
گروه سياسي؛ معاون اول رئيس قوه قضائيه از ادامه بررسي اظهارات مهدي کروبي در اين قوه خبر داد. ابراهيم رئيسي گفت کروبي در هيات سه نفره قوه قضائيه حاضر شده و اظهاراتي را بيان داشته که در حال بررسي است و به محض اينکه به نتيجه لازم برسد، نتايج آن را اعلام خواهيم کرد. مهدي کروبي نيز روز جمعه ديدار خود با هيات سه نفره قوه قضائيه را بسيار خوب توصيف کرده بود.
دبيرکل حزب اعتماد ملي همچنين از احتمال ادامه اين جلسات خبر داده بود تا اگر لازم شد مستندات خود را در مورد آزار جنسي بازداشت شدگان در زندان ارائه کند. به هرحال سيدابراهيم رئيسي ديروز در حاشيه مراسم توديع و معارفه روساي جديد و سابق زندان ها در خصوص ارائه مستندات از سوي کروبي گفت؛ در دو يا سه مقطع پيگيري در دادستاني کل، دادگستري استان تهران و مجلس شوراي اسلامي انجام شده و طبق اظهارات مسوولان مربوطه سند و مدرکي از سوي وي ارائه نشده است. اين نامزد معترض به رئيس قوه قضائيه نامه يي نوشته و در آن درخواست ملاقات با آيت الله لاريجاني کرده است. وي در هيات سه نفره نيز حاضر شد و اظهاراتي را بيان داشت که اظهارات ايشان در حال بررسي است. به گزارش مهر سيدابراهيم رئيسي درباره اقدامات اخير هيات سه نفره نظارت بر رسيدگي به حوادث و اغتشاشات اخير اظهار کرد؛ در مصاحبه قبلي نيز گفته بودم که اين هيات هر روز جلساتي را برگزار مي کند و در اين جلسات بر انجام تحقيقات در دادسرا و به طور کل مراحل دادرسي عادلانه در دادگاه نظارت دارد و در اين قضيه رعايت قانون محور است. اين مقام مسوول در قوه قضائيه گفت؛ بايد تلاش کنيم مطلقاً ظلمي به هيچ کس نشود و آنچه عمل مي شود براساس مباني عدالت باشد. پيگيري و تشکيل هيات براي آن است که دادرسي عادلانه صورت گيرد.
رئيسي در ادامه به مردم و کساني که به انقلاب و نظام فکر مي کنند اطمينان داد روند رسيدگي بر اساس قانون و دادرسي عادلانه باشد. معاون اول رئيس قوه قضائيه همچنين گفت؛ برخي با يک بازداشت کوتاه به فکر فرو مي روند و به کارهاي تربيتي که روي آنها صورت مي گيرد، مي انديشند و زمينه اصلاح را طي مي کنند.
دادگاه مجرمان حوادث اخير تشکيل مي شود
رئيسي در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه با توجه به تغيير دادستان تهران برخي تحليل ها حاکي از تغيير در روند رسيدگي به پرونده بازداشت شدگان حوادث اخير است، گفت؛ اين تغيير هيچ اخلالي در روند رسيدگي به اين پرونده ايجاد نخواهد کرد و تلاش مي شود دادگاه تشکيل شود و در چارچوب قانون و رعايت آيين دادرسي انجام مي شود. معاون اول قوه قضائيه جابه جايي در قوه قضائيه را طبيعي خواند و گفت؛ اين جابه جايي ها به روند رسيدگي به پرونده ها خللي وارد نمي کند. حتماً دادگاه تشکيل مي شود. ما يکي از رسالت هاي اين هيات را در آن مي بينيم که در سرعت و دقت کار نظارت داشته باشد.
مجازات و زندان از باب انتقام جويي نيست
رئيسي همچنين در مراسم توديع و معارفه رئيس قديم و جديد سازمان زندان ها اظهار داشت؛ مجازات زندان به هيچ عنوان از باب انتقام جويي نيست. به گزارش ايلنا وي افزود؛ زندان در اسلام براي اصلاح و تربيت انسان ها است و تمام ساز و کارهاي زندان بايد در راستاي تاميني و تربيتي باشد.
معاون اول قوه قضائيه با بيان اينکه تمام اقدامات تاميني مانند عفو و مرخصي لطفي از جانب جمهوري اسلامي است، ادامه داد؛ مجرمان اگر به مسوولان مربوطه اثبات کنند تغيير کرده اند و شخص سابق نيستند، عفو رهبري و مرخصي شامل حال شان مي شود. رئيسي تاکيد کرد؛ به هيچ عنوان از اينکه کسي در حبس نگهداري شود، خوش مان نمي آيد، به همين دليل به دنبال آن هستيم که مجازاتي غير از حبس براي مجرمان در نظر بگيريم.
اصلاح مجرمان در حد تراز مورد قبول نيست
همچنين رئيس جديد سازمان زندان ها و اقدامات تاميني گفت؛ با همه تلاش ها و اقدامات موثري که صورت گرفته ، اصلاح و تربيت مجرمان در حد تراز مورد قبول جامعه اسلامي قرار نگرفته است.
به گزارش ايلنا، غلامحسين اسماعيلي طي سخناني در مراسم معارفه خود، نقش سازمان زندان ها و اقدامات تاميني و تربيتي در قوه قضائيه و نظام حکومتي را مهم عنوان کرد و گفت؛ امروز بالغ بر 170 هزار نفر از متهمان و محکومان مراجع قضايي کشور در بازداشتگاه ها و ندامتگاه هاي وابسته به اين سازمان نگهداري مي شوند که در اين نگهداري علاوه بر وظيفه اجرايي احکام اسلامي نيات و اهداف بلندي نيز از جمله تامين امنيت جامعه، جداسازي مجرمان و افراد خطرناک از محيط هاي اجتماعي، اصلاح و تربيت مجرم و ايجاد زمينه براي بازگشت شرافتمندانه او به جامعه انجام مي شود. رئيس جديد سازمان زندان ها مطالعات آسيب شناسي و جرم شناسي پيرامون جرائم را از مهم ترين اهداف اين سازمان اعلام کرد و افزود؛ اميدواريم انديشه حبس زدايي از قوانين به خود جامه عمل بپوشاند.