مصطفي ايزدي

مديريت روزنامه کيهان در يک اقدام جديد، آخرين سند مربوط به کودتاي نرم در ايران را براي توجيه اتهامات بي شمار خود عليه اصلاح طلبان در يک دهه اخير چاپ کرده است تا نشان دهد مطالبات واقعي مردم از اصلاح طلبان که همانا اصلاح اعوجاج هاي ايجاد شده توسط محافظه کاران است، يک نوع براندازي نرم است، اين مطالبات از خارج هدايت مي شود و به وسيله امريکايي ها تدوين شده است. خوشبختانه اين سند، آشکارا نشان مي دهد مدعيان اصولگرايي قصد تخطئه انقلاب اسلامي را که به رهبري حضرت امام خميني(ره) در ايران شکل گرفته است دارند چرا که آنچه آقاي مهندس موسوي و آقاي کروبي در جريان انتخابات دهم رياست جمهوري انجام دادند، همان است که رهبر فقيد انقلاب اسلامي براي تغيير در سياست هاي حاکم انجام داد با اين تفاوت که آن بزرگوار براي تغيير در اساس حکومت شاهنشاهي تلاش مي کرد و سران اصلاحات امروز براي اصلاح در شيوه مديريت کشور گام برداشته و برمي دارند.
از آنجا که دشمنان حق، سند رسوايي خويش را خودشان رو مي کنند، تندروهاي ظاهراً پيروز 22 خردادماه جاري، دلايل مخالفت خود را با ميرحسين موسوي و مهدي کروبي با چاپ مقاله يي به نام «حميد بزم شاهي اصفهاني» بيان کرده اند که با آن آخرين برگ برنده خويش را رو کرده اند که چيزي جز زير سوال بردن نهضت امام خميني نيست. روزنامه کيهان مورخ 16/4/88 (شماره 19404) صفحه 12 با چاپ مقاله يي بلند با عنوان «کودتاي نرم در ايران، توهم يا واقعيت» مروري دارد بر نقش آفريني استادان علوم سياسي و فلسفي در پروژه براندازي نرم که از سايت irde.com اخذ کرده است. اين مقاله به معرفي کتابچه 70 صفحه يي مي پردازد که توسط شخصي به نام جين شارپ تئوريسين انقلاب هاي رنگين و داراي دکتراي فلسفه و استاد علوم سياسي چندين دانشگاه امريکا و عضو ارشد انديشکده آلبرت اينشتين نوشته شده است. نويسنده مقاله کيهان مدعي است کتاب جين شارپ که با عنوان «از ديکتاتوري تا دموکراسي» حدود 16 سال پيش منتشر شده، دستورالعمل هايي براي مخالفان حکومت هاي ديکتاتوري دارد که عيناً اين دستورالعمل ها در جريان انتخابات دهم رياست جمهوري توسط سران اصلاح طلب ايران پياده شده است. کيهان مي نويسد؛ «اين کتاب که خلاصه يي از مباني نظري و بيشتر با رويکردي عملي، آموزه هاي کودتاي نرم را بيان مي کند توسط موسسه آلبرت اينشتين، به زبان هاي مختلف از جمله فارسي ترجمه شده و در دسترس کاربران اينترنتي قرار داده شده است. اين کتاب حدود 70 صفحه و شامل 10 فصل و يک پيوست است... در پيوست کتاب 198 اقدام عملي پيشنهادي براي سرنگوني يک ديکتاتور شماره گذاري شده است. با مطالعه اين موارد مي توانيم پي ببريم عزيزان اصلاح طلب از 12 سال پيش تاکنون براساس چه دستورکاري پيش مي رفتند و آنقدر جوانمرد نبودند که لااقل منبع علمي و عملي اقدامات خود را فاش کنند. اکنون مي توان بيش از هر وقت ديگر به صحت اين ادعا پي برد که گروهي از سياستمداران داخلي نه به غعنوانف سياستمدار بلکه به عنوان چريک سياسي، اولاً جمهوري اسلامي و نظام ولايت فقيه را نظام ديکتاتوري فرض کرده و ثانياً خود در سمت پياده نظام ارتش هاي سياسي امريکا، در پي سرنگوني جمهوري اسلامي بوده اند.» (کيهان، 16/4/88، ص 12) روزنامه کيهان پس از مقدمه يي که بخشي از آن را نقل کردم، هر 198 دستور فوق الاشاره را آورده و جلوي هر کدام از آنها، براي هماهنگ جلوه دادن اقدامات اصلاح طلبان با آن دستورها، جمله يي را قرار داده است. نويسنده مقاله مذکور قبل از برشمردن اين 198 دستور و توضيحات آن مي نويسد؛ «با هم تعاليم آقاي جين شارپ را با نگاهي به تقليدهاي مضحک داخلي آن مرور مي کنيم.» (همان)
هر خواننده يي که سابقه حضور در مبارزات انقلاب اسلامي را دارد وقتي به اين 198 دستور نگاه مي کند، مي بيند همه اينها در جريان انقلاب اسلامي به وقوع پيوسته و توضيحات مقاله نويس براي توجيه ادعاي محافظه کاران نشان مي دهد رفتار اصلاح طلبان کاملاً بومي و برگرفته از شيوه هايي است که 15 سال قبل از انتشار کتابچه آقاي جين شارپ در ايران اسلامي تجربه شده است. در واقع متوليان جريده محافظه کار کيهان با اين روش و با اين نوشته تلاش کرده اند شيوه هاي به کار رفته در انقلاب اسلامي سال 57 را مخدوش کرده و رهبران آن را متاثر از آموزه هاي محافل امريکايي معرفي کنند.
وقتي جوانان امروز که هيچ خاطره يي از دوران مبارزات ملت مسلمان ايران عليه رژيم ديکتاتوري و وابسته پهلوي ندارند، اما در جريان فعاليت هاي اصلاح طلبانه به خصوص انتخابات دهم رياست جمهوري فعال هستند، اين اظهارنظرهاي تئوريسين هاي مدعي اصولگرايي را مي بينند و نقش آنان را در قانون شکني هاي مکرر ديده اند، فکر مي کنند نکند همين حرف ها و توجيهات محافظه کاران در زمان انقلاب اسلامي هم مصداق داشته است. وقتي اعتراض انقلابيون سال 57 در سال 88 به غيرانقلابيون 30 سال پيش انقلاب مخملي و کودتاي نرم توصيف و سرکوب مي شود چه اميدي براي فرزندان امروز ايران زمين و چه افتخاري براي گذشته آنها باقي مي ماند؟ اگر معترضان به رفتارهاي متقلبانه حکومتگران، توسط متوليان حکومت و رسانه هاي اجير آنان به خارج از کشور و آن هم وابسته به دشمنان ايران و اسلام معرفي شود چگونه مي توانند ثابت کنند خود دلسوز اين مردمند؟ مردان بزرگ اصلاح طلب در زمان زمامداري خود اين گونه دروغ گفته و تقلب کرده و حقوق مردم را ناديده گرفته اند؟ هنگامي که اينها کودتاچي معرفي شوند، قانون شکنان و کذابين و متحجرين چگونه براي نسل جوان تعريف مي شوند. در اين يادداشت بعضي از اين 198 دستور عملي براي کودتاي نرم و انقلاب مخملين به اضافه توضيحات آن را مي آورم تا معلوم شود رفتار اصلاح طلبان برگرفته از رفتار انقلابيون سال 57 و تحت تعاليم امام خميني بوده است و هيچ گونه ربطي به نوشته هاي کتاب جين شارپ و برنامه ريزي محافل امريکايي و اروپايي ندارد و دست اندرکاران رسانه هاي حامي دولت تلاش ناکامي را در دستور کار خود گذاشته اند. جملاتي که با شماره مشخص مي شود، دستورهاي آقاي جين شارپ است و جملاتي که با مربع مشخص مي شود توضيحات کيهان است و آنچه با ستاره مشخص شده مقايسه عملکرد اصلاح طلبان با آموزه هاي انقلاب اسلامي است که توسط راقم اين سطور نگارش يافته است.
1- سخنراني هاي عمومي
? سخنراني هاي موسوي در خيابان ها
* سخنراني هاي چهره هاي انقلاب اسلامي مانند شهيد مفتح، شهيد بهشتي، مرحوم طالقاني و ديگران در سال 57
2- نامه هاي اعلام مخالفت يا اعلام حمايت
? بيانيه هاي پي در پي موسوي
* اطلاعيه ها، بيانيه ها و نامه هاي فراوان امام خميني، علماي اعلام، مراجع تقليد، چهره هاي سياسي و دانشگاهيان در جريان نهضت اسلامي
3- بيانيه هاي سازمان ها و موسسات
کيهان توضيحي ندارد
* بيانيه ها و اعلاميه هاي سازمان هاي حقوق بشري و انجمن هاي اسلامي و مجامع روحاني عليه رژيم پهلوي
4- بيانيه امضا شده گروهي
? بيانيه هاي گروهي هنرمندان، خانواده ها و...
* بيانيه هاي امضاشده توسط روحانيون، دانشگاهيان، بازاريان، کارگران و صنوف گوناگون درباره افشاگري عليه شاه
7- استفاده از شعارها، کاريکاتورها و نمادها1
? يک يا حسين تا ميرحسين و...
* کليه شعارهاي مذهبي سال هاي 56 و 57 که به هزاران فقره مي رسد.
8- پرچم ها، پوسترها و ارتباطات بصري
? تيراژ ميليوني اضز يک تصوير خاص موسوي در سراسر کشور
* تصاوير ميليوني امام خميني و چهره هاي سياسي ديگر و پلاکاردها و پرچم هاي فراوان در تظاهرات سال هاي 56 ، 57 و 58
10- روزنامه ها و مجله ها
? حمايت ده ها روزنامه و مجله از ميرحسين
* حمايت همه جرايد اواخر زمان طاغوت از امام خميني و نهضت اسلامي
يادآوري مي شود در انتخابات اخير صدها روزنامه و مجله دولتي و خصوصي از آقاي احمدي نژاد حمايت کردند.
12- ديوارنويسي، آسمان نويسي (با هواپيما)، زمين نويسي
? ديوارنويسي سطح شهر با اسپري و با خطوط رپ
* يکي از مهم ترين رسانه هاي دوران مبارزات اسلامي به رهبري امام خميني ديوارنويسي در سطح شهرها و روستاها بود.
14- اعطاي جايزه هاي غيرواقعي و ظاهري
? جايزه صلح نوبل به شيرين عبادي و جوايز سينمايي به سينماي مخالف نظام
* معلوم نيست اين جوايز چه ربطي به انتخابات دهم دارد. اما بد نيست بدانيد مدعيان اصولگرايي هم از اين گونه جوايز بين المللي دريافت مي کنند اما به روي مبارک شان نمي آورند.
15- انجام لابي هاي گروهي
? اصلاح طلبان موجود در دستگاه حاکميت
* هواداران نهضت امام خميني در ارتش و دستگاه هاي دولتي زمان شاه
16- تشويق کارگران و کارمندان به اعتصاب و دست کشيدن از کار
? موفق نشدند.
* همين اصلاح طلبان امروز در جريان نهضت امام خميني موفق شدند مردم را به اعتصاب وادارند. ضمناً اصلاح طلبان نخواستند امروزه کسي اعتصاب کند وگرنه موفق مي شدند.
18- استفاده از پرچم ها و رنگ هاي نمادين
? رنگ سبز يا واژه موج سبز
* پرچم هاي سرخ حسيني و رنگ سياه محرم و صفر در انقلاب اسلامي
ضمناً آقاي احمدي نژاد براي اينکه از قافله عقب نماند به هواداران خود دستور استفاده از پرچم ايران را داده بود و خود نيز با فرزند پيغمبر خواندن خويش از نماد سبز استفاده کرد.
19- پوشش هاي نمادين
? لباس هاي سبزرنگ
* کفن پوشيدن هاي علما و مردم در سال 57
20- اجراي نماز و دعا
? توسط هواداران در مقابل سازمان ملل
* نماز و دعا خواندن مبارزان و انقلابيون در مساجد سراسر کشور و حتي خيابان ها (جالب اينکه آقاي جين شارپ براي راه انداختن انقلاب مخملين به معترضان ايراني توصيه کرده نماز و دعا بخوانيد.)
21- حمل اشياي نمادين
? حمل علامت دست ويکتوري در تظاهرات 25 خرداد
* نشان دادن مشت هاي گره کرده و دست ويکتوري در کليه تظاهرات انقلاب اسلامي
22- درآوردن لباس و لخت شدن به نشانه اعتراض
? در ميدان هفت حوض مشاهده شده
*حتي اگر يک مورد اتفاق افتاده باشد الان شاه بيت عملکرد معترضان توسط رسانه هاي هوادار احمدي نژاد براي عالم و آدم فرستاده مي شد. اصلاً در فرهنگ هيچ ايراني نيست که با چنين شيوه هاي غربي اعتراضات خود را بيان کند.
---
اگر بخواهم مورد به مورد ادعاهاي روزنامه کيهان در کتابچه جناب جين شارپ را توضيح دهم نوشته ام از يک يادداشت معمولي فراتر مي رود، اما از علاقه مندان به موضوع درخواست مي کنم مقاله «کودتاي نرم در ايران، توهم يا واقعيت» را در کيهان88/4/16 ملاحظه کنند و تمام 198مورد مربوط به انقلاب مخملين و کودتاي نرم را با توضيحات توجيهي کيهانيان بخوانند تا معلوم شود اولاً؛ انقلاب اسلامي يک انقلاب مخملي بسيار پررنگ تر از ساير انقلاب هاي مخملي دنيا بوده است و امام خميني و يارانش يک کودتاي نرم را عليه رژيم 2500 ساله شاهنشاهي شکل دادند. ثانياً؛ بضاعت مخالفان اصلاحات و خصوصاً ميزان خصومت آنان را با شخص ميرحسين موسوي به دست آورند. اگر توجيهات يک ماهه اين محافظه کاران عليه اعتراضات مردمي و عليه جوانان مسلمان و غيور ايراني، همين کتابچه آقاي جين شارپ است، بايد براي جماعت تندرو حامي احمدي نژاد متاسف بود.
پي نوشت؛------------------------------
1- شماره هاي جا مانده به اين دليل است که کيهان توضيحي براي آنها ندارد.