پنج شنبه، 17 بهمن 1387 - شماره 1885
   
 
صفحه نخست :: روزنامه :: صفحه نخست
حضور بيضايي روي صحنه تنها بخش جذاب اختتاميه بين الملل

گروه فرهنگي، امير پوريا؛ در مراسم اختتاميه بخش مسابقه بين الملل بيست و هفتمين جشنواره فيلم فجر، جايزه آراي مردمي به فيلم «وقتي همه خوابيم» ساخته بهرام بيضايي تعلق گرفت. بيضايي بعد از دريافت اين جايزه، با اشاره يي ظريف به برخوردهاي انتقادي تند منتقدان با فيلم اخيرش گفت؛ «اميدوارم در آينده فيلم هاي بهتري بسازم.» کارگردان بزرگ سينما و تئاتر ايران که در اکثريت قريب به اتفاق نظر خواهي هاي ناقدان سينمايي با فيلم «باشو، غريبه کوچک» بر صدر برگزيدگان تاريخ سينماي ايران مي نشيند، با اين جمله مي خواست حرف ها و سوالات عصبيت زده برخي از حضار جلسه مطبوعاتي فيلمش در سينماي ويژه رسانه هاي گروهي و يادداشت هاي بعدي و منفي آنها در ويژه نامه هاي مختلف جشنواره را يادآوري کند. دريافت اين جايزه توسط بيضايي، براي همه اهالي علاقه مند به سينماي ايران و فرهيختگانش که بيضايي در زمره شاخص ترين آنهاست، مايه مسرت و خرسندي بود. شايد کساني فيلم او را به دليل شدت رفتار واکنشي استاد نسبت به مصائبي که در جريان توليد ناتمام فيلم «لبه پرتگاه» متحمل شده، دوست نداشتند يا اين رفتار را در شأن بزرگي چون او نمي دانستند اما حتي همين افراد هم از اينکه بيضايي همچون سال 80 با فيلم «سگ کشي» موفق به جلب نظر مردم سينمارو شد، دلگرم شدند. «وقتي همه خوابيم» که يکي از پيچيده ترين «فيلم در فيلم»هاي تاريخ سينماي ايران است، شرح ماجراهاي پشت صحنه فيلمي است که با دخالت و اعمال نظر کاسبکاران اطراف بدنه توليدي اين سينما و با حاکميت حرف و سرمايه آنها، به حال و روز اسفناکي دچار مي شود. در اين ميان، طبيعي بود که بيشتر واکنش هاي منفي نسبت به فيلم بيضايي فقط به مساله انتقاد از سينما و وضعيت توليد و پشت صحنه آن مربوط مي شد. شايد همان گروه متصل به پشت صحنه سينما، اهداي اين جايزه به بيضايي را ناشي از رضايت مديريت فرهنگي در قبال عيب جويي هاي او از پشت صحنه سينماي ايران بدانند. اما مردم براي دوست داشتن فيلم ها کاري به اين دسته بندي ها و موضع گيري ها ندارند و فارغ از هر ملاحظاتي نظر خود را اعلام مي کنند و نظرشان واقعي و غيرقابل تغيير است. تماشاگران در نظر خواهي منجر به سيمرغ آراي مردمي که توسط خانه سينما جمع آوري مي شود، «وقتي همه خوابيم» را برگزيدند و اين نويد اقبال عمومي خوب اين فيلم در اکران نوروزي اش را مي دهد. بعيد است حتي کسي که به دليل تکنيکي و زيبايي شناختي فيلم را دوست نداشته، از موفقيت اقتصادي آن و محبوبيتش نزد مردم خشنود نشود. شايد بهرام بيضايي با اين توفيق واقعاً آنچه را که در مراسم گفت، بي اينکه طعنه يي در ميان باشد، به انجام برساند و خيلي زود فيلم درخشان تري بسازد. بدون ترديد خود او هم «وقتي همه خوابيم» را بهترين اثر خود به حساب نمي آورد. با اين همه، اهميت انتخاب فيلم از سوي مردم همچنان به قوت خود پابرجاست.

ترافيک قفل شده در شب برفي تهران

گروه اجتماعي؛ ترافيک تهران بار ديگر قفل شد. بارش برف ديروز و ديشب، سبب گرفتگي و انسداد خيابان هاي شمالي و غربي تهران شد به گونه يي که شهروندان تهراني که ديروز غروب از محل کار خود به سمت خانه بازمي گشتند، ساعت ها در ترافيک سرگردان شدند تا بار ديگر کاستي ها و مشکلات ساختاري پايتخت، دورنمايي از بحران قريب الوقوع قفل شدن شهر را به تصوير بکشد.

در حالي که تهراني ها با توجه به آب و هواي بهاري چند روز اخير، زمستان را تمام شده مي انگاشتند، سرانجام نخستين برف جدي زمستاني ديرتر از هميشه و در نيمه دوم زمستان، شهروندان را غافلگير کرد. با اين حال هشدارهاي سازمان هواشناسي هم طي روزهاي اخير چندان جدي نبود و کمتر کسي احتمال بارش نسبتاً سنگين برف در تهران را مي داد، اما از ساعات اوليه صبح بارش برف به طور جسته و گريخته از مناطق شمالي و غربي شهر گزارش شد. از اوايل شب بارش، مناطق شرقي شهر را هم در بر گرفت و با چند ساعتي تاخير خيابان ها و بام هاي منازل مناطق شرقي تهران هم سفيد پوش شدند.بر اساس گزارش هاي رسيده از سطح شهر، ديروز عصر تردد در بخش هاي شمالي و غربي بسيار سنگين بود. کمبود وسايل نقليه عمومي و مسافربرهاي شخصي هم مانند موارد مشابه در يکي، دو سال اخير خودنمايي مي کرد. اين در حالي بود که ماجراي اختلاف نظر دولت و شهرداري درباره اعتبارات معطل حمل و نقل عمومي، در صفحات روزنامه ها و لابه لاي اخبار سياسي و اجتماعي سايت هاي خبري نمود داشت.ستادهاي برف روبي شهرداري تهران در مناطق مختلف عمليات برف روبي را انجام دادند.

خاتمي؛ بايد بيايم
من و کروبي هيچ وقت در انتخابات جلوي يکديگر قرار نمي گيريم

گروه سياسي، معصومه ستوده؛ سيدمحمد خاتمي به ترديدها پايان داد و حضور خود را در انتخابات رياست جمهوري دهم اعلام کرد. اين تصميم پس از آن گرفته شد که گمانه زني هاي متعددي در مورد حضور يا عدم حضور خاتمي در جامعه به وجود آمده بود و اين گمانه زني ها آن زماني بيشتر تقويت شد که سيدمحمد خاتمي و ميرحسين موسوي در ديداري خصوصي به بيان دغدغه هاي خود پرداختند؛ ديداري که البته پشت درهاي بسته تشکيل شده بود و محتواي آن در پرده يي از ابهام قرار داشت. اما بعد از برگزاري اين جلسه بود که سيدمحمد خاتمي در ديدار خود با خانواده شهدا اظهار داشت «اگر ميرحسين موسوي در انتخابات حضور نيابد کانديدا خواهد شد.» البته رئيس جمهور اصلاحات به اين مساله تاکيد کرد که ميرحسين موسوي تمايلي به حضور در انتخابات ندارد و در ضمن اعلام کانديداتوري خود را به سال آينده موکول کرده و چون وي به احزاب در مورد تصميم گيري سريع تر قول داده است بنابراين در انتخابات حضور خواهد يافت. اما چنين موضع گيري در برابر موضع گيري جديدتر سيدمحمد خاتمي در ديدار با دبيران سازمان هاي غيردولتي از صراحت کمتري برخوردار بود چرا که خاتمي در اين ديدار به صراحت به قول خود به مردم اشاره کرد و اظهار داشت بنا به احترامي که براي مردم قائل است مي خواهد آمادگي خود را براي کانديداتوري اعلام کند. البته رئيس دولت اصلاحات به تلاش خود براي اقناع ميرحسين موسوي اشاره و تصريح کرد؛ تلاش من اين بود آقاي ميرحسين موسوي را قانع کنم که به طور قاطع در دهه فجر اعلام کانديداتوري کند و در عرصه حضور يابد. به هر حال مردم انتظاراتي از ما دارند و با توجه به انتظار جامعه و احترامي که براي مردم قائل هستيم، طبيعي است بايد به قولي که به مردم داده ام عمل کنم و آمادگي خود را براي حضور به رغم ميل شخصي اعلام دارم. اين سخنان پس از آن بيان شد که نخست وزير دوران دفاع مقدس در ديدار خصوصي خود با سيدمحمد خاتمي در فرهنگستان هنر اعلام کرده بود تا ارديبهشت ماه نمي تواند تصميم گيري کند و همين نگراني از اينکه فرصت هاي زماني از دست برود موجب شد سيدمحمد خاتمي کانديداتوري خود را به صورت رسمي اعلام کند گرچه پيش از سيدمحمد خاتمي به عنوان دومين کانديداي رسمي در اين عرصه مهدي کروبي نيز اواخر مهرماه کانديداتوري خود را طي کنفرانسي مطبوعاتي اعلام کرد و هدف خود را از حضور در عرصه انتخابات ايجاد تغيير در قوه مجريه عنوان کرد. هر چند بسياري از اصولگرايان معتقدند حضور خاتمي و کروبي به معني انشقاق در جبهه اصلاحات است اما خاتمي اين مساله را به شدت رد کرد و اظهار داشت؛ «من با جناب آقاي کروبي که از عزيزان و سرمايه هاي کشور و انقلابند اصول مشترک فراواني داريم و هر دو بهبود وضع کشور و ملت را مي خواهيم، اشکالي ندارد که دو تريبون از اصلاح طلبان در انتخابات وجود داشته باشد، چرا که معتقدم اين يک فرصت است و مطمئن هستم بنده و ايشان هيچ گاه جلوي يکديگر قرار نمي گيريم و شيطنت هاي موجود هم تاثيري در همسويي و راه مشترک ما ندارد.»

رئيس بنياد باران تاکيد کرد؛ «حضور ايشان نبايد به معناي رقابت بين اصلاح طلبان باشد و جامعه مطمئن باشد، اصلاح طلبان در تصميم گيري تفرقه ندارند و درنهايت جامعه خواهد ديد اصلاح طلبان تصميمي را خواهند گرفت که هم مردم راضي باشند و هم به نفع کشور باشد و معتقدم بايد در اين مسير حرکت کنيم.»بدين ترتيب سيدمحمد خاتمي به جامعه اطمينان داد اصلاح طلبان درنهايت با يک کانديدا وارد عرصه خواهند شد و هرگز تجربه سال 84 تکرار نخواهد شد و اصلاح طلبان با چند کانديدا وارد عرصه نخواهند شد و اين مساله همان تبعيت از استراتژي کانديداي واحد است که از ابتدا از سوي اصلاح طلبان مطرح شده بود و اين استراتژي کانديداي واحد از دغدغه اصلي اصلاح طلبان نشات گرفته که تنها هدف خود را نجات کشور از شرايط فعلي عنوان کرده اند و اين موضوعي بود که سيدمحمد خاتمي بار ديگر آن را مهم ترين اولويت خود عنوان کرد و اظهار داشت؛ «قبل از هر چيز بايد ايران را حفظ کرد و سپس به ترتيب اولويت هايي که براي کشور وجود دارد به سمت تحقق اهداف براي پيشرفت نظام و انقلاب و مردم حرکت کرد.»

در اين ميان رئيس دولت اصلاحات براي تحقق اهداف مورد نظر جمهوري اسلامي مهم ترين راهکار را عمل به سند چشم انداز و اجراي سياست هاي کلي کشور دانست و گفت؛ هر کسي که روي کار مي آيد، بايد بداند در جمهوري اسلامي روي کار مي آيد، با پذيرش نظامي که وجود دارد و آن را قبول دارد روي کار مي آيد، با پذيرش اينکه در اين نظام رهبري جايگاه خاص و ويژه خود را دارد و با پذيرش اينکه چارچوب، سياست هاي کلي است و جهت حرکت کشور مشخص است و حتي علاوه بر پاسداشت موفقيت و جايگاه رهبري حتماً بايد به دغدغه هاي ايشان نيز توجه داشته باشد.»رئيس بنياد باران افزود؛ «البته آن شخص اگر خودش ديدگاه ها و تحليل هايي هم دارد، در حد توان و با تدبير و تشخيص اولويت ها و در چارچوب نظام بايد انجام وظيفه کند و مهم ترين کار اين است که زمينه يي فراهم کند که جامعه از درون رشد کند.»وي تصريح کرد؛ «ما مي خواهيم در چارچوب همين قانون اساسي با ظرفيت هايي که دارد حرکت کنيم. در اين زمينه نيز در دوران اصلاحات قدم هايي برداشته شد که به عنوان نمونه مي توان به تشکيل شوراهاي اسلامي که پس از 18 سال شکل گرفت اشاره کرد.»خاتمي با تاکيد بر اينکه بايد وضعيت کشور را به وضعيت بهتري درآورد، گفت؛ «براي اين کار چشم انداز 20ساله و سياست هاي ابلاغي برنامه پنجم نقشه راه است و شايد يکي از اولويت دارترين کارها تعريف منافع ملي و ايجاد اجماع نسبت به آن است که بايد براي تحقق آن همت کرد و دولتي که روي کار مي آيد براساس آن عمل کند.»رئيس دولت اصلاحات در اين ميان به حضور خود در عرصه انتخابات نيز بار ديگر اشاره کرد و گفت؛ «همه شرايط به دست و خواست انسان نيست گاهي اوقات آدمي در موقعيتي قرار مي گيرد که ناچار است تصميمي بگيرد که مورد خواست شخصي او نيست.»رئيس جمهور سابق کشورمان ادامه داد؛ «اگر با تدبير به جلو مي رفتيم و احساسات و عجله يي در کار نبود، مي شد به صورتي تصميم گرفته شود که هزينه کمتر و فايده بيشتري داشته باشد و به هر حال بايد تصميمي گرفت که بيشترين فايده و رضايت در جامعه از آن حاصل شود.»و اينچنين بود که سيدمحمد خاتمي در ديدار دبيران سازمان هاي غيردولتي از عزم خود براي حضور در انتخابات خبر داد. گرچه در اين ميان خبر فعاليت ستادهاي ميرحسين موسوي که هنوز در حال سنجش شرايط سياسي کشور است منتشر شده، اما به نظر مي رسد حضور کروبي، ميرحسين موسوي و خاتمي درنهايت موجب خواهد شد فضاي انتخابات در کشور گرم تر شود اما از بين اين سه کانديداي اصلاح طلب قطعاً يک کانديدا وارد عرصه خواهد شد تا مبادا تجربه سال 84 تکرار شود و اصلاح طلبان با تشتت آرا فرصت حضور در پاستور را از دست بدهند.

پس از قرائت گزارش ديوان محاسبات توسط لاريجاني صادر شد
دستور بررسي تخلفات بودجه يي دولت

گروه سياسي؛ پرونده تخلفات مالي دولت نهم پس از ارائه گزارش هاي محرمانه ديوان محاسبات به نمايندگان مجلس وارد مرحله جديدي شد. روز گذشته ديوان محاسبات گزارشي را به صحن علني مجلس فرستاد که در بندهاي مختلف تخلفات بودجه يي دولت در سال 85 را به نمايندگان مجلس اطلاع داد. قرائت اين گزارش در صحن علني مجلس سبب شد از يک طرف با قرائت هر بند از اين تخلفات هياهوهايي در صحن علني ايجاد شود و در نهايت علي لاريجاني با شنيدن يک بند که يک ميليارد دلار درآمد نفتي به خزانه واريز نشده است، به صراحت از پشت تريبون مجلس از رحماني فضلي رئيس اين ديوان خواستار پيگيري اين تخلفات شد. در حالي که پيش از اين گزارش اين ديوان از تخلفات تبصره 13 و شرکت نفت مبني بر مبهم بودن سرنوشت ميلياردها تومان از اعتبارات بودجه کشور سبب شد مجلس نسبت به چنين تخلفاتي در بودجه سال هاي 85 و 86 حساس شود اما قرائت علني گزارش تفريغ بودجه 85، اين اعتراض ها را به سطح علني رساند. از جمله موارد مورد اشاره و حساسيت برانگيز مجموعه گزارش هاي ديوان محاسبات «مبهم بودن سرنوشت» ميلياردها تومان از اين اعتبارات است. در آنچه ديروز توسط محمدمهدي مفتح مخبر کميسيون تلفيق قرائت شد، 628 دستگاه (يا رديف بودجه يي) داراي تخلف است. در حالي که دولت نهم اظهار مي کند هيچ تخلفي را در مصرف بيت المال انجام نداده، رحماني فضلي در اين گزارش تصريح کرده يک هزار و 422 مورد انحراف وجود دارد و در اين ميان وزارت امور اقتصادي و دارايي 268 مورد انحراف و وزارت نيرو با 180 مورد انحراف بيشترين تخلفات را شامل مي شوند. از لحاظ سرنوشت مبهم اعتبارات هم وزارتخانه هاي نفت و کشور در صدر قرار دارند. در اين ميان هم ديوان محاسبات به نمايندگان مجلس خبر داده که دولت نهم بيش از همه در پرداخت ارقام غيرقانوني به «برخي پرسنل ها» دچار تخلف شده و بخش وسيعي از امتيازات گمشده گويا در اين بخش هزينه شده است. مناقصات در دولت نهم هم اولويت دوم تخلفات را شامل مي شود که 193 مورد را داراست. اين گزارش در حالي ارائه شد که رحماني فضلي به نمايندگان مجلس خبر داده برخي از بودجه هايي که در دولت نهم مصرف نشده را به خزانه بازگرداندند اما هنوز ارقامي قابل توجه به دليل سرنوشت مبهم به خزانه کشور برنگشته است. در شرايطي که انتشار گزارش ديوان محاسبات از تخلفات تبصره 13 سبب شد برخي از مقامات دولتي به تکذيب غيررسمي آن بپردازند اما ديروز گزارش تفريغ بودجه با تخلفات حمل و نقل شهري از جمله تبصره 13 آغاز شد. در اين گزارش به نمايندگان خبر داده شد که اعتراض هاي برخي از شهرداري ها مبني بر ارائه ندادن اتوبوس ها و همچنين پيش پرداخت اعتبارات مترو صحت داشته و حتي يارانه هايي که قرار بوده براي تعويض خودروهاي فرسوده داده شود، پرداخت نشده است. جايگاه هاي سوخت CNG هم که بايد در پايان سال 85 به 400 جايگاه مي رسيد تنها در حد چهار جايگاه محدود شده است. در بخش تسهيلات خارجي و فاينانس هم در چهار بند به کلان ترين انحرافات در نحوه استفاده از وام هايي که از بانک هاي خارجي گرفته شده، اشاره شده است. در زير عنوان حساب ذخيره ارزي هم هشت بند از تخلفات با قيد اعداد و ارقام ذکر شده است. اما بخش حاشيه ساز اين گزارش بند 3 بخش انرژي بود. رحماني فضلي اعلام کرد يک ميليارد و پنجاه و هشت ميليون دلار ناشي از افزايش بهاي نفت نصيب کشور شده اما پول نفت به حساب خزانه واريز نشده است. اين بند براي نمايندگان پاسخ به سوال هايي بود که در چند ماه گذشته به دنبال افزايش بهاي نفت تا 140 دلار در مورد نامعلوم بودن سرنوشت پول نفت مطرح مي کردند. لاريجاني هم به دنبال اين مطلب از ديوان محاسبات خواست ماجراي يک ميليارد مازاد درآمد نفتي کشور که به خزانه واريز نشده است را پيگيري کند.



لاريجاني گزارش ديوان محاسبات از تفريغ بودجه سال 85 کل کشور را نشانگر موارد مهمي دانست که گوياي عدم رعايت برخي از قوانين است و از اين ديوان خواست با جديت موارد انحراف از قانون را که در اين گزارش مورد اشاره قرار گرفته، پيگيري کند. وي با اشاره به اينکه در بحث انرژي اين گزارش يک ميليارد دلار مازاد درآمد نفتي ياد شده به خزانه عمومي کشور برگشت داده نشده است، افزود؛ بايد اين موارد با جديت پيگيري شود. وي از کميسيون هاي تلفيق و برنامه و بودجه مجلس خواست در بررسي لايحه بودجه سال آينده از اين گزارش ديوان محاسبات استفاده کنند و راهکارهايي را بيابند تا در آينده جلوي اين موارد گرفته شود. رئيس مجلس با بيان اينکه گزارش تفريغ بودجه سال 86 کل کشور آماده شده است، افزود؛ اين گزارش به زودي در صحن علني مجلس قرائت خواهد شد. محمدرضا باهنر نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي هم از اقدام بي سابقه ديوان محاسبات در ارائه گزارش عملکرد 9 ماهه دولت در بودجه سال 87 به مجلس تشکر کرد. وي که رياست جلسه مجلس را بر عهده داشت، پيش از اعلام پايان جلسه علني اعلام کرد؛ خبر خوبي رسيد مبني بر اينکه ديوان محاسبات براي اولين بار گزارش عملکرد 9 ماهه اول سال جاري دولت در بودجه سال 87 را به مجلس ارائه کرده که از بعد از پيروزي انقلاب تاکنون سابقه نداشته است.

مرزهاي شرقي و يک اظهارنظر امنيتي

فرزانه روستايي

يکي از مهم ترين معضلاتي که در مرزهاي شرقي کشور با آن مواجه هستيم باز بودن مرزهاي پاکستان و افغانستان براي تردد اشرار و باندهاي بين المللي قاچاق مواد مخدر است. با احياي دوباره طالبان در افغانستان و نيز بحران امنيتي استان هاي غربي پاکستان، تردد اشرار در مرزهاي شرقي کشور نمود بيشتري يافته و نحوه حفاظت از اين مرزها در مجموع دغدغه هاي ملي به معضلي امنيتي تبديل شده است. وسعت استان بلوچستان پاکستان و نيز غيبت جدي نهادهاي دولتي کشور پاکستان در اين منطقه باعث شده استان بلوچستان پاکستان عملاً به منطقه رها شده و در بهترين حالت استان نيمه مختار کشور پاکستان تبديل شود. طي دو سه سال گذشته درگيري هاي نظامي ارتش در استان سرحد شمالي و مناطق قبايلي غرب اين کشور باعث شده عملاً دولت پاکستان تواني براي اداره مناطق دورتر از مرکز - اسلام آباد - يعني بلوچستان را نداشته باشد و عملاً بلوچستان پاکستان با تراکم جمعيتي بسيار پايين با الگوي سومالي اداره شود. از منظري ديگر، اسلام آباد نه تواني براي کنترل بلوچستان خود دارد و نه اراده يي. برخي معتقدند به رغم درگيري هاي امنيتي و نظامي اسلام آباد و به هم ريختگي اوضاع سياسي در اين کشور، بسيار بعيد به نظر مي رسد که فعاليت شبکه هاي اشرار، قاچاقچيان يا تروريست هاي منطقه بلوچستان بدون نظارت ارشدترين مقام هاي امنيتي اين کشور صورت گرفته باشد. حداقل اگر تردد تروريست ها از مرز ايران با غفلت مرزباني پاکستان صورت گرفته باشد، اين غفلت تصادفي و هماهنگي نشده نمي تواند باشد. سرويس هاي اطلاعاتي پاکستان از جمله ISI و ضد اطلاعات ارتش که حدود سه دهه است با سايه سرانگشت هاي خود جناح هاي سياسي و نظامي را در افغانستان به صف کرده اند و متناسب با ديدگاه ها و منافع ملي خود بارها همسايه شمال غربي خود را با صدور موج افراط گرايان طالبان به ناامني کشانده اند بعيد به نظر مي رسد عبور بومي هاي مسلح، تروريست، آدم ربا و قاچاقچي را نديد گرفته و آن را در هيچ بخشي از معادلات امنيتي کشور پاکستان لحاظ نکرده باشند. مجموع عوامل فوق در کنار اغتشاش سياسي و امنيتي آن سوي کل مرزهاي شرقي کشور، ملاحظه اين دورانديشي را ضروري مي سازد که مسوولان کليه دواير و نهادهاي امنيتي کشور در اظهارنظر پيرامون آنچه در مرزهاي شرقي کشور مي گذرد يا آنچه قرار است احتمالاً در آينده مورد ملاحظه قرار گيرد مداقه بيشتري کنند. اظهارنظر اخير جانشين فرمانده نيروي انتظامي و اظهار اينکه «اگر پاکستان اجازه دهد حاضريم وارد خاک پاکستان شويم و عمليات انهدام و قلع و قمع اشرار را آغاز کنيم» از اين دست است. در درجه اول اين قاعده به صورت نسبي پذيرفته شده يي است که هيچ کشوري تهديد امنيتي مناطق مرزي خود را از آن سوي مرزها تحمل نکرده و از طريق مراجعه به مراجع بين المللي تضمين امنيت قلمرو خود را پيگيري مي کند. در بيشتر موارد، در صورتي که اين عوامل ناامني باندهاي قاچاق، آدم ربايي و اشرار باشند بسياري از کشورها اين حق را براي خود قائل هستند که با عبور از مرزهاي بين المللي به برخورد و سرکوب عناصر مخل امنيت و آرامش مناطق مرزي خود در آن سوي مرزها بپردازند. اعتراض قانوني کشوري که توانايي اداره مناطق مرزي خود را ندارد و اتباعش با اقدامات غيرقانوني خود امنيت کشورهاي همسايه را مختل مي کنند وجهه چنداني در نهادهاي بين المللي ندارد.

درثاني براي برخورد با اشراري که مرزهاي بين المللي را محترم نمي شمارند، به قلمرو ديگر کشورها نفوذ کرده، گروگان مي گيرند، راهزني مي کنند، راه ها را مي بندند، سرنشينان اتومبيل هاي غيرنظامي را قتل عام کرده و از صحنه اعدام جمعي مسوولان محلي فيلم گرفته و براي ارعاب منطقه يي آن را در اينترنت قرار مي دهند، از کشور صادرکننده اين ناامني ها معمولاً اجازه نمي گيرند.

کشورهايي که به لحاظ صلاحيت هاي عمومي و احترام به قوانين بين المللي و مرزهاي شناخته شده رفتار معقول و متناسب با عرف هاي بين المللي را دارا هستند از ناامني قلمرو آن سوي مرزهاي کشورهاي همسايه احساس ناامني کرده و از امنيت همسايگان خود استقبال مي کنند. چنين کشورهايي در صورتي که به هر دليل از اداره مناطق مرزي خود درمانده باشند، نبايد اقدام ديگر کشورها در پاک کردن اين عوامل اغتشاش منطقه يي را تهديد مناطق مرزي بدانند يا مداخله کشورهاي دوست و همسايه را در سرکوب اشرار نقض معاهدات بين المللي تلقي کنند.

مجموع عوامل فوق اين حق را براي جمهوري اسلامي ايران به رسميت مي شناسد تا براي تضمين جان و امنيت نيروهاي مرزدار و مرزنشينان خود اقدام کند. در اين حال، اعلام هشدار و تهديد به عنوان يک راهکار اعتراضي در گوشه هاي فعاليت ديپلماتيک همواره پذيرفته شده است. اما هشدار بدون پشتوانه و صدور تهديدهاي هماهنگ نشده با دوايري که بايد بازتاب هشدارها و تهديدها را تحليل کنند فقط و فقط امنيت مناطق مرزي حساس و آسيب پذير را خدشه دار مي کند. کشورها براي برخورد با بحران هاي منطقه يي خود شوراي ويژه يي را تشکيل مي دهند و هر گونه اظهارنظر پيرامون موضوع را به سخنگوي واحدي واگذار مي کنند که بدون هماهنگي پيرامون موضوعات حساس اظهارنظر نمي کند.

حمله يالثارات به دولت
ارگان مطبوعاتي انصار حزب الله با اظهار ناراحتي از حلاليت طلبي برخي اصولگرايان از حسين موسويان، وزارت اطلاعات را به «سکوت غيرقابل توجيه» در قبال موسويان متهم کرد. يالثارات پس از «سکوت دولت » در اين خصوص نوشت؛ «سکوت معنادار وزارت اطلاعات و دولت که آغازگر حمله به موسويان و اتهام جاسوسي به وي بودند اگرچه مي تواند نشانه يي از رابطه قدرت- ثروت باشد اما در دولت مکتبي چون دولت نهم ابهام برانگيز است.»
چرخش اميد دور زمين
گروه علم؛ ماهواره ملي «اميد» پس از پرتاب موفقيت آميز به فضا و قرار گرفتن در مدار زمين، تا ساعت 11 ديروز (چهارشنبه 16 بهمن) 23 بار به دور زمين گردش کرده است.به گزارش مرکز تبليغات سفير اميد، ماهواره ملي «اميد» در 23 بار گردش به دور زمين، سه نوبت از فضاي کشورمان عبور کرد که توسط ايستگاه هاي زميني رصد و اطلاعات مورد نظر مبادله شد.ماهواره ملي «اميد» در مداري بيضوي با حضيض 250 کيلومتري و اوج حدود 500 کيلومتري در فضا قرار دارد. گفتني است نخستين ماهواره ملي جمهوري اسلامي ايران با نام «اميد» شامگاه دوشنبه با موفقيت به فضا پرتاب شد. ماهواره ملي اميد که از نوع ماهواره هاي سبک است، با هدف برقراري ارتباط ماهواره و ايستگاه زميني، تعيين مشخصات مداري و انجام تله متري مشخصات زير سامانه ها، در مدار زمين قرار داده شده است.ماهواره اميد هر 24 ساعت، 14 بار به دور زمين مي چرخد و در هر دور توسط ايستگاه هاي زميني دورسنجي و بردسنجي کنترل و هدايت مي شود. ماهواره ملي اميد با دو باند فرکانسي و هشت آنتن، اطلاعاتي را به زمين ارسال و از زمين دريافت مي کند.
عناوين اين صفحه
حضور بيضايي روي صحنه تنها بخش جذاب اختتاميه بين الملل
ترافيک قفل شده در شب برفي تهران
من و کروبي هيچ وقت در انتخابات جلوي يکديگر قرار نمي گيريم
دستور بررسي تخلفات بودجه يي دولت
مرزهاي شرقي و يک اظهارنظر امنيتي
حمله يالثارات به دولت
چرخش اميد دور زمين

روزنامه اعتماد
طراحی و پیاده سازی نرم افزار : شرکت ارتباطات نوین فرانام