يكشنبه، 30 فروردين 1388 - شماره 1929
   
 
صفحه نخست :: روزنامه :: اقتصاد
وزارت کشاورزي امريکا گزارش داد
ايران بزرگ ترين واردکننده گندم در جهان

گروه اقتصادي؛ ايران در سال 2009 بزرگ ترين واردکننده گندم در جهان مي شود. روزنامه فايننشال تايمز در تازه ترين شماره خود نوشت؛بر اساس پيش بيني وزارت کشاورزي امريکا، ايران در سال زراعي جاري 5/8 ميليون تن گندم وارد مي کند. وزارت کشاورزي امريکا همچنين گزارش داد؛ ايران با واردات 5/8 ميليون تن گندم، از مصر که زماني بزرگ ترين واردکننده گندم بود،پيشي گرفت. ايران در حالي بر سکوي بزرگ ترين واردکننده گندم مي ايستد که مردم با تکيه بر وعده خودکفايي وزير جهاد کشاورزي اميدوار به قطع واردات بودند.

عقب نشيني وزير جهاد

نکته مهم عقب نشيني وزير جهاد کشاورزي از وعده خودکفايي در توليد گندم است. محمدرضا اسکندري در گفت وگو با اعتماد- که در شماره امروز ضميمه چاپ شده است- نه تنها از شعار خودکفايي در توليد محصولات کشاورزي عقب نشيني کرد، بلکه عامل اصلي عدم تحقق شعار خودکفايي را برنامه چهارم معرفي کرد. او گفت؛ «من با تکيه بر برنامه چهارم برنامه کاري خود را تنظيم کردم و بر اساس آن قول دادم.» او در ماه هاي پاياني فعاليت دولت نهم با متهم کردن برنامه چهارم نه تنها وعده خودکفايي گندم را محقق نکرد بلکه ايران را به بزرگ ترين واردکننده گندم تبديل کرد. با اين حال وزير جهاد کشاورزي به الطاف الهي اميدوار بوده و معتقد است؛ «اگر خدا لطف کند در سال جاري نيازي به واردات گندم نخواهيم داشت.» او همچنين ميزان توليد گندم را در شرايط مساعد آب و هوايي 5/13ميليون تن پيش بيني کرد. «البته پيش بيني اسکندري همانند سال گذشته که نياز داخلي کشور به واردات گندم را پنج ميليون تن اعلام کرد و حدود

5/7ميليون تن گندم وارد کشور شد، قابل اتکا نبوده و احتمال افزايش واردات پررنگ تر به نظر مي رسد.»

پيش بيني وزارت بازرگاني

پيش بيني وزارت کشاورزي امريکا با توجه به صدور مجوز واردات هفت ميليون تن گندم بعيد به نظر نمي رسد. وزارت بازرگاني در سال جاري علاوه بر مجوز واردات پنج ميليون تن گندم، مجوز واردات دو ميليون گندم مازاد را صادرکرد، به طوري که قرارداد تجاري واردات اين محصول از سوي سازمان بازرگاني استان تهران در حال اجرا بوده و برخي محموله هاي وارداتي نيز آماده ارسال به کشور است. از اين رو افزايش واردات به 5/8 ميليون تن فاصله يي با پيش بيني وزارت بازرگاني ندارد.

جشن خودکفايي گندم با واردات

ايران که روزگاري بزرگ ترين واردکننده سنتي گندم بود، در سال 1383 با دستيابي به خودکفايي در توليد گندم، جشن خودکفايي را برپا کرد و روز 26 آبان را به عنوان روز خودکفايي گندم در تقويم ثبت کرد. محمد خاتمي رئيس جمهوري وقت در آن روز بيان کرد «ايرانيان پس از 40 سال توانستند گندم خود را خودشان توليد کنند و بايد براي حفظ آن تلاش کرد.» اظهارنظري که در عمل سخت مي نمود و بيش از چند سال دوام نياورد. مسوولان وزارت جهاد کشاورزي دولت هشتم با تدوين طرح 10ساله خودکفايي، گام هاي اوليه را در کاهش واردات گندم برداشت. اين طرح به گونه يي تنظيم شد که طي اين مدت با ارتقاي ضريب مکانيزاسيون، بهره وري آب، عمليات به زراعي و به نژادي گندم، بهبود حاصلخيزي خاک و پيشگيري از ضايعات، از مزرعه تا نانوايي، افزايش قيمت تضميني متناسب با تورم و مخصوصاً بسيج امکانات و منابع انساني اعم از مروجان، کارشناسان و...، به حدي از پايداري در توليد گندم برسيم که اگر خشکسالي به وقوع پيوست، با کاهش توليد و خريد قابل توجهي مواجه نشويم. اما اسکندري مجري طرح گندم در دولت قبل و وزير جهاد کشاورزي دولت نهم که با طرح وعده خودکفايي گندم راي مثبت نمايندگان مجلس را جلب کرد به جاي اصرار بر ادامه اجراي طرح خودکفايي مصوب دولت هشتم، تداوم خودکفايي گندم به شيوه خود را دنبال و قول خودکفاي و صادرات گندم را به مردم داد. او حتي از خودکفايي در تمامي محصولا ت کشاورزي و مخصوصاً خودکفايي يک تا سه ساله در مورد جو، برنج، ذرت و دانه هاي روغني (کاهش وابستگي به 30درصد) نيز سخن گفت. جالب اينکه در آن دوران بيان کرد؛ «اگر تحقق اهداف عملي نشد، خودم مي روم يا مرا برکنار کنيد.» با گذشت بيش از سه سال و نيم از اظهارت اسکندري، نه تنها وزير برکنار نشده بلکه وزير جهاد کشاورزي با بزرگ کردن خشکسالي و ناکارآمد خواندن اهداف خودکفايي برنامه چهارم خود را تبرئه مي کند. دکتر عيسي کلانتري وزير پيشين کشاورزي با اشاره به قول هايي که وزير جهاد کشاورزي هنگام گرفتن راي اعتماد به مجلس داد، گفت؛ «متاسفانه کسي در اين سال ها از او سوال نکرد که چرا قول هايي که داده بود عملي نشد. به همين دليل اين تلقي ممکن است شکل بگيرد که يا نظام به اوضاع کشور بي تفاوت شده است يا بخش کشاورزي بي اهميت است.»

به اعتقاد او سيستم دولت سيستمي رها شده است و حداقل در بخش کشاورزي و غذا نه کسي مسووليت مي پذيرد و نه کسي پاسخگو است. برنامه پنجم توسعه و چشم انداز 20ساله مورد توجه مسوولان نيست و جالب اينجاست که هيچ اتفاقي هم نمي افتد. به نظر مي رسد نوعي بي تفاوتي شکل گرفته و در مواردي نيز توجيه گري که البته دليل آن مشخص نيست. دبيرکل خانه کشاورز گزارش بهمن ماه محمدرضا اسکندري وزير جهاد کشاورزي به مجلس را مورد توجه قرار داد و گفت؛ وزير جهاد کشاورزي در اين گزارش اعلام کرد با وجود خشکسالي، ميزان خودکفايي کشور در توليد مواد غذايي در سال 87 به 94 درصد رسيده است، اين در حالي است که در سال گذشته 61 درصد نياز غذايي کشور از محصولات وارداتي تامين شده است. با تعريفي که آقاي وزير از خودکفايي کرده است، يعني توليد داخل به علاوه واردات، ميزان خودکفايي به

94 درصد مي رسد. او با اظهار تاسف از تبديل شدن دوباره ايران به بزرگ ترين واردکننده گندم جهان گفت؛ در دولت خاتمي به هر دليلي در گندم خودکفا شديم (البته من با نحوه خودکفايي گندم در دولت خاتمي نيز مخالف بودم چون آن خودکفايي، خودکفايي پايداري نبود) و خاتمي با خودکفايي در اين محصول استراتژيک دولت را تحويل احمدي نژاد داد اما دولت نهم نه تنها اين خودکفايي را حفظ نکرد بلکه ايران به بزرگ ترين واردکننده گندم تبديل شد و بيش از 5/7 ميليون تن گندم وارد کشور شد. کلانتري با بيان اينکه ميزان توليد شکر، پنبه و حبوبات به پايين ترين حد در سال هاي گذشته رسيده است، ادامه داد؛ «بعد از 40 سال واردکننده پياز شده ايم، بعد از ده ها سال براي اولين بار واردکننده حبوبات شده ايم و حدود 120 هزار تن حبوبات در سال گذشته وارد کرده ايم؛ همچنين حدود 80 هزار تن گوشت وارد کرديم و اينها همه محصولاتي هستند که يا در گذشته وارد نمي شد يا واردات شان بسيار کم بود. در گذشته واردات پياز نداشتيم، واردات پنبه نيز بسيار کم بود و در توليد گوشت به مرز خودکفايي رسيده بوديم.»
با حضور برادر رئيس جمهوري
پيکان جديد رونمايي شد

گروه اقتصادي؛ وقتي «حاج داوود» برادر رئيس جمهوري به سالن آمد معلوم شد مديري سياسي همچون «مهرداد بذرپاش» با تکنوکراتي چون «جواد نجم الدين» چه تفاوتي مي تواند داشته باشد. اين يکي براي رونمايي از مينياتور (خودرو ملي سايپا) رئيس جمهوري را به سالن اجلاس سران آورد اما آن يکي نتوانست مقامي بالاتر از وزير را به سالن اجتماعات کوچک شرکت ساپکو براي رونمايي از «رانا» (دومين خودرو ملي ايران خودرو) دعوت کند. «رانا» که گفته مي شود همان «پيکان جديد» است روز گذشته رونمايي شد تا با توجه به حواشي برکناري منوچهر منطقي از مديرعاملي اين شرکت، رونمايي آن تحت تاثير توديع مديرعامل سابق اين شرکت قرار گيرد. شنيده مي شود برکناري يکباره منطقي از ايران خودرو باعث شده برخي مسوولان و نمايندگان کليدي مجلس انتقاداتي جدي به دولت وارد کنند، به همين سبب در مراسمي با هرج و مرج بالا و بي نظم، به سبک دولت نهم از منوچهر منطقي تقدير شد تا لوحي به نشانه يادبود و با امضاي علي اکبر محرابيان به وي داده شود. شايعه ملاقات «منطقي» با «ميرحسين موسوي» را مي توانستي از زبان هر يک از حاضران بشنوي با اين تحليل که دليل اصلي برکناري وي همين ملاقات بوده است.

منطقي که شنيده مي شد در توديع خود حضور نخواهد يافت روز گذشته دوشادوش وزير صنايع و معادن و مديرعامل جديد ايران خودرو به مراسم رونمايي «رانا» آمد تا در ميان تشويق کارکنان محل کار سابقش اشاره کند در طول هفت سال مديريت براي ايران خودرو چه کرده است.

«از روزي که به ايران خودرو آمدم شعار جهاني سازي را سرلوحه کار اين شرکت قرار دادم. سرمايه اين شرکت را از 390 ميليارد تومان به پنج هزار ميليارد تومان رساندم. هزينه ها کاهش يافت و بهره وري را افزايش داديم و امروز به مرحله يي رسيده ايم که مي توانيم براي بازارهاي اروپايي نيز خودرو بسازيم.»

مديرعامل سابق ايران خودرو که از انتقادهاي اخير برخي نسبت به زيان ده بودن شرکت در دوران مديريتش غافل نبود، گفت؛ «در گذشته به برکت پيش فروش هايي که صورت مي گرفت مي توانستيم منابع مالي خوبي براي شرکت تدارک ببينيم اما بعد از اينکه پيش فروش ها کاهش يافت منابع مالي جاي خود را به بدهي بانک ها دادند اما در حال حاضر اين وضع بهبود يافته و وقت آن است که ايران خودرو مشکلات مالي خود را حل کند.»

منطقي اعلام کرد پست پيشنهادي وزير صنايع و معادن براي توليد هواپيماهاي پهن پيکر را از همان روز هفدهم فروردين (يک روز بعد از برکناري) پذيرفته اما در عين حال گفت؛ «در طول عمرم سه لباس بيش نپوشيده ام؛ لباس سپاه، بسيج و ايران خودرو که به هر سه لباس افتخار مي کنم.»

کار به معرفي «رانا» که رسيد منطقي گفت؛ «اين خودرو را مي خواستيم با موتور پژو در چين به توليد برسانيم چون چيني ها اصولاً برند پژو را مي پسندند به همين خاطر قصد داشتيم موتور پژو را روي اين خودرو نصب کرده و در چين توليد کنيم.»

هيچ ادغامي در کار نيست

جواد نجم الدين که اولين سخنراني رسمي خود در ايران خودرو را ايراد مي کرد خود را دوازدهمين مديرعامل اين شرکت خواند و گفت؛ اخيراً برخي رسانه ها عنوان کرده اند قرار است ايران خودرو و سايپا با هم ادغام شوند، بنده اعلام مي کنم حاضريم با هر شرکتي همکاري کنيم اما هيچ ادغامي در کار نيست، بنابراين خواهش مي کنم به اين بحث ها خاتمه داده شود.

وي به شايعه برکناري يا استعفاي برخي مديران اينچنين پاسخ داد؛ «همه مي دانند کارم را از پايين ترين رده شرکت ايران خودرو شروع کرده ام، ملاک من در اين شرکت نظم و انضباط و کيفيت کار است و کساني که اين ويژگي را داشته باشند در خدمت شان خواهم بود.»

رانا چگونه خودرويي است

«رانا» که پيش از اين قرار بود نام «نوند» را داشته باشد با 12 X پيش از رونمايي شناخته مي شد. «رانا» نو واژه يي پارسي است مرکب از بن مضارع راندن و پسوند صفت فاعلي ساز. اين واژه به معني «داراي توانايي راندن» و «قابل راندن» تفسير شده است که در کلاس C به عنوان دومين خودرو با برند ايران خودرو روانه بازار خواهد شد. اگر چه گفته شده قيمت آن در ساده ترين مدل 10 ميليون تومان است اما ظاهراً با توجه به آپشن هايي که اضافه مي شود تا 13 ميليون تومان نيز قيمت خواهد داشت. اين خودرو قرار است با سه نوع موتور 4/1 ، 7/1 و 6/1ليتري عرضه شود که حداکثر قدرت هر يک از اين موتورها به ترتيب

84/95 ، 103/113 و 108 اسب بخار خواهد بود. رانا در چرخه ترکيبي (شهري و برون شهري) در حالت بنزين سوز 7/6 ليتر در يکصد کيلومتر و در حالت گازسوز 8/5 کيلوگرم در يکصد کيلومتر مصرف سوخت خواهد داشت. اين خودرو در دو نوع دنده اتوماتيک و دستي توليد مي شود که بسته به موتورهاي مختلف از 160 تا 193 کيلومتر بر ساعت سرعت خواهد داشت. از رانا سالانه 150 هزار دستگاه به توليد خواهد رسيد که قرار است از اواخر امسال وارد بازار شده و 25 درصد آن روانه بازارهاي خارجي شود.

حاشيه ها

- هنگام سخنراني مديرعامل جديد ايران خودرو، منوچهر منطقي را چرت گرفته بود.

- نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت؛ مقامات آقاي منطقي را بردموشکي ايران خطاب کرده اند.

- منوچهر منطقي در کنار داوود احمدي نژاد و کمي آن طرف تر جواد نجم الدين در کنار مهرداد بذرپاش نشسته بودند.

- در اين رونمايي خلاف مراسم قبلي کمتر از موسيقي و حرکات نمايشي استفاده شد.

- مهرداد بذرپاش بعد از 45 دقيقه با وزير صنايع و معادن از دور حال و احوال کرد.

- مديرعامل جديد ايران خودرو در ابتداي سخنراني اش از حديثي استفاده کرد که در آن «دولت کريمه» گنجانده شده بود.

- کسي متوجه نشد دليل حضور داوود احمدي نژاد برادر رئيس جمهوري در اين مراسم چيست.
داستان برکناري منطقي از زبان محرابيان
وزير صنايع و معادن دلايل برکناري منطقي از ايران خودرو را به اين صورت بيان کرد؛ «دو سال پيش که مسووليت ستاد تبصره 13 را بر عهده داشتم رئيس جمهوري پيشنهاد داد به وزارت صنايع و معادن بيايم. خدمت ايشان گفتم استدعا مي کنم اجازه دهيد در همين ستاد تبصره 13 بمانم و اين کار ريشه يي را ادامه دهم. ايشان جمله قشنگي به من گفتند و من هم گفتم چشم، قبول مي کنم. گفت يک تيم فوتبال را در نظر بگير. شايد تو فکر کني به عنوان يک بازيکن داري خوب بازي مي کني ولي مربي از بيرون به بازي تو نگاه مي کند و بهتر مي تواند تشخيص دهد تو در چه پستي بيشتر کارايي داري. تشخيص بنده اين است که شما برويد در وزارت صنايع و معادن مشغول فعاليت شويد و در اين پست بازي کنيد. پس چون و چرا نداريم. آقاي منطقي هم چنين وضعيتي داشت. سال گذشته گفتم بياييد معاون وزير شويد. گفتند من مدير ستادي نيستم، پروژه بزرگ به من بدهيد تعهد مي کنم از عهده آن به خوبي بربيايم. يک سال از اين قضيه گذشت تا بالاخره فضايي در صنعت هوايي کشور ايجاد شد. به آقاي منطقي گفتم «يادته پارسال چي به من گفتي؟» بدون درنگ ايشان پذيرفتند، البته نگراني هايي نسبت به ادامه کار ايران خودرو داشتند که طبيعي است. به هر حال پست را پذيرفتند و گفتند بنده مثل يک سرباز در خدمتم.»
برزيل به اين زودي به اوپک نخواهد پيوست
رئيس شرکت پتروبراس برزيل تاکيد کرد، به رغم دعوت برخي از کشورهاي عضو اوپک، برزيل هيچ تصميمي ندارد تا در آينده نزديک به سازمان کشورهاي صادر کننده نفت اوپک بپيوندد.

به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس خوزه سرجيو گابريلي تصريح کرد شرکت پتروبراس هنوز به يک شرکت بزرگ صادر کننده نفت تبديل نشده تا بتواند به اوپک ملحق شود.

وي افزود براي پيوستن به اوپک، يک کشور بايد سياست هايي متمرکز بر صادرات نفت داشته باشد. برزيل هنوز به چنين سياست هايي دست نيافته است و شرايط لازم را براي پيوستن به اوپک ندارد. البته هر تصميمي براي پيوستن برزيل به اوپک وظيفه دولت برزيل است و ربطي به شرکت پتروبراس ندارد.

طي دو سال اخير اين شرکت فعاليت هاي اکتشافي زيادي را در آب هاي برزيل انجام داده است. پيش بيني مي شود ميزان ذخاير نفتي برزيل به بيش از 80 ميليارد بشکه برسد که اين رقم براي پيوستن يک کشور به اوپک کافي خواهد بود. برزيل طي ماه هاي اخير با دعوت مستقيم برخي از اعضاي اوپک مثل ايران و ونزوئلا براي پيوستن به اين سازمان روبه رو شده است.
تلفات 12.9 درصدي برق در تهران
فارس؛ مديرعامل شرکت توزيع برق تهران با بيان اينکه رشد مصرف برق در تهران به يک درصد رسيده است، گفت؛ ميزان تلفات برق در شبکه توزيع برق تهران معادل9/12 درصد يعني 1800 ميليون کيلووات ساعت است. سعيد مهذب ترابي با بيان اينکه کاهش رشد مصرف در تهران در 30 سال گذشته بي سابقه بود در جمع خبرنگاران افزود؛ ميزان تلفات انرژي در شبکه توزيع برق در تهران به دليل اينکه 55 درصد تاسيسات برق آن بالاتر از 25 سال عمر دارد، موجب شده شرکت توزيع برق تهران با يک چالش جدي و بزرگ مواجه باشد. وي ادامه داد؛ ميزان تلفات برق در شبکه توزيع در سال 86 بالغ بر دوهزار ميليون کيلووات ساعت يعني 8/13 درصد بود که آخرين گزارش ها براي سال 87 حاکي از اين است که اين عدد به 9/12 درصد يعني 1800 ميليون کيلووات ساعت رسيده است. مهذب ترابي گفت؛ تعهد شرکت توزيع برق تهران براي کاهش اين تلفات اين گونه است که تا سال 92 اين تلفات را به 9/9 درصد برساند. وي با بيان اينکه براي کاهش اين تلفات نيازمند 190 ميليارد تومان اعتبار است، اظهار داشت؛ برنامه بلند مدت شرکت توزيع برق بر اين استوار است که براي سال 1404 اعتباري بالغ بر 5800 ميليارد تومان براي بهينه سازي و رفع فرسودگي شبکه برق تهران جذب و هزينه شود. مهذب ترابي درخصوص احتمال بروز مشکلات خاموشي برق براي تهران مثل سال گذشته در تابستان امسال گفت؛ هر اتفاق و حادثه يي که در شبکه سراسري برق رخ مي دهد شبکه توزيع برق نيز تحت تاثير آن رخداد قرار مي گيرد؛ بنابراين اگر سال گذشته همکاري مردم نبود مطمئناً خاموشي ها بيشتر مي شد. مديرعامل شرکت توزيع برق تهران ادامه داد؛ اگر همکاري هاي مشترکان برق در سال گذشته نبود هر مشترک بايد روزي دو مرتبه و هر مرتبه دو ساعت خاموشي داشت که در پايان هر مشترک 175 مرتبه خاموشي را تجربه مي کرد اما خوشبختانه اين آمار به 35 مرتبه براي هر مشترک کاهش يافت.





تکليف دستگاه ها در اصلاح الگوي مصرف ابلاغ شد

معاون اول رئيس جمهوري مصوبه يي را ابلاغ کرد که براساس آن تکاليف دستگاه هاي اجرايي در راستاي اصلاح الگوي مصرف مشخص شد. پرويز داودي معاون اول رئيس جمهوري مصوبه دولت در راستاي اصلاح الگوي مصرف را براي اجرا به وزارتخانه هاي نفت، نيرو، بازرگاني و ارشاد و همچنين صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران ابلاغ کرد. در اين مصوبه دولت آمده است؛ با موافقت دولت وزارتخانه هاي بازرگاني، نيرو و نفت موظف شدند برنامه ها و جداول اصلاح الگوي مصرف را به ترتيب در سه حوزه نان، آب و برق و انرژي هاي فسيلي تهيه و ارائه کنند. براساس اين مصوبه، ساير دستگاه هاي اجرايي نيز بايد برنامه ها و جداول اصلاح الگوي مصرف در حوزه مرتبط با خود را به هيات وزيران ارائه کنند. همچنين سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي موظف شدند برنامه فرهنگسازي درخصوص اصلاح الگوي مصرف را ارائه کنند.





اولتيماتوم بهمني به تعاوني هاي اعتباري فاقد مجوز

مهر؛ رئيس کل بانک مرکزي از ساماندهي تعاوني هاي اعتباري در آينده يي نزديک خبر و هشدار داد؛ اگر اين تعاوني ها نسبت به اخذ مجوز از بانک مرکزي اقدام نکنند با ممنوعيت فعاليت مواجه خواهند شد. محمود بهمني با بيان اينکه ساماندهي تعاوني هاي اعتباري در جريان کار قرار دارد، گفت؛ در اين زمينه پيشرفت هاي خوبي حاصل شده است. رئيس کل بانک مرکزي افزود؛ همان طور که ساماندهي موسسات مالي و اعتباري و صندوق ها در دستور کار قرار دارد، ساماندهي تعاوني هاي اعتباري نيز انجام خواهد شد. بهمني با اشاره به مشکلاتي که براي تعاوني هاي اعتباري درخصوص عدم دريافت مجوز از بانک مرکزي براي آنها ايجاد مي شود، تصريح کرد؛ با توجه به اين امر تعاوني هاي اعتباري نيز به منظور ساماندهي و اخذ مجوز فعاليت به بانک مرکزي مراجعه کرده اند. وي اضافه کرد؛ بانک مرکزي ادغام تعاوني هاي اعتباري با موسسات مالي و اعتباري يا درخواست آنها براي اخذ مجوز جهت تبديل شدن به بانک را مي پذيرد. رئيس کل بانک مرکزي با اشاره به کاهش سرمايه تاسيس بانک به 200 ميليارد تومان گفت؛ اين کار به منظور افزايش امکان تاسيس بانک صورت گرفته است. وي تصريح کرد؛ تمام موسسات اعتباري و صندوق ها بايد تا آذرماه سال جاري نسبت به اخذ مجوز فعاليت از بانک مرکزي اقدام کنند. در غير اين صورت، به عنوان يک موسسه غيرقانوني با آنها برخورد خواهد شد.





اتاق تهران ميزبان سفير استراليا

رئيس اتاق تهران در راستاي افزايش مراودات اقتصادي و تجاري بخش خصوصي با کشورهاي خارجي ميزبان «مارک اينس براون» سفير استراليا بود.در اين ديدار که شروع ملاقات هاي اتاق تهران با مسوولان خارجي در سال 1388 محسوب مي شود طرفين با تاکيد بر توسعه روابط اقتصادي و بازرگاني اختلاف سليقه هاي سياسي را مانعي براي اين امر ندانستند. به گزارش روابط عمومي اتاق تهران، آل اسحاق در اين ديدار جايگاه اتاق بازرگاني و به تبع آن بخش خصوصي را در توسعه روابط دوجانبه متفاوت با قبل خواند و محوريت روابط اقتصادي دو کشور را با بخش خصوصي دانست.
عناوين اين صفحه
ايران بزرگ ترين واردکننده گندم در جهان
پيکان جديد رونمايي شد
داستان برکناري منطقي از زبان محرابيان
برزيل به اين زودي به اوپک نخواهد پيوست
تلفات 12.9 درصدي برق در تهران

روزنامه اعتماد
طراحی و پیاده سازی نرم افزار : شرکت ارتباطات نوین فرانام