چهارشنبه، 16 ارديبهشت 1388 - شماره 1944
   
 
صفحه نخست :: روزنامه :: صفحه نخست
گفت وگو با رئيس پيشين و عضو فعلي کميسيون صنايع و معادن مجلس
توليد، روزگار خوبي ندارد

سيد حسين هاشمي؛ به نظر من اصل 44 از اهداف خود منحرف شد.

اگر درست به اجرا مي رسيد تحول اقتصادي به معناي واقعي محقق مي شد.

احدي هم پاسخ نمي دهد. سهام واگذار شده به امان خدا رها شده است
.

گروه اقتصادي، عليرضا بهداد؛ سيدحسين هاشمي که پيش از آغاز مجلس هشتم 11 سال بر کرسي رياست کميسيون صنايع و معادن تکيه زده بود حال و روز صنعت کشور را مناسب نمي بيند. دلايل اين بدحالي را در گفت وگو با روزنامه «اعتماد» بيان کرده است.

---

- دولت مدعي است در فضايي که دنيا با رکود و عدم توليد مواجه است، صنعتگران ايراني به بهره برداري از طرح هاي مختلف و افزايش توليد مشغولند. مي خواهم از جنابعالي به عنوان کسي که 11 سال بر کرسي رياست کميسيون صنايع و معادن تکيه زده ايد، بپرسم آيا چنين ادعايي را قبول داريد؟

استنباط بنده اين است که چنين ادعايي واقعيت ندارد. چند وقت پيش رئيس کل بانک مرکزي آمده بودند کميسيون صنايع و معادن. آماري از ميزان ارائه تسهيلات نظام بانکي کشور به بخش صنعت بيان کردند که نشان مي داد سهم تسهيلات اختصاص يافته به بخش صنعت از 34 درصدي که قبل از سال 84 بود در سال 85 به 7/20 درصد رسيده. (يعني 14 درصد کاهش داشته است.) اين آمار را که نگاه مي کنيم مي بينيم سال به سال سهم بخش صنعت از تسهيلات نظام بانکي کشور کاهش يافته است. اين آمار علايم خوبي براي صنعت نيست. بخش توليد کشور شرايط ايده آلي ندارد. قصد تخريب نداريم. شعار انتخاباتي هم نمي دهيم. واقعيت امروز صنعت اين است. شما به همين مشکل اخير دامداران و صاحبان صنايع لبني توجه کنيد. چقدر ما تلاش کرديم در همين کميسيون صنايع و معادن قيمت شير را متعادل کنيم. اما متاسفانه نشد و وضع به اين صورت درآمد که مردم براي دريافت شير يارانه يي صف هاي طولاني تشکيل بدهند چون قيمت شير آزاد آنقدر بالاست که بسياري قدرت خريد آن را ندارند. همين وضع هم سال گذشته براي شکر به وجود آمد. عدم مديريت عرضه و واردات گرفتاري هاي زيادي را به وجود آورد. اين عدم مديريت حتي به جايي کشيده شد که کشاورزان و باغداران را نيز با مشکلات عديده يي مواجه کرد. باغدار ايراني ميوه اش روي درخت مانده بود تا ميوه هاي وارداتي در بازار به مردم فروخته شود. تمام اين موارد که براي مردم بيشتر قابل درک است را اگر کنار آمارهاي رسمي بانک مرکزي قرار بدهيد متوجه خواهيد شد توليد در روزگار خوبي به سر نمي برد.

- بحران اقتصادي هم در اين اوضاع قوز بالا قوز شده است اما ظاهراً دولت هنوز اين بحران را قبول ندارد،

بله، من هم تعجب مي کنم که چرا دولت هنوز اين بحران را باور نکرده است. گفته مي شود اين بحران دست ساخته غرب است و پشت پرده هايي دارد. هر چقدر هم که بگوييم بحران غرب پشت پرده دارد نبايد چشم مان را به روي واقعيت ها ببنديم. برخي از بانک هاي بزرگ دنيا ورشکسته شده اند. بازارهاي سرمايه در رکود به سر مي برند. اينها واقعيت هاي اين بحران است. تمام عقلاي دنيا در تلاشند از اين بحران کشورشان را نجات دهند. اين درست که به سبب درون زا بودن اقتصاد ايران آسيب کمتري به کشور وارد شده اما به آن معنا نيست که اصلاً آسيب نديده ايم. شما توجه کنيد نفت 130 دلاري يک شبه به 40 دلار کاهش يافت، مس از هشت هزار دلار به سه هزار دلار رسيد و بهاي فولاد 50 درصد ارزان شد. اين موارد بيانگر چه چيزي است؟ اتفاقاً به نظر بنده هنوز ترکش هاي اين بحران ما را هدف نگرفته و سرعت پيشروي آن به سمت کشورمان پايين است اما ترکش ها حتماً به اقتصاد ما خواهند خورد، ما نبايد اين واقعيت را انکار کنيم بلکه بهتر است تا فرصت داريم فکري براي مقابله با آن بکنيم.

- بحران جهاني در بسياري از کشورها باعث شده قيمت کالاهاي اساسي تا 50 درصد کاهش يابد اما در کشورمان به غير از چند رقم کالا براي کالاهاي صنعتي ديگر چنين اتفاقي نيفتاده است. چرا؟

اين به خاطر منوپول دولتي است که در برخي از صنايع وجود دارد. به عنوان مثال در صنعت خودرو با اينکه قيمت بسياري از مواد اوليه مورد نياز اين صنعت کاهش يافته اما قيمت خودرو همچنان بالاست. سازمان گسترش و خودروسازها توجيهاتي مي آورند که پايه کارشناسي ندارد، بلکه فقط به خاطر منوپولي که دولت ايجاد کرده حاضر نيست قيمت ها را بشکند. به آقايان گفته ايم بايد براي حفظ حقوق مشتري قيمت خودرو را کاهش دهند اما گام مثبتي برنداشته و بحث هايي را عنوان مي کنند که عقبه علمي و قابل دفاعي ندارد. اجازه بدهيد فقط انتقاد نکنيم. دولت در سيمان تعهدات خود را به خوبي انجام داد؛ هم قيمت سيمان متعادل شد و هم طرح ها به موقع بهره برداري شدند. البته قيمت برخي فلزات پايه همچون فولاد هم در کشور کاهش چشمگيري داشت که اين به خاطر قيمت هاي جهاني بود. اما در قيمت خودرو ما واقعاً به دولت انتقاد داريم. اگرچه مجلس به خاطر حمايت از توليد داخلي حاضر نيست فعلاً تعرفه واردات خودرو را کاهش دهد اما توقع دارد با اين حمايت هايي که صورت گرفته قيمت ها را کاهش دهند تا مشتريان هزينه کمتري براي خريد خودرو صرف کنند.

- آقاي مهندس، آغاز به کار دولت نهم مصادف شد با برنامه چهارم توسعه. به نظر شما دولت توانسته اهداف در نظر گرفته شده بخش صنعت و معدن را در برنامه چهارم محقق کند؟

آنچه ما مي بينيم نشان مي دهد دولت بر اساس تکاليف برنامه چهارم حرکت نکرده است. حتي به رغم اينکه قانون خواسته دولت هر سال گزارش عملکرد خود را از برنامه چهارم بدهد، هنوز گزارشي ارائه داده نشده است. گفته مي شود محرمانه گزارش داده اند. اين به درد نمي خورد. بايد گزارش رسماً در صحن علني خوانده شود. متاسفانه دولت قانون را در اين رابطه رعايت نکرد. قانون که سليقه يي نيست که هر کس خواست قبول کند و هر کس هم نخواست از آن بگريزد. اجراي صحيح برنامه چهارم برابر بود با جهش اساسي در جهت رسيدن به ايران 1404. عملکرد دولت در اين رابطه به گونه يي بوده که مجبوريم در برنامه پنجم توسعه روش هاي مناسبي در نظر گيريم تا اين عقب ماندگي و کاهش رشدها جبران شود. بايد در برنامه پنجم مکانيسمي تعريف شود تا سال هايي که از دست رفته دوباره احيا شده و کشور را به سند چشم انداز برساند.



-آيا پيگيري کرده ايد چرا دولت گزارش عملکرد خودش را از برنامه چهارم نداده است؟

اين جزء وظايف رئيس مجلس است. تا جايي که بنده اطلاع دارم ايشان مصرانه پيگيري مي کنند تا دولت گزارش عملکرد خودش را به خانه ملت ارائه کند.

- در چند گفت وگويي که با جنابعالي انجام داده ام متوجه شده ام يکي از منتقدان اصلي واگذاري ها هستيد. با توجه به اينکه دولت مدعي است بيشترين حجم واگذاري ها را به انجام رسانده، مي خواهم بدانم آيا گزارشي در دست داريد که نشان دهد پول حاصل از واگذاري ها در کجا هزينه شده است؟

تا جايي که بنده از سازمان هاي توسعه يي ايدرو، ايميدرو و پتروشيمي جويا شده ام هنوز دولت پول حاصل از واگذاري دارايي هاي اين سازمان ها را پرداخت نکرده است. طبق اصل 44 دولت بايد30 درصد از درآمد حاصل از واگذاري ها را به سازمان هاي توسعه يي براي ايجاد صنايع جديد و توسعه مناطق محروم پرداخت مي کرد. عدم پرداخت اين منابع جاي بحث دارد چراکه روند توسعه در کشور مختل شده است. از طرفي شما به نحوه واگذاري ها توجه کنيد. دولت از يک جيب پول را برداشته به جيب ديگري گذاشته است. اينکه نشد خصوصي سازي. هدف از خصوصي سازي و اصل 44 اين بود که مردم به ميدان بيايند، پول بياورند و اقتصاد کشور را دست شان بگيرند. به نظرم خصوصي سازي هنوز اتفاق نيفتاده بلکه سهام شرکت هاي دولتي به شرکت هاي شبه دولتي انتقال يافته تا فقط رفع تکليف شود. به همين واگذاري اخير سهام بانک ملت توجه کنيد. انصافاً بانک ملت در حال حاضر يکي از بانک هاي خوب کشور است. ديديد که مردم حاضر نشدند حتي پنج درصد سهام اين بانک را هم خريداري کنند و در نهايت هم شرکتي سرمايه گذاري کارکنان اين بانک بود که پنج درصد را خريد و 30 درصد هم در قالب سهام عدالت واگذار شد. هيچ کس هم پاسخ نمي دهد چرا اين نوع واگذاري ها با شکست مواجه شده است. بنده از زمان دکتر دانش جعفري تا دوره آقاي حسيني در وزارت اقتصاد که پيگير بوده ام هنوز جواب نگرفتم که هدف از اين واگذاري ها چيست. مي خواستند بهره وري را افزايش دهند، کيفيت توليد را بالا ببرند يا قيمت تمام شده را کاهش دهند؟ هيچ کدام از اين اهداف محقق نشده. احدي هم پاسخ نمي دهد. سهام واگذار شده پناه بر خدا رها شده است. به نظر من اصل 44 از اهداف خود منحرف شد. اگر درست به اجرا مي رسيد تحول اقتصادي به معناي واقعي محقق مي شد.

- در بودجه سال 88 پيش بيني شده دولت از محل واگذاري ها حدود پنج هزار ميليارد تومان درآمد داشته باشد. به نظر شما با توجه به عملکرد سال 87 چنين اتفاقي خواهد افتاد؟

رسيدن به اين رقم به سختي امکان پذير خواهد بود مگر فضاي جديدي در عرصه مديريت کشور به وجود آيد. آنگاه شايد بتوانيم از قدرت مردم در اجراي درست اصل 44 استفاده کنيم. مثل زمان جنگ. اگر مردم نبودند جنگ اداره نمي شد. عرصه اصل 44 هم مثل جنگي است که بر سر مسائل اقتصادي صورت مي گيرد. مردم بايد در اين جنگ اقتصادي شرکت فعالانه داشته باشند.

- اخيراً دولت در ارائه برخي آمارهاي مربوط به توليد، اعداد عجيبي را بيان مي کند. آيا شما چنين ارقامي را باور مي کنيد؟

اشتباهي که دولت مرتکب شده اين است که ميزان توليد را با ظرفيت توليد ارائه مي دهد. ما در صنعت يک آمار مربوط به خروجي توليد داريم يک آمار هم مربوط به ظرفيت. بهتر است اگر چنين آمارهايي مي دهند تفکيک شده از هم بيان شود تا انتقادي به اعداد و ارقام وارد نشود.

- نخستين روز کاري صنعت کشور در سال جاري مصادف شد با دو برکناري در صنايع خودرو و فولاد. آيا مجلس از قبل در جريان چنين تغييراتي قرار گرفته بود؟

خير، گلايه بنده هم همين است که چرا با مجلس تعامل نکردند. درست است که تغييرات حق وزارت صنايع و معادن است اما رسم است نمايندگان را در جريان چنين تغييراتي قرار دهند. به هر حال نمايندگان هستند که بايد پاسخگوي دلايل اين تغييرات به مردم باشند. انتقادي که در اين برکناري ها وجود دارد دو نکته است؛ اول اينکه زمان آن مناسب نبود و دوم هم اينکه چرا با مجلس تعامل صورت نگرفت.

- قبلاً وعده داده بوديد در رابطه با خودرو مينياتور سايپا مفصل اظهاراتي را بيان خواهيد کرد. وقت آن نرسيده؟

خير، يک روز درباره اين خودرو صحبت مي کنم ولي هنوز وقتش نيست.

سخنگوي قوه قضائيه مطرح کرد
تغييرات تازه در مجازات متهمان زير 18سال

گروه سياسي، عشرت عبدالهي؛ عليرضا جمشيدي فضاسازي مطبوعات را سبب اعدام دل آرا دارابي دانست. وي همچنين گفت در لايحه مجازات، مجازات براي اطفال و نوجوانان و براي گروه هاي سني مختلف(نوجوانان) تدريجي است. سخنگوي قوه قضائيه، روز گذشته در نشست هفتگي اين پاسخ را به سوالات بي شمار خبرنگاراني داد که از وي خواستار توضيح شده بودند که چرا به رغم توقف اجراي حکم دل آرا به مدت دو ماه توسط شاهرودي رئيس قوه قضائيه، دل آرا روز جمعه و بدون اطلاع و آگاهي وکيل و خانواده اش در رشت اعدام شد. البته اين سوال نيز از سخنگوي قوه قضائيه پرسيده شد که در طول 30سال گذشته عرف اين بوده که روز جمعه کسي را اعدام نمي کنند، پس چرا چنين اتفاقي افتاده است و قوه قضائيه در قبال اعتراض هاي صورت گرفته هيچ واکنش رسمي نشان نداده است.هرچند وي دستور رئيس قوه قضائيه مبني بر توقف حکم اعدام را بيشتر در اين رابطه دانست که تلاش شود موضوع با صلح و سازش حل شود، اما مطبوعات را به فضاسازي و پيچيده شدن پرونده و در نهايت اصرار بيشتر اولياي دم متهم کرد. چنانچه وي گفت؛ وقتي مساله به مطبوعات کشيده مي شود جنجال هاي داخلي و خارجي صورت مي گيرد و اولياي دم بر قصاص پافشاري مي کنند که اين مساله نتيجه برعکس مي دهد. اينکه روز جمعه براي اعدام مستثني است چنين چيزي وجود ندارد. البته اطلاعاتي دارم که موضوع اجراي حکم هم به وکيل و هم به خانواده متهم گفته شده بود. با گفتن اين جمله سخنگو بود که جو در نشست تغيير کرد. از قضا محمد مصطفايي يکي از وکلاي دل آرا دارابي که در اين نشست حضور داشت، از جايش برخاست و رو به سخنگو گفت چنين چيزي اعلام نشده بود و خواست در اين رابطه توضيحاتي را ارائه کند که جمشيدي از وي خواست اگر ادعايي دارد بايد در مراجع قضايي مطرح شود.وي گفت همان طور که گفتم دستور رئيس قوه قضائيه در مورد اجراي حکم اعدام و قصاص اين است که موضوع با صلح و سازش و گذشت حل شود.اما باز هم خبرنگاران قانع نشدند و خبرنگار يکي از رسانه هاي خارجي از جمشيدي سوال کرد با توجه به نظر رئيس قوه قضائيه و اينکه والدين و وکلاي فرد بايد حين اجراي حکم حضور داشته باشند، در رابطه با تخلف صورت گرفته، قوه قضائيه چه اقدامي را انجام مي دهد و اينکه ايران چگونه به نگراني هاي بين المللي که در اين رابطه وجود دارد، پاسخ خواهد داد که جمشيدي گفت؛ ما قوانين و مقررات مان را متاثر از اظهارات بين المللي تغيير نمي دهيم. قوانين و مقررات ما در چارچوب موازين اسلامي است و اگر دخالتي کنند يا درخواستي را مطرح کنند که در چارچوب قوانين نباشد براي ما بي اثر است.به گفته وي در اين پرونده به اينکه تخلفي از سوي مقامات صورت گرفته باشد، نرسيده ايم. اگر کسي شکايتي در اين رابطه دارد مي تواند مطرح کند تا مورد رسيدگي قرار گيرد. نظر رئيس قوه قضائيه نيز اين است که قصاص منجر به سازش شود ولي قصاص حق اولياي دم است و ما هم موظفيم اين حق را اعمال کنيم.دل آرا دارابي نقاش متهم به قتل پنج سال پيش در 17سالگي به اتهام قتل به زندان افتاد. هرچند در اعترافات اوليه به قتل اعتراف کرد اما پس از آن بارها بر بي گناهي اش تاکيد و اقرار قبلي اش را نفي کرد. اما دادگاه اصرارهاي او و وکيلش را نپذيرفت و به رغم تلاش هايي که از سوي شخصيت هاي هنري و سياسي کشور در طول چند سال گذشته براي رهايي وي از قصاص صورت گرفت، کارساز واقع نشد و سرانجام وي در روز جمعه بدون حضور وکيل و خانواده اش اعدام شد.


جمشيدي در اين نشست به لايحه جرائم اطفال و نوجوانان اشاره کرد که در صورت تصويب نهايي آن عطف به ماسبق مي شود.وي گفت؛ در لايحه مجازات اطفال و نوجوانان براي گروه هاي سني مختلف از 7 تا 12 سال، 12 تا 15 سال و 15 تا 18 سال نظام مجازات جديدي در نظر گرفته شده است. براي کودکان 7 تا 12 سال در صورتي که مرتکب جرم تعزيري شوند سه طيف تصميم گرفته مي شود. نخست اخذ تعهد به تاديب و مواظبت بر حسن اخلاق از سوي والدين و ديگري تسليم به اشخاص حقيقي يا حقوقي بر اساس مصلحت دادگاه و آخري تذکراتي است که قاضي به اطفال مي دهد. ضمناً شرايط دادگاه نيز به صورت ويژه در نظر گرفته شده است. به گفته وي براي نوجواناني که بين 12 تا 15 سال سن دارند باز هم تعهد کتبي در نظر گرفته شده و حداکثر مجازات در جرائم تاديبي مهم سه ماه تا يک سال نگهداري در کانون اصلاح و تربيت پيش بيني شده است.

سخنگوي قوه قضائيه يادآور شد؛ در ماده 90 همين قانون آمده است در جرائمي که موجب حد و قصاص شود هرگاه افراد بالغ ماهيت جرم يا حرمت آن را درک نکنند يا در رشد و کمال عقل آنان شبهه وجود داشته باشد حسب مورد با توجه به سن شان به مجازات پيش بيني شده محکوم مي شوند. در تبصره آن نيز آمده کمال عقل مي تواند از طريق پزشکي قانوني يا دادگاه احراز شود.

خبرنگاري با اشاره به سخنان يکي از کانديداهاي رياست جمهوري در مورد اعدام افراد زير 18 سال از سخنگوي قوه قضائيه خواستار توضيح شد که وي در پاسخ گفت؛ در رابطه با اين سوال پيش از اين رئيس قوه قضائيه پاسخ داده اند. به هر حال در ايام انتخابات مسائلي از سوي افراد گفته مي شود و ما در اين حد براي يک کانديدا حق قائل هستيم که نظراتش را بيان کند.

در همين راستا قرار است امروز دو فرد که در زمان ارتکاب جرم زير 18 سال بوده اند حکم اعدام شان اجرا شود. بر همين اساس وکيل اين افراد با ارائه درخواستي کتبي از سخنگوي قوه قضائيه خواست زمان اجراي حکم اين افراد به تعويق بيفتد تا شايد اين قانون در رابطه با آنها اعمال شود. هرچند زمان اجازه نداد که شايد اين قانون شامل حال دل آرا دارابي که در زمان ارتکاب جرم زير 18 سال داشت، شود.

رسيدگي به تخلفات انتخاباتي

اما اين تنها موضوع مطرح شده در نشست سخنگو نبود. چنان که وي در مورد جرائم انتخاباتي، پرونده رکسانا صابري، پاليزدار، خانه هاي مجردي و... نيز سخن گفت.بر همين اساس وي در مورد تخلفات انتخاباتي گفت؛ قوه قضائيه با تشکيل دادگاه هاي ويژه، فعاليت قانوني و جدي را براي رسيدگي به تخلفات انتخاباتي آغاز کرده و بر اساس مواد قانوني تعريف شده به جرائم صورت گرفته رسيدگي خواهد شد.

وي همچنين گفت؛ بر اساس مواد 62 و 63 قانون انتخابات به منظور تضمين برخورداري يکسان نامزدها از امکانات دولتي کميسيوني در وزارت کشور و بنا به درخواست وزير کشور تشکيل مي شود که در آن دادستان يا نماينده او، وزير کشور يا نماينده او و رئيس سازمان صدا و سيما يا نماينده او حضور دارند. البته شوراي نگهبان نيز مي تواند يک نفر را معرفي کند.

برگزاري دادگاه تجديد نظر صابري

وي در ادامه در مورد سرانجام پرونده رکسانا صابري و نتيجه تجديدنظرخواهي آن گفت؛ اين پرونده به شعبه 14 دادگاه تجديدنظر ارسال شده و در آنجا در حال بررسي است. براي هفته آينده تعيين وقت شده است که در اين جلسه نماينده وزارت اطلاعات، نماينده دادستاني و کانون وکلا حضور خواهند داشت. در اين ميان خبرنگاري از جمشيدي در مورد علني يا غيرعلني بودن جلسه دادگاه سوال کرد که وي در پاسخ گفت؛ معمولاً در دادگاه تجديدنظر جلسه علني نيست. خبرنگار ديگري با اشاره به نامه رئيس جمهور به دادستاني تهران در رابطه با پرونده رکسانا صابري و دستور رئيس قوه قضائيه در اين باره از سخنگوي قوه قضائيه خواستار توضيح شد که وي در پاسخ گفت؛ در مورد همه زندانيان توصيه رئيس قوه قضائيه اين است که از کمترين حبس استفاده شود. خبرنگار ديگري با اشاره به اظهارات بهمن قبادي در مورد پرونده رکسانا صابري سوال کرد آيا نامزدي وي با رکسانا صابري صحت دارد که جمشيدي پاسخ داد؛ در رابطه با اينکه چه کسي نامزد چه کسي است، اظهار نظري نمي کنم زيرا اين مساله خصوصي است و ما هم نمي دانيم. وي در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اعتصاب غذاي رکسانا صابري گفت؛ براساس آنچه از معاونت دادستاني تهران سوال کردم وي در سلامت کامل به سر مي برد، اعتصاب غذا ندارد و مشکل جسماني هم ندارد. طبيعي است که در صورت بروز مشکل ما موظفيم فرد را تحت درمان قرار دهيم.وي در پاسخ به سوال خبرنگاري که در مورد دانشجويان بازداشت شده دانشگاه اميرکبير و همچنين بازداشت شدگان در مراسم بزرگداشت مهندس بازرگان از وي پرسيد گفت؛ هفت نفر در اين رابطه در بازداشت هستند که احتمالاً پنج نفر از آنان تا آخر هفته آزاد مي شوند.در همين حال به گزارش خبرنامه اميرکبير اسماعيل سلمانپور، نريمان مصطفوي، حسين ترکاشوند، کوروش دانشيار و ياسر ترکمن پنج دانشجوي دانشگاه اميرکبير هستند که آزاد شدند.اين پنج دانشجو در حالي آزاد شدند که پنج دانشجوي ديگر دانشگاه اميرکبير، عباس حکيم زاده، مهدي مشايخي، مجيد توکلي، احمد قصابان و مسعود دهقان هنوز آزاد نشده اند. گفتني است مجيد توکلي، کوروش دانشيار، حسين ترکاشوند و اسماعيل سلمانپور روز 17 بهمن ماه سال گذشته در مراسم سالگرد درگذشت مهندس بازرگان در مقابل حسينيه ارشاد بازداشت شده بودند.

اقدامات فرهنگي انجام شود

نصب دوربين هاي مداربسته در برخي مدارس دخترانه از سوي آموزش و پرورش موضوع سوال ديگري بود که از سخنگو پرسيده شد.وي در اين خصوص گفت؛ در رابطه با نصب دوربين هاي مداربسته اطلاع دقيقي ندارم که فلسفه اين کار چيست. امروز صبح اين مساله را شنيدم و نمي دانم واقعيت دارد يا خير، اما وي پيشنهاد خودش را در اين خصوص مطرح کرد و گفت؛ پيشنهاد بنده اين است که براي کنترل و نظارت روي دانش آموزان اقدامات فرهنگي در مدرسه ترويج شود، به ويژه از سوي دبيران پرورشي که قطعاً اين مساله نتايج بهتري دارد. البته چون در قانون در اين رابطه سکوت شده است، مي تواند مشکلي نداشته باشد زيرا در قانون نيز نيامده است.در همين ارتباط نيز معاون دادستان تهران روز دوشنبه در گفت وگويي با خبرگزاري ايرنا نصب اين دوربين ها را در مدارس مفيد دانست.اما صاحب نظران معتقدند به دليل اينکه در مدارس کار پليسي انجام نمي شود، نصب دوربين مداربسته ضرورتي ندارد چرا که به گفته آنها اگر استفاده از اين تکنولوژي در مدارس فراگير شود براي معلمان و دانش آموزان محدوديت ايجاد خواهد شد. در ادامه اين نشست جمشيدي در مورد لايحه جامع وکالت که مورد سوال يکي از خبرنگاران حاضر در جلسه بود، گفت؛ لايحه يي با عنوان لايحه جامع وکالت در دستور کار است. هم اکنون براي اظهارنظر نهايي هم به مرکز مشاوران حقوقي و هم به کانون وکلا ارسال شده است و اميدواريم نظرات شان را زودتر به ما ارائه دهند تا در اين رابطه تصميم گيري شود. البته در اصل ادغام مرکز مشاوران و کانون وکلا اختلافي نيست اما جزيياتي مطرح است.

با موافقت نهايي رهبري انجام مي شود
کاهش خدمت سربازي براي فارغ التحصيلان

گروه اجتماعي؛ سرانجام مدت خدمت سربازي مشمولان تحصيلکرده کاهش يافت. پس از آنکه طي روزهاي گذشته موضوع کاهش خدمت سربازي با اظهارنظرهاي پراکنده و بعضاً ضد و نقيض مسوولان، به يکي از علامت سوال هاي بزرگ ذهني جوانان تبديل شده بود، سرانجام طرح مشترک مسوولان ستاد کل نيروهاي مسلح و نمايندگان مجلس از تصويب نهايي گذشت و دوره خدمت مشمولان تحصيلکرده از يک تا چهار ماه کاهش يافت. صبح ديروز رئيس اداره کل مشمولان ستاد کل نيروهاي مسلح خبرنگاران را به دور خود فراخواند تا از طريق آنان به مشمولان اطمينان دهد؛ «مدت خدمت مشمولان ليسانس يک ماه، فوق ليسانس دو ماه، دکترا سه ماه و فوق دکترا چهار ماه کاهش يافت.» خبرگزاري هاي مختلف ديروز با قرار دادن اين خبر در سرخط مهم ترين اخبار اجتماعي خود، درصدد برآمدند بر شايعات روزهاي اخير پاياني ترسيم کنند چراکه اعلام خبر کاهش قطعي از سوي يکي از نمايندگان و توضيحات و اصلاحات اين خبر از سوي مسوولان اداره نظام وظيفه، همه چيز را در هاله يي از ابهام فرو برده بود. با اين حال ديروز خبرگزاري هاي مختلف به نقل از سردار موسي کمالي نوشتند؛ «با توجه به استقبال گسترده جوانان کشور جهت انجام به موقع خدمت سربازي و تامين مشمولي مورد نياز کشور بنا به پيشنهاد ستاد کل نيروهاي مسلح و موافقت فرماندهي معظم کل قوا تسهيلات جديدي در نظر گرفته شده است.» او همچنين از تسهيلات ويژه تازه يي هم سخن گفت و افزود؛ « از مدت خدمت محققان فوق ليسانس و بالاتر به ازاي تحقيق يا اختراعي که در زمينه مسائل نيروهاي مسلح ارائه کنند دو ماه تا يک سال کسر مي شود.» اگرچه به گفته او جزييات مربوط به محققان و مخترعان با توجه به تشکيل گروه ويژه يي در ستاد کل نيروهاي مسلح متعاقباً اعلام خواهد شد. بر اساس گزارشي که فارس منتشر کرد، رئيس اداره مشمولان ستاد کل نيروهاي مسلح، تصميمات جديد درباره تسهيلات سربازي بسيجيان را چنين تشريح کرد؛ «بسيجياني که از سن 16 سال تمام عضو بسيج نيروي مقاومت سپاه پاسداران باشند و به طور منظم با آن نيرو همکاري کنند هر سال خدمت آنان متناسب با ميزان فعاليت معادل 45 روز تا سه ماه جزء خدمت وظيفه محسوب و حداکثر 9 ماه از خدمت دوره ضرورت آنان کسر مي شود



سردار کمالي اظهار داشت؛ «با توجه به اينکه يکي از فرزندان جانبازان 25 درصد و بالاتر از خدمت دوره ضرورت معاف هستند خدمت سربازي يکي از فرزندان جانبازان کمتر از 25 درصد به تناسب ميزان جانبازي کسر مي شود ولي در هر حال آموزش نظامي را طي خواهند کرد.»

او در توضيح بيشتر درباره معافيت ها ادامه داد؛ «با توجه به اينکه يکي از فرزندان رزمندگان داراي 30 ماه سابقه جبهه از انجام خدمت دوره ضرورت معاف است از خدمت يکي از فرزندان رزمندگاني که کمتر از 30 ماه سابقه جبهه دارند به تناسب مدت زمان مورد نظر کسر مي شود ولي آموزش نظامي را طي خواهد کرد.» سردار کمالي ادامه داد؛ «يکي از فرزندان خانواده هايي که سه فرزند آنان خدمت دوره ضرورت را انجام داده از انجام خدمت دوره ضرورت معاف است.»

ادامه صحبت هاي رئيس اداره مشمولان ستاد کل نيروهاي مسلح، به معافيت پدراني اختصاص داشت که فرزندان شان دچار معلوليت جسمي اند. «مشمولاني که داراي فرزند معلول هستند از انجام خدمت دوره ضرورت معاف مي شوند.» بر اين اساس يکي از فرزندان خانواده هايي که يک فرزند آنها حين خدمت فوت کرده نيز بهره مند از معافيت از انجام خدمت دوره ضرورت خواهد شد. رئيس اداره کل مشمولان ستاد کل نيروهاي مسلح در ادامه از زمان به اجرا در آمدن مصوبه جديد سخن گفت و تاکيد کرد؛ «مهلت اجراي اين مصوبه از تاريخ يکم خرداد 88 تا 30 اسفند سال 89 است و اين مصوبات تمام کساني را که در حال انجام خدمت سربازي هستند يا طي اين مدت خدمت سربازي را خواهند گذراند، شامل مي شود.» سردار کمالي افرادي را که به دليل ماموريت سازماني به جبهه رفته اند هم مشمول اين مصوبات دانست. او همچنين درباره خدمت سه فرزند يک خانواده و معافيت فرزند چهارم نيز گفت؛ «ملاک براي معافيت فرزند چهارم شناسنامه پدر است. اگر فردي دو همسر داشته باشد فرزند چهارم با توجه به اينکه شناسنامه پدر ملاک است معاف مي شود.» طبق آماري که ديروز در حاشيه اين صحبت ها ارائه شد در حال حاضر 60 هزار سرباز با در اختيار داشتن امريه در 120 وزارتخانه، سازمان و بنياد در حال انجام خدمت سربازي هستند. با اين حال سازمان نظام وظيفه عمومي در تلاش است سهميه دستگاه هاي دولتي براي امريه سربازي را افزايش دهد. اين در حالي است که شنيده مي شود تعداد مراجعه مشمولان براي گذراندن دوره خدمت سربازي، مشکلاتي را در زمينه ساماندهي آنها پيش روي مسوولان نظام وظيفه قرار داده است. در اين شرايط است که از اول خرداد تمامي يگان هاي نظام موظف شده اند افراد واجد شرايط را در همه مواردي که در اين گزارش و در خبرهاي منتشر شده در خبرگزاري هاي رسمي آمده، از خدمت سربازي ترخيص کنند.

فعاليت انتخاباتي خانواده احمدي نژاد
خاطرات پروين احمدي نژاد از برادرش
گروه سياسي؛ فعاليت انتخاباتي خانواده محمود احمدي نژاد شتاب گرفت و در اين ميان پروين احمدي نژاد خواهر رئيس دولت نهم و عضو شوراي شهر تهران نقش پررنگي در ستادهاي برادرش برعهده گرفته است، به گونه يي که وي به يک پاي ثابت ميتينگ ها و همايش هاي انتخاباتي رئيس دولت نهم تبديل شده است. او که چندي پيش همراه با پسر احمدي نژاد در همايش «خودجوش» دانشجويان حامي احمدي نژاد حضور يافته بود اين بار در همايش سفير مهر از سوي شاخه امور بانوان ستاد حاميان احمدي نژاد که البته عنوان «مردمي» را به دنبال دارد، شرکت کرد. خواهر احمدي نژاد البته ترجيح داد همسوي برخي سايت هاي حامي دولت به جاي هر چيز به نقل خاطره از برادرش بپردازد چراکه از يکي دو هفته پيش برخي سايت هاي نزديک به دولت که از سوي حاميان راديکال احمدي نژاد اداره مي شود به روايت خاطره از احمدي نژاد پرداخته و در همين راستا خاطراتي را به نقل از گفت وگوهاي خصوصي پسر احمدي نژاد منتشر کردند. شايد در همين راستا بود که خواهر رئيس دولت نهم با ادبياتي مشابه که پرداختن به شخص احمدي نژاد است و نه عملکرد وي در چهار سال اخير به ذکر خاطراتي از احمدي نژاد پرداخت. وي در اين همايش که در تالار سيدالشهدا برگزار شده بود احمدي نژاد را با پيامبران مقايسه کرد و گفت؛ «در قصه طالوت و جالوت مي بينيم که دشمني جالوتيان با طالوت به دليل کمي ثروت و نسب خانوادگي طالوت بود و خداوند فرشته وحي را مي فرستد تا به مردم ابلاغ کند ويژگي هاي مورد توجه بايد دانايي و توانايي باشد.»پروين احمدي نژاد افزود؛ وقتي احمدي نژاد استاندار اردبيل بود در سال اول استاندار شدن، اردبيل دچار زلزله شد. به دليل اينکه در گذشته تمرکز بودجه و فعاليت هاي عمراني در مراکز استان ها بود و به ساير شهرها و روستاها توجه نمي شد، اردبيل به شدت منطقه فقيري بود و پس از زلزله بر شدت اين موضوع افزوده شد. احمدي نژاد خود شخصاً به شهرها و روستاهاي اردبيل سفر مي کرد و با بررسي وضعيت آنها از نزديک تدابير لازم را مي انديشيد. به دليل تخريب جاده ها بر اثر زلزله يا فقدان اطلاعات، احمدي نژاد مجبور مي شد مسافت زيادي را براي بازديد از منطقه زلزله زده پياده بپيمايد.وي افزود؛ در يکي از اين بازديدها که منزل پيرمردي بود، پس از خروج احمدي نژاد از منزل، پيرمرد احمدي نژاد را نفرين کرد، به دليل اينکه نمي دانست ميهمان او خود استاندار بوده است. به دليل وضعيت خود استاندار را نفرين کرد و احمدي نژاد از اينکه همراهانش پيرمرد را متوجه کنند که ميهمان او چه کسي است و او شرمنده بشود، از اين کار ممانعت کرد.وي در بيان رعايت بيت المال توسط احمدي نژاد خاطرنشان کرد؛ الگوي او در رعايت بيت المال ائمه اطهار(ع) هستند. يک شب من از مراسم عزاداري بيت مقام معظم رهبري که دير به پايان رسيده بود و به خاطر باران شديد و نبود خودرو ناچار شدم با استفاده از ماشين دولتي به منزل بروم وقتي رئيس جمهور متوجه اين موضوع شد، آهي کشيد و گفت کاش اين کار را نمي کردي اما اشکالي ندارد من هزينه آن را به حساب دولت واريز خواهم کرد.پروين احمدي نژاد ديگر خصوصيات رئيس جمهور را ساده زيستي خواند و گفت؛ به دليل روشن بودن اين موضوع براي مردم تخريب عليه ساده زيستي رئيس جمهور بر مردم موثر واقع نمي شود و مردم آن را باور نمي کنند.به اين ترتيب بازار داغ خاطره گويي به خواهر احمدي نژاد هم رسيد، چراکه اطرافيان رئيس دولت در مدت باقي مانده تا برگزاري انتخابات عمده سخنان خود را به خاطرات و مسائل شخصي احمدي نژاد معطوف کرده اند.البته ديگر اعضاي خانواده احمدي نژاد چندان بيکار ننشستند. پسر محمود احمدي نژاد در سفر شيراز همراه پدرش بود و همين مساله توجه برخي محافل سياسي رسانه يي را به اين موضوع جلب کرد. اما اعظم السادات فرحي همسر رئيس دولت نهم نيز يکي از همراهان سفر احمدي نژاد به کرمان بود که همزمان با ملاقات اعضاي هيات دولت با مردم به يکي از شيرخوارگاه هاي استان سرکشي کرد تا سلام همسرش را به آنان برساند.
جنگ شديد بين طالبان و نيروهاي پاکستان در مرکز سوات
گفته مي شودنيم ميليون نفر

در حال فرار به مناطق امن هستند

گروه بين الملل؛طالبان با اعلام پايان صلح با دولت پاکستان جنگجويان خود را به شهر مينگو مرکز سوات روانه کرد و خيابان ها و ساختمان ها به تصرف نيروهاي طالبان درآمد.به گزارش خبرگزاري ها هم اکنون جنگ شديدي بين نيروهاي دولتي و طالبان جريان دارد و حکومت پاکستان از امکان فرار و مهاجرت نيم ميليون شهروند دره سوات به مناطق امن تر خبر مي دهد.از سوي ديگر به گزارش بي بي سي هزاران نفر از ساکنان منطقه سوات در شمال غرب پاکستان در پي لغو دستور منع خروج از اين منطقه توسط دولت در حال فرار و ترک خانه هاي خود هستند.يک سخنگوي ارتش پاکستان به بي بي سي گفت گروه طالبان تمام مواد قرارداد صلح را نقض کرده است.ارتش پاکستان مي گويد درگيري هايي در مناطق غربي و شرقي اين منطقه هم گزارش شده و تبادل آتش ميان ارتش و گروه هاي پيکار جو ادامه دارد.
عناوين اين صفحه
توليد، روزگار خوبي ندارد
تغييرات تازه در مجازات متهمان زير 18سال
کاهش خدمت سربازي براي فارغ التحصيلان
خاطرات پروين احمدي نژاد از برادرش
جنگ شديد بين طالبان و نيروهاي پاکستان در مرکز سوات

روزنامه اعتماد
طراحی و پیاده سازی نرم افزار : شرکت ارتباطات نوین فرانام