دوشنبه، 9 شهريور 1388 - شماره 2040
   
 
صفحه نخست :: روزنامه :: ايران
مهدي کروبي؛
تا جايي که بتوانم از حق مردم دفاع مي کنم


گروه سياسي؛«مهدي کروبي» با تاکيد بر اينکه قاطعانه به راه خود و کار تشکيلاتي و حزبي ادامه مي دهد، از مردم خواست در راهپيمايي روز قدس شرکت کنند و فکر و انديشه خود را نشان دهند. دبيرکل حزب اعتماد ملي در دو روز گذشته ميزبان گروه هاي مختلفي بود. او بعدازظهر شنبه در جمع اعضاي شوراي مرکزي حزب متبوعش سخنراني و اعلام کرد توقيف روزنامه و فيلتر کردن سايت اين تشکل خدشه يي در اراده آنها براي ادامه مسيري که مي پيمايند ايجاد نمي کند و مردم روز قدس قدرت خود را نشان خواهند داد. وي آنگاه پيش از ظهر ديروز با 10 تن از بازداشت شدگان حوادث اخير و اعضاي خانواده آنها ديدار کرد و در جريان گزارش آنها از نحوه بازداشت و برخورد با آنان در بازداشتگاه کهريزک قرار گرفت. کروبي وعده داد اطلاعاتي را که در جريان آن قرار گرفته است براي پيگيري به مراجع قانوني منعکس کند. به گزارش سحام نيوز کروبي همچنين در بين اعضاي شوراي مرکزي حزبي که دبيرکلي آن را برعهده دارد، خط مشي فعاليت هاي حزب را تبيين کرد. او خطاب به آنها تاکيد کرد. بايد با اراده و جديت به فعاليت تشکيلاتي و حزبي ادامه داد. وي گفت؛ «اکنون در شرايط خاصي قرار داريم ولي بايد در اين شرايط نيز کار تشکيلاتي و حزبي را با جديت ادامه دهيم و در اين راستا بايد به برنامه ريزي بپردازيم.» وي با تاکيد بر اينکه حوادثي که روي داده نبايد منجر به سرخوردگي و انفعال شود، گفت؛ «نبايد حوادثي که روي داده موجب انفعال شود بلکه بايد نشان دهيد مصمم هستيد و از ميدان بيرون نمي رويد. بنابراين غم توقيف روزنامه و سايت را نخوريد بلکه نشان دهيد با اراده به راه خود ادامه مي دهيد.» کروبي خاطرنشان کرد؛ «تقسيم راي که در عرصه انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري صورت گرفت پيامي داشت مبني بر اينکه بگويند شما جايگاهي نداريد ولي بنده بدون توجه به اين مسائل با قاطعيت به راه خودم ادامه دادم و ما بايد در ميدان حضور داشته باشيم و نشان دهيم زنده هستيم.» دبيرکل حزب اعتمادملي تصريح کرد؛ «بايد در اين دوران سخت پايمردي و ايستادگي کنيم. اين روزهاي سخت هم به زودي مي گذرد.» مهدي کروبي با ابراز تاسف نسبت به برخوردهايي که صورت گرفت، افزود؛ «متاسفانه با اين شيوه برخوردي که در پيش گرفته شده است به سمت يک چاه ويل حرکت مي شود و هيچ کس نمي داند سرانجام به کجا خواهيم رسيد. هرچه فکر مي کنيم نمي توانيم به تحليل درستي از اتفاقي که افتاده است، برسيم ولي من اميدوارم هر چه است به منافع ملي کشور ضربه يي وارد نشود.» وي با اشاره به شرايطي که اصلاح طلبان در آن قرار گرفته اند، گفت؛ «اکنون امکانات مان بسيار محدود است و بسيار تحت فشار هستيم. بسياري از کساني که دانشگاهي بودند يا فعالان سياسي که از ما حمايت کردند اکنون تحت فشار قرار دارند و در شرايط سختي قرار داريم ولي بايد ايستادگي کنيم تا از آن عبور کنيم.» کروبي با اشاره به هجمه يي که به وي به علت نگارش نامه يي به هاشمي رفسنجاني شد، گفت؛ «من هيچ گاه بدون سند حرف نمي زنم و هرگاه حرفي زده ام تا آخر پاي آن ايستاده ام و تا جايي که بتوانم از حقوق مردم دفاع مي کنم.» وي با اشاره به دادگاه هايي که براي فعالان سياسي برگزار شد، گفت؛ «در دادگاه هايي که برگزار شد همه اين چهره ها مي گويند تقلبي در انتخابات صورت نگرفته و خارجي ها در حوادث پس از آن دخالت داشتند. من نمي دانم اين حرف ها در چه شرايطي مطرح مي شود ولي من مي خواهم اين را بگويم هنگامي که فردي از درون زندان و در شرايط خاص بگويد در انتخابات تقلب نشده اثري در افکار عمومي ندارد.»

وي خطاب به مسوولان گفت؛ «شما مدام مي گوييد در انتخابات تقلبي نشده و اين افراد هم اين را در اين شرايط خاص و تحت فشار تکرار مي کنند پس ديگر ترس شما از چيست؟ اگر شما به گفته هاي خود اعتقاد و اطمينان داريد يک برنامه يي را در تلويزيون برگزار کنيد و استدلال هاي خود را براي اينکه تقلبي صورت نگرفته، بيان کنيد و آنگاه از طرف ما هم دو نفر مي آيند و استدلال هاي خود را مطرح مي کنند و شما که معتقديد مردم خود مي فهمند اجازه دهيد قضاوت نهايي با مردم باشد.» وي افزود؛ «شما در روز قدس نيز بار ديگر قدرت مردم را خواهيد ديد و متوجه مي شويد مردم از چه فکر و انديشه يي حمايت مي کنند زيرا مردم به قول شما خودشان مي فهمند و درباره آنچه روي داده است داوري مي کنند.» وي تاکيد کرد؛ «اين فشارهايي که به فعالان سياسي و دانشگاهي وارد مي شود نشان دهنده ضعف است و ما در برابر اين فشارها ايستادگي مي کنيم و مصمم و با اراده به راه خود ادامه مي دهيم.»

وي در نهايت خطاب به اعضاي شوراي مرکزي گفت؛ «مانند هميشه اين روزهاي سخت نيز مي گذرد و دوباره روزنامه و سايت هم فعال خواهند شد. بنابراين شما بايد با اراده و مصمم به راه خود ادامه دهيد و با برنامه ريزي با جديت به فعاليت تشکيلاتي و حزبي خود بپردازيد.»

توضيحات کروبي درباره قوچاني

کروبي با اشاره به مطالبي که برخي از روزنامه ها درباره اظهارات محمد قوچاني در زندان نوشته اند، گفت؛ «برخي روزنامه ها مطالبي را درباره آقاي قوچاني نوشتند که يکي از روزنامه ها نيز با آب و تاب نوشته بود قوچاني گفته برويد و کروبي را بازداشت کنيد. من در اين باره توضيحاتي دارم. آقاي قوچاني سردبير روزنامه توقيف شده اعتماد ملي است و کارمند، مشاور و همکار من است که به علت نامه يي که من نوشتم او را بي دليل بازداشت و اکنون نيز بي جهت او را نگه داشته اند.»

وي افزود؛ «من نامه يي را نوشتم و بنا بر اينکه آقاي قوچاني مشاور مطبوعاتي بنده و سردبير روزنامه اعتماد ملي است به ايشان دادم تا آن را براي حروفچيني و ويراستاري به روزنامه ببرد و از آنجا که اعتماد ملي روزنامه بنده است اين امري طبيعي است. همان شب ايشان نامه را قبل از آنکه منتشر شود تلفني با بنده هماهنگ کرد و به نظر من براي آنکه امضاي بنده پاي نامه است، قوچاني مسووليتي نسبت به مطالبي که در نامه آمده بود و ايشان تنها آن را ويراستاري کرد ندارد و ليکن همان شب او را به دليل همين نامه بازداشت کردند.» وي گفت؛ «من بارها به مسوولان قضايي گفته ام بازداشت ايشان بي دليل بوده و البته مسوولان نيز مدتي است که حکم آزادي ايشان را با قرار وثيقه صادر کرده اند ولي يکي از مسوولان وقت از آزادي ايشان ممانعت کردند و او را بي دليل نگه داشته اند که اميدوارم با مساعدت مسوولان قضايي وي را هرچه سريع تر آزاد کنند.»

وي گفت؛ «خود محمد قوچاني نيز در آخرين ملاقاتي که با همسرش داشته اظهار کرده انتظارش اين بود که آزاد شود و افطار را نزد خانواده اش باشد وليکن يکي از مسوولان قضايي وقت مانع از اجراي حکم صادر شده براي وي شد.»
عسگراولادي؛ کروبي نخبه يي است که پس از انتخابات گم شد


دبير کل جبهه پيروان خط امام و رهبري معتقد است کروبي نخبه يي است که در جريان پس از انتخابات گم شد. به گزارش ايلنا حبيب الله عسگراولادي در جمع کارکنان دفتر مرکزي و دفتر استان تهران حزب موتلفه با بيان اينکه برخي نخبگان پس از انتخابات گم شده اند، اظهارکرد؛ اگر هنوز التهاب پس از اتفاقات اخير مانده است به اين دليل است که برخي نخبگان ما گم شدند و راه هايي را رفتند و سبب اين شد که دشمن به وسيله رسانه هايش به اهداف خود نزديک شود. وي تصريح کرد؛ يکي از نخبگان که پس از انتخابات در اين جريان ها گم شد، آقاي کروبي بود. ايشان نامه يي به آيت الله هاشمي رفسنجاني نوشت که محرمانه و سري بود اما به صورت علني منتشر کرد که اين سخنان براي دشمن بي مزد و مواجب کار کرده است و ديديم در شبکه هاي رسانه هاي دشمنان اين مطلب بسيار بازتاب داشت. عضو شوراي مرکزي موتلفه اسلامي خاطرنشان کرد؛ آقاي کروبي نخبه يي از نخبگان است که در خط امام(ره) بود و در مجلس ششم در آهنگ ولايت امتحان خود را پس داد، اما در اين اتفاقات گم شد. وي تصريح کرد؛ آقاي کروبي طي مصاحبه يي گفتند که من عصباني بوده ام و اين نامه را منتشر کردم اما پس از آن دوباره اعلام کردند به دنبال بررسي و اثبات اين موضوع هستند که به نظر من ايشان بايد اعلام مي کردند اشتباه کرده اند اين نامه را علني کرده اند.
احمدي نژاد؛ کابينه من، کابينه گردش نخبگان است


گروه سياسي؛ حضور محمود احمدي نژاد رئيس دولت نهم در مجلس براي دفاع از کابينه يي که به مجلس معرفي کرده است، با سخنان جالب توجهي از سوي او همراه بود. خلاصه اين سخنان را در زير مي خوانيد؛

- همه اش به دولت نهم ظلم کردند.

- بعضي از اصولگرايان به من راي ندادند و من مي دانم،

- نماينده من را نقد مي کنند اين چه ربطي به دولت دهم دارد. اين حرف ها را در انتخابات زدند اما نظر مردم را بپذيريم.

- مخالفان دولت نهم، مخالفان تخريبي هستند و در فضاي تخريبي تهمت هايي به من زده شد.

- جوري صحبت کردند که وضع کشور خراب است. گسست در جامعه افتاده و شرايط وخيم است. من ميگم خوبه نقد کنيد. اما توجه کنيد وضعيت کشور تيره و تار نيست. گسست اجتماعي هم نيست. چرا مي گوييد بين مردم گسست ايجاد شده است. من اعتقاد ندارم.

- 70 ميليون ملت متحد هستند. 40 ميليون متحد هستند. البته برخي از سياسيون راي مردم را نپذيرفتند. بين آن سياسيون و ملت گسست ايجاد شده است.

- اميدواريم آنهايي که از ملت فاصله گرفتند به ملت بپيوندند.

- مي گويند من ليبرال هستم در حوزه فرهنگ؛ نمي خواهم جواب بدهم اما اين چه ربطي به دولت دهم دارد.

- چرا فکر مي کنيد فرهنگ محدود است به پوشش چادر دختر خانم در خيابان؟ اين ظلم به ملت ايران است. فرهنگ نيروي قهريه در خيابان نيست.

- مي گويند دولت چرا با ما مشورت نمي کند. چطور فکر مي کنند مشورت نمي کنيم. روزانه 20 تا 30 نامه انتقادي مردم را مي خوانم. با کودک پنج ساله که نامه نوشته هم صحبت کردم. با کودک دوم دبستان که نقاشي کرده بود، 20 دقيقه تلفني حرف زدم، چرا مي گوييد دولت مشورت نمي کند؟

- بيش از اين دولت کجا مشورت مي کند. مشورت انحصاري نيست.

- پاسخ به لاريجاني مي دهم در مورد ساعت کار ماه رمضان؛ ما اختيارش را داريم.

- دولت هاشمي و دولت من برنامه داشت.

- يکي (احمد توکلي) مي گويد دانشجويان سرخورده شدند. مگر ايشان نماينده دانشجويان هستند؟ مردم دو بار پيروز شدند يکي انتخابات و يکي بعد انتخابات. نماينده يي (احمد توکلي) طوري حرف مي زند که انتخابات مخدوش بوده است.

- کسي را که با رمز تقلب تهران را به آتش کشيد بايد رئيس دانشگاه کنيم به انتخاب «دانشجو». احترام به دانشجو است.

- يکي (نصيري) مي گويد حلقه شکسته نشده است. کابينه دوستان احمدي نژاد هستند. من 70 ميليون دوست دارم.

- کابينه من اهل باند و جناح و دار و دسته و ثروت نيستند.

- مردم را به رنگ هاي مختلف تقسيم کردند. سياه، سفيد، خاکستري، آبي. ملت ايران همه سفيد است حال سياسيون خودشان را سياه، زرد و آبي مي دانند.

- مي گويند چرا وزير کشور نظامي است. همين لاريجاني، سپاهي بود بعد شد وزير ارشاد، بعد هم رئيس صدا و سيما.

- نماينده يي (باهنر) به تمسخر گفت يک نفر براي چند وزارتخانه معرفي شود از عجايب است. در پيشنهادها اين طور بود اما آخرش که اين کار را نکرديم.

- با انتخاب وزير زن، کار خودم را سخت تر کردم چون بايد بيشتر کمک شان کنم.

- سه وزير زن، الگوي دختران ما هستند.

- نماينده يي (مطهري) بدترين توهين ها را به من کرد. من جانم را کف دستم گذاشتم.

- بعضي ها فکر مي کنند من نمي فهمم. زبان باز کردند و متهم کردند. کلکسيون ما کامل شد.

- با فهم خودم وزرا را انتخاب کردم. من هيچ وقت چيزي را که نفهميدم، نپذيرفتم.

- اسمي از همکاران من با تمسخر برده شد. اين درست نيست. (مطهري)

- من گلايه نمي کنم، همه را مي بخشم.

- احمدي نژاد را متهم مي کنند. وزرا را تهديد مي کنند. خب اين حرف ها مال انتخاب بود و تمام شد.

- ما جرم مان چيست؟ جرم من چيه که اين تهمت ها را بايد به جان بخرم.

- مي گويند فلان کس به احمدي نژاد خط مي دهد (مطهري). اين حرف ها درست است؟ من خودم تصميم مي گيرم.

- هيچ کس اينقدر خطر نمي پذيرد اما من پذيرفتم. البته رجايي، باهنر و بهشتي هم خطر پذيرفتند.

- رجايي هم اينقدر تحت فشار قرار گرفت؟ به چه جرمي؟

- اگر تخلفي يک ريالي از دولت نهم مي ديدند، به آسمان مي کوبيدند.

- دست بچه من را اگر تخلف کرد قطع کنيد.

- همه اعضاي پيشنهادي کابينه عناصري پاکدست با پرونده بسيار روشن هستند. 11 نفر دکتر داريم، شش نفر مهندس، بقيه هم متخصص. کابينه من، کابينه گردش نخبگان است.

- چهره وزير اطلاعات براي همه مردم شناخته شده است؛ با مصلحي اطلاعات 70 ميليوني در نگاه ملت محقق مي شود.

- وزير راه 36 هواپيما وارد کرد آن هم تنها در طول يک سال.

- نفت را يک بار ديگر با ميرکاظمي ملي مي کنيم. چون او استاد مديريت استراتژيک است.

- فوتبال که در اختيار من و شما نيست. بايد آن را هم در اختيارمان بگيريم.
چگونه ميان ولايت فقيه و ولايت مشايي جمع مي کنيد


*علي مطهري؛ مخالفت من و ساير دوستان با برنامه، خط مشي، اصول کلي و ترکيب هيات وزيران کابينه دهم به معني سياهي و نديدن نقاط نوراني آن نيست، بلکه به اين معني است که کاستي هايي در آن ديده ايم که حتي به طور نسبي هم آن را ايده آل نيافته ايم. معتقدم کابينه پيشنهادي متناسب با توانايي هاي اين کشور و حتي توانايي هاي اصولگرايان نيست و در مجموع ضعيف است. البته سياست مجلس هشتم بر اساس رهنمود رهبر گرانقدر انقلاب اسلامي، مماشات و همراهي با دولت دهم از يک سو و جلوگيري از خطاهاي آن از سوي ديگر است. به فضل خدا سعي خواهيم کرد در همين راه گام برداريم و دوست داناي دولت باشيم. اما اين همکاري و همراهي طرفيني است و لازمه آن زير پا گذاشتن معيارهاي مسلم اسلامي نيست و هيچ مصلحتي بالاتر از تشکيل يک دولت قوي نيست. مجلس بر آن است که با اعمال دقت کافي به وزرايي کارآمد راي اعتماد دهد نه اينکه اکنون منفعلانه تحت فشارهاي رسانه يي و رواني به وزراي ضعيف نيز راي اعتماد بدهد و آنگاه در سه سال آينده دائماً با تذکر، سوال و استيضاح با دولت اصطکاک و تنش داشته باشد. آقاي احمدي نژاد در سخنراني هاي خود کابينه اخلاق، کارآمدي و همگرايي را به عنوان معيارهاي وزراي پيشنهادي خود مطرح کرده است. ما قبول داريم که وزرا تحت فرمان مجلس نيستند، بلکه نسبت به مجلس پاسخگو هستند. همچنان که تحت فرمان رئيس جمهور هم نيستند و رئيس جمهور هماهنگ کننده آنهاست و آنها تحت فرمان قانون هستند. اساساً فرق معاون رئيس جمهور و وزير اين است که اولي مقابل رئيس جمهور پاسخگوست و دومي هم در مقابل رئيس جمهور و هم در مقابل مجلس پاسخگوست اما از مجموع بيانات رئيس جمهور به نظر مي رسد مفهوم همگرايي نزد ايشان مطيع و تابع بودن وزير در مقابل نظرات اقتصادي، سياسي و فرهنگي رئيس جمهور است و اين ريشه ضعف کابينه دهم و عدم حضور افراد صاحب نظر و داراي فکر و مستقل به تعداد قابل قبول در آن است در حالي که معني درست همگرايي کابينه اين است که وزرا و رئيس جمهور نسبت به سياست هاي کلي نظام تابع باشند، نه تابع رئيس جمهور. در دوره رياست جمهوري آقاي خاتمي که در سخنراني هاي خود نظريه پردازي مي کرد و گاهي سياست هاي فرهنگي و سياسي را تدوين مي کرد يکي از انتقادات امثال بنده به ايشان همين بود که رئيس جمهور ايدئولوگ نظام نيست، بلکه ايدئولوژي نظام در جاي ديگر تعيين شده است و رئيس جمهور مجري آن و بالاترين مقام اجرايي کشور است. اکنون هم وضع به همين منوال است. حتي اگر همه 40 ميليون نفري که در انتخابات رياست جمهوري اخير مشارکت کردند به آقاي احمدي نژاد راي مي دادند، باز هم به اين معني نبود که آنها خواهان اجراي نظرات سياسي، اقتصادي و فرهنگي رئيس جمهور منتخب هستند، بلکه به اين معني بود که آنها ايشان را براي اجراي سياست هاي کلي نظام بر ديگران ترجيح داده اند. بنده و امثال بنده مي دانيم که جناب آقاي دکتر احمدي نژاد قائل به سياست هاي باز فرهنگي هستند و در مسائل فرهنگي ليبرال محسوب مي شوند و البته اين نوع تفکر ايشان تا حد زيادي تحت تاثير افکار و رهنمودهاي آقاي مشايي است. در تبليغات انتخاباتي ايشان هم ديديم که گفتند من هيچ اعتقادي به نظارت بر مساله حجاب و پوشش اسلامي و نيز مميزي کتاب ندارم. روشن است که اين عقايد برخلاف تعليمات مسلم اسلامي مانند وظيفه دولت اسلامي در امر به معروف و نهي از منکر است. همچنان که چند سال پيش ايشان جواز حضور زنان در ورزشگاه هاي مردان را صادر کرد که با مخالفت مراجع عظام تقليد مواجه شد. در اين صورت آيا ما مجاز هستيم فرهنگ کشور را به دست نظرات فرهنگي آقاي احمدي نژاد بسپاريم با اين دليل که مردم به ايشان راي داده اند؟ آيا مي توانيم وضعيت پوشش اسلامي را که در هيچ دوره يي مانند دوره صدارت ايشان انحطاط پيدا نکرده است با نظريات فرهنگي ايشان توجيه کنيم؟ پس همگرايي وزرا به معناي مطيع و تابع بودن نسبت به نظرات رئيس جمهور نيست. شايد وجه مشترک وزراي پيشنهادي همگرا بودن به معني نادرست آن يعني مطيع بودن آنهاست. رئيس جمهور مي خواهد خصوصاً در وزارتخانه هاي حساس مانند اطلاعات، کشور، ارشاد، نفت و خارجه خودشان حاکم و فرمانروا باشد، لذا افرادي را براي اين وزارتخانه ها معرفي کرده که مهم ترين شاخص آنها مطيع بودن است و اين امر به صلاح کشور نيست. در روزهاي اخير نيز ديديم که رئيس جمهور محترم پس از عزل وزير اطلاعات، معاونان استراتژيک و راهبردي اين وزارتخانه را تغيير داد، در حالي که جز با وزيري که داراي درجه اجتهاد باشد اين کار قانوني نيست. برخي وزراي پيشنهادي از دو شاخصه ديگر مورد قبول رياست محترم جمهوري يعني اخلاق و کارآمدي نيز بهره کافي ندارند. سرکار خانم آجرلو در جريان راي اعتماد به آقاي محصولي براي وزارت کشور به عنوان مخالف ثبت نام کرد، اما موافق صحبت کرد و حق ديگران را ضايع کرد و وقتي به دست رئيس مجلس سخنان ايشان قطع شد، چهار دقيقه وقت اضافه خود را به مخالف واقعي ندادند. همچنان که برخي وزراي پيشنهادي براي کسب راي اعتماد دست به کارهاي سخيفي از قبيل کادو دادن و برگزاري ميهماني هاي غيرمعمول و تحميل لابي هاي زشت بر نمايندگان کردند، آقاي نيک زاد وزير پيشنهادي مسکن در آستانه راي اعتماد مجلس به فکر تخصيص اعتبار براي مرمت و بازسازي يا تجهيز مساجد روستاهاي داراي دهداري با نظر مقاماتي از جمله نمايندگان مجلس افتاده است، اين امور پايه اخلاق اين گونه وزراي پيشنهادي را متزلزل مي کند. از نظر ما نمايندگان کساني که اصرار بر وزارت دارند و مي خواهند از هر راهي ولو نامشروع راي اعتماد مجلس را کسب کنند شايستگي اين منصب را ندارند. در زمينه کارآمدي نيز مي بينيم برخي وزراي پيشنهادي بدون هرگونه تجربه يي در کار يک وزارتخانه در راس آن وزارتخانه قرار گرفته اند. اگر در سال هاي اول انقلاب اسلامي چاره يي جز اين کار نبود و وزارتخانه ها بحق محل آموزش وزارت بود، اما اکنون پس از 30 سال اين کار توجيهي ندارد مگر همان همگرايي به معني مطيع بودن. چنين وزرايي هر مقدار باهوش و مدير باشند لااقل يک سال نياز به فرصت دارند تا بر کار خود مسلط شوند و اين به صلاح کشور نيست. وزراي پيشنهادي نفت، نيرو و کشور از اين قبيلند. در واقع انتقاد ما متوجه رئيس جمهور است که چرا اين افراد را در جاي خود قرار نداده است و اساساً جابه جايي وزرا از جايي به جاي ديگر که با جاي اول سنخيت ندارد چه ضرورتي دارد. همچنان که اين انتقاد نيز به ايشان وارد است که چرا از وزراي موفق دولت نهم مانند آقاي لنکراني و آقاي فتاح استفاده نکرديد؟ آيا درست است کساني که بر التزام خود به ولايت فقيه تاکيد ورزيدند به خاطر علاقه شما به آقاي مشايي عزل شدند. در اين صورت در اين چهار سال چگونه ميان ولايت فقيه جامع الشرايط و ولايت آقاي مشايي جمع مي کنيد؟ وزراي قوي مستقل و صاحب نظر که مصداق اصول 134 و 137 قانون اساسي باشند مانع قانون گريزي مي شوند و در جايي که رئيس جمهور احياناً دستوري خلاف قانون بدهد مقاومت مي کنند چنان که وزير نفت دولت نهم در پاسخ به اين سوال که چرا مازاد بنزين مصرفي را برخلاف قانون مصوب مجلس از طريق فروش فرآورده هاي نفتي تامين کرديد و لايحه اصلاح بودجه به مجلس نياورديد گفت چهار بار در مقابل دستور رئيس جمهور مقاومت کردم اما سرانجام تسليم شدم. انتظار ما اين بود که رئيس جمهور با مجلس و به طور کلي نخبگان براي تشکيل کابينه بيشتر مشورت مي کردند. ما نمايندگان مجلس شوراي اسلامي صلاحيت وزراي پيشنهادي را بدون هرگونه حب و بغض و صرفاً با مقياس قرار دادن مصالح اسلام و منافع ملت ايران بررسي خواهيم کرد و با بصيرت کافي و توجه به مسووليتي که در پيشگاه خدا داريم به وزيران پيشنهادي راي اعتماد يا عدم اعتماد خواهيم داد. در اين صورت نتيجه هر چه باشد خوب است.

*نماينده اصولگراي تهران
رئيس انرژي اتمي؛ آماده ايم کشورها را مجاب کنيم


گروه سياسي؛ انتظار تازه ترين و در عين حال آخرين گزارش محمد البرادعي به عنوان مديرکل آژانس بين المللي انرژي اتمي درباره فعاليت هاي هسته يي ايران، همچنان واکنش هايي را در پي دارد. در همين راستا در حالي که سخنگوي وزارت خارجه اسرائيل آژانس را متهم به پنهانکاري در قبال ايران کرد، علي اکبر صالحي رئيس سازمان انرژي اتمي ايران گفت؛ آژانس به پشتوانه همکاري هاي ايران با آژانس مقاومت نسبتاً معقولي را از خود در مقابل زياده خواهي هاي برخي کشورهاي متخاصم نشان داده و از پذيرش اتهامات ادعايي به عنوان سند ضميمه گزارش خودداري کرده است. در جديدترين گزارش آژانس بين المللي انرژي اتمي آمده است ايران به ميزان محدود غني سازي اورانيوم را کاهش داده و همچنين درخواست هاي آژانس در رابطه با بازديد ناظران از سايت هسته يي نطنز را برآورده کرده است. اما در کنار اين موضوع، آژانس با بيان اينکه ايران دستگاه هاي سانتريفوژ خود را به تعداد يک هزار دستگاه افزايش داده، افزوده اين اقدام تهران را قادر به گسترش غني سازي اورانيوم و احتمال تلاش براي دستيابي به سلاح هسته يي مي کند. با اين وجود سخنگوي وزارت خارجه اسرائيل در واکنش به گزارش جديد آژانس درباره ايران مدعي شد اين نهاد در گزارش خود آنچه تخلفات تهران در مسير دستيابي به قابليت نظامي هسته يي ناميد را پنهان کرده است. در همين حال علي اکبر صالحي رئيس سازمان انرژي اتمي با تاکيد بر اينکه جامعه جهاني بارها به صلح آميز بودن فعاليت هاي هسته يي ايران اذعان کرده است، گفت؛ البته ما آماده ايم تا اندک کشورهاي ديگر را نيز از راه تعاملات سياسي متوازن درباره حق و حقوق خود مجاب و نگراني هاي ساختگي و تصنعي آنها را درباره فعاليت هاي صلح آميز هسته يي خودمان برطرف کنيم و اين را بارها اعلام کرده ايم. صالحي افزود؛ البته اين گزارش نکاتي هم مبني بر اينکه ايران فعاليت هاي غني سازي را هنوز متوقف نکرده است، دارد که ما آن را حق خودمان مي دانيم و همواره به تعهدات مان پايبند بوده ايم.
عناوين اين صفحه
تا جايي که بتوانم از حق مردم دفاع مي کنم
عسگراولادي؛ کروبي نخبه يي است که پس از انتخابات گم شد
احمدي نژاد؛ کابينه من، کابينه گردش نخبگان است
چگونه ميان ولايت فقيه و ولايت مشايي جمع مي کنيد
رئيس انرژي اتمي؛ آماده ايم کشورها را مجاب کنيم

روزنامه اعتماد
طراحی و پیاده سازی نرم افزار : شرکت ارتباطات نوین فرانام