پنج شنبه، 15 مرداد 1388 - شماره 2019
   
 
صفحه نخست :: روزنامه :: اقتصاد
واکنش به پيشنهاد فروش نمايشگاه بين المللي از سوي سازمان تامين اجتماعي نيروهاي مسلح
اتاق تهران؛ معامله خلاف قانون را باطل کنيد


گروه اقتصادي، زهره کميزي؛ واگذاري نمايشگاه بين المللي تهران به سازمان تامين اجتماعي نيروهاي مسلح (ساتا) که به نوعي با دور زدن بخش خصوصي اتفاق افتاد، ابعاد تازه يي پيدا کرده است. از طرفي سازماني که نمايشگاه بدون ارزش گذاري و برگزاري مزايده، بابت ديون به آن واگذارشد، به بخش خصوصي پيشنهاد داد 51 درصد از سهام شرکت را به اتاقي ها مي فروشد و از طرف ديگر اتاقي ها خواستار ابطال معامله هستند. اعضاي اتاق تهران واگذاري نمايشگاه را خلاف قانون اساسي دانسته و معتقدند اين معامله غيرقانوني است. البته پيشنهاد فروش 51 درصدي سهام نمايشگاه در شرايطي بيان مي شود که 10 روز پيش از واگذاري قرار بود اين شرکت از طريق هيات واگذاري و به صورت مزايده با ارزش گذاري به روز، به بخش خصوصي واگذار شود، اما با رايزني مقامات بلندپايه و موافقت رئيس دولت نهم و وزير اقتصاد، نمايشگاه بابت بدهي دولت نهم به ساتا واگذار شد که اين واگذاري در آخرين نشست اتاق پايتخت به چالش کشيده شد؛ چالشي که تا مرز ابطال معامله پيش رفت.

آل اسحاق؛ فرصت خوبي است

رئيس اتاق تهران در ابتداي نشست هيات نمايندگان با بيان مقدمه يي از واگذاري غيرقانوني نمايشگاه گفت؛ وزارت بازرگاني به موجب ابلاغيه سياست هاي اصل 44 مکلف شد نمايشگاه بين المللي و زيرمجموعه آن را به بخش خصوصي واگذار کند. او ادامه داد؛ به همين خاطر از همان ابتدا در هيات رئيسه اتاق ايران اين موضوع مطرح شد که مناسب ترين گروهي که مي توانند اين مجموعه را تحويل بگيرند، اتاق بازرگاني و تشکل ها هستند. بر اين اساس پيشنهادي نيز تنظيم شد. ظاهراً اتاق تعاون نيز مشارکت داشته است و نامه مشترکي براي هيات واگذاري فرستاده شد. البته وزارت بازرگاني در جريان پيشنهاد اتاق بود. رئيس اتاق تهران افزود؛ همه منتظر بوديم اين کار سامان بگيرد اما بعد از مدتي متوجه شديم شرکت نمايشگاه هاي بين المللي به نحو ديگري و بابت پرداخت ديون به سازمان تامين اجتماعي نيروهاي مسلح واگذار شده است.

او انتقاد کرد؛ با توجه به اهميتي که اين مجموعه براي تجارت داشت و يکي از عقبه ها و لجستيک بخش تجارت کشور به شمار مي رود، اين مجموعه نبايد از موضوع اصلي خود خارج شود بلکه بايد جايگاه خود را حفظ کند و به صورت حرفه يي اداره شود. اگرچه مشکلاتي با شهرداري به جهت افزايش ترافيک وجود دارد اما اين مانع از اين نيست که اين نهاد تغيير ماهيت دهد. به همين خاطر بنده در اظهارنظري اعتراض کردم که واگذاري اين نهاد به سازمان غيرتخصصي درست نيست و دور از انصاف است و بايد به جاي اصلي خود که همان تشکل هاي اقتصادي و اتاق است، برگردد. بعد از اين اظهارنظر رئيس شوراي شهر، رئيس اتاق ايران و تعدادي از نمايندگان مجلس اين موضوع را تاييد کردند. در اين بين وزارت بازرگاني نيز از واگذاري نمايشگاه اظهار بي اطلاعي کرد و اعتراض خود را اعلام کرد. همين انتقادات باعث شد بحث تجديد نظر در واگذاري شدت بگيرد. آل اسحاق افزود؛ به دنبال اين موضوع نماينده سازماني که شرکت نمايشگاه هاي بين المللي را خريداري کرده، از من وقت خواست تا پيشنهاداتي را مطرح کند. او مطرح کرد سازمان نمي خواهد ماهيت نمايشگاه را تغيير دهد بلکه علاقه مند هستيم نمايشگاه جايگاه خود را حفظ کند. او ادامه داد؛ نماينده اين سازمان پيشنهاد داد 51 درصد سهام شر کت نمايشگاه را با يک قيمت خاصي به اتاق بازرگاني واگذار مي کنند که پيشنهاد آنان يعني اينکه مديريت دست اتاق باشد و نمايشگاه تغيير کاربري ندهد. يعني يار شاطر هستيم اما بار شاطر نيستيم.

رئيس اتاق تهران در ادامه خطاب به اعضاي اتاق پيشنهاد داد؛ با توجه به ويژگي هاي اين مجموعه و شرايط مناسبي که نمايشگاه دارد به نظر مي رسد فرصت خوبي است زيرا هم نمايشگاه در اختيار فعالان قرار مي گيرد و هم توسط يک شر کت غيرمتخصص اداره نمي شود. او در ادامه تصريح کرد؛ بنابراين اگر عزم اتاق به خريد نمايشگاه است، بايد با جديت اين موضوع را دنبال کنيم و مي توانيم محل اتاق بازرگاني تهران را به نمايشگاه بين المللي انتقال دهيم و به تدريج سازمان ها و نهادهاي بازرگاني و تجاري ديگري را نيز در اين مکان داير کنيم تا اين مکان به مکاني اقتصادي- بازرگاني براي فعاليت هاي بخش خصوصي تبديل شود و به صورت مجموعه يي منسجم و بي نظير در منطقه درآيد. او در پايان پيشنهاد ديگري داد؛ اتاق تهران همانند ساير اتاق هاي شهرستان که نمايشگاه برپا و رهبري مي کنند، مي تواند در خريد نمايشگاه تهران نقش کليدي داشته باشد.

پيشنهاد هزار سهم يکصد ميليون توماني

توسط عسگراولادي

اسدالله عسگراولادي که هميشه خود را کاسب جزء معرفي مي کند، در ابتدا از خدا خواست به برکت اعياد از نظر اقتصادي، ماه هاي نگراني ها برطرف شود و به سمت ماه هاي اميدواري برويم.

او سپس درباره واگذاري نمايشگاه با لحني گلايه آميز گفت؛ قبل از اينکه اتاق ايران و تهران انتقاد کنند، اولين ايراد توسط اين کاسب جزء به مطبوعات منتقل شد. همان طور که مي دانيد اين معامله به صورت رد ديون انجام شده و معامله يي با قيمت گذاري توسط بورس و از طريق هيات واگذاري نبوده است و مبلغي که به عنوان رد ديون در نظر گرفتند 85 ميليارد تومان است. اين عضو اتاق تهران افزود؛ اشکال کوچکي که به پيشنهاد آقايان وجود دارد اين است که آيا سهام نمايشگاه با همان قيمتي که واگذار شده به اتاق برمي گردد يا اينکه سازماني که نمايشگاه را گرفته با قيمت جديدي 51 درصد سهام را به اتاق مي فروشد.

او به اتاقي ها گفت؛ يکي از کارهايي که اتاق بايد انجام دهد، اين است که مبناي معامله بايد همان قيمت رد ديون باشد. براي اينکه اگر قرار باشد قيمت تازه يي بگذارند، قيمت هاي سرسام آوري از طرف نهاد هاي مختلف ارائه مي شود و اين ماهيت معامله را زير سوال مي برد. او به رئيس اتاق تهران گفت؛ همان آقاياني که از شما وقت خواستند متاسفانه يا خوشبختانه از بنده هم وقت خواستند. چون اولين منتقد به واگذاري بودم به اين کاسب جزء نيز پيشنهاد 500 ميليارد توماني را مطرح کردند. آل اسحاق در پاسخ گفت؛ «قيمت ها اين طوري بالا مي رود.»

عسگراولادي سپس پاسخ داد؛ اگر اتاق دخالت نکرده بود بنده تا حالا نمايشگاه را خريده بودم. او به آل اسحاق گفت؛ وقتي بيان مي کنيد اتاق همراه با تشکل ها وقتي وارد عمل مي شويد مشکلات خاص خود را دارد. اين تشکل ها در حال حاضر قدرت مالي کافي ندارد تا کنار اتاق تهران قرار گيرد. حتي به نظر مي رسد اتاق ايران نيز توانايي مالي ندارد. او پيشنهاد داد؛ براي اينکه اين موضوع سامان بگيرد بايد يک شرکت سهامي خاص براي اين کار تاسيس کنيم. بنابراين هر کسي که مايل است اعم از کارخانه دار يا يک تشکل يا يک کاسب مي تواند سهم بخرد. بنابراين با ايجاد کميته يي و تاسيس شرکت مي توان براي اتاق ايران يا اتاق تهران ده ها سهم در نظر گرفت. عسگراولادي گفت؛ بايد از اين طريق منسجم حرکت کنيم زيرا به همين راحتي به اتاق واگذار نمي شود زيرا استان قدس و شهرداري نيز روي اين مجموعه نظر دارند، بنابراين بايد با هزار سهم صد ميليون توماني يا 500 سهم يک ميليارد توماني اين کار را سر و سامان داد. او به آل اسحاق گفت؛ اگر اين طور برنامه ريزي کنيد بعضي از کاسب هاي جزء در خدمت هستند. البته پيشنهادي که عسگراولادي مطرح کرد با انتقاد برخي اعضا روبه رو شد به طوري که بسياري از نمايندگان اتاق خواستار ابطال معامله بودند. همچنين برخي اعضا نيز تاسيس شرکت سهامي خاص را زمينه يي براي منفعت طلبي گروهي خاص دانستند.

حسيني؛ واگذاري خلاف اصل 44 است

حميد حسيني رئيس اتحاديه صادرکنندگان فرآورده هاي نفتي که يکي از منتقدان بود پيشنهاد ابطال معامله را بيان کرد و گفت؛ به نظر من نبايد با اين سازمان نظامي مذاکره کرد. او اعتراض کرد؛ اين شرکت بدون اينکه مزايده يي برگزار شود به ساتا واگذار شده در حالي که اين نوع واگذاري خلاف قانون اصل 44 است و بايد ابطال شود.

حاجي بابا؛ اصل معامله زير سوال است

حاجي بابا عضو ديگر اتاق تهران نيز پيشنهاد خريد 51 درصدي از سهام شرکت را نپذيرفت و خواستار عرضه 67 درصد سهام به اتاق تهران شد. اما او همانند حسيني گفت؛ بايد اصل معامله زير سوال برود زيرا سازمان خصوصي سازي خلاف قانون اساسي عمل کرده است. او افزود؛ ساتا مي خواهد دفع شر کند به همين خاطر پيشنهاد مذاکره داده اند و خواستند حسن نيت نشان دهند، در حالي که بنده معتقدم معامله بايد از اساس باطل اعلام شود.

دانشمند؛ غيرقانوني است

در ادامه مسعود دانشمند نيز عضو هيات رئيسه اتاق ايران از اتاق تهران خواست اصل اين معامله را باطل اعلام کند. او افزود؛ اين واگذاري غيرقانوني است زيرا اين شرکت از طريق هيات واگذاري به ساتا داده نشده بلکه بدون قيمت گذاري، بابت بدهي دولت به اين نهاد واگذار شده است. آيا دولت اينقدر ناتوان است که بايد بدهي خود را از طريق واگذاري اين شرکت تسويه کند. او گفت؛ اين شرکت بايد کلاً به هيات نمايندگان اتاق تهران واگذار شود و اگر تعهدي هست حاضريم بدهيم. جمشيد عدالتيان عضو ديگر اتاق و تعدادي ديگر از اعضا به نحوي نيز خواستار ابطال معامله شدند.

پورفلاح؛ وضعيت نمايشگاه نامناسب است

با اين حال احمد پورفلاح از زاويه ديگري نمايشگاه را نقد کرد و گفت؛ بنده حداقل 35 سال است با نمايشگاه از نزديک آشنا هستم و غرفه هاي بزرگي برگزار کرده ام بنابراين با اين صنعت ناآشنا نيستم. او افزود؛ نمايشگاه پنجره يي است که دنيا از اين پنجره به درون يک کشور نگاه مي کند و حال اگر در پشت اين پنجره بي نظمي و آشفتگي ديده شود مسلماً قضاوت بينندگان و ناظران و بازديدکنندگان به ساير مسائل نيز تسري خواهد يافت.

عضو نمايندگان اتاق تهران به وضعيت نامناسب نمايشگاه تهران اشاره کرد و گفت؛ بايد بپذيريم که ما از اين پديده علمي در سال هاي اخير به خوبي بهره نبرده ايم و با وجود تلاش هاي به عمل آمده هنوز صنعت نمايشگاهي ما با استانداردهاي جهاني فاصله زيادي دارد. او با اشاره به اينکه خريدار در زمينه نمايشگاه داري هيچ تخصصي ندارد و صرفاً به اين بده بستان در جهت سرمايه گذاري و سودآوري نگاه مي کند، گفت؛ آيا به اين ترتيب در آينده سرنوشتي جز بدتر شدن شرايط نمايشگاه در تهران متصور است؟

بنابراين نگراني ما دست اندرکاران بخش صنعت و تجارت و صادرات به ويژه در بخش خصوصي اين است که تملک اين مجموعه در آينده، براي مالک جديد برخلاف تصورات و برآوردهاي اوليه، فاقد توجيه اقتصادي بوده و اگر در اداره آن ناموفق باشد، نمايشگاه تعطيل خواهد شد.

عضو دولتي اتاق؛ بخش خصوصي

يکصدا نيست

وقتي اعضاي اتاق ادعا کردند واگذاري نمايشگاه خلاف قانون اساسي است و پيشنهاد هاي متعددي بيان کردند و از طرفي وزارت بازرگاني به نوعي با چوب نمايندگان نوازش شد، عضو دولتي اتاق تهران در انتقاد از بخش خصوصي و اينکه هر کدام دغدغه هاي خود را مطرح مي کنند، گفت؛ نمايندگان اين بخش با تشتت نظرات به مجلس مي آيند و با يکديگر اجماع و توافق نظر ندارند و امري که در اين زمينه بديهي به نظر مي رسد، اين است که با چنين شيوه يي بخش خصوصي نمي تواند به نتيجه مطلوبي برسد. او افزود؛ بخش خصوصي چنانچه مي خواهد به اهداف خود دست يابد مسائل را قبل از مطرح کردن به دقت در اتاق بررسي کند و با کارشناسي دقيق و جمع بندي جامع و کامل آنها را به کميسيون هاي دولت و مجلس منتقل کند. او درباره واگذاري نمايشگاه نيز ضمن دفاع از موضع وزارت بازرگاني و پيگيري هاي اين وزارتخانه بحث يکصدايي را مطرح کرد. او از طرفي عملکرد سازمان خصوصي سازي را زير سوال برد و از طرف ديگر از اعضاي اتاق خواست در نشست هاي تخصصي به جمع بندي برسند. او معتقد است در کميته يي که بحث واگذاري پيگيري مي شود بايد نظر واحدي را بيان کرد. البته به دنبال اعتراض بسياري از اعضاي هيات نمايندگان اتاق تهران به واگذاري غيرقانوني و پيشنهاد ابطال معامله انجام شده، نمايندگان تصميم گرفتند کميته يي به منظور پيگيري اين موضوع تشکيل دهند تا اين کميته با هماهنگي با وزارت امور اقتصادي و دارايي شرايط را براي خريد اين نمايشگاه به وسيله اتاق تهران فراهم کند.

محسن حاجي بابا؛ خطر فرار سرمايه جدي است

با اين حال نشست اتاق تهران به اين سادگي پايان نيافت زيرا منتقدان به وضعيت اقتصادي کشور، خطر خروج سرمايه از کشور و فرار مغزها را که ناشي از نبود امنيت اقتصادي در کشور و ريسک بالاي سرمايه گذاري است از تريبون اتاق به مسوولان هشدار دادند. عضو هيات نمايندگان اتاق تهران در ابتداي اظهاراتش گفت؛ بنده پنج مورد را مي خواهم به حضورتان عرض کنم؛ يکي مساله خطرناک خروج سرمايه از کشور است. در يکي دو ماه اخير سرمايه به شدت از کشور خارج شده و اين موضوع ادامه دارد البته بحث خروج 5/18 ميليارد دلار که مطرح شد خيلي قابل اتکا نيست. غيرممکن به نظر مي رسد. اما واقعيت اين است که خروج سرمايه از کشور مانند موجي است که يکي در اول انقلاب اتفاق افتاد و ديگري هم اکنون. او هشدار داد؛ زنگ خطر خروج سرمايه براي اقتصاد کشور به صدا درآمده است که بايد مسوولان براي آن فکري کنند زيرا پديده خروج سرمايه به نبود امنيت اقتصادي و سرمايه گذاري در کشور برمي گردد که بسيار نگران کننده و خطرناک است. او افزود؛ موضوع دوم مساله قيمت گذاري کالاهاي وارداتي در گمرک است. متاسفانه گمرک ما بدون در نظر گرفتن پايين آمدن قيمت نفت و مواد اوليه در سطح جهان همچنان اين مواد را با قيمت گزاف براي توليدکنندگان به ويژه بخش شيميايي که ارتباط زيادي با قيمت نفت دارد، قيمت گذاري مي کند. او اين موضوع را معضلي براي توليدکنندگان داخلي دانست و گفت؛ اين نوع قيمت گذاري هم باعث بالا رفتن قيمت محصول توليدي و محصولات صادراتي آنان مي شود و هم رقابت آنان را با ساير محصولات مشکل مي کند. از اين رو ادامه اين روند صدماتي جدي به توليدکنندگان وارد کرده است. او سومين انتقاد را به اتاق بازرگاني ايران داشت که از ظرفيت بالايي که دارد به ميزان شايسته از کارشناس و متخصص مسائل اقتصادي و بازرگاني استفاده نمي کند اما انتقاد بعدي او به وزارت بازرگاني بود. عضو هيات نمايندگان اتاق تهران گفت؛ وزارت بازرگاني مانند رقيب با بخش خصوصي رفتار مي کند و با وارد کردن اجناس چيني مانند فولاد وارداتي که امکان تهيه آنها در کشور فراهم است به توليد و صنعت لطمه مي زند. او مساله پاياني را عدم اجراي اصل 44 مطرح کرد و واگذاري نمايشگاه بين المللي را نام برد که کاملاً برخلاف اصل 44 صورت گرفته است.

فزوني؛ ضررها جبران ناپذيرند

فرهاد فزوني عضو ديگر اتاق تهران در حمايت از سخنان محسن حاجي بابا گفت؛ نه تنها شاهد فرار سرمايه که هم اکنون شاهد فرار مغز ها نيز هستيم که اين موضوع بدون شک، هم امروز و هم فردا ضررهاي جبران ناپذيري بر کشور وارد خواهد کرد. او گفت؛ مسوولان بايد اين موضوع را جدي بگيرند و براي رفع آن، چاره انديشي کنند. او در ادامه اظهاراتش گفت؛ موضوع ديگري که بايد به آن اشاره کرد اين است که ما وکلاي مردم و بخش خصوصي هستيم و بايد براي مشکلات و مسائل آنها تلاش کنيم و نسبت به اين موضوع پاسخگو باشيم. آنها از ما انتظار دارند از حقوق اقتصادي آنها دفاع کنيم اما در طرف ديگر مسوولان دولتي هستند که به ما فشار مي آورند بنابراين از آنها مي خواهيم شرايط ما را نيز دريابند و به جاي زير سوال بردن با ما همکاري کنند.

بهرامي ارض اقدس؛ صادرات غيرنفتي غيرممکن شده است

بهرامي ارض اقدس رئيس کميسيون بازرگاني اتاق تهران نيز ضمن ارائه گزارشي از فعاليت هاي کميسيون متبوعش گفت؛ با توجه به شرايط پيش آمده و مشکلات موجود، امکان تداوم صادرات غيرنفتي به ويژه صادرات سنتي سخت و غيرممکن شده است. او ادامه داد؛ ضروري است بحث اصلاح قيمت ارز با توجه به شرايط فعلي دولت در همايش صادرات، فرصت ها و چالش ها که در تاريخ 27 مردادماه سال جاري برگزار مي شود مورد بررسي قرار گيرد. او گفت؛ دولت به دليل کاهش قيمت نفت و افت درآمد ارزي با مشکلات زيادي روبه رو است از اين رو زمينه هاي اصلاح قيمت ارز بيش از گذشته فراهم است و مي توانيم به پيشنهادات کاربردي در اين زمينه برسيم البته دولت هم بايد زمينه اجراي اين پيشنهادات را فراهم کند.
شروط سه گانه براي اصلاح قرارداد کرسنت
مهر؛ مديرعامل شرکت ملي صادرات گاز از امضاي تفاهمنامه با يک شرکت اماراتي براي فروش گاز خبر داد و سه شرط اصلي براي اصلاح قرارداد کرسنت را اعلام کرد. سيدرضا کسايي زاده با بيان اينکه اخيراً مسووليت کليه مسائل مربوط به قرارداد کرسنت به شرکت ملي صادرات گاز ايران واگذار شده است، گفت؛ از اين رو، شرکت ملي صادرات گاز ايران کليه مسائل مربوط به اين قرارداد را براي حصول يک توافق قطعي دنبال خواهد کرد. او با تاکيد بر اينکه تا زماني که مفاد موجود در قرارداد کرسنت اصلاح نشود گازي به اين شرکت اماراتي تحويل داده نخواهد شد، تصريح کرد؛ توافق نهايي زماني حاصل مي شود که منافع کشور به طور کامل تامين شود. مديرعامل شرکت ملي صادرات گاز ايران با اشاره به اين موضوع که براي اجرايي شدن اين قرارداد گازي بايد مفادي از قرارداد موجود اصلاح شود، بيان کرد؛ مشخص کردن نقطه تحويل گاز، اخذ ضمانتنامه کافي و مرور قيمت فروش گاز طبيعي از مهم ترين شروط اصلي است که بايد مورد بررسي قرار بگيرد. اين مقام مسوول با تاکيد بر اينکه تا اين مسائل به صورت روشن و شفاف حل نشود امکان تحويل گاز به اين شرکت اماراتي وجود ندارد، گفت؛ براي فروش گاز طبيعي به کشور امارات هيچ گونه نگراني نداريم، زيرا به جز کرسنت هم اکنون حداقل سه شرکت اماراتي خواستار خريد گاز از ايران هستند.کسايي زاده با اشاره به اينکه هم اکنون گزينه هاي مختلفي براي صدور گاز ميدان سلمان به کشور امارات وجود دارد، اظهار داشت؛ مذاکرات و مکاتبات شرکت ملي صادرات گاز ايران با ساير شرکت هاي متقاضي در حال انجام است. او از امضاي تفاهمنامه با يک شرکت اماراتي براي صادرات گاز به اين همسايه جنوبي کشور خبر داد و افزود؛ جزييات اين توافق جديد به زودي اعلام مي شود.
شايعه خروج 5/18 ميليارد دلار به شوراي پول و اعتبار رسيد
سيدکاظم دلخوش در گفت وگو با مهر از برگزاري سومين جلسه شوراي پول و اعتبار عصر سه شنبه در بانک مرکزي با حضور اکثريت اعضا خبر داد و افزود؛ در اين جلسه ترازنامه بانک مرکزي مورد بحث و بررسي قرار گرفت. عضو ناظر مجلس در شوراي پول و اعتبار با اشاره به مباحث حاشيه يي که در اين جلسه مطرح شد، گفت؛ در اين جلسه شايعات خروج 5/18 ميليارد دلار ارز و شمش طلا از طريق يک کانتينر از کشور به مرز ترکيه مطرح شد و اين موضوع از سوي مسوولان بانک مرکزي به شدت تکذيب شد. وي افزود؛ مسوولان بانک مرکزي در اين جلسه مطرح کردند ظرفيت يک کانتينر براي حمل طلا حداکثر 500 تا 600 ميليون دلار است. بنابراين موضوع انتقال اين مقدار ارز و طلا از کشور منطقي نيست. به گفته دلخوش در اين جلسه مطرح شد که منبع اين خبر مشخص نيست و در حد شايعات است به نحوي که اردوغان نخست وزير ترکيه نيز اين موضوع را تکذيب کرده است.وي خاطرنشان کرد؛ هفته آينده در جلسه شوراي پول و اعتبار موضوعاتي همچون بانک هاي خصوصي جديدالتاسيس و اساسنامه صندوق هاي قرض الحسنه مطرح خواهد شد.دلخوش خاطرنشان کرد؛ سومين جلسه شوراي پول و اعتبار سه شنبه از 16 تا 30/18 با حضور اکثريت اعضا در محل بانک مرکزي برگزار شد.
دولت با فروش بخشي از سهام شرکت ملي گاز موافقت کرد
به گزارش روابط عمومي شرکت ملي گاز ايران، ابراهيم رئيسي رئيس امور مجامع و نايب رئيس ستاد اصل 44 شرکت ملي گاز ايران اعلام کرد؛ پس از حدود دو سال تلاش بي وقفه و گزارش هاي کارشناسي ارائه شده به سازمان بورس اوراق بهادار و سازمان خصوصي سازي و همچنين تشکيل جلسات متعدد، هيات وزيران با فروش بخشي از سهام شرکت ملي گاز ايران از طريق بورس موافقت کرد. وي خاطرنشان کرد؛ در تلاش هستيم با آماده سازي شرکت از جمله برگزاري مجامع عمومي به منظور اصلاح حساب ها، تغييراساسنامه، تبديل به شرکت سهامي عام، تغيير سرمايه و همچنين اصلاحات مالي، حقوقي، نيروي انساني و فيزيکي مورد نياز تا قبل از پايان سال به نحوي عمل کنيم که شرکت مورد پذيرش نهايي بورس قرار گيرد.
فردا دير است بايد به داد صنعت رسيد
تقي بهرامي نوشهرہ

ترميم نابساماني هاي اقتصادي تنها راهکار برون رفت يک جامعه از هرگونه بحراني است، از اين رو واردات بي رويه و عدم پرداخت تسهيلات به صنعت قلب تپنده نظام اقتصادي کشور را به نابودي خواهد کشاند، لذا جهت حفظ اشتغال و توليد موجود و رفع موانع ايجاد اشتغال و توسعه پايدار توليد و همچنين جهت تحقق روياي منظم در سند چشم انداز که تبديل کشورمان از اين وضعيت اقتصادي فعلي به قدرتي مطلق در منطقه و به صورت فصل الخطابي راس اهداف فعاليت هاي همه فعالان است، پيشنهاد مي کنيم؛

1- جهت ايجاد امکان مبارزه با مشکلات و تداوم حيات و ممانعت از ورشکستگي تمديد طولاني مدت تمامي بدهي هاي معوق شرکت هاي توليدي و صادراتي به بانک ها و برق و سازمان تامين اجتماعي، دارايي و ساير ارگان ها، نخستين گامي است که امنيت زيربنايي اقتصاد يک کشور را که بخش توليد است، تضمين مي کند.

2- ضرورت تامين نقدينگي بنگاه ها و مراکز توليدي با هدف ايجاد امکان تهيه مواد اوليه که تحت عنوان اولين شرط موجوديت ضامن تداوم حيات توليد است.

3- اعمال قوانين و ضوابطي محکم جهت ممانعت جدي و سفت و سخت از واردات هرگونه کالايي که امکان توليد مشابه آن در داخل وجود دارد، تا رفع کامل هرگونه بحراني که در حال حاضر اقتصاد و سياست اقتصادي کشورمان با آن دست به گريبان است.

4- بنا بر کارشناسي هاي به عمل آمده در وضعيت کنوني، توليدکنندگان و صادرکنندگان بنا به دلايل متعدد که در اين مقال امکان ذکر آنها خارج از حوصله اين بحث است قادر به پرداخت ماليات بر ارزش افزوده نيستند. لذا توقف اجراي اين قانون يا دست کم تقليل ميزان معين ماليات بر ارزش افزوده به نيم درصد که قبل از هر حسن ديگري اين کاهش به صورت تدريجي و پلکاني امکان فرهنگ سازي و همکاري هاي لازم جهت تقبل پرداخت اين هزينه را در جامعه فراهم مي کند که با ممانعت از ايجاد شوک مخربي که از اعمال اين قانون عارض خواهد شد با تقليل مذکور امکان افزايش سالانه با توجيه منطقي ايجاد خواهد شد.

5- اعمال هرگونه راهکار و تلاشي براي افزايش اعتبار شرکت هاي توليدي و صادراتي ايراني که در طول سال هاي گذشته تحت فشارهاي تحريم و بحران هاي اقتصادي دچار آسيب هاي جدي ساختاري و زيربنايي شده اند.

6- امروزه کليدي ترين راز و رمز تحصيل توفيقات لازم در زمينه هاي اقتصادي و سياسي مانند دولت هاي موفق مختلف بسياري بهره مندي از مناسبات اقتصادي حساب شده يي است که لازم و ملزوم يکديگرند، به نحوي که پيشرفته ترين کشورهاي دنيا هم بدون ارتباط موفق با ديگر همنوعان خود در بين ديگر کشورهاي جهان قادر به اداره اصولي و علمي خود هم نيستند بنابراين در خصوص کشور ما نيز بايد به اين امر مهم بسيار جدي تر از اينها نگريسته شود.

7- جهت ايجاد زمينه هاي فرهنگي همدلي و همراهي مجاهدانه تمامي تشکل ها با يکديگر اعم از بخش هاي خصوصي و دولتي نبايد از هيچ تلاشي فروگذار بود تا به صورت تکليفي شرعي و انساني اين همدلي را فرهنگ سازي کرد.

8- بي اعتنايي به علم اقتصاد، عدم توجه به نظريات و تجربيات گذشته صنعتگران، صادرکنندگان و اقتصاددانان باعث شده کشورها آسيب اقتصادي جدي ببينند که بايد تحولات و اصلاحات سريعي در اين اساس اعمال شود چرا که تجارب و دستاوردهاي علمي و تجربي و آکادميک اقتصاد هر جامعه يي اولين و ارزشمندترين سرمايه هاي زيربنايي آن جامعه محسوب مي شود. هرگونه فعاليت اقتصادي يا بي اعتنايي به آن سرمايه هاي عظيم مانند مبادرت ورزي به معامله يي است بدون استفاده از سرمايه هاي موجود.

9- متاسفانه اخيراً ابعاد تحريم هاي اقتصادي رشد بيشتري يافته و دامنه آنها هم از لحاظ گستردگي فعاليت هاي سياسي و هم تعداد دولت هاي شرکت کننده در تحريم نسبت به سال هاي گذشته افزايش چشمگيري يافته، حتي حوزه هاي بانکي و تجاري را نيز بسيار محدود کرده است، به طوري که حاضر به فروش مستقيم تجهيزات پيشرفته به ما نيستند و فقط از طريق کشورهاي ثالث آن هم به قيمت سرسام آور، با احتساب هزينه هاي کاذب واسطه گري و دلالي امکان تهيه نيازمندي هاي صنعتي ما به سختي وجود دارد. لذا به نظر مي رسد اولويت اول سياست خارجي مان بايد اين باشد که زمينه گسترش روابط سياسي و مناسبات تجاري را بيش از پيش مورد توجه قرار دهيم.

10- مداخله وزارت بازرگاني در تعيين قيمت ها و ميزان واردات کالاهاي خارجي و عرضه آن در بورس توازن بازار را به هم ريخته و توليد داخلي را زمينگير کرده است، لذا وزارت بازرگاني بايد در عملکردهاي خود دست به اصلاحات عمده يي بزند چراکه بديهي است قيمت گذاري و فروش کالا به وسيله وزارت بازرگاني نمي تواند تعادلي در بازار ايجاد کند و اشتغال و توليد ملي را نيز از اين رهگذر دچار آسيب هاي جدي مي کند. همگان مستحضرند مشکلات اقتصادي کشور ما دولتي بودن آن است که جهت مرتفع کردن اين مشکل اصل 44 تنظيم شده است، که متاسفانه اجراي آن با مشکلات عديده يي همراه است که بايد براي رفع آن مشکل اقدامات شايسته و بايسته يي صورت پذيرد و اگر مشکلي در قانون وجود دارد که البته به نظر مي رسد وجود هم دارد، بايد به سرعت و با دقت اصلاح شود، از آن جمله مي توان به اين مهم اشاره کرد که در طرح تحول اقتصادي ما از خصوصي سازي و رفع اين معايب سخن چنداني به ميان نيامده است و همين امر باعث شده خصوصي سازي توفيق چنداني کسب نکند.

11- بحران هاي جهاني و تحريم هاي پي در پي در زندگاني ما تاثير فراواني داشته است اما نه به اندازه دولت هاي ديگر چرا که از کشورهاي واردکننده عمده جهان هستيم و مي توانستيم از اين فرصت صدالبته به نفع خود استفاده کنيم، به طور مثال مي توانستيم جلوي واردات بيش از 50 ميليارد دلاري خود را بگيريم و توليد خود را جايگزين آن و اين تهديد را به يک فرصت تبديل کنيم، اما متاسفانه اين وضع ادامه مي يابد، بدون توجه و عنايت به مشکلاتي که از رهگذر واردات بي رويه و بي اعتنايي به توليد دامنگير اقتصاد ملي ماست.

12- رقابت پذيري در اقتصاد ملي و جهاني يک اصل انکارناپذير است، از اين رو توصيه مي شود رقابت پذيري به گونه يي باشد که توليد ملي بتواند با توجه به مزيت هاي نسبي خود با تحولات ملي و جهاني در حوزه هاي رقابتي هماهنگ شود.

ہ رئيس کنفدراسيون صنعت
عناوين اين صفحه
اتاق تهران؛ معامله خلاف قانون را باطل کنيد
شروط سه گانه براي اصلاح قرارداد کرسنت
شايعه خروج 5/18 ميليارد دلار به شوراي پول و اعتبار رسيد
دولت با فروش بخشي از سهام شرکت ملي گاز موافقت کرد
فردا دير است بايد به داد صنعت رسيد

روزنامه اعتماد
طراحی و پیاده سازی نرم افزار : شرکت ارتباطات نوین فرانام