر پنجشنبه در جمع خبرنگاران افزود؛ از ساعت 13 تا قبل از غروب آفتاب روز شنبه 28 شهريور سه گروه استهلال در رصدخانه دانشگاه فردوسي، سه قلعه سرايان و در بيرجند با تلسکوپ به دنبال رويت هلال ماه شوال خواهند بود.
وي با بيان اينکه هلال ماه شوال امسال با توجه به شرايط جوي و پارامترهاي لازم براي رويت داراي شرايط سختي است، گفت؛ زمانه مقارنه ماه و خورشيد ساعت يک و 15 دقيقه شنبه است که با توجه به اختلاف ارتفاع ماه و خورشيد هنگام غروب خورشيد و نيز مکث هلال و ساير پارامترهاي رويت پذيري در شامگاه شنبه 29 رمضان 1430 هجري قمري در ايران امکان مشاهده هلال با چشم غيرمسلح و ابزار هنگام غروب وجود ندارد. معادي افزود؛ لذا به دليل قرار گرفتن ماه در زير اشعه، بنا به شواهد علمي يقيناً مردم منتظر رويت هلال ماه در شامگاه شنبه نباشند. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
نمره از کارنامه تمامي کلاس اولي ها در سال تحصيلي جديد حذف شد |
|
|
|
مديرکل آموزش و پرورش پيش دبستاني و ابتدايي اعلام کرد نمره از 100 درصد پايه هاي اول ابتدايي کشور در سال تحصيلي 89-88 حذف شد. عليرضا رحيمي در گفت وگو با ايسنا در پاسخ به روند اجراي طرح ارزشيابي توصيفي در مقطع ابتدايي عنوان کرد؛ در سال تحصيلي 89- 88، نمره کمي از کارنامه 100 درصد دانش آموزان پايه هاي اول ابتدايي حذف مي شود و در پايان هر نيم ترم تحصيلي، اين دانش آموزان به جاي کارنامه معمولي با نمره هاي صفر تا 20 کارنامه کيفي دريافت مي کنند. مديرکل آموزش و پرورش پيش دبستاني و ابتدايي ادامه داد؛ علاوه بر پايه هاي اول ابتدايي، در سال تحصيلي جديد، حدود 40درصد پايه هاي دوم ابتدايي در سطح کشور نيز تحت پوشش ارزشيابي توصيفي قرار مي گيرند و به دانش آموزان آنها کارنامه کيفي ارائه مي شود. وي يادآور شد؛ در سال تحصيلي گذشته 50 درصد از کلاس هاي پايه اول ابتدايي يعني مجموعاً 439 هزار دانش آموز کلاس اولي در قالب 20 هزار و 464 کلاس اول ابتدايي تحت پوشش ارزشيابي توصيفي قرار گرفته بودند که با توجه به تاثير ارزشيابي توصيفي در کاهش استرس دانش آموزان نسبت به دريافت نمره و به تبع آن کاهش بسياري از آسيب هاي آموزشي در پايه مهم اول ابتدايي از جمله افت تحصيلي، اين طرح در سال تحصيلي پيش رو در سطح تمامي مدارس ابتدايي براي پوشش 100 درصدي کلاس اولي ها گسترده شده است. رحيمي همچنين با بيان اينکه 16 هزار و 874 معلم در اجراي طرح ارزشيابي توصيفي نقش دارند، به اعتبارات اجراي اين طرح نيز اشاره کرد و به ايسنا گفت؛ تنها 300 ميليون تومان صرف تشکيل کلاس هاي ضمن خدمت معلمان در قالب اين طرح شده است و البته استان ها نيز در اين زمينه اعتباراتي در اختيار داشته اند. اين مقام مسوول وزارت آموزش و پرورش در ادامه پوشش تحصيل در دوره ابتدايي را 99 درصد خواند و در عين حال، با اشاره به اينکه وجود مناطق دوزبانه و کمبود کلاس هاي پيش دبستاني از علل افت تحصيلي در دوره ابتدايي است، تاکيد کرد؛ توسعه ارزشيابي توصيفي به پايه هاي مختلف ابتدايي در کاهش افت تحصيلي اين دوره بسيار موثر خواهد بود. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
تکيه علي آبادي برکرسي رياست سازمان ميراث فرهنگي |
|
|
|
شنيده ها حاکي از آن است که حميد بقايي رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري از سمت خود بر کنار شده و محمد علي آبادي رئيس سابق سازمان تربيت بدني و نامزد تائيد نشده وزارت نيرو در مجلس شوراي اسلامي قرار است در کرسي اين سازمان تکيه بزند. محسني رئيس روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي در گفت وگو با خبر نگار ايلنا خبر برکناري حميد بقايي را تکذيب نکرد اما در عين حال حاضر به تائيد اين خبر نيز نشد. |
|
|
|
|
|
|
|
|